Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terios.pl [Dedyk] [Easy]

Terios.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

widzę po prezentacji, że serwer świetny i wgle, pobrałam już klienta, ale Patcher mi nie działa i nie mogę dostać się na serwer.
Tak, już dodałam plik do wyjątków antywirusa i firewalla

Tak, już próbowałam uruchamiać bez firewalla i antywirusa

Tak, restartowałam komputer.

Tak, reinstalowałam clienta.

I dalej nie działa.

Może ktoś wie, co na to zaradzić?

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak wygląda sytuacja serwera? O co były te wszystkie hejty? Jest stabilnie? Graczy ma dużo więcej niż konkurencyjna Arianea, jednak nie mam pewności gdzie zacząć przez te narzekania graczy.

Opublikowano

Pytanie do Administracji.

Wallander pisal, ze zaczyna serie niedlugo z serwera.

Czy z Waszego Teriosa bedzie nagrywal?

Wspominal tez kiedys, ze chce pograc na Easy, a nie hard, wiec jest szansa ze to Terios.

Prosze o odpowiedz

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja serwera? O co były te wszystkie hejty? Jest stabilnie? Graczy ma dużo więcej niż konkurencyjna Arianea, jednak nie mam pewności gdzie zacząć przez te narzekania graczy.

Serwer z*******y ale wywala co 5 minut jak np. sie tepiesz albo zmieniasz ch.

post-732219-0-53021000-1436791172_thumb.jpg

Opublikowano

Wspominal tez kiedys, ze chce pograc na Easy, a nie hard, wiec jest szansa ze to Terios.

Prosze o odpowiedz

Przecież to logiczne że Ci administracja na to pytanie nie odpisze skoro sam Wallander nie chce mówić narazie gdzie będzie zaczynał serie.

Opublikowano

Większość dotyczyła stabilności, obecnie jest znacznie lepiej niż kilka dni temu i powoli wychodzimy na prostą. To, że ktoś narzeka, nie znaczy, że tak jest w rzeczywistości - sam wbij, pograj i oceń.

Prosze o odpowiedz

Nie mam pojęcia, mówił o tym z 1 miesiąc temu chyba, jeżeli będzie chciał to zagra - wydaje nam się, że jest to możliwe.

Serwer z*******y ale wywala co 5 minut jak np. sie tepiesz albo zmieniasz ch.

Kilku znajomych gra od około godziny 7 rano i nie ma problemu z wywalaniem, postaramy się jeszcze lepiej dopracować to.

T9S9sNO.png

Opublikowano

Mnie od dwóch dni nie wywala, więc rzeczywiście administracja działa.  Kalendarz eventowy ulegnie zmianie na msc lipiec? 

//Czy przeszycie działa? Nie jestem pewny, a nie widzę, żeby hity były zadawane podwójnie. 

Opublikowano

Mnie od dwóch dni nie wywala, więc rzeczywiście administracja działa.  Kalendarz eventowy ulegnie zmianie na msc lipiec? 

//Czy przeszycie działa? Nie jestem pewny, a nie widzę, żeby hity były zadawane podwójnie. 

Nie ulegnie zmianie, chcemy wznowić evenety, lecz priorytetem jest stabilny serwer.

T9S9sNO.png

Opublikowano

Serwer już nie wywala tak jak wcześniej, więc raczej to ogarnęli jakoś. Czasami wywala pojedyńcze osoby, ale wystarczy usunąć root'y i local'e z pack i uruchomić clienta przez patchera. Osób b. dużo 2-3k na pewno. Wątpię żeby któryś serwer miał aktualnie więcej graczy.

Opublikowano

Duże lagi mam na serwerze, czego to moze być wina? I jakieś sposoby na ich zmniejszenie?

Słaby komputer bądź internet. Zmień moby na psy. 

Opublikowano

@Terios.pl co z forum? Nie mogę aktywować emaila, a bez tego nawet tematów nie widzę po za jakimiś dwoma. Oba linki nie działają.

Opublikowano

Wszystko jest okay prócz tego bugującego się klienta.

