Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VULCANUS MU PVP SEVER] [NORESETS][S4EP6][EXP 888x] [START 03.04.2015 18:00 ]

spriker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki za info. Poczekam, w końcu to jedyny warty uwagi serwer PvP. (Albo jedyny serwer).

Nie przesadzaj z tym " jedynym " , raz zaatakowany , dla mnie juz wystarczy  -_-

Opublikowano

Czytałem publikację i szczerze powiem że nie rozumie jej, przy expie 888.... wbicie 400lvla i 200lvl ml to chyba niechętne dwa dni :), a ustawienia jak pod dobry serwer z expem 40/80 :).

Opublikowano

propozycja - może warto byłoby rozważyć zostawienie seedów do kupienia u npc? (raczej nikt nie pójdzie w kierunku socket itemów - nie dość że trudno je zdobyć to jeszcze na wypranie seeda jest potrzebny joh+exc+anc)

W przypadku dostępu do seedów może będzie większa różnorodność postaci - sockety/anc/380/exc

Opublikowano

propozycja - może warto byłoby rozważyć zostawienie seedów do kupienia u npc? (raczej nikt nie pójdzie w kierunku socket itemów - nie dość że trudno je zdobyć to jeszcze na wypranie seeda jest potrzebny joh+exc+anc)

W przypadku dostępu do seedów może będzie większa różnorodność postaci - sockety/anc/380/exc

zawsze sie znajdzie ktos, kto sie bedzie w to bawil, ale mozna je dodac do gwiazdek czy innej wypadajki w bc8 czy gdzies na wyzszych mapach

Opublikowano

Wiadomo czy bedzie mozna zresetowac statystyki na stronie?

Udalo ci sie wgrac drzewko dla sumki czy jednak bedzie ona off

Nie będzie drzewka. Sumka zostaje taka jak jest w obecnej chwili. Nie widzę powodów by ją wyłączać.

Będą dodane do którejś z wypadajek(drop w BC&DS).

Start planowo w piątek. Aktualnie mam problemy z dostępem do internetu więc z góry przepraszam za brak odzewu. 

Przy konfiguracji została sam kosmetyka, więcej informacji jutro. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Propozycje ode mnie:
- zwiększyć nieco % pralki w praniu na +13 tak, aby jednak wypranie tego seta +luck na +13 nie graniczyło z cudem (bo 65% to troszkę za mało jak na pvp serwer z dużym expem),

- dodać gotowe seed sphery do jakiś wypadajek, które będą dropić tylko w BC lub na innym często odbywającym się evencie (gotowe seedy do wsadzania w item). Ja np. na tym seasonie zawsze robię socket sety i myślę, że co najmniej 20-30% ludzi na serwerze będzie postępowało podobnie,

- dodać bronie 380lvl gdzieś do dropu z innych bossów oprócz Kunduma, bo tak to będą naprawdę ciężkie do zdobycia, a chyba nie o to chodzi na serwerze pvp z takim expem. Nie chodzi mi o to aby było tak, że po tygodniu każdy będzie latał z full bb tylko jakoś to wyśrodkować,

- nie wiem jak z dropem jeweli na serwie, bo nie miałem okazji i czasu wejść na testy, ale mam nadzieje, że dobrze to przemyśleliście i drop będzie duży, tak aby handel się kręcił (nie przesadnie, ale tak żeby na low spotach można było w kilka godzin dropnąć z 30/30 - 50/50),

- drop exc itemów też musi być przemyślany, tak aby można było zdobyć exc set +luck z bezpośredniego dropu z mobów,

- moim zdaniem inwazje można całkowicie wyłączyć i wprowadzić drop exc itemów tylko z mobów (era inwazji minęła razem z S2 i na high serwach pvp już dawno się tego nie stosuje),

- ogólnie trzeba wprowadzać jakieś innowacje żeby ludzi zeszło się jak najwięcej, bo teraz naprawdę mało kto gra jeszcze w MU.. A szkoda. Dlatego myślcie myślcie i jeszcze raz myślcie tak aby z tego serwera coś fajnego powstało. Mam nadzieję, że się uda bo pograłbym strasznie ;) 

- nad dropem w Raklion też bym się zastanowił, bo wiadomo że na socket sety też będzie zapotrzebowanie. Standardowo drop socket broni z Iron Knightów, reszta itemów z mobów. Chodzi tutaj bardziej o duży drop itemów +luck i +skill

Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dopiszę, o ile uwzględnicie cokolwiek z tego co tutaj napisałem.

