Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Helios2.pl [Dedyk] [Medium]

HELIOS2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do dropienia jajek wymagane jest spatchowanie klienta?

Nie, ale zeby widziec ich prawidlowy opis i mozliwosc handlu to tak

• Odpowiedzi 935
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Damy rade, nie martw sie

Pytacie, wiec odpowiadam ;-) Jest masa mozliwosci...

Czy do dropienia jajek wymagane jest spatchowanie klienta?

Do dropienia nie, ale mozesz miec problem z ich widocznoscia :P

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Zróbcie w oknie logowania miejsce na zapis kilku kont zamiast zapamiętywania passów, bo jeżeli ktoś chce iść na dt to musi męczyć się usuwając stare dane i wpisując nowe do zalogowania się.

Opublikowano

Ten drop jajek jest niesamowity :> Tak dropi że jajo stoi jedna aure...

Na WO 3x bylem i 0 jajek

I dobrze ,niech tak dropi. Jak chcesz dropnąć jajko na WO skoro to dungeon?

#rein

Opublikowano

Choćby dlatego że jest tam sporo potworków ?

A czytac to kolega umi? :>

Jajka dropia z METINOW I BOSSOW, NIE W DUNGEONACH. A wiec dwukrotny fail :v

Nie leci ich sporo, jest 30% szans na drop, drop z nich rowniez jest niezbyt ciekawy.. chyba jednak lepiej sprzedawac ;)

@HELIOS2

A wymysliliscie co z dalsza czescia eventow, z tym co proponowalismy? Wprowadzicie takie cos czy raczej nie?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nie zauważyłem aby gdzieś aby pisał że drop jest tylko z bosów i metków.
To jednak rzeczywiście lepiej opłaca się je sprzedawać.
I szczerze to trochę te jaja są do dupy, powinny dropić jak szkatułki triumfu ale to moje zdanie.

Opublikowano

Nie zauważyłem aby gdzieś aby pisał że drop jest tylko z bosów i metków.

To jednak rzeczywiście lepiej opłaca się je sprzedawać.

I szczerze to trochę te jaja są do dupy, powinny dropić jak szkatułki triumfu ale to moje zdanie.

Pisali, ale nie chce mi sie szukac :D

Powinny, bo drop z nich jest slaby, ale ma to byc tylko urozmaicenie.. Ale poczytaj tez wczesniejsze strony - jest szansa, ze cos jeszcze dorzuca.

Ja mam natomiast pytanie - moglby mi ktos opisac WO na tym servie?

Jak wyglada przepustka - skad ja brac, ile chodzi. Co trzeba zrobic na pietrach, czy jest kowal, co musze miec w eq zeby dac rade.

Z gory dzieki :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Dodaj coś do dropu z mobów. Metki to patologia, znaleść 1 to cud.

Bez przesady, nawet w m2 znajduje metki bez problemow o.O Gralem wowczas jak byl rekord 720 online, a na kazdym ch w m2 ubilem po 2-3 metki. Nie wiem gdzie Ty ich szukasz :P

Ale faktem jest, ze powinno cos leciec z mobow ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

MoHa15

Już znalazłem te informacje, ogólnie to na wo jest tak:

I pietro - zabijasz all stwory

II pietro - zabijasz all stwory i wodza orków

III pietro - zabijasz metina i później prawdziwego metina

IV pietro - Zbierasz kamienie otwarcia (Dropi już od 1 spota) więc jest 5 minut zapasu a wyglad przepustki to przepustka do v2 pajakow

V pietro - Zabijasz odrodzonego orka (I masz kowala)

Przepustka dropi z szkat triumfu bosów i chyba metinów ale drop jej jest mały (Mieli to poprawić :P)

Wystarczy full na orki i FMS 35+ SR

Także jestem za aby jaja dropiły z wszystkich mobów i metinów i bosów.
700 graczy online i drop tylko z metinów i bosów i dodatkowo 30% to jest smiech na sali..

Nie oszukujmy się ale chyba odstajecie w kwestii eventów i kreatywności od innych serwerów ale nadal jestem dobrej myśli.

Opublikowano

Ja mam natomiast pytanie - moglby mi ktos opisac WO na tym servie?