Metiny czasem się wyłaczają nie wiadomo czemu, szczególnie przy TP czy zmienianiu mapy.

Strasznie wkurwiający klient.

­

Opublikowano

Wszystko jest okay prócz tego bugującego się klienta.

Metiny czasem się wyłaczają nie wiadomo czemu, szczególnie przy TP czy zmienianiu mapy.

Strasznie wkurwiający klient.

Miałem to samo, odbugowanie postaci załatwiło sprawe.

Polecam serwer. Faktycznie były problemy z logowaniem i stabilnością lecz od 2 dni jest już spokój, przynajmniej u mnie.

Ogólnie to nigdy nie przepadałem za serwerami tego typu, ale ponieważ nie ma teraz żadnego stabilnego medium/hard to postanowiłem zagrać tutaj i szczerze mówiąc się nie zawiodłem bo serwer przypadł mi do gustu :)

Mimo że to serwer easy no to jest co robić poza staniem w m1 i biciu z nudów każdego kto sie nawinie.

Opublikowano

Miałem to samo, odbugowanie postaci załatwiło sprawe.

Polecam serwer. Faktycznie były problemy z logowaniem i stabilnością lecz od 2 dni jest już spokój, przynajmniej u mnie.

Ogólnie to nigdy nie przepadałem za serwerami tego typu, ale ponieważ nie ma teraz żadnego stabilnego medium/hard to postanowiłem zagrać tutaj i szczerze mówiąc się nie zawiodłem bo serwer przypadł mi do gustu :)

Mimo że to serwer easy no to jest co robić poza staniem w m1 i biciu z nudów każdego kto sie nawinie.

Mam to samo co wy, mógłbyś mi powiedzieć jak odbugowałeś postać? :)

Opublikowano

Mam to samo co wy, mógłbyś mi powiedzieć jak odbugowałeś postać? :)

Zaloguj sie na stronie głównej serwera, wejdź w panel gracza i wybierz opcje "Odbuguj postać" ;)

Opublikowano

Terios.pl

Kiedyś przez te problemy straciłem pd z IS'u

Moge dostać od ciebie info jak to będzie wyglądało z oddawaniem o ile będzie jakieś oddawanie?

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano

Terios.pl

Kiedyś przez te problemy straciłem pd z IS'u

Moge dostać od ciebie info jak to będzie wyglądało z oddawaniem o ile będzie jakieś oddawanie?

PD z IS będzie zwracane, każdy zostanie poinformowany jak to zostanie zrobione

Opublikowano

serwer jeszcze nie jest otwarty co to k***a znowu off ... ?

na forum informacja była..

o 0:00 przerwa trwająca godzinę.

Opublikowano

c17wzff.png

Witamy serdecznie,

W dniu dzisiejszym prezentujemy Wam spis poprawek, zmian oraz nowości, które wejdą wraz z wersją oznaczoną numerkiem 1.2 (potocznie zwane; "Mega Update"). Przewidziana data aktualizacji wersji serwera pojawi się w okolicach 22-24 lipca.

Zapraszamy do komentowania, proponowania sugestii wobec zaprezentowanych materiałów. Cały czas pracujemy nad problemem z lagami, clientem; musicie nam wybaczyć - ataki są bardzo silne.

hKulrsh.png

Ten miesiąc przyniesie nam wiele zmian organizacyjnych i skryptowych. Pojawią się Tutorzy odpowiedzialni za pomoc i kontakt na linii gracz-administracja, będą oni zajmować się także wymianami na serwerze co objawia się edytowaniem regulaminu i oficjalnym wsparciem administracji w tej kwestii. Uzupełnimy także braki w Moderatorach aby nasze forum odzyskało dawny błysk - aktualna liczba jest za mała aby utrzymać taką liczbę użytkowników w ładzie. Nie mogliśmy oczywiście zapomnieć o grze; jak wspomnieliśmy wyżej, prezentujemy małą listę zmian.

Mniejsze poprawki

• Pojawiła się szybka zmiana ekwipunku na pasku bocznym wraz z trzema slotami,
  • Poziom został zwiększony do 225,
  • W grze zobaczycie już procent życia potwora pod jego paskiem zdrowia,
  • Udostępniliśmy Wam Okienko Alchemii, które umożliwi kontrolę użytych run,
  • Poprawimy respy bossów na mapie 175 poziom (będzie łatwiej je dorwać),
  • Uzupełniliśmy wartości Bryłek dodając stacki; 1kkk/5kkk/10kkk/50kkk/100kkk,
  • Powiększyliśmy stacki przydatnych przedmiotów u Handlarki (małże, itd),
  • Dodaliśmy opcję zmiany wyglądu Zbroja/Kostium (bez utraty bonusów),
  • Wyeliminowaliśmy wszystkie problemy związane z teleportacją przy ślubie/blokadzie EQ,
  • Usunęliśmy mobki z komnaty Azraela,
  • Poprawiliśmy katakumby względem ilości mobów,
  • Poprawiliśmy jajka na dungeonie Baronki,
  • Zwiększyliśmy ilość miejsc w Tobole
  • Poprawiliśmy wartośći broni do expa,
  • Poprawiliśmy Wartość ataku magicznego,
  • Poprawiliśmy bony ostatniej zbroi do expa,
  • Poprawiliśmy bony w hełmie/bransolecie/butach do expa,
  • Pojawiły się większe stacki przedmiotów w Itemshopie,
  • Wszystkie moby z mapy 130 zostały zamienione na Ogry,
  • Dodaliśmy zabezpieczenie przed znakami specjalnymi w Zapisywaniu Pozycji,
  • Zwiększyliśmy drop Ognistych Piórek z Bossów na mapie 175 Poziom,
  • Dodaliśmy widoczność HP przeciwnika podczas pojedynków,
  • Dodaliśmy opcję kupowania marmurów u Hong-Hae w ilościach: 5/25/50/100/20,
  • Zmniejszone zostały ceny niektórych przedmiotów w ItemShopie,
  • Każde konto założone przed aktualizacją dostało Vip'a na 30 godzin,
  • Od teraz po zmianie potworów na pieski marmur nie będzie ulegał zmianie,
  • Dodaliśmy łączenie się większości przedmiotów dostępnych w grze,
  • Zmieniona zostanie szata graficzna naszej strony głównej,
  • Zostanie dodany pełny balans klas postaci, który obecnie testujemy,

Nowe umiejętności pasywne

Pojawią się nowe umiejętności pasywne, które wspomogą Was w walce z potworami oraz w pojedynkach z ludźmi.

• book_03.pngSmocze Serce (Maks PŻ), 
  • book_08.pngSmocza Furia (Silny % na ludzi), 
  • book_05.pngSmocze Pazury (Silny % na potwory).

Umiejętności będziecie mogli rozwijać za pomocą specjalnych ksiąg widocznych wyżej.

Nowe przetopy

Cała gama przetopów na naszym serwerze do tej pory była ograniczona do standardowych. Po tej aktualizacji przetopy będzie można włożyć do praktycznie większości nowej biżuterii. Każda biżuteria (sety PVP/EXP) otrzyma swoje własne przetopy. To samo tyczy się pasów do EXPa oraz PVP. Będą do nabycia standardowo u Kowala.

• tL3jivN.pngOnyksowy Przetop (Biżuteria PVP)
  • Vdzfyu7.pngSzmaragdowy Przetop (Biżuteria EXP)
  • Hpfm3gn.pngPrzetop do Pasów (Pasy EXP/PVP)

To tylko część z przetopów wprowadzanych, resztę znajdziecie u Kowala!

Nowe rangi w grze

Standardowy system rang w Metinie zawsze był ogranicznikiem wyobraźni i zdobywania punktów. Zmienimy to na dobre wprowadzając tą aktualizację. Po osiągnięciu rangi Rycerski będzie można zbierać punkty na następujące rangi (kolejno);

• Magiczny (30k),
  • Mistrzowski (50k),
  • Antyczny (100k),
  • Mistyczny (250k),
  • Legendarny (1kk).