Opublikowano

Propozycje ode mnie:

- zwiększyć nieco % pralki w praniu na +13 tak, aby jednak wypranie tego seta +luck na +13 nie graniczyło z cudem (bo 65% to troszkę za mało jak na pvp serwer z dużym expem),

- dodać gotowe seed sphery do jakiś wypadajek, które będą dropić tylko w BC lub na innym często odbywającym się evencie (gotowe seedy do wsadzania w item). Ja np. na tym seasonie zawsze robię socket sety i myślę, że co najmniej 20-30% ludzi na serwerze będzie postępowało podobnie,

- dodać bronie 380lvl gdzieś do dropu z innych bossów oprócz Kunduma, bo tak to będą naprawdę ciężkie do zdobycia, a chyba nie o to chodzi na serwerze pvp z takim expem. Nie chodzi mi o to aby było tak, że po tygodniu każdy będzie latał z full bb tylko jakoś to wyśrodkować,

- nie wiem jak z dropem jeweli na serwie, bo nie miałem okazji i czasu wejść na testy, ale mam nadzieje, że dobrze to przemyśleliście i drop będzie duży, tak aby handel się kręcił (nie przesadnie, ale tak żeby na low spotach można było w kilka godzin dropnąć z 30/30 - 50/50),

- drop exc itemów też musi być przemyślany, tak aby można było zdobyć exc set +luck z bezpośredniego dropu z mobów,

- moim zdaniem inwazje można całkowicie wyłączyć i wprowadzić drop exc itemów tylko z mobów (era inwazji minęła razem z S2 i na high serwach pvp już dawno się tego nie stosuje),

- ogólnie trzeba wprowadzać jakieś innowacje żeby ludzi zeszło się jak najwięcej, bo teraz naprawdę mało kto gra jeszcze w MU.. A szkoda. Dlatego myślcie myślcie i jeszcze raz myślcie tak aby z tego serwera coś fajnego powstało. Mam nadzieję, że się uda bo pograłbym strasznie ;)

- nad dropem w Raklion też bym się zastanowił, bo wiadomo że na socket sety też będzie zapotrzebowanie. Standardowo drop socket broni z Iron Knightów, reszta itemów z mobów. Chodzi tutaj bardziej o duży drop itemów +luck i +skill

Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dopiszę, o ile uwzględnicie cokolwiek z tego co tutaj napisałem.

Skoro nie brałeś udziału w testach to skąd wiesz jak wygląda drop? Moim zdaniem jest całkiem nieźle. Wczoraj dropiłem socket itemy ze skillami i z luckiem więc jest ok. Drop 380 z kunduna jest spoko opcja, bo jeżeli wbijesz ten max lvl i master lvl to nic innego nie bedziesz miał do roboty jak iśc na kunduna, który nie będzie takim wielkim problemem dla dobrego pt na max lvlach. Skoro exp na takim serwerze nie bedzie wielkim problemem niech chociaż zebranie przyzwoitego sprzętu będzie jakimś wyzwaniem. Jeśli chodzi o pralke wczoraj wbijałem itemy na +13 +bypass bez problemów xD

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie ale kuna zróbcie resp co 3-4 h nie co 12 bo nawet nie zdarzymy z pvp bo zanim wydropimy bb to serv padnie...

A i ogłaszajcie serv na wszystkich możliwych forach żeby brazole i ruscy tez przyszli będzie lepszy fun 

Opublikowano

mozna wiedziec kiedy dokladnie bedzie start?

i przydalby sie wiekszy drop exc z mobow:)

dawno nikogo nie bylo z administracji watpie zeby ten server wystartowal ;)

Opublikowano

dawno nikogo nie bylo z administracji watpie zeby ten server wystartowal ;)

Pisałem wczoraj jak ma się sprawa z moim dostępnem do forum :). Data startu jest w nazwie tematu. Czytam wszystko to co tu piszecie :) Przed startem dowiecie się co zostało zmienione/dodane. 

