Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VULCANUS MU PVP SEVER] [NORESETS][S4EP6][EXP 888x] [START 03.04.2015 18:00 ]

spriker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem tego samego zdania co odbt, mamy doswiadczenie z mu i PVP privkami od samego poczatku i pomimo tego, ze nie przeszkadza nam niski exp i drop itemow (jak widac w rankingu zajmowalismy sama czolowke) to polega to na odpaleniu klientow i postawieniu mu helpera i czekaniu na ewentualny pk-war lub pseudo pvp 1 na1, ktorego na tym serwerze praktycznie nