Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MorieS.PL [Dedyk] [Medium/Hard]

SUREK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konto już masz od wczoraj odbanowane. Jak powiedziałem tak zrobiłem. Sprawdziłem te nagranie i wszystko ok.

Ponieważ my nie musimy dawać ci takich screenów. komenda /u pokazuje ile graczy jest np. w m1 na ch1 a nie pokazuje ile graczy masz na całym serwerze. A jeśli ilość graczy nie pasuje po prostu wejdź na serwer i zobacz ile sklepów i graczy jest. 

Bo w uja lecicie :)

Graczy przybywa? Nie żartuj.. w m1 jest może 100osób oraz shopy. A na liczniku 1200+  -.-

Myślicie, że przez takie gadanie przybędzie wam graczy? Nie.. bo My użytkownicy mpc zadbamy abyście nie mydlili innym oczu jak to robicie do tej pory.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Graczy przybywa? Nie żartuj.. w m1 jest może 100osób oraz shopy. A na liczniku 1200+  -.-

Myślicie, że przez takie gadanie przybędzie wam graczy? Nie.. bo My użytkownicy mpc zadbamy abyście nie mydlili innym oczu jak to robicie do tej pory.

Spoko, masz swoją chorą Teze Panie Hejterze.

"My użytkownicy mpc" ~ Chciałeś powiedzieć Twoje multi konta lub koledzy.

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Napisałeś to gdy serwer był przez przez pewien czas offline. No wybacz z tobą już skończyłem rozmawiać pod tym tematem. 

Opublikowano

Ty jednak jesteś pusty, zamiast pier*olic, że nie ma tylu graczy i płakac, że nie pokazują wam komendy /u to polecam wejśc na serwer i nie tylko m1 oglądnac. Na WO pełno ludzi, DT, spoty w v2 itd. pozajmowane, więc dałeś opinie to stąd spier*alaj.

@anty Kiedy będą nowe dungeony?

Opublikowano

Ty jednak jesteś pusty, zamiast pier*olic, że nie ma tylu graczy i płakac, że nie pokazują wam komendy /u to polecam wejśc na serwer i nie tylko m1 oglądnac. Na WO pełno ludzi, DT, spoty w v2 itd. pozajmowane, więc dałeś opinie to stąd spier*alaj.

@anty Kiedy będą nowe dungeony?

spierdalać to ty mozesz lizodupie surka. ;-v

SuReeK.

Kiedy doczekam się zabezpieczenia, bo kick hack smiga. :v

skąd truta?

Opublikowano

@PafloBM Trutkę Ci za darmo mogę odpalić bo jeszcze kilka mi zostało z buga hehe. :v

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Opublikowano

Konto już masz od wczoraj odbanowane. Jak powiedziałem tak zrobiłem. Sprawdziłem te nagranie i wszystko ok.

Ponieważ my nie musimy dawać ci takich screenów. komenda /u pokazuje ile graczy jest np. w m1 na ch1 a nie pokazuje ile graczy masz na całym serwerze. A jeśli ilość graczy nie pasuje po prostu wejdź na serwer i zobacz ile sklepów i graczy jest.

A to przepraszam
Opublikowano

hahaha TA WYPOWIEDZIA POTWIERDZILES ZE LICZNIK JEST PODKRECONY DWA ZE DWA RAZY. JAKBY BYLO WSZYTKO OK TO BYSCIE DODALI FILMIK Z KOMENDA A TAK TO TYLKO OWIJACIE W BAWELNE. ZAKLAMANA ADMINISTRACJA. NIE POLECAM

Opublikowano

hahaha TA WYPOWIEDZIA POTWIERDZILES ZE LICZNIK JEST PODKRECONY DWA ZE DWA RAZY. JAKBY BYLO WSZYTKO OK TO BYSCIE DODALI FILMIK Z KOMENDA A TAK TO TYLKO OWIJACIE W BAWELNE. ZAKLAMANA ADMINISTRACJA. NIE POLECAM

Pokaż mi w jakim momencie powiedziałem, że jest podkręcony? Nic takiego w zdaniu nie powiedziałem. Więc wybacz z tobą skończyłem rozmowę. 

Tylko ja nie mogę się zalogować?

Za chwilę będzie można się zalogować bez problemu, za utrudnienia przepraszamy. 

Opublikowano

Witajcie, serwer został włączony w nocy odbędzie się przerwa techniczna mająca zaradzić problemu z dyskami.

Pozdrawiamy Team MorieS.PL

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Krótki wstęp: dla wszechwiedzących to nie są ataki tylko problemy z dyskami.

W ostatnim czasie są częste problemy z bazą danych, dlaczego to się dzieje? Jeden z dysków w naszym serwerze(są 4), jest po prostu uszkodzony, musimy przeanalizować całą sprawę żeby taka sytuacja nie miała miejsca, problem został w tym momencie zażegnany ale na jak długo tego nie wiemy, w nocy odbędzie się przerwa mająca na celu przeniesienia serwera na nowego dedyka.

Przerwa w celu zmiany maszyny pojawi się w nocy prawdopodobnie jutro o godzinie 02:00 potrwać może nawet 2 godziny.

