Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blaski od kiedy dropią ?

Karty Okey każdy Piątek 16;00 do północy.

Szkatułki Blasku Księżyca każda Sobota 16 do północy.

W niedziele także jest jakiś event związany z łowieniem.

Blaski do 22, a łowienie od 12 do 20.

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widać na rynku znowu zastój w zmiankach :<, inne pytanie czy z mapy chunjo schodzi coś z shopów ?: D u mnie stoi i stoi ... a ciężko się wbić w shinso/jinno z shopem :D

Opublikowano

Widać na rynku znowu zastój w zmiankach :<, inne pytanie czy z mapy chunjo schodzi coś z shopów ?: D u mnie stoi i stoi ... a ciężko się wbić w shinso/jinno z shopem :D

właśnie też to zauważyłem...np szkata rippa lub nieb smierci w chunjo stała cały dzień za 150kk i nikt ne kupił. W shinsoo po może 15 minutach wszystkie poszły za 185kk...

Komputer: z NASA.

Opublikowano

Siemka pytanko amm opłaca sie grać od nowa ? ^^

oqyn4g.png

cruzeN                                    Ak                                   Vodka
Noe

Opublikowano

Myślę, że tak. Całe ch1 jest zapchane sklepami i trzeba sklepy wystawiać na ch2. Przypominam ze w każdym m1 jest limit 600 sklepów czyli jest ponad 1800 sklepów.l i prawie tyle samo graczy. :))

Opublikowano

Będzie event Halloween.

A kiedy mozemy sie spodziewac informacji na czym bedzie polegal ?

4uc581.jpg

Opublikowano

Zaczałem gre od początku kilka dni temu i jest serio super :) , ;ludzi od groma ,atmosfera spoko chyba jedyny stabilny serwer na rynku ,pozdrawiam.

Opublikowano

Gram od wczoraj i polecam jak najbardziej :) na samych marmurkach i zmiankach dropiąc na wo zrobiłem bodego 35lvl bojowiec rib +9 40śr+ śmiertelke +9 kd+5 aura m5 i to tylko grając wczoraj wieczorem i dzisiaj popołudniu. Serwer jak najbardziej polecam i zachęcam każdego do zagrania :)
Czekam z niecierpliwością na event halloween !

k065g0.jpg

Opublikowano

Także zacząłem grę wczoraj i mogę polecić. Jest co robić, nie jest monotoniczna. 

Pytanie odnośnie samej rozgrywki. Która postać czysto do PvP jest najlepsza? Na ekwipunek i skille będzie zarabiał drop, osobna postać szamanki do buffów oczywiście. Myślałem nad daggerem, co sądzicie?

beV5mzZ.png

Opublikowano

Także zacząłem grę wczoraj i mogę polecić. Jest co robić, nie jest monotoniczna. 

Pytanie odnośnie samej rozgrywki. Która postać czysto do PvP jest najlepsza? Na ekwipunek i skille będzie zarabiał drop, osobna postać szamanki do buffów oczywiście. Myślałem nad daggerem, co sądzicie?

Jesli mam byc szczery, bmem 90 z fullem nikt do 105 pvp ze mna jeszcze nie wygral. :P

Opublikowano

A jak teraz wyglada zarobek na niskim lvlu? Lekarstwa z + dalej w cenie, da sie z tego wyzyc? :)

25/30kk

Dropiłem tylko dla siebie i nie sprzedawałem bo na 35 mam lepsze zarobki. Ale czasem nawet 2 ze spota polecą. Księgi klątw chyba dobry zarobek teraz. 10kk/szt a w 2h idzie z 40 dropnąć :p

Od siebie dodam ze po około 37 dniach gry można osiągnąć:

TSnxz7W.jpg

Wszystko perf +9, na ss nie ma jeszcze peta 60lv, broni 75 i qilinków, isa, jakiegoś tam eq perf na dropka itp.

Opublikowano

Witajcie!

Czas na Event Halloween na serwerze Vesteris! :)

Na początku poinformuję, że rozpoczynamy go w ten piątek (28.10), o godzinie 18:00, a zakończy się on w niedzielę (06.11), o godzinie 23.59.

Halloweenowe Dynie i Różdżki

Przez cały Event będziecie mogli zdobyć dwa bardzo cenne przedmioty.

Halloweenowa Dynia

hIO9jnk.png

Można ją zdobyć ze wszystkich potworów w świecie Vesteris.

Halloweenowa Różdżka

6t2h7Ny.png

Można ją zdobyć ze wszystkich metinów w świecie Vesteris.

Jack Pumpkin

W tym czasie świat Vesterisu odwiedzi słynny Jack Pumpkin.

ZLcMN1F.png

Jak myślicie, czym się będzie zajmował? Otóż będziecie mogli wymieniać u niego Halloween'owe Dynie i Różdżki na cenne nagrody oraz Kartkę Halloween.

Na początku możecie oddać na raz 10 Dyń.

