Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To pytanie nie ma sensu - zawsze możesz coś osiągnieć. Oczywiście ze np. eq zrobisz wolniej niż osoba która gra 10h (co jest normalne) ale osiągnąć można coś niezaleznie od czasu gry.

Opublikowano

Masz do wyboru za yang (do 10kkk) lub za bryłki 500kk.

Będą dodane w tym tygodniu sklepy offine ?

Czy na wtorek będą zmniejszone spoty na pustyni na zuo ? Jak byłą inwazja metków ludzie mieli spore lagi.

Ch3 nie działa na mapie 200. pytałem innych też ich wywala.

Szkoda, że ustawiłeś dziwne opóźnienie na respach. Po paru dniach odstęp na ch1 a ch5 to jakieś 8 min.

Nie da rady dodać jeszcze do tych misji dziennych zadanie z ubijaniem bossow z dugów ?Np za 150-200 PZ ? Nie ukrywam, że nieźle  trzeba sie olatać na te bossy/ metki na mapie 180/200,gdzie na respie stoi po 3 osoby.

Czy w czasie gdy będzie wystawionych shopek offine, będzie możliwość przedłużenia mu czasu?  Jak duże będą to opłaty ? 

Jaki limit sklepików będzie na każdym ch ? Czy tylko zrobicie na ch1 limit ?

Grając 2h dziennie na serwerze jestem w stanie cos osiagnac?

Grając 2h dziennie może będziesz sobie radził do 150 lvl :D Później musisz trochę więcej poświęcić czasu. Jak ci się podoba powolne zdobywanie eq to czemu miałby nei grać :D Wbijaj i swoim tempem, zdobywaj eq,wbijaj  lvl. :D

Opublikowano

Bym zagrał na serwerze ale zapewne będzie jak z S2 poświęcę mnóstwo godzin gry na expienie i przechodzenie tych wszystkich dungeonów a tu za kilka miesięcy będzie 0 graczy ... wystarczy sobie wejść na Invorie S2 i pograć w trybie single player ...

Opublikowano

Będą dodane w tym tygodniu sklepy offine ? Jak skończymy to dodamy. Dokładnej daty jeszcze nie ma. 

Czy na wtorek będą zmniejszone spoty na pustyni na zuo ? Jak byłą inwazja metków ludzie mieli spore lagi. Nie zmniejszymy. 

Ch3 nie działa na mapie 200. pytałem innych też ich wywala. Może chwilowo był błąd. Sprawdź ponownie. 

Szkoda, że ustawiłeś dziwne opóźnienie na respach. Po paru dniach odstęp na ch1 a ch5 to jakieś 8 min.

Nie da rady dodać jeszcze do tych misji dziennych zadanie z ubijaniem bossow z dugów ?Np za 150-200 PZ ? Nie ukrywam, że nieźle  trzeba sie olatać na te bossy/ metki na mapie 180/200,gdzie na respie stoi po 3 osoby. Chwilowo nie planujemy takiej misji. 

Czy w czasie gdy będzie wystawionych shopek offine, będzie możliwość przedłużenia mu czasu?  Jak duże będą to opłaty ?  ​Będzie taka możliwość. Opłaty poznasz na offcijalu. 

Jaki limit sklepików będzie na każdym ch ? Czy tylko zrobicie na ch1 limit ? ​Limit jest na mapę. 

Grając 2h dziennie może będziesz sobie radził do 150 lvl :D Później musisz trochę więcej poświęcić czasu. Jak ci się podoba powolne zdobywanie eq to czemu miałby nei grać :D Wbijaj i swoim tempem, zdobywaj eq,wbijaj  lvl. :D

gnvNjpf.png

Opublikowano

Bym zagrał na serwerze ale zapewne będzie jak z S2 poświęcę mnóstwo godzin gry na expienie i przechodzenie tych wszystkich dungeonów a tu za kilka miesięcy będzie 0 graczy ... wystarczy sobie

wejść na Invorie S2 i pograć w trybie single player ...

Myślę, że tutaj tak nie będzie. Tamten serwer był mniej zadbany od razu od początku, a ten to zupełnie inna gra.
Opublikowano

Witam, jak z ilością graczy? Jest to jakaś stabilna liczba? Sporo tych ludzi?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Sporo w m1 stoi z 1k bym powiedział jest.