Zwój postaci

CaoGVlV.png Zwój postaci albo skrzynka postaci - jak kto woli to nazywać. Umożliwi Wam umieszczenie postaci do skrzynki/zwoju i następnie sprzedanie jej dowolnej osobie. Tym samym zmniejszymy odsetek kradzieży na serwerze.

Kukły treningowe

Kukły treningowe - znana większości rzecz; pozwoli testować zadawane przez Waszą postać obrażenia. Pojawią się w każdym mieście (M1 oraz M2). Możliwe, że ich położenie będzie obok Stajennego.

Zielarz

Zielarz to nowość na naszym serwerze. Umożliwi tworzenie całkowicie nowych mikstur, które wspomogą Was w walce z potworami oraz w pojedynkach z ludźmi! Aby wytworzyć każdą z mikstur będziecie potrzebowali Puste Butelki, które nabyć będziecie mogli u Alchemika wymieniając Kamienie Dusz (+4 oraz +5). Potem tylko udacie się do Zielarza, klikniecie na dialog u niego - otworzy Wam się Okienko Uszlachetniania. Według schematu wymiany;

• 28003.pngDowolny Kamień Duszy +6 (x20) = x20 27995.pngPusta Butelka,
  • 28003.pngDowolny Kamień Duszy +7 (x20) = x40 27995.pngPusta Butelka,

Opis uszlachetniania:

• 70056.pngMikstura Życia (x20) potrzebne; x20 27995.pngPusta Butelka, x15 Kwiat Zgryzoty, x15 Kwiat Paproci,
  • vdkHms5.pngMikstura Wody (x20) potrzebne; x20 27995.pngPusta Butelka, x15 Wodny Kwiat, x15 Szklane Zioło,
  • 6xAMblT.pngMikstura Śmierci (x20) potrzebne; x20 27995.pngPusta Butelka, x30 Trupie Główki, x30 Bluszcz,
  • Y5yN7I8.pngMikstura Ziemi (x20) potrzebne; x20 27995.pngPusta Butelka, x15 Kwiat Zgryzoty, x15 Kwiat Deliona

70056.pngMikstura Życia
Uzupełni i doda 4,000HP do twojego paska zdrowia. Pomoże w walce zarówno z ludźmi jak i potworami. Trwa 10 minut, efekt nie zniknie po twojej śmierci.

vdkHms5.pngMikstura Wody
Pozwoli na walkę z mocniejszymi przeciwnikami (ludźmi). Doda 15% na ludzi do twoich statystyk. Efekt będzie trwał 10 minut i zniknie natychmiastowo po twojej śmierci. 

6xAMblT.pngMikstura Śmierci
Pozwoli Ci uderzyć więcej. Zwiększy szansę na przeszycie o 15% oraz na uderzenie krytyczne o 15%. Efekt będzie trwał 10 minut i nie zniknie po twojej śmierci. 

Y5yN7I8.pngMikstura Ziemi
Polepszy twoje osiągi w walce z potworami. Do twoich statystyk zostanie dodane 15% więcej w walce przeciwko potworom oraz 150 obrony. Efekt będzie trwał 15 minut, nie będzie znikał po twojej śmierci.

Zbieranie Kwiatów

Kwiaty będą pojawiać się na każdej mapie, ich lokacje zostaną mniej więcej opisane już niedługo. Aby je zrywać będziecie musieli posiadać przedmiot Kosa, którym przesuwając przedmiot na kwiat będziecie go zrywać. Kose będzie można także ulepszyć na poziom Średni (+1 kwiat) oraz Wysoki (+2 kwiaty). Im lepszy poziom Kosy tym więcej będziecie mogli kwiatów za jednym razem zebrać.

Historyk

To nowa era misji zaraz po Biologu, który kończycie przed 200 poziomem. Historyk dedykowany jest wysokim poziomom (200+). Działa na tej samej zasadzie co Biolog - może palić, może przyjmować i można zwiększać szansę oddawania przedmiotów Eliksirem Historyka (35%). W wachlarzu misji znajdzie się między innymi przejście nowego dungeonu, oddawanie i dropienie przedmiotów z nowej mapy.