Opublikowano
Witajcie, w ostatnim czasie występowały problemy ze stroną/forum/supportem każda z tych usług zostaje przeniesiona na nowy serwer(KILKAKROTNIE MOCNIEJSZY) jego specyfikacja jest następująca:

Serwer pod strony:

Procesor: Intel Core i5-2500

Pamięc ram: 8 GB

Dysk Twardy: 1TB

Łącze: 1Gbps/s

Filtry Premium

Hosting: HosTeam

Serwer pod grę:

Procesor: Intel Xeon 4 core E3-1240V3 3,4GHz 8MB

Pamięć Ram: 32GB RAM

Dyski Twarde: 2x 1 TB SATA II WD Raid Edition IV 3,5"

Kontroler RAID Adaptec 6405E SAS2

Łącze: 1Gbps/s

Filtry Premium

Hosting: HosTeam

Co spowoduje zmiana? Brak lagów na stronie/forum a co najważniejsze w grze, poprzedni serwer na którym aktualnie stoi serwer ma problemy z dyskiem jak i sami mogliście zauważyć na stronie ostatnie awarie.

Przerwa techniczna z przeniesieniami odbędzie się wnocy 2015-05-22 od godziny 01:00 do maksymalnie godziny 04:00, za utrudnienia przepraszamy ale są konieczne by nie występowały problemy tak jak dotychczas. 

NIC NIE BĘDZIE TRZEBA POBIERAĆ.

Pozdrawiam, S u R e K

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

spierdalać to ty mozesz lizodupie surka. ;-v

SuReeK.

Kiedy doczekam się zabezpieczenia, bo kick hack smiga. :v

skąd truta?

Zacznijmy od tego, że nie znam surka, a piszę co widzę, ale Ty chyba jesteś idiotą i tego nie widzisz, a jak ktoś wystawi pozytywną opinię na temat serwera to hejtujesz i wymyślasz historyjki o serwerze wyssane z palca.

A jak byś nie zauważył to tylko Ty hejtujesz ten serwer z maxymalnie 3 innymi osobami. Dałeś opinię, to stąd spier*alaj i nie pisz 100 razy tego samego.

@anty Bedą nowe dungeony? Jakie?

Opublikowano
Po godzinie 00:05 udało nam się przenieść cały serwer bez żadnych komplikacji, można już śmiało grać i nie powinny występować problemy!

Wasz Team!

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie znam surka, a piszę co widzę, ale Ty chyba jesteś idiotą i tego nie widzisz, a jak ktoś wystawi pozytywną opinię na temat serwera to hejtujesz i wymyślasz historyjki o serwerze wyssane z palca.

A jak byś nie zauważył to tylko Ty hejtujesz ten serwer z maxymalnie 3 innymi osobami. Dałeś opinię, to stąd spier*alaj i nie pisz 100 razy tego samego.

@anty Bedą nowe dungeony? Jakie?

'' wymysłam historyjki?'' powiedz jakie. :v :v

Kiedy ban do R3specta?

SuReeK, kiedy będzie funkcja wh w cliencie?

Kiedy zabezpieczenia przed kh. ? :/

Skąd bronie 30 ? :v

Opublikowano

Kiedy ban do R3specta?

Nigdy .

W nastepnej aktualizacji  <3

Nigdy .

Z bestow ^^

Opublikowano

Kiedy ban do R3specta?

Co Ty się do mnie tak przyczepiłeś japierdole

Nigdy .

W nastepnej aktualizacji  <3

Nigdy .

Z bestow ^^

Ty tak samo się przyczepiłeś, nie macie nic innego do roboty tylko ciągle pisać to samo? Nie nudzi się wam? Jest ładna pogoda wyjdźcie się przewietrzyć lel

Dzisiaj zostanie przeniesiona strona główna na inną maszynę ;)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

nie możecie zrobić aby te skrzynki+zmianki wpadały do eq ? albo pickup na wybrane itemy? bo to masakra tak się bawić .. :/

Od jutra zabieram się za nowy panel w grze z dodatkami, i tam będzie do wyboru autopickup/zmiana ch/zamiana na psy itp, aktualnie zajmujemy się konfiguracją serwera pod www oraz jeszcze jednego serwera pod backup w celu maksymalnego bezpieczeństwa naszego serwera :)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Od jutra zabieram się za nowy panel w grze z dodatkami, i tam będzie do wyboru autopickup/zmiana ch/zamiana na psy itp, aktualnie zajmujemy się konfiguracją serwera pod www oraz jeszcze jednego serwera pod backup w celu maksymalnego bezpieczeństwa naszego serwera :)

czyli za miesiąc już będzie? słabe macie priotytety bo najważniejsze powinno być dla was dobro graczy a co wam z tych konfiguracji skoro naprawdę niewygodnie się z tym gra, wystarczyło by zmiana paru warunków i zdobylibyście uznanie wielu graczy zeby to wpadalo od razu do eq itp. to jest gra a dla się dla przyjemności , którą ten drop bardzo niszczy 

Opublikowano

czyli za miesiąc już będzie? słabe macie priotytety bo najważniejsze powinno być dla was dobro graczy a co wam z tych konfiguracji skoro naprawdę niewygodnie się z tym gra, wystarczyło by zmiana paru warunków i zdobylibyście uznanie wielu graczy zeby to wpadalo od razu do eq itp. to jest gra a dla się dla przyjemności , którą ten drop bardzo niszczy 

No a taki priorytet nie jest? Wymieniamy maszyny na kilkakrotnie wydajniejsze żeby nie było lagów ani na stronie ani w grze, w nocy już grę przenieśliśmy na nowy serwer, pierw konfiguracja serwerów i zabieramy się za updaty.

Pozdrawiam.

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te truty, to w końcu zostały one usunięte ? czy dalej krążą po serwerze, bo w sumie pograłbym na tym serwerze, bo nie powiem ale plik exaliona zawsze lubiłem. 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...