Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VULCANUS MU PVP SEVER] [NORESETS][S4EP6][EXP 888x] [START 03.04.2015 18:00 ]

spriker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie to wystarczy nawet S2 postawić albo s3 max napie...dalanka w czystej postaci bez zbędnego kombinowania cs i brama nic więcej do szczęścia nie potrzeba ;p

Opublikowano

Popieram Skipiego, nie wiem czy ktoś pamięta chyba pierwszy server PvP jaki powstał(postawiony przez pwnera?)

Server cieszył się dużym zainteresowaniem - powód? exp był około 2k(każdy bez zbędnego maniaczenia mógł wbić 400, znaleźć itemy i pobawić się na bramie, nie pasował build - robił nową postać) pewnie odezwą się osoby mające zbyt dużo czasu lub lubiące afk że tak server szybko się znudzi

Czy na prawdę takie fajne jest patrzenie na postać bijąca moby dniami/stawianie afk na kilku kontach? - czy raczej w serverze PvP nie chodzi o dosyć szybkie wyexpienie postaci(nie zapominajcie że oprócz wbicia 400lvl zostaje master lvl, zdobycie itemów, drop itp)

Większość serverów PvP rozsypywała się po CS - przegrana guild/ally kończyła grę nie próbując odbić zamku(broniący mieli ancienty)

Więc może tak 2k exp, spory drop kamieni, exc i piór(na wyższe mapy bez setów DD i max wingow nie ma po co isc), LOT otwarte dla wszystkich?

Opublikowano

PvP s2 to tylko BK... Jaki jest sens ?

Tu bylo nowe drzewko wiec i nowe testy buildowe ktorych nikt nie sprawdzil bo serwer nie dotrwal...wiec mogloby byc ciekawie... Sumka mogla sie pobic

Alone chyba troche za duzo nie ?

Jestem za tym zeby w 2-4dni wbic Max Lvl + Master i do tego wydropic jakies itemy podstawowe typu BD, DP zeby nie bylo przesady i kazdy lazil w tym samym secie Exc

Jaki jest sens zmiany Sezonu ? Tyle pracy sie wlozylo w ten ktory byl ulepszony i chyba wystarczy popracowac dalej nad nim by cieszyl ludzi

Moj pomysl to

Exp 200   Exp Master 100
Max lvl itemu +13+16
Bless 100%
Soul 60% z luck 85%

Jol 80%

Wypadajki 3x wiecej na mapach niz na tamtych ustawieniach (100% na item 7-11)

Drop Exc zwiekszony 3-4krotnie

Inwazje zwiekszyc ich czestotliwosc

Pozdrawiam Khamus !

Opublikowano

Myślę , że sporo osób szuka takiego pvp z dużym expem żeby sie tym bawić nie każdy ma tyle czasu żeby siedzieć przy tym 24/h i lecieć afk non stop zeby dobic 400 tu wszyscy wchodza zeby sie nepie..... pvp to jest kwintesencja tej gry  i na tym nam zależy a inni wola 9999999999 exp i rr a jeszcze inni 1-2 expa i gra do usr... śmierci postaw szybki pvp for fun z expem 150 i będzie gitarka ;] mysle ze zniweluje to tez multi acc bo nie będzie sie trzeba tak prosic o pt.

EJ nie przesadzaj 150 expa to za szybko bedzie! nie bedzie funu jak tak szybko wbije? A tak poważnie to są dwa logiczne wyjścia albo jakieś mid rate od 400 do 1k exp i drop łatwy (ustawienia które wymagają współpracy żeby zrobić end game sety bo moby z ktorych leca sa silne, ale w krótkim czasie do 2-3 dni) albo pvp for fun: max exp max drop a nawet wszystko co można w sklepie (w pare godzin max set i lvl). Ancienty można wepchać do kunduna czy innego moba i co 5-10 min resp żeby po CS przegrana gildia gry nie kończyła (z 5-6 ancient itemów niech rzuca).

Serwerów s2 bylo tyle, że nikomu się nie będzie chciało grać, a dobrych serwerów pvp s4 i wyżej nie było bo zawsze padały za szybko zbugowane, hacki itp. Mogą być te pliki co były tylko zabezpieczyć.

Jestem za tym zeby w 2-4dni wbic Max Lvl + Master i do tego wydropic jakies itemy podstawowe typu BD, DP zeby nie bylo przesady i kazdy lazil w tym samym secie Exc

Jaki jest sens zmiany Sezonu ? Tyle pracy sie wlozylo w ten ktory byl ulepszony i chyba wystarczy popracowac dalej nad nim by cieszyl ludzi

Moj pomysl to

Exp 200   Exp Master 100

Max lvl itemu +13+16

Bless 100%

Soul 60% z luck 85%

Jol 80%

Pozdrawiam Khamus !