1faa9l.png

|ProUser|

Opublikowano

10MC2Kx.png

KrWRPCN.png

Jako że na serwer zostaną niedługo dodane shopy offline tutaj opisze je dokładnie. Znajdziecie tu wiekszość potrzebnych informacji o nich.

Główne Informacje o sklepach

• Jedna postać bedzie mogła wystawić 1 sklep
  • Będzie limit sklepów na daną mape (osobne dla kazdej)
  • Sklepy będzie można wystawiać jedynie w M1/M2
  • Będzie można wystawiać przedmioty za Yang oraz Rubinowe Bryłki
  • Sklepy bedzie można wystawiać od 100 poziomu postaci
  • Będzie można wystawić sklep offline oraz normalny (normalny poza limitem shopow na mapie)

I więcej.. ale o tym poniżej

izkThwf.png

Sklep będa posiadały swój własny panel - dostępny pod buttonem w panelu bocznym (dawniej zwykły sklep)

Zawierać będzie następujące opcje

• Otwórz sklep (sklep offline)
  • Otwórz normalny sklep
  • Dodaj przedmiot
  • Usuń przedmiot
  • Zmień czas
  • Zmień cene
  • Zgromadzone Yangi
  • Zamknij sklep (sklep offline)

r8gYalO.png

Po wybraniu opcji otwórz sklep offline pojawi się nam następujace okno. Będzie można tu wpisać nazwe sklepu oraz wybrać czas z dostępnych

- 3 Godziny

- 6 Godzin

- 12 Godzin

- 1 Dzień (płatny)

Gdy juz wybierzemy czas i nazwe przejdziemy do dodawania przedmiotów:

eMsFUcV.png

Przy dodawaniu przedmiotu będziemy mogli wybrać walute Yang (do 10kkk) lub Rubinowe Bryłki

Po wybraniu waluty zobaczymy przedmioty w podglądzie sklepu:

PW5oD9y.png

A po otworzeniu bedzie wygladalo to nastepujaco

hDcwGWj.png

ggVqXU1.png

Gdy wybierzemy opcje "Zamknij Sklep" pojawi się nam nastepujaca opcja

8FaBCC8.png

Sklep moze być zamkniety na nastepujace sposoby:

Zamykamy go sami - Wtedy przedmioty wróca do naszego eq (jeśli mamy miejce)

Wszystko zostanie wykupione  - sklep zamknie się automatycznie

Upłynie czas sklepu lub nie mamy miejsca w eq - Wtedy przedmioty beda znajdowaly się w opcji "Usuń Przedmiot" 

Jeśli nie usuniemy wszystkich przedmiotów nie bedziemy mogli wystawić nastepnego sklepu.

Opcja "Usuń przedmiot" wygląda następujaco

O8vmcJA.png

W dowolnej chwili możemy rownież dodać przedmiot do sklepy - a wygląda to następujaco:

jc5vOXY.png

Podczas dodawania przedmiotu również możemy wybrać typ waluty (yang/bryłki)

Następną opcją jest zmiana ceny:

nJjVt8e.png

Możemy tu jedynie zmienić wartość ceny np. z 1 bryly na 5 lub z 20 yang na 1000 yang. Nie możemy zmienić typu! Np. z bryły na yang.

Dodatkowo będzie posiadało to pewne zabezpieczenia przed oszustami typu wystawia przedmiot za 1000 yang i nagle zmienia cene na 2000 yang.

UwgKABb.png

Jeszcze jedna opcja która będzie dostępna to zmiana czasu - pozwoli wybrać nowy czas sklepu za opłatą.

9Uq96Oa.png

Ostatnią opcją są "Zgromadzone Yangi" beda znajdowaly się w specjalnym oknie - ale jak to działa?

Jeśli jesteśmy zalogowani i mamy miejsce w ekwipunku na yangi i ktoś kupi od nas przedmiot za YANG trafią one prosto do eq.

