Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś o 18:00 odbędzie się przerwa dodająca shopy offline na serwer

Opis shopów: 

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/36806-sklepy-ofline/

Wymagana będzie aktualizacja clienta. Jako że gdy jednocześnie wiele osób będzie pobierało przez patchera beda mogły wystapić z nim małe problemy. Wiec postanowiliśmy zrobić dla was dwie łatki. Jedna z wszystkimi aktualizacjami pobieranymi przez patchera od startu serwera (250mb)

a druga tylko i wylacznie z shopami offline (zadziała wylącznie tym którzy maja aktualnego clienta) (20mb)

Łatka (20mb) dla osób które maja aktualnego clienta

https://mega.nz/#!A9ZSWbBb!k_JFh0GlklavHoXcosPLzIiCsE4IGUqq87XwP_2JaHk

Łatka (250mb) zawierajaca wszystko co pobiera patcher.

https://mega.nz/#!Z1AFVZpR!kxFdysX89yyQzK0XL_ObxFArcnTD4nerCg3B8sEwOiA

UWAGA ZADZIAŁA TO DOPIERO PO PRZERWIE - PRZED PRZERWA BEDZIE WAS WYWALAC Z GRY!

Aktualnie nie bedzie jedynie przechodzenia przez sklepy (zostana dostane podczas nastepnej przerwy). Przerwa potrwa ok. 30 minut. Za utrudnienia przepraszamy. Team Invoria.pl

Fajnie fajnie a kiedy zmienicie te teksutury m1 na  te stare? 

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepszy, najbardziej dopracowany, oryginalny serwer easy w Polsce.

Gra na serwerze co najwyżej może być monotonna przez set pvp w którym potrzebne są pazurki.

Opublikowano

Lapcie kod na SM: FWWN5TG5 :)

Dzięki :D

@topic

Bardzo dobra opcja ze sklepami, już nie muszę się martwić że net coś odjebie i wywali mi sklepik xD

Opublikowano

Sklepy offline wcale nie sa takie świetne :)

Haha! Virtual wcale nie jest taki dobry jak go opisujesz. Same sklepy offline na invorii są lepsze niż cały gówniany virtual.

148x2p.png

Opublikowano

Ale proszę się nie kłóćić w prezentacji - jeśli chcecie sobie podyskutować w taki sposób możecie zrobić to na PW.

Opublikowano

Prawdopodobnie dzis w nocy poprawimy błąd z nazwami sklepow nad mobami (czasami są) oraz dodamy wybór textur m1 (stare lub te co teraz).

Opublikowano

Dlaczego wyświetla mi się, że pojemność yang jest zbyt duża jak wystawiam sklep? Przecież na pewno mam mniej niż limit w banku..

Opublikowano

Dlaczego wyświetla mi się, że pojemność yang jest zbyt duża jak wystawiam sklep? Przecież na pewno mam mniej niż limit w banku..

Daj ss komunikatu.

Opublikowano

Daj ss komunikatu.

Ten komunikat jest taki sam, jak ten, który wyskakuje gdy w zwykłym sklepie uzbiera się wiecej niż 10kkk za wystawione przedmioty.

Już chyba wiem jak to jest. Pojemność sklepu offline z przedmiotami wyłącznie za yangi nie może przekraczać 10kkk czyli tyle ile w zwykłym sklepie? A za bryłki limit wynosi tyle, ile pojemności ma bank? Dobrze myślę?

Opublikowano

No bo tu dziala identycznie - bo gdy jesteś online yang trafia do eq. Wyjątkiem jest gdy jesteś offline lub masz za dużo yang w eq (uzbieralo sie juz po otworzeniu shopa) wtedy trafia do banku.

Yang za brylki tez trafiaja do banku.

Opublikowano

Qarth jak coś to w sklepach offline nie ma tego ???zabezpieczenia???...

Wylogować można się dopiero po 10 sekundach od zamkniecia okna ze sklepikiem.

Jeśli ta informacja pomogła ustrzec serwer przed czymś zabronionym to chetnie przyjmę SM'y ;p

Opublikowano

Qarth jak coś to w sklepach offline nie ma tego ???zabezpieczenia???...