Chyba nie grałeś w przeszłości na pvp serwerach. Nikt nie wychodzi na brame do czasu aż nie złapie docelowego seta i nie upnie go na max (exc+13 bone blady+13 itp). Na pvp serwerze musi być łatwo bo inaczej to nie będzie pvp serw tylko pve bez resów. Na tych twoich ustawieniach każdy (kto zagra) będzie huncić aż złapie 380 set i upnie go do max lvla. Jak dasz drop 380, exc, ancient i socketowych, to będą różne możliwości buildów.

PS. Sory caps mi się zepsuł, ale spokojnie na następny serwer mu kupie nową i będę mógł pisać w wyższej mowie (jak każdy pro player!

Opublikowano

Tu bylo nowe drzewko wiec i nowe testy buildowe ktorych nikt nie sprawdzil bo serwer nie dotrwal...wiec mogloby byc ciekawie... Sumka mogla sie pobic

Alone chyba troche za duzo nie ?

Moj pomysl to

Exp 200   Exp Master 100

Max lvl itemu +13+16

Bless 100%

Soul 60% z luck 85%

Jol 80%

Pozdrawiam Khamus !

jak najbardziej za !

Opublikowano

Twój serwer Twoja wizja

tak było jest i bedzie ze jedni beda chcieli łatwy serw(pvp serv) a inni low rate (niby long term afk no res server na którym pvp ogranicza się do pk na spotach)

"Jeszcze się taki nie darodził co by wszystkim dogodził :)"

Opublikowano
Chyba nie grałeś w przeszłości na pvp serwerach. Nikt nie wychodzi na brame do czasu aż nie złapie docelowego seta i nie upnie go na max (exc+13 bone blady+13 itp). Na pvp serwerze musi być łatwo bo inaczej to nie będzie pvp serw tylko pve bez resów. Na tych twoich ustawieniach każdy (kto zagra) będzie huncić aż złapie 380 set i upnie go do max lvla. Jak dasz drop 380, exc, ancient i socketowych, to będą różne możliwości buildów.

Nie nie gralem. Sorry za to. Zawsze jak powstawaly to byl ONLINE: 1 i to wlasnie ty tam byles sam

Jakos tutaj byly tez male szanse dorobic sie seta i broni 380

PvP jest na Brame i na CS

Kto bedzie chcial huncic to i tak bedzie huncil i dropnie sobie wszystko co bedzie chcial w miare mozliwosci moze i licznik bedzie wiekszy niz 10 co bywalo na PvP s2 4Fun

Lot to nagroda za wygranie CS i chyba gildia ktora wygra CS ma byc nagrodzona a co do dropu anc siedziec 4dni by dropnac seta tez glupia sprawa przy ustawieniach MID

Opublikowano

Season zostaje bez zmian. 

Exp 150 

Drop 50 % 

Taka moja wizja

Jak dla mnie bez sensu. Dla hardcorowców za łatwo, a dla tych co mają mniej czasu za trudno. Wszystkich nie uszczęśliwisz więc musisz podjąć decyzję dla jakiej grupy graczy chcesz postawić serwer - pve czy pvp. Zobacz jakie serwery bez resów już stoja - wszystkie low exp. Według mnie lepiej postaw coś innego to więcej ludzi zagra.

Myślę że cała gildia VIXA (20-30 osób ) nie wbije na drugi taki sam serwer, bo stawianie botów już dawno nam się znudziło. Postaw pvp serw, a nie pve bez resów to wszyscy co grali wbiją i jeszcze ściągniemy ludzi którzy mają mniej czasu i na tamte ustawienia nie mogli sobie pozwolić. 

Nie nie gralem. Sorry za to. Zawsze jak powstawaly to byl ONLINE: 1 i to wlasnie ty tam byles sam

Jakos tutaj byly tez male szanse dorobic sie seta i broni 380

PvP jest na Brame i na CS

Kto bedzie chcial huncic to i tak bedzie huncil i dropnie sobie wszystko co bedzie chcial w miare mozliwosci moze i licznik bedzie wiekszy niz 10 co bywalo na PvP s2 4Fun

Lot to nagroda za wygranie CS i chyba gildia ktora wygra CS ma byc nagrodzona a co do dropu anc siedziec 4dni by dropnac seta tez glupia sprawa przy ustawieniach MID

Chyba kpisz. W czasach jak stało jeszcze gc to serwery pvp 4 fun były oblegane bardziej niż wszystkie inne. Ale co ja tam wiem lepiej postawic serw do afk botów i będzie git.

Opublikowano

150 za dużo? - na prawde to taka frajda odpalać bota na 5acc - bić tydzień do 400lvl, kolejny tydzień master lvl? - chyba tylko po to żeby być w topce, ewentualnie klepać ludzi z mniejszym lvl

Też pamiętam czasy gc i 4fun pvp ściągały ludzi z innych serwerów, globala - fakt ich żywotność to była max miesiąc ale w obecnych czasach jeśli serwer wytrzymałby miesiąc z licznikiem 100ppl to chyba i tak byłby sukces?

aaaaaaaaa - skoro to server pvp to pkclear nie powinien być darmowy?