Jak wyglada przepustka - skad ja brac, ile chodzi. Co trzeba zrobic na pietrach, czy jest kowal, co musze miec w eq zeby dac rade.

Z gory dzieki :)

parter-wybić wszystkie mooby,1 pietro-ubić mooby i wodza,2 pietro-metki,3-pieczatki,4-mooby i boss=kowal

Przepustki z lordów małp oraz szkat triumfu,chodzą po 2-3kk  a eq standard zrób hp/omdlenie i coś na orki i na lajcie.

Dodaj coś do dropu z mobów. Metki to patologia, znaleść 1 to cud.

Mogliby dodać opcje z dropieniem przykładowo fragmentów jakiegoś hasła z moobów (można by było handlować tymi literkami)=wydropisz całe hasło i wymieniasz na losowy strój wielkanocny z losowym bonusem.

#rein

Opublikowano

MoHa15

IV pietro - Zbierasz kamienie otwarcia (Dropi już od 1 spota) więc jest 5 minut zapasu a wyglad przepustki to przepustka do v2 pajakow

Przepustka dropi z szkat triumfu bosów i chyba metinów ale drop jej jest mały (Mieli to poprawić :P)

700 graczy online i drop tylko z metinów i bosów i dodatkowo 30% to jest smiech na sali..

Nie oszukujmy się ale chyba odstajecie w kwestii eventów i kreatywności od innych serwerów ale nadal jestem dobrej myśli.

Ktorys z kolei post juz piszesz nt minusow eventu. Wiemy o tym, ale jest to zrobione celowo, poniewaz po tygodniu serwera nie damy wam eventu, ktory zniszczylby gospodarke. Fakt faktem, moglismy nieco bardziej sie wysilic, ale jest to nasz pierwszy event. Przy kolejnym bedzie o wiele lepiej.

Opublikowano

Ktorys z kolei post juz piszesz nt minusow eventu. Wiemy o tym, ale jest to zrobione celowo, poniewaz po tygodniu serwera nie damy wam eventu, ktory zniszczylby gospodarke. Fakt faktem, moglismy nieco bardziej sie wysilic, ale jest to nasz pierwszy event. Przy kolejnym bedzie o wiele lepiej.

To chociaż naprawcie tego bodego. Miliardy razy było pisane, że po odpaleniu berka na M+ zielone potki to go wywala. Nie umiecie tego naprawić, że to zlewacie, czy wam sie nie chce, czy co? Przez ten bug ile juz przepustek na wo straciłem, nie dochodząc do 3 piętra...

Opublikowano

To chociaż naprawcie tego bodego. Miliardy razy było pisane, że po odpaleniu berka na M+ zielone potki to go wywala. Nie umiecie tego naprawić, że to zlewacie, czy wam sie nie chce, czy co? Przez ten bug ile juz przepustek na wo straciłem, nie dochodząc do 3 piętra...

Tylko dziwi nas fakt, ze jedynie Ty o tym piszesz, a wszelkie "eliminatory" takich zdarzen sa wylaczone.

Opublikowano

Ale z tych jajek nie dropi nic, co mialoby zepsuc gospodarke :P Spkojnie moglyby leciec z mobow ;-)

MoHa15

Dzieki! Ale z odrodzonym tez dam rade lajttowo? Na chwile obecna moge miec: ostrze m8, 80 orki, 12k hp. Przepustke mam jedna, nei chce jej zmarnowac, wiec wole dopytac czy w ogole dam sobie rade.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Moha, powinneś dać rade, ja mam dropa 45 mamona 30 sr i skile m6-7 i daje rade bez buffa.

Tak ja również mam ten problem więc chodze na DT bez berka...
Co do gospodarki, można to rozwiązać w sposób taki żeby obniżyć drop metali z jajka..

Nie chodzi mi aby was zjechać bo serwer naprawde fajny aczkolwiek wprowadzacie coś bez przemyślenia, według mnie drop jajek graniczy z dużym fartem, raz ze gra dużo ludzi i cięzko coś znaleźć to jeszcze jest 30% na drop.

Albo zróbcie ankiete czy coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...