Kolejnym etapem jest oddanie 20 Dyń. Następnie 50 Dyń, 100 Dyń oraz 200 Dyń. Za każdym razem dostajecie przedmiot. Im więcej Dyń oddajecie tym lepsze przedmioty możecie dostać. Jednym z wylosowanych przedmiotów może być Karta Halloween. UVGkHZK.pngDo czego służy Karta Halloweenowa? Jest to bilet na loterię, jednak.. A zresztą, sami zobaczycie! Powiem tyle, warto ją zdobyć.

Możecie też wykorzystać drugą opcję wymiany, mianowicie oddać Jackowi 200 Dyń oraz 50 Różdżek. Wówczas możecie zdobyć losowy Kostium Halloween lub losową Fryzurę Halloweenową. Oto jedne z ciekawszych kostiumów i fryzur, jakie można zdobyć:

773a3f2456ab4990a3a129b78017e6ad.png  c1be5edd0bcc4516b196c7702b86d37a.png

Pozostałych nie będę tutaj pokazywać, ponieważ są wam znane.

Halloweenowy Boss - Masakrator

Uważajcie! W świecie Vesteris pojawi się bardzo groźny potwór, którego nie można w żaden sposób pokonać. Nigdy nie wiadomo, w jakim miejscu ani o jakiej godzinie się zjawi, nigdy nie wiadomo jaką siłę będzie posiadał! Co najstraszniejsze, nawet, gdy uda Wam się go w jakiś sposób zabić, będzie powracał po to, by się zemścić. To prawdziwy morderca!

ahZVSXq.png

Jednak będzie przechowywał bardzo cenną Torbę Halloween g4EP7vB.png . W niej znajdują się ciekawe nagrody, np. silny Amulet Halloweenowy r8oF1U4.png. Jeśli uda Wam się go zdobyć, możecie być pewni, że poznacie tajemnicę siły Masakratora i sami staniecie się niezniszczalni. Amulet jednak działa tylko 7 dni.

Metin Halloween

Jak już wiecie, ze wszystkich metinów w świecie Vesteris możecie zdobyć Halloweenową Różdżkę, jednak największą szansę na to daje Wam specjalny Metin Halloween.

Ue028E4.gif

Spotkacie je na każdej mapie, jednak uważajcie, każdy z nich ma inną siłę. Na jakiego traficie zależy tylko od Waszego szczęścia!

Halloweenowa Skrzynka

Bardzo cenną rzeczą, która się pojawi, będzie Halloweenowa Skrzynka R65yaqg.png. Będziecie mogli zdobyć ją na Halloweenowej Loterii lub zakupić w ItemShopie. Znajdują się w niej różne interesujące przedmioty oraz dwa nowe zwierzaki, które będą miały inne i lepsze bonusy niż te, które są dostępne teraz na Vesterisie.

W momencie gdy otwierana przez was skrzynka będzie miała w sobie pieczęć przywołania zwierzaka, będziecie mogli wybrać jednego z poniższych.

Zarówno Bruce jak i Marionetka Lee dadzą wam bonusy do walki z potworami.

Bonusy przyznawane przez nich, są zależne od poziomu postaci. Gracze z poziomem 1-99 otrzymają mniejsze wartości bonusów, niż gracze z poziomem 100-125.

Ts237zT.png

Skrzynia Grozy

W tym roku Jack Pumpkin ma dla was również nową, Skrzynię Grozy! 

Skrzynia zawiera w sobie cenne przedmioty, w tym nawet towarzysza wspierającego was w walce z innymi graczami.

W momencie gdy zakupiona przez was Skrzynia będzie miała w sobie pieczęć towarzysza, będziecie mogli wybrać jednego z dwójki: Wayne oraz Marionetka Pai.

Bonusy przyznawane przez nich, są zależne od poziomu postaci. Gracze z poziomem 1-99 otrzymają mniejsze wartości bonusów, niż gracze z poziomem 100-125.

oJbC25L.png

a0d7fd81f4e5486eb48b6596395f45e8.png

Cena jednej Skrzynki grozy wynosi 100.000.000 Yang.

Skiny do broni

Podczas wydarzenia Halloween będziecie mogli zdobyć specjalne, nakładki na broń - Tarczowe bronie. Otóż, najpierw musicie zdobyć 3x Halloweenowe Zaklęcie k9yof46.png, 3x Kawałek Stali Y8Nsdmz.png oraz 3x Halloweenową Receptę FGUIHYJ.png .

Możecie zdobywać te przedmioty z dropiących Dyń. Następnie ze wszystkimi dodatkami udajemy się do Jacka Pupkina i wybieramy, który skin chcemy otrzymać.

uG1apYw.gif

Co ważne, kostiumy dają +25% więcej obrażeń przeciwko Metinom Halloween oraz aby ubić Masakratora musicie mieć kostium na broń! :)

Z pozdrowieniami,

Wasza Administracja.

Opublikowano

c922dbafc7ca47af885578273a1da1c0.png

i ty jesteś administratorem na serwie metina xdd

@Endymion czemu jak klikam u Zaklinacza "Kupno Postaci" to się nic nie wyświetla, tylko zostają te czarne paski na górze i na dole? ;x

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...