LOT powinien być nagrodą dla zwycięzców CS - fakt ale z drugiej strony jakie fajne pkwary mogłyby tam być :D, CS jest zabawą samą w sobie, organizacja, itp

hmm czasy klepania pk na bramie w dev na osobach z podobnym wyposażeniem, max lvl - raz się wygrywało raz padało, jeśli tego drugiego było więcej spinało się poślady i robiło nową postać(jedno przyznam S2 to tylko BK pozostałe postacie to raczej przeszkadzacze/support)

poza tym pk na bramie to nie tylko pk ale mozna było i pogadać bo były to osoby a nie jak teraz boty postawione na afk

Opublikowano

Dogodzimy wszystkim więc tak.. 

EXP - 250 % , Masterka 100 % 

Drop - 50 % ( dużo wypadajek , drop exe 10 % ( to jest dużo ) , mały drop jaweli na spotach do LT/T1/2.

Duży drop kamieni na mapach zaczynaj ąych się od K1 ( aby nie było za łatwo wbić tego seta , tak myślę ) 

Więcej spotów ? Nie wiem czy to ma sens skoro to PVP ( walka o spot musi być ) 

Podkręcenie lekko bossów i goldów skoro exp większy i drop exe jest dosyć duży.

Multi ACC do 2 kont. Zakupi się launcher..

Tylko teraz tak. Gość zabezpieczy mi stronę za 50zł oraz Antyhack około 150 zł ... Czyli potrzebujemy 200 zł. Nie jestem w stanie na chwilkę obecną wyłożyć takiej sumy , więc jeżeli ktoś jest w stanie wysłać nawet symboliczną złotówkę to byłbym wdzięczny. Maszyna opłacona , dodatkowo dodam , że mam 2 maszyny więc można postawić 2 serwery : ) 

Pozdrawiam i czekam na opinię

Opublikowano

jeśli mogę coś doradzić nie ma sensu stawiania 2 serwerów - ludzi jest na tyle mało że jeśli rozejdą się na dwa to będzie lipa

jedno pytanie do admina - jak długo według Ciebie musiałby stać serwer żeby według Ciebie edycja była udana - miesiąc/rok?

Opublikowano

jestem tego samego zdania co odbt, mamy doswiadczenie z mu i PVP privkami od samego poczatku i pomimo tego, ze nie przeszkadza nam niski exp i drop itemow (jak widac w rankingu zajmowalismy sama czolowke) to polega to na odpaleniu klientow i postawieniu mu helpera i czekaniu na ewentualny pk-war lub pseudo pvp 1 na1, ktorego na tym serwerze praktycznie nie bylo, najczesciej latalismy po spotach i zabijalismy ludzi na afku liczac na jakis rewanz z ich strony ale nasze postacie nadal staly nietkniete. 

Ludzie a) mieli za mala wiedze zeby nas dogonic B) posiadali ograniczona ilosc czasu c) nie mieli mozliwosci odpalenia 5-10 kont na raz.

Trzeba dac kazdemu rowne szanse - duzy exp, drop itemow, tak, zeby osoba ktora ma jedynie 3-5h na gre mogla ja w 100% wykorzystac i byc na podobnym poziomie co osoba, ktora poswieca 10-12h na gre-  duzy exp niweluje ta roznice.

Wbicie max lvla na PVP serwerze nie powinno byc zadnym utrudnieniem ani mozolnym procesem bo to jest podstawa, od tego sie wszystko zaczyna, z itemami mozna eksperymentowac ale docelowym setem powinny byc exc itemy 13/15 lub ancienty, ktore musza byc ogolnodostepne przez drop mobow/bosow, co innego jezeli mowimy o perfect secie, mam tu na mysli dodatki typu LUCK, najlepsze opty bizuterii, najlepsze wingi (ignore) to wszystko powinno byc trudniejsze do zdobycia i powinno dawac lekka przewage graczom, ktorzy poswiecili wiecej czasu na ich drop/pranie. Roznica miedzy setem Exc 13 16 DD  lub Exc 13 16 DD LUCK jest niewielka a mimo wszystko daje przewage i to jest przewaga, ktora powinni byc wynagradzani aktywni gracze/noliferzy. Do tej pory ta przewaga polegala na roznicy w lvlach ~ 100-200 lvli roznicy, roznica w 1st i 2nd wingach, roznica w setach np. pad +11 vs grand soul+11 - to jest zbyt duza rozbieznosc w itemach zeby myslec o jakimkolwiek balansie w pvp.

podsumowujac, exp na duzy +, 300-500expa, zwiekszony drop jeweli i exc itemow tak, zeby mozna bylo po 2-3 dniach probowac swoich sil w PVP, jezeli mamy obawe przed tym, ze w end game nie bedzie nic do roboty to zawsze mozna wynagrodzic aktywnych graczy ustawiajac mocne itemy z eventow typu selupan,nightmare,kundun,blood castle, chaos castle organizowac PVP eventy - bitwy dla pojedynczych klas i ogolne, PK wary/eventy, CS i wiele wiele innych do ktorych na tym serwerze nawet nie doszlo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...