Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, będą nowe poziomy tych obecnych Kamieni Dusz, ale wytworzenie ich będzie drogie, serio drogie. :v

To w sumie bedac szczerym tez lipa. Ogolnie bardziej mi sie podoba obecny system kd, do +5, tak klasycznie - zupelnie to wystarcza.

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pisałem to już wam 123001230 razy, 123001230 razy zostałem przez was albo zignorowany albo 'zgaszony'

Ludzie odchodza, bo nie ma co robic. Glownym celem gry w metina jest rywalizacja, a tego na vesterisie brakuje. @Endymion nie zgodzisz sie z tym? Jesli tak, to pokaz mi jakakolwiek zadyme. Nie ma nic. Kompletnie nic. Wystarczy spojrzec na forum. Nagle ludzie sie obudzili (wczesniej bylem w pewien sposob hejtowany za to ze zwracam administracji uwage, ze jak ja smie, ze przeciez sa zadymy (chyba zaduszki - za tydzien). Zakladaja tematy (na ktore z reszta nie odpowiadacie), a niektorzy po prostu daja sobie spokoj, bo exp exp exp i drop drop drop - to jest bez sensu, bezcelowe, jesli po tym expie expie expie ( aby zalozyc nowe itemy) i dropie dropie dropie (aby zarobic na te itemy) nie mozna bylo wykorzystac tych itemow. Bo na kim? Gdzie? Moze pod wiedzma, gdzie zadymy wygasly w sumie po 1,5 miesiaca vesterisa, kiedy 2 najwieksze gildie skonczyly gre? Czuje sie troche jak wrozbita, albo  korwin, ktory moglby sobie gardlo zedrzec od mowienia " a nie mowilem"? 

Pytam po raz kolejny.

Czy zamiast dodawania jakichs ulatwien/utrudnien / nowych dungeonow i itemow pvp dodacie w koncu cos, co wzbudziloby rywalizacje? A moze uwazacie, ze nie jest ona potrzebna? Czekam na odp

I bez wyskakiwania z tekstami typu " won hejterze". Ostatnio tak wyjechaliscie i udowodniliscie swoja niewiedze nt. roznicy miedzy czlowiekiem, ktoremu zalezy na tym, aby ludzie nie odchodzili --> aby serwer stal, a hejterem.

Opublikowano

Ja bym proponował wprowadzić jakiś system wojenny że dostawało by się jakąś fajną nagrodę za wygranie wojny lub ranking pvp na stronie ;) Tak jak było na Avalonmt2 kiedyś ;) 

Opublikowano

Ja bym proponował wprowadzić jakiś system wojenny że dostawało by się jakąś fajną nagrodę za wygranie wojny lub ranking pvp na stronie ;) Tak jak było na Avalonmt2 kiedyś ;)

Wtedy ludzie robiliby noobskie konta i gildie dla nagród, i po jakimś czasie by to upadło. Lepiej dodać nowy system walki który byłby ciekawy sam w sobie, nie ze względu na nagrody. 

Opublikowano

2xUP

Takie propozycje padały. Na początku administracja na tak, mieli  myśleć a potem wprowadzać, jednak po jakimś czasie wszystko ucichło. Od pozytywnie nastawionej administracji, do Endymiona, który raz napisał " a co ja k***a mać mam zrobić? nie chcecie robić wojen to nie mój problemn" (prawie słowo w słowo). To była szybka zmiana poglądów, nie ma co ;)

@Malaque

A propozycje były naprawdę spoko. http://forum.vesteris.pl/index.php?/topic/4885-wojny-na-serwerze/page-2

Opublikowano

I stało się. Tydzień pograłem a już widać dziesiątki postów ze sprzedażą kont. Na max lvl nie ma co robić, ludzie dają propozycje a administracja ma wyjebane. Pewnie będą tłumaczyć się, że nie mają czasu czy coś ale ja i tak w to nie uwierze bo po pierwsze jestem w klasie maturalnej a mam od zajebania czasu i wcale nie ma tyle nauki w pierwszym półroczu a po drugie moja szwagierka pracuje w tygodniu i w weekendy zaocznie na studia chodzi a mimo to potrafi znaleźć 6 godzin czasu dziennie by pomóc bratu w remoncie. Także nie zwalajcie na brak czasu tylko sie przyznajcie, że się już wam po prostu nie chcę i marnujcie czasu innych ludzi.