Opublikowano

Pisałem wczoraj jak ma się sprawa z moim dostępnem do forum :). Data startu jest w nazwie tematu. Czytam wszystko to co tu piszecie :) Przed startem dowiecie się co zostało zmienione/dodane.

A co z summonerka? chodzi mi o drzewko...

Opublikowano

do poprawy warp pod komenda M - pisane z palucha działają

Z moich obserwacji nie działają opcje w Rave secie(stab/combo przy całym secie/2 itemach jest takie samo - brak ign oraz 30% increase dmg z dwureczna bronia)

nie wiem jak inne sety

Opublikowano

do poprawy warp pod komenda M - pisane z palucha działają

Z moich obserwacji nie działają opcje w Rave secie(stab/combo przy całym secie/2 itemach jest takie samo - brak ign oraz 30% increase dmg z dwureczna bronia)

nie wiem jak inne sety

gaion, agnis dzialaja jak nalezy, wszystkie inne zapewne tez, rave imo mozna wywalic, i tak nikt tego guwna nie nosi, bo z vickow/hyonow mozna wiekszy dmg wyciulac

naprawic warp do swampa, bo nei dziala ani przez warp, ani piszac, a w vulcanusie nie ma mobow, do selupana wiecej weaponow dodac (1 weapon i reszta armorow imo ujowa opcja) no i zeby lecialy l s wszystkie i z maxymalna iloscia socketow.

do ero itp, tez imo najlepiej ustawic, zeby lecialo wszystko l s, jak juz sie ktos tam wybierze, to niech chociaz ma to szczescie w itemie

Opublikowano

* Wiadomo że bk wszystkich zaora. Jednak uzbieranie seta dark phoenix z boków to moim zdaniem za dużo. Black dragony wystarczą w zupełności;

* Myślę, żę nieco więcej zenów powinno lecieć z mobów :) chyba, że zostanie jakiś zen bug :)

Opublikowano

gaion, agnis dzialaja jak nalezy, wszystkie inne zapewne tez, rave imo mozna wywalic, i tak nikt tego guwna nie nosi, bo z vickow/hyonow mozna wiekszy dmg wyciulac

naprawic warp do swampa, bo nei dziala ani przez warp, ani piszac, a w vulcanusie nie ma mobow, do selupana wiecej weaponow dodac (1 weapon i reszta armorow imo ujowa opcja) no i zeby lecialy l s wszystkie i z maxymalna iloscia socketow. do medusy tez cos ciekawego trzeba wrzucic i ja sprawdzic, jak tylko ogarniecie ten warp

do ero itp, tez imo najlepiej ustawic, zeby lecialo wszystko l s, jak juz sie ktos tam wybierze, to niech chociaz ma to szczescie w itemie

Rave mógłby być ciekawą opcją+xds(ign+dd+30% dmg) zanim by sie bb pojawiły - ale fakt jeśli ma nie działać to wywalić

Ero miał dropic exc czy 380?(dzis wydropil exc kundun stafa)

seedy tylko z 1lvl sphere pokazuja wartosci(z innymi jest zawsze +1)

Opublikowano

Skoro nie brałeś udziału w testach to skąd wiesz jak wygląda drop? Moim zdaniem jest całkiem nieźle. Wczoraj dropiłem socket itemy ze skillami i z luckiem więc jest ok. Drop 380 z kunduna jest spoko opcja, bo jeżeli wbijesz ten max lvl i master lvl to nic innego nie bedziesz miał do roboty jak iśc na kunduna, który nie będzie takim wielkim problemem dla dobrego pt na max lvlach. Skoro exp na takim serwerze nie bedzie wielkim problemem niech chociaż zebranie przyzwoitego sprzętu będzie jakimś wyzwaniem. Jeśli chodzi o pralke wczoraj wbijałem itemy na +13 +bypass bez problemów xD

Człowieku ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Wyraźnie napisałem ze nie brałem udziału w testach i są to tylko moje PROPOZYCJE. Jeśli nie potrafisz zrozumieć tego jakzesz skomplikowanego słowa to radzę się dokształcic.

Czekam na serwer ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...