Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chciałbym zagrać z kolegą i znalezc server na dłużej. Widzę, po stronach, że server długo stoi i chciałbym się zapytać czy opłaca się zaczynać grę od 0 ? Wystarczy server na kilka miesiący, bo sądząc właśnie po czasie servera obawiam się, że zaraz będzie remake albo coś w tym stylu bo każdy max lvl i nie będzie co robić. Prosze o odpowiedz kogoś z graczy lub administrację. Pozdrawiam

remake to ewentualnie możesz dać w lolu w 3 minucie jak ktoś afczy. xD Vesteris jest stabilnym serwerem z sporą ilością graczy, także wbijaj na spokojnie. 

xD 

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Panowie chciałbym zagrać z kolegą i znalezc server na dłużej. Widzę, po stronach, że server długo stoi i chciałbym się zapytać czy opłaca się zaczynać grę od 0 ? Wystarczy server na kilka miesiący, bo sądząc właśnie po czasie servera obawiam się, że zaraz będzie remake albo coś w tym stylu bo każdy max lvl i nie będzie co robić. Prosze o odpowiedz kogoś z graczy lub administrację. Pozdrawiam

Nic takiego nie bedzie miało miejsca. :)

Opublikowano

Jaka tu postać króluje w PvP? 

Zależy od eq :) Wiele szamanów napierdziela, surki bm, mentale, bodziaki... Jedynie sura wp wydaje mi się, że jest średniawa w pvp :D 

Opublikowano

Jaka tu postać króluje w PvP? 

Zależy od eq :) Wiele szamanów napierdziela, surki bm, mentale, bodziaki... Jedynie sura wp wydaje mi się, że jest średniawa w pvp :D

Czyli standart.. WP - rozpro na wojenki / zarobek a Szamany / Mentale / BM do bicia sie. :P

Opublikowano

Witajcie!

Dnia 10.10.2016 o godzinie 23:00 odbędzie się 30 minutowa przerwa techniczna.

Podczas przerwy zostaną wprowadzone takie rzeczy jak:

• Możliwość wyłączenia podświetlenia gry na pasku systemu Windows w momencie otrzymania wiadomości
  • Gdy Zmieniacz Bonusów uzyska ustawione bonusy gra zostanie podświetlona na pasku systemu Windows
  • Możliwość wyłączenia podświetlenia gry na pasku systemu Windows w momencie uzyskaniu ustawionych bonusów przez Zmieniacz Bonusów
  • Wprowadzenie Kodu PIN do kont przy logowaniu do gry
  • Możliwość wygenerowania nowego kodu PIN na stronie serwera w zakładce "Ustawienia" konta
Teraz opowiem troszkę o kodach PIN, które wprowadzimy podczas tej aktualizacji.

Kod PIN będzie wymagany do zalogowania na każde konto w grze. Chcemy tym dodatkowo zabezpieczyć wasze konta, ze względu na to że hasła nie są wystarczającym zabezpieczeniem ponieważ nadal pojawia się mnóstwo kradzieży (najczęściej z powodu używania takiego samego hasła jak na innym serwerze).

Kodu PIN nie da zapisać się w cliencie, każde logowanie będzie wymagało od was podania kodu.

Kod PIN można ustawić podczas rejestracji. Inna sytuacja dotyczy kont już założonych. W tym przypadku przy pierwszym logowaniu w grze, gracz otrzyma komunikat o potrzebie ustawienia kodu PIN do konta, a następna próba logowania ustawi Kod PIN na podany przy próbie zalogowania.

Myślę, że więcej nie trzeba w tej kwestii tłumaczyć. Jeżeli ma ktoś dodatkowe pytania, nie bójcie się napisać o tym w temacie. :)

Mała prezentacja jak wygląda to w grze...

"Zmodernizowany" panel logowania do gry

c02d107b17a24897a10998ccb3809cb0.png

Animacja przedstawiająca ustawienie kodu PIN na koncie już założonym

LVoq5PL.gif

W trakcie przerwy będzie wymagana aktualizacja clienta gry!

Bez aktualizacji nie będzie można połączyć się do serwera!

Pozdrawiamy,

Administracja Vesteris.pl

Opublikowano

jakiś licznik na stronce dostępny? ,albo info możliwe ile online ?