Opublikowano

I stało się. Tydzień pograłem a już widać dziesiątki postów ze sprzedażą kont. Na max lvl nie ma co robić, ludzie dają propozycje a administracja ma wyjebane. Pewnie będą tłumaczyć się, że nie mają czasu czy coś ale ja i tak w to nie uwierze bo po pierwsze jestem w klasie maturalnej a mam od zajebania czasu i wcale nie ma tyle nauki w pierwszym półroczu a po drugie moja szwagierka pracuje w tygodniu i w weekendy zaocznie na studia chodzi a mimo to potrafi znaleźć 6 godzin czasu dziennie by pomóc bratu w remoncie. Także nie zwalajcie na brak czasu tylko sie przyznajcie, że się już wam po prostu nie chcę i marnujcie czasu innych ludzi.

Przecież robimy update, dzisiaj będzie opisany również event halloween.

Opublikowano

Endymionku ja  nie wiem czemu ludzie tak panikują, ja gram od ponad miesiąca i mam jeszcze dużo do roboty. 

Jedyne czego od ostatniego tygodnia brakuje to waszej obecności na forum serwera, moglibyście dawać informacje albo przynajmniej się pokazywać. Bo tu jesteś a tam Cię nie ma praktycznie. :P

Opublikowano

To dobrze, że robicie. Ja to doceniam. Ale oprócz tego jak kolega wyżej napisał, moglibyście troche pokazać, że żyjecie. Tylko ty cokolwiek piszesz i to tylko na mpcforum a na forum serwera cisza. Ja się boję grać na tym serwie bo będę nolifił tydzień a tu sie okaże, że jeb nie ma serwera a to było często spowodowane wyjebką ze strony administracji nie ważne w jaki sposób to robili.

PS. Jakbyście zrobili coś z tymi lagami to w ogóle byłoby super.

Opublikowano

To był fajny serwer na wakacje, żeby zabić czas natomiast widząc jak masowo odchodzili ludzie w sierpniu to też tak zrobiłem. Teraz widzę że od Sierpnia do dnia dzisiejszego była tylko tendencja spadkowa. Właściwie nie dziwie się temu, kilka zagrań un-fair ze strony administracji, do tego po prostu nuda na wyższych lvl (non stop klepanie tego samego dungeonu) i tak to wyglądało. Żeby chociaż metiny się opłacało bić, czy cokolwiek a tu nie. Ciągle jeden dungeon do zrzygania się. 

lownfast

Opublikowano

Ogólnie sytuacja teraz wyglada tak 

wbijasz 115 lv chodzisz razadora sprzedasz drop kupujesz zmianki mieszasz eq nic ci nie wbija znowu idziesz na razadora selasz drop kupujesz zmianki i tak w kołko 

Metinow na mapce 95 nie bijesz bo nie ma prawie prawie dropu ( powinno dropic minimum 30 zmianek i dodań) 

Bijesz bosy na mapce 95 ( wybijasz wszystkie sam bo nikt już ich nie chce bić jak są zbijane to jedna osoba wszystkie respy) 

Wszyscy maja od zaje**nia pereł i metali ktore obecnie sa go*no warte przez to że razadora robi sie 25 min a dropia po 2 metale 2 mistyki i po 4 perły 

Ludzie nie mogą wymieszać eq bo wbicie perfect bonow jest niemożliwe 

Proponuje ogarnac ilość pereł i metali  na serwerze ( jakaś wymiana pereł i metali na np zmianki ) 

Opublikowano

Dalej twierdze, że to jest najlepszy serwer Medium/Hard jaki obecnie jest, ale niestety zakończyłem moją przygodę na tym serwerze przez to, że jest mało wojen, ba w ogóle prawie ich nie ma. Eq zostało, jak coś się zmieni jeśli chodzi o wojny gildii i ilość graczy to na pewno wrócę. Obecnie na tym serwerze są dwie dobre gildie reszta to takie "ochłapy", a metin2 bez dużej ilości graczy i wojen to nie metin2 :<. I tak na koniec, zastanawiam się po co wam jest te eq perfect skoro i tak wojen nie ma, a jak są to raz na jakiś czas, a pvp to nie wiem czy w ogóle ktoś na poważnie tutaj robi.