Kolekcjoner

Uzupełnimy kolekcjonera o nowe misje na wyższy poziom. Czekają Was dwie-trzy misje od tego NPC z bardzo dobrymi nagrodami. Będzie opłacało się go robić (jak zwykle).

oBkNTaL.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach. Pierwszym z nich prezentowany będzie set PVP, który zagości na poziomy 200+. Zbroje będziecie mogli ulepszać nowymi ulepszaczami, które dropić będą z nowego dungeonu oraz z nowej mapy. Ilości pereł do ulepszania nowych broni będą śladowe - zapewniamy Was.

LsBVygT.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach. Drugi z prezentowanych setów zbroi będzie ulepszany już z pomocą pereł. Zbroje będą przy ulepszaniu posiadać jeden nowy ulepszacz ale reszta będzie prawdopodobnie bazować na większej ilości pereł.

caypI4g.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach. Pierwszym z nich prezentowany będzie set PVP, który zagości na poziomy 200+. Pojawi się także set biżuterii i zbroi, wszystko spięte w jeden klimat. Bronie będziecie mogli ulepszać nowymi ulepszaczami, które dropić będą z nowego dungeonu oraz z nowej mapy. Ilości pereł do ulepszania nowych broni będą śladowe - zapewniamy Was.

JugMr8u.png

DAqzGbS.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach. Drugi z prezentowanych setów broni będzie ulepszany już z pomocą pereł. Zbroje będą przy ulepszaniu posiadać jeden nowy ulepszacz ale reszta będzie prawdopodobnie bazować na większej ilości pereł. Pojawi się także set biżuterii do expa.

3NbEhmX.png

X7oImR7.png

qmsfxp2.pngdIx8S8V.pngnZCmhxF.pngPLlacB5.png6N3j38O.pngEriWzpQ.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach biżuterii.

Pierwszym z prezentowanych setów biżuterii będzie ulepszany za pomocą pereł szlachetnych.

TMWnRjP.png

Jm9eJYx.pngf0ADqgr.pngWzxovlM.pngSPQ9PeN.pngh3uwZBl.pngPmjX2Y1.png

Podnosząc stopień poziomowy do poziomu 220 nie możemy zapomnieć o nowych setach biżuterii.

Drugi z prezentowanych setów broni nie będzie ulepszany już z pomocą pereł.

Ulepszacze wymagane będziecie mogli zdobyć z Dungeonów nowych oraz mapy.

033ewlX.png

Nie mogliśmy zapomnieć o nowych wyprawach, które będa dla Was wyzwaniem! Pojawią się dwa nowe dungeony na poziomy 210 oraz 220. Dwa różne klimaty. Pierwszym z nich będzie Leśny Zagajnik, drugim z nich będą Pustynne Kazamaty.

MmLuIWm.pngSerce Lasu (przepustka na dungeon 210), 

31057.pngPustynny Pazur (przepustka na dungeon 220). 

Przepustki standardowo będą do zdobycia bezpośrednio z moobków/bossów/metinów na nowej mapie.

(Głównym bossem dungeonu jest Argos na 210 poziom - Leśny Zagajnik)

(Głównym bossem dungeonu na 220 poziom jest Teroth - Pustynne Kazamaty)

ct876Z3.png

Nasza gama zwierzaków. Nowi towarzysze (pety) będą wspierać Was w walce z potworami oraz ludźmi. Postanowiliśmy dodać 12 zwierzaków, które podzieliliśmy na PVP/EXP. Od momentu aktualizacji do zdobycia będą również w grze 2 Zwierzaki - Mała Nemere i Mały Razador - zwierzaki te będą na 30 dni. Reszta zwierzaków jest odpowiednikami (pod względem bonusów) swoich poprzedników legendarnych. Wygląd zostawiamy Wam do odkrycia - jak możecie się domyślać po nazwach zwierzaki są bardzo ciekawie rozbudowane.