Jest w c**j i więcej. 1k+

Co do aktualizacji, trochę lipa zakładając że clienta lubi wywalić.

Nie lepiej zresetować wszystkim hasła i nałożyć wymóg użycia jakiegoś znaku? Hasła i tak się zapisuje więc mogłaby być nawet jakaś wiązanka.

Lub możliwość przypisania clienta do konta. Opcjonalna.

Jest też blokada eq, nie sprawdzałem jak ona działa. Można by zrobić że pin zapisuje się w cliencie i nie trzeba go wpisywać a przy logowaniu z innego clienta trzeba to zrobić.

Takie tam pomysły. :v

A i przy okazji.

Jeśli ktoś zapisuje tp w miejscach gdzie normalnie nie mógłby wejść (ziemie Gildyjne innych królestw) to nie powinien być za to ban za wykorzystanie bugów gry? :D

Bo łatwo to ominąć Olejkiem wygnania i sporo osób się wycwaniło ostatnio.

Opublikowano

Właśnie, mam pytanie co do blokady ekwipunku ;> Jeśli eq jest zablokowane, a ktoś po prostu sprzeda postać u zaklinacza dusz to co się dzieje z blokadą?\

@Dobra, nie było tematu, nie można sprzedać z zablokowanym eq :>

Opublikowano

Nie lepiej zresetować wszystkim hasła i nałożyć wymóg użycia jakiegoś znaku? Hasła i tak się zapisuje więc mogłaby być nawet jakaś wiązanka.

Jest też blokada eq, nie sprawdzałem jak ona działa. Można by zrobić że pin zapisuje się w cliencie i nie trzeba go wpisywać a przy logowaniu z innego clienta trzeba to zrobić.

A i przy okazji.

Jeśli ktoś zapisuje tp w miejscach gdzie normalnie nie mógłby wejść (ziemie Gildyjne innych królestw) to nie powinien być za to ban za wykorzystanie bugów gry? :D

Mam wrażenie, ze ludzie używali by blokady ekwipunku tylko gdybyśmy napisali w regulaminie ze jest ona zakazana... Gdy cos nie jest obowiązkowe lub zakazane to ludzie tego nie używają.

Opublikowano

A i przy okazji.

Mam wrażenie, ze ludzie używali by blokady ekwipunku tylko gdybyśmy napisali w regulaminie ze jest ona zakazana... Gdy cos nie jest obowiązkowe lub zakazane to ludzie tego nie używają.
Gdyby była wymuszana nie byłoby tego problemu. Każdy myśli, że go po prostu nie okradną a później różnie bywa ^^
Opublikowano

Wie ktos z jakiej okazji potanialy sm? :D 2tyg przerwy i sm poszły w dół

Wysłane z mojego Elephone Trunk przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

co jest grane? wczoraj normalnie gralem a dzisiaj avast mi wariuje.

klient wieszał sie na "zostaniesz połączony" wiec uruchomilem patcher i avast blokuje mi metin2client. cos zmieniło sie od wczoraj.

Opublikowano

@Endymion będzie jeszcze zwiększony lvl cap, ew. jakieś nowe systemy ? :) Pozdrwiam cieplutko :D

z tego co pisali zwiększania lvl nie będzie. Co do systemów to pewnie się jakieś pojawią

klient wieszał sie na "zostaniesz połączony" wiec uruchomilem patcher i avast blokuje mi metin2client. cos zmieniło sie od wczoraj.

czasami tak się dzieje.

Dodaj do wyjątków i będziesz miał spokój.

Komputer: z NASA.

Opublikowano

@Endymion będzie jeszcze zwiększony lvl cap, ew. jakieś nowe systemy ? :) Pozdrwiam cieplutko :D

z tego co pisali zwiększania lvl nie będzie. Co do systemów to pewnie się jakieś pojawią

czasami tak się dzieje.

Dodaj do wyjątków i będziesz miał spokój.

odistalowalem avasta i zainstalowalem AVG. problem ten sam. wywala metin2client wykrywajac trojana. wczoraj gralem normalnie.

a skoro czasami sie tak dzieje to dlaczego przez kilka miesiecy grania nic sie nie dziala? jaki moze byc powod ze antywir szaleje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...