Opublikowano

Żeś się udzielił.

xD

Wy albo nie widzicie, albo nie chcecie widzieć co się dzieje wokół waszego serwera. 

Bo jak macie widzieć, że ludzie masowo kończą grę jak od tygodnia nie było was na forum?

Opublikowano

Żeś się udzielił.

xD

Wy albo nie widzicie, albo nie chcecie widzieć co się dzieje wokół waszego serwera. 

Bo jak macie widzieć, że ludzie masowo kończą grę jak od tygodnia nie było was na forum?

5 osób na krzyż to dla Ciebie masowo? To że dzieciaki konta na sprzedaż wystawiają bo mają taki kaprysek nie znaczy że wszyscy grę kończą. 

Polecam dorosnąć i mleko spod nosa wytrzeć panie kolego.

Opublikowano

5 osób na krzyż to dla Ciebie masowo? To że dzieciaki konta na sprzedaż wystawiają bo mają taki kaprysek nie znaczy że wszyscy grę kończą. 

Polecam dorosnąć i mleko spod nosa wytrzeć panie kolego.

5 osób na krzyż?

Ofert w dziale Sprzedam jest już ponad 2x więcej niż w działe Kupię. Taka jest prawda, że serwer chyli się ku upadkowi, i tak jak było tu już pisane - nie ma co się dziwić. Nie ma żadnych zadym, żadnej rywalizacji. Na wyższym lvl zarabia się na eq, którego się nie używa.

Opublikowano

Ja nie rozumiem Was. Jest to serwer md/hd i czemu dziwicie się, że po wbiciu Maxa zarabia się kasę tylko na zmianki? Na globalu jest identycznie, bo to na tym polega, że potem na serwerze tego kroju chwalisz się itemami, ale z serwera odchodzą głównie osoby z bonami może 3x max i mówią, że nie ma co robić - beka z takich. Każdy KASZTAN może trzymać spacje 24/7 by wbić Maxa, ale wklep konkretne eq (powodzenia). Pozdrawiam i zapraszam, bo przypuszczam, że ten 'serwer' mpcforum^^ to będzie odgrzany kotlet Vesterisa, ale Vesteris jest tylko jeden.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Zadymy robia gracze a nie admini lel 

Zadymy to rywalizacja

Rywalizacja jest zawsze o coś. Niestety, nie ma rywalizacji o pozycję na serwerze i owszem, to jest wina graczy, ale administracja powinna stworzyć coś, o co będzie ta rywalizacja (forma zarobku, expa). Tymczasem zajmują się oni jakimiś kd+6 czy hooj wie co. Bez sensu.

Opublikowano

nie grasz tu od startu jak ja, nie masz 3x 115lvl z full eq, nie osiągnąłeś wszystkiego co jest możliwe na tym serwerze, więc nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.

Ogółem wyczuwam dysmózgie, ale to dosyć popularna choroba XXI wieku, gdyż pytasz się o jedno, a zaraz się chwalisz czego to Ty nie osiągnąłeś na serwerze, wiec lepiej sie ustabilizuj, bo kiedyś będziesz musiał opuścić piksele i osiagnać coś w życiu, ale na razie jedyne co masz to swoje 3x115... so sad...

Co do tematy @Endymion i jak tam informacje na temat eventu?

nlUSIa9.png

Opublikowano

Ale administracja olewa a taki dobry serwer stworzyli...  no szkoda szkoda 

Edit. Serwer podoba mi się bardzo i trochę lipa że tak ciężko jest poinformować graczy o ewentualnym wyebaniu się w projekt chociażby. 

Opublikowano

Serwer dobry, ogólnie polecam jest co robić ;)

Gracze masowo odchodzą , wbijcie na serwer i zobaczycie czy ludzią wolę wymienić EQ z Ravi na Vesteris czy odwrotnie.

A Ci co płaczą nie wiem czy osiągnęli ten upragniony 115 lvl czy nawet 80.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...