• Mały Razador (Zwierzak EXP) - będzie do zdobycia z Razadora.
  • Mała Nemere (Zwierzak PVP) - będzie do zdobycia z Nemere.
  • Cerberus (Zwierzak PVP) - będzie odpowiednikiem Chińskiego Smoczka.
  • Brązowa Małpka (Zwierzak PVP) - będzie odpowiednikiem Chińskiego Smoczka.
  • Mistyczny Byk (Zwierzak PVP) - będzie odpowiednikiem Chińskiego Smoczka.
  • Biały Miś (Zwierzak PVP) - będzie odpowiednikiem Chińskiego Smoczka.
  • Chińska Piniata (Zwierzak PVP) - będzie odpowiednikiem Chińskiego Smoczka.
  • Czerwony Gryf (Zwierzak EXP) - będzie odpowiednikiem Purpurowego Feniksa.
  • Tajemniczy Smok (Zwierzak EXP) - będzie odpowiednikiem Purpurowego Feniksa.
  • Czarna Małpka (Zwierzak EXP) - będzie odpowiednikiem Purpurowego Feniksa.
  • Śnieżny Yeti (Zwierzak EXP) - będzie odpowiednikiem Purpurowego Feniksa.
  • Rudy Chomik (Zwierzak EXP) - będzie odpowiednikiem Purpurowego Feniksa.

vq0Xhci.png

Nowe kostiumy urozmaicą wygląd waszej postaci a wierzchowce dzielnie będą przemierzać krainę razem z Wami. Postanowiliśmy dodać kilkanaście kostiumów, aby urozmaicić wygląd Waszych postaci. Wygląd zostawiamy Wam do odkrycia - jak możecie się domyślać po nazwach kostiumy są bardzo ciekawie rozbudowane. Oto lista nowych Kostiumów wraz z ich odpowiednikami obecnie istniejących (pod względem bonusów):

• Kostium Piłkarza Polskiego (Kostium PVP) - Odpowiednik Kostiumy Azteków.
  • Kostium Szermierza Polskiego (Kostium EXP) - Odpowiednik Kostiumu Majów.
  • Letnia Zielona Koszula (Kostium EXP) - Odpowiednik Kostiumu Majów.
  • Letnia Czarna Koszula (Kostium EXP) - Odpowiednik Kostiumu Majów.
  • Letnia Niebieska Koszula (Kostium PVP) - Odpowiednik Kostiumy Azteków.
  • Letnie Szara Koszula (Kostium PVP) - Odpowiednik Kostiumy Azteków.
  • Niebieski Kostium Pływaka (Kostium EXP) - Odpowiednik Kostiumu Majów.
  • Zielony Kostium Pływaka (Kostium EXP) - Odpowiednik Kostiumu Majów.
  • Czarny Kostium Pływaka (Kostium PVP) - Odpowiednik Kostiumy Azteków.
  • Szary Kostium Pływaka (Kostium PVP) - Odpowiednik Kostiumy Azteków.

z0KFgQt.png

Nowe Wierzchowce urozmaicą wygląd waszej postaci, aby nie było już więcej nudy. Wygląd zostawiamy Wam do odkrycia - jak możecie się domyślać po nazwach wierzchowce są bardzo ciekawie rozbudowane. Oto lista wierzchowców wraz z ich odpowiednikami obecnie istniejących (pod względem bonusów):

• Biały Tygrys - odpowiednik Czarnej Pantery
  • Renifer Rudolf - odpowiednik Śnieżnego Lwa
  • Pancerna Panda - odpowiednik Dzika Wojennego
  • Ognisty Jednorożec - odpowiednik Czarnej Pantery
  • Lodowy Jednorożec - odpowiednik Czarnego Lwa
  • Polarny Drapieżnik - odpowiednik Czarnej Pantery

vISjtLP.png

Dziękujemy Wszystkim, którzy dotarli do tego miejsca. Liczymy, że zostaniecie z nami na całe wakacje i wybaczycie nam wszelkie pomyłki.

Ekipa Terios.pl

T9S9sNO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...