Jeśli jesteśmy wylogowani lub nie mamy miejsca w eq i ktoś kupi przedmiot za YANG trafią one do okna "Zgromadzone Yangi"

Jeśli ktoś kupi przedmiot za bryłki (bez znaczenia czy jesteśmy wylogowani czy nie) zamienią się one na 500kk (np. kupi ktoś za 5 bryłek to 5x 500kk) i trafia do okna "Zgromadzone Yangi"

Pare innych informacji

• Jeśli klikniemy na sklep to jego nazwa zmieni się na kolor czerwony (do wylączenia clienta) będzie to oznaczenie przegladanych sklepów
  • Będzie można normalnie przechodzić przez sklepy
  • Sklepy będa miały specjalny unikalny kolor nazwy oraz na minimapie
  • Sklepy będa posiadały wiekszy rozmiar
  • Bedzie zabezpieczenie przed zmiana ceny zeby nie oszukiwać
  • W sklepach offline bedzie normalne zapisywanie ceny (tak samo jak w normalnych)
  • Będzie dzialalo opcja "ukryj nazwe sklepu" na sklepy normalne i offline
  • Limit yang na sklepie wynosi 10kkk lub bryły
  • Będzie mozna jednoczenie wystawić przedmioty za yang i za bryły (ale nie jeden przedmiot z dwiema cenami!)

I wiele innych. Mam nadzieje ze temat troche wam przedstawił shopy offline które niedługo beda dodane.

Team Invoria.pl

Opublikowano

W takim razie ile można mieć maksymalnie yangów w tym oknie "zgromadzone yangi" ? 

9,223,372,036,854,775,807 :P

Opublikowano

Serwer jest easy/medium. Eq to hard ale tylko pod tym względem, że trzeba trochę na dungi chodzić. Serwer polecam ;)

I też bym prosił, tak jak petros o zmniejszenie spotów na pustyni. Mało kto tam expi, a na eventach są lagi.

Qarth

A co do eventów następne zuo/inwazja metinów będzie na nowej pustej mapie z podziałem na poziomy.

To jutro będzie osobną mapa na zuo,tak jak pisałeś ?

Co do shopów to czekam z niecierpliwością :D

Opublikowano

Jak tu z siłą mobów podczas expienia i na dungach? Myślę czy nie zacząć gry ninją ale jeśli będę musiał robić buffa to odpada. 

Nie trzeba robić buffa, masz sporo dopalaczy, które pomogą Ci w expie.

Opublikowano

Zuo już dzisiaj! Nie przegap!

Przypominamy że event odbędzie się o 18:30 na ch4-ch6

Przedziały:
CH4 - dla 1-109
CH5 - dla 110-179
CH6 - dla 180-220

Miejsce: Pustynia
Łamanie przedziału będzie karane czasową blokadą kont. Łamanie przedziałów będzie można zgłaszać na naszym support na stronie http://invoria.pl
Czas rozpoczęciecia eventu na danym ch może się różnić (np. ch4 18:30 ch5 18:37).

Zapraszamy!

Opublikowano

Mam taki mały problem i zarazem pytanie. Otóż, udało mi się w końcu wymiksować Truciaka na średnie 70, radując się tą wieścią polazłem na WW sprawdzić hity, ale kiedy przyszła pora na ubicie Elitarnej Zjawy to nie poradziłem sobie nawet na marmurze. Problem tkwi w tym, że mając na sobie Miecz Niebios bez trudu na marmurze pokonywałem właśnie Zjawę, więc na logikę z Truciaka powinno to być jeszcze łatwiejsze.
Teraz nasuwa się moje pytanie, wiem, że Lwi Miecz ma wbudowane dodatkowe obrażenia magiczne. Czy właśnie te obrażenia magiczne nakładają się z obrażeniami z ręki u WP przy odpalonym ostrzu zwiększając przy tym obrażenia? Na chłopski rozum, lepiej używać Lwiego czy Truciaka na WP?
Napisałem to trochę w chaotyczny sposób, ale mam nadzieję, że nie będzie problemów ze zrozumieniem co mam na myśli.

maybenow.png

Opublikowano

@Qarth
Na mistyki mam 0%, na broni od 52 mam wbudowany bon na 20%. Sprawdzałem też hity na dzikusach i z trutką biję tylko o 1k więcej z krytyka co nie jest dużą różnicą. Dlatego zadam po raz kolejny pytanie, czy wbudowany bon z lwiego miecza (wartość magicznego ataku) dodaje coś do podstawowych ataków u wp?

maybenow.png

Opublikowano

Nie zwieksza mocy czarowanego ani ataku wiec nie. A na zjawe dziala bon na mistyki wiec jesli w jednej masz a w drugiej nie to nie dziwne ze latwiej ci szlo z bonem.

Zrób w eq % na mistyki i bedzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...