Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedz mi od kiedy moga byc tekstury podloza zbugowane? lol

a widziałeś na jakimś serwerze wybór wyglądu miasta w opcjach gry?

Aby taki wybór mógł być dodany to w jednym cliencie musi być 2x atlasinfo (z dwoma wersjami m1) co nie jest łatwe. 

gnvNjpf.png

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a widziałeś na jakimś serwerze wybór wyglądu miasta w opcjach gry?

Aby taki wybór mógł być dodany to w jednym cliencie musi być 2x atlasinfo (z dwoma wersjami m1) co nie jest łatwe. 

wiec usuncie to aktualne podloze i dajcie stare

Opublikowano

powiedz mi od kiedy moga byc tekstury podloza zbugowane? lol

Czepiasz się o głupie tekstury m1, gdzie i tak są bardzo fajne, ale Ty jak się czegoś upierasz to ciągniesz ten temat przez kilka stron (co powinno być warnowane, bo powielasz X razy jeden temat). Na żadnym serwerze nie widziałem tak rozbudowanych opcji gry jakie są tutaj, więc te tekstury m1 wg mnie są zbędne, bo nic ciekawego nie wprowadza, a z tego co widać to pracują już nad Systemem Szarf jak i nowymi dungami na podstawie DT/WW.

Dla tych, którzy nie wiedzą jak wyglądają Opcje Gry na Invorii:

IlaOWkZ.jpg

nlUSIa9.png

Opublikowano

Wygląd sklepu - flaga ograniczy w jakiś sposób lagi? Bo nie wydaje mi się ;p Problem leży tylko w nazwach sklepów - za dużo ich jest na ekranie i są lagi. Po wyłączeniu nazw sklepów nie ma żadnych lagów  ;p 

Ps: Mam z*******y komputer, ale przy m1 na invorii ciężko żeby nie lagowało ;p

Opublikowano

Wygląd sklepu - flaga ograniczy w jakiś sposób lagi? Bo nie wydaje mi się ;p Problem leży tylko w nazwach sklepów - za dużo ich jest na ekranie i są lagi. Po wyłączeniu nazw sklepów nie ma żadnych lagów  ;p 

Ps: Mam z*******y komputer, ale przy m1 na invorii ciężko żeby nie lagowało ;p

Ale dlaczego w wszystkich zmianach myslicie "czy cos by mialo ograniczyc lagi"? Dodajemy to tylko i wylacznie dla wygladu. Zeby gracze mieli wiekszy wybor.

Opublikowano

Ale dlaczego w wszystkich zmianach myslicie "czy cos by mialo ograniczyc lagi"? Dodajemy to tylko i wylacznie dla wygladu. Zeby gracze mieli wiekszy wybor.

No dobra ;p Doszukiwałem się głębszego celu w tym co macie zamiar zrobić ;p

A pomyślicie nad tym żeby nazwy shopów pokazywaly się tylko w jakiejś odległości od postaci? Tak żeby nie pokazywały się wszystkie tylko ~20 obok postaci.

//// Gdzie się respi Generał Setau (wiem, że w atlantydzie ale gdzie?)

Opublikowano

Umiejętności 2007r? Boże.. Wtedy to się chodziło jeszcze do gimbazy i marzyło o Szerokim Mieczu.

Z tego co widzę to w planach jest kilka nowości i czy zostaną wprowadzone one jednoczesnie czy stopniowo?

Mam na myśli: Nowego dunga Zin-Lao (czy jakoś tak), System Szarf, zastępcze dungi DT/WW i bardziej rozbudowany Panel Opcji Gry.

I mam nadzieje, że ten System Szarf będzie jakoś mądrze wprowadzony, bo Misje za Rangi są troszeczke lipne, gdyż mam swojego małego czelendżera na 135, a w drugiej misji muszę ubić 10x Śniącego, a to dopiero od 145. Dobrze byłoby gdyby Szarfy nie zależały od poziomu postaci, a od czegoś innego.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Umiejętności 2007r? Boże.. Wtedy to się chodziło jeszcze do gimbazy i marzyło o Szerokim Mieczu.

Z tego co widzę to w planach jest kilka nowości i czy zostaną wprowadzone one jednoczesnie czy stopniowo?

Mam na myśli: Nowego dunga Zin-Lao (czy jakoś tak), System Szarf, zastępcze dungi DT/WW i bardziej rozbudowany Panel Opcji Gry.

I mam nadzieje, że ten System Szarf będzie jakoś mądrze wprowadzony, bo Misje za Rangi są troszeczke lipne, gdyż mam swojego małego czelendżera na 135, a w drugiej misji muszę ubić 10x Śniącego, a to dopiero od 145. Dobrze byłoby gdyby Szarfy nie zależały od poziomu postaci, a od czegoś innego.

Dlaczego nie ma być zależne od lv? Przecież to logiczne że im wyższy lv masz tym jesteś lepszy,i masz że tak powiem większe możliwości ;)
Opublikowano

Dlaczego nie ma być zależne od lv? Przecież to logiczne że im wyższy lv masz tym jesteś lepszy,i masz że tak powiem większe możliwości ;)

Zauważ, że jak wprowadzili [PZ] to niekoniecznie w Topce znajdowały się osoby z dużymi poziomami, a jednak sporo było z przedziałem 115-150, bo w metinie nie chodzi tylko o to by wbić max poziom i bić mniejszych, ale jednak chodzi też o to, by Ci mniejsi bili tych większych. Co zresztą odbywa się na każdym serwerze poczynając od globala po priwy (po to także są przedziały poziomowe na Turniejach PvP). Dlatego dobrze będzie, jeśli wymyślą jakiś inny system (może być podobny do PZ) odnośnie Szarf.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Jak się ceny ustatkowały ? Myślę nad powrotem i jakie ulepki schodzą w cenie lub jaki dungeon musze latać żeby zarobić na tego IS  <3

188 lvl mam

Opublikowano

Czemu na bizu mroku wymagane są takie same ulepy i w dodatku w tych samych ilościach co na ostatnią broń/zbroje? W każdym poprzednim secie bizu robiło się prościej, a tutaj nie dość, że ostry zapie*dol z diabelskim eq to jeszcze to samo z bizu..  -.-

2 miesiące po starcie a full eq mroku na serwie EASY mają może ze 3/4 osoby, które od wcześniej wspomnianego startu nie wyszły w ogóle z domu. Lekka przesada?

Opublikowano

2 miesiące po starcie a full eq mroku na serwie EASY mają może ze 3/4 osoby, które od wcześniej wspomnianego startu nie wyszły w ogóle z domu. Lekka przesada?

A czy nie zauważyłeś, że wszystkie serwery invorii kończą tak samo?

Na s2 było dokładnie to samo - żeby ostatni set biżuterii zrobić trzeba było z 2 miesiące napierdalać 24/24 jednego dunga.

Dodatkowo, że wbić 220 trzeba było mieć koniecznie PD z isu bo inaczej nie masz nawet po co expić bo jeden lv wbijało się 20h.

Tutaj jest to samo, z biegiem czasu ludzie zaczną się wykruszać bo nikomu nie będzie się chciało robić tego eq. A za miesiąc zobaczymy następny start s1/s2.

Administracja ani razu nie przemyślała swojej chorej teorii, że tak ciężki ciężki set =/= dłuższej żywotności serwera.

Jakby dodali normalne sety eq, a z biegiem czasu dodawali następne to nie dość, że ludzie dłużej graliby to jeszcze na pewno wielu graczy wróciłoby z racji na nowości.

Opublikowano

Teraz jest tak, że jak zjara jakiś item mroku na +8 lub 9, a zwłaszcza broń lub zbroje, które są najważniejsze, to po prostu odechciewa się dalszej gry jak ręką odjął, bo to strata jakichś 10-12kkk+, a przecież takich itemów trzeba zrobić 8 lub nawet 9 jak ktoś robi 2 bronie.

Przy tym serwerze "podobno easy" kryją sie wszystkie hardy pod względem tego chorego systemu ulepszeń. A o tych śmiesznych zmianach wartości dmg po poszczególnych plusach już nie wspomnę.

Opublikowano

MAX lvl mają 44 osoby... maksymalne sety lub prawie maksymalne sety mają 60% tych osób...

no faktycznie hard :D

Dodawać nowe sety i ułatwić ostatni? może co tydzień będziemy dodawać nowe sety aby się topce nie nudziło i to takie aby w max tydzień wbijali max set... 

Jak komuś się nie chce robić ostatniego setu to polecam zakończyć wbijanie eq na secie na 200lvl... powiedzmy, że ostatni set jest dla chętnych jak komuś się nudzi.:) 

gnvNjpf.png

Opublikowano

MAX lvl mają 44 osoby... maksymalne sety lub prawie maksymalne sety mają 60% tych osób...

Osoby, które mają ponad 200h w grze? ^^

Opublikowano

Osoby, które mają ponad 200k godzin w grze? ^^

Nie.. średnio mają 578tys godzin w grze. Rekordzista który prawie kończy ostatni set ma prawie 2 miliony godzin w grze. 