Wylogować można się dopiero po 10 sekundach od zamkniecia okna ze sklepikiem.

Jeśli ta informacja pomogła ustrzec serwer przed czymś zabronionym to chetnie przyjmę SM'y ;p

O jakie zabezpieczenie ci chodzi?

Opublikowano

O jakie zabezpieczenie ci chodzi?

idziesz do M1, sprawdzasz co jest na sklepikach. Jesteś w oknie sklepiku i masz co chciałeś. Zamykasz okienko, klikasz ESC i wybierasz opcję "Wyloguj". Jest powiadomienie, że nie możesz się wylogować tak szybko po zamknięciu okna sklepiku czy coś takiego.

W sklepikach Offline nie ma tego powiadomienia i można się wylogować natychmiastowo. 

Po coś ta koniecznośc odczekania 10 sekund była wprowadzona kiedyś ;p

Opublikowano

idziesz do M1, sprawdzasz co jest na sklepikach. Jesteś w oknie sklepiku i masz co chciałeś. Zamykasz okienko, klikasz ESC i wybierasz opcję "Wyloguj". Jest powiadomienie, że nie możesz się wylogować tak szybko po zamknięciu okna sklepiku czy coś takiego.

W sklepikach Offline nie ma tego powiadomienia i można się wylogować natychmiastowo. 

Po coś ta koniecznośc odczekania 10 sekund była wprowadzona kiedyś ;p

:((

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Ja uważam te sklepy za zły pomysł, wszystko na tych sklepach stoi i jednocześnie aby teraz coś sprzedać to chyba trzeba wystawiać za 1/3 wcześniejszej ceny. Rozumiem takie sklepy na servach gdzie jest 500 osób ale nie na Invorii :P 

Opublikowano

Ja uważam te sklepy za zły pomysł, wszystko na tych sklepach stoi i jednocześnie aby teraz coś sprzedać to chyba trzeba wystawiać za 1/3 wcześniejszej ceny. Rozumiem takie sklepy na servach gdzie jest 500 osób ale nie na Invorii :P 

No dokładnie, ceny błyskawicznie poszły w dół. :)

Durne pazury i zakręcone 25kk za sztukę? Jeszcze parę dni temu schodziły po 40.

Mądrzejszym pomysłem byłoby wprowadzenie wyższej ceny za sklep offline,żeby nie każdy mógł pozwolić sobie na taki luksus, a nie debilne 15kk i setny lv.

Jeszcze 2-3dni, a ludzie będą się przebijać w cenach, żeby cokolwiek sprzedać. Jednym zdaniem - rozjebaliście gospodarkę serwera.

Opublikowano

No dokładnie, ceny błyskawicznie poszły w dół. :)

Durne pazury i zakręcone 25kk za sztukę? Jeszcze parę dni temu schodziły po 40.

Mądrzejszym pomysłem byłoby wprowadzenie wyższej ceny za sklep offline,żeby nie każdy mógł pozwolić sobie na taki luksus, a nie debilne 15kk i setny lv.

Jeszcze 2-3dni, a ludzie będą się przebijać w cenach, żeby cokolwiek sprzedać. Jednym zdaniem - rozjebaliście gospodarkę serwera.

Czy ty siebie widzisz? k***a napracowali się, żeby wam dodać te sklepy, bo gracze chcieli a wy jeszcze stękacie.  :s  ._.

Opublikowano

Czy ty siebie widzisz? k***a napracowali się, żeby wam dodać te sklepy, bo gracze chcieli a wy jeszcze stękacie.  :s  ._.

Ale mają rację. Ceny poszły w dół, bo jest za wiele wszystkiego na rynku. Gracze, którzy grali 24/7 czekali często do 5 żeby shopa wystawić i potem wracali o 10, a wszystko było sprzedane. Teraz masz tak małą szansę, że ktoś wejdzie w twój sklepik, że aż szkoda go wystawiać -,-

Jak dla mnie to cennik powinien być za każdą opcję czasową. 2h- 50kk / 6h - 150kk / 12h - 300kk / 24h - 500kk.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...