PS: gra od 1786 roku bez przerwy :)w

gnvNjpf.png

Opublikowano

Nie.. średnio mają 578tys godzin w grze. Rekordzista który prawie kończy ostatni set ma prawie 2 miliony godzin w grze. 

PS: gra od 1786 roku bez przerwy :)w

Koń by się uśmiał gdyby nie był zażenowany poziomem tego żarciku.

Skoro taki skory jesteś do żarcików to może odpisuj na wszystkie posty?

Np. moje posty odnośnie turnieju? Bo organizacja u nas na poziomie zerowym.

Nawet nie ma tematu na forum gdzie można byłoby podyskutować o turnieju i o cokolwiek zapytać czy cokolwiek zasugerować, a jak człowiek pisze tu to wy zjeby zezujecie oczami na prawo i lewo, żeby tylko nie odpisać. Nie sorry Twój ćwierć mózg kolega mi odpisał, ale nie na to co trzeba było xD

Opublikowano

Nawet nie ma tematu na forum gdzie można byłoby podyskutować o turnieju i o cokolwiek zapytać czy cokolwiek zasugerować, a jak człowiek pisze tu to wy zjeby zezujecie oczami na prawo i lewo, żeby tylko nie odpisać. Nie sorry Twój ćwierć mózg kolega mi odpisał, ale nie na to co trzeba było xD

Proszę dodalem specjalny temat nt. turnieju PvP

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/37233-dyskusja-turniej-pvp/

Tu możecie pisać swoje opinie/propozycje zmian w turnieju.

(jeśli link nie dziala to Forum -> Invoria s1 -> Dyskusje)

Opublikowano

Koń to z Twojego avataru by się uśmiał^^

Skoro jesteś taka kreatywna to mogłaś sama stworzyć owy temat na forum, bo przecież masz do tego prawo, ale myślenie widzę, że leży u Ciebie (taki pasztet, że chleba takiego nigdzie nie kupie).

Turniej będzie odbywać się na jakiejś specjalnej mapie? Bo wiadomo, że publika laguje, a to jest niekorzystne. 

PS: Mam nadzieje, że tym razem Array też będziesz robić fajne rysunki z petard xD

nlUSIa9.png

Opublikowano

Koń to z Twojego avataru by się uśmiał ^^

Skoro jesteś taka kreatywna to mogłaś sama stworzyć owy temat na forum, bo przecież masz do tego prawo, ale myślenie widzę, że leży u Ciebie (taki pasztet, że chleba takiego nigdzie nie kupie).

Na pewno bardziej kreatywna od Ciebie, bo naprawdę nie mam pojęcia co ma wspólnego śmiech konia ze zdjęciem w avatarze.

Szczególnie, że jest to piosenkarka i pewnie dlatego nazywasz mnie pasztetem bo przecież to moje zdjęcie. <.<

A jeśli chcesz podyskutować o moim wyglądzie, moim toku myślenia to zapraszam na PW, bo w daremne, publiczne dyskusje z dzieckiem nie mam zamiaru się wdawać.

Co do tematu na forum to nie korzystam zbytnio z niego bo wolę mpc, i nie mam obowiązku zakładać tematów na forum bo to powinna zrobić administracja.

Opublikowano

hmm... myślałem, że jesteś na tyle inteligentna i zakumasz, że zadałaś głupie pytanie to otrzymałaś głupią odpowiedź. 

co do reszty... rozumiem... miesiączki i te sprawy... ale ogarnij się dziewczyno bo ręce opadają. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

hmm... myślałem, że jesteś na tyle inteligentna i zakumasz, że zadałaś głupie pytanie to otrzymałaś głupią odpowiedź. 

co do reszty... rozumiem... miesiączki i te sprawy... ale ogarnij się dziewczyno bo ręce opadają. 

Nie zadałam głupiego pytania, tylko się pomyliłam jak pisałam i zamiast 200h napisałam 200k godzin. :)

A ręce to opadają od Twoich odpowiedzi, dlatego więc Twój bezsensowny pościk został zgłoszony.

I nie błaznuj przede mną następnym razem bo to naprawdę akurat Tobie nie wypada ;)

Proszę dodalem specjalny temat nt. turnieju PvP

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/37233-dyskusja-turniej-pvp/

Tu możecie pisać swoje opinie/propozycje zmian w turnieju.

(jeśli link nie dziala to Forum -> Invoria s1 -> Dyskusje)

@Qarth

Dziękuję uprzejmie, mam nadzieję, że będziesz brał czynny udział w dyskusji i odpisywał na pytania graczy.

A co do serwera jeśli wbije rangę, a później ją stracę  to mogę dalej kontynuować misję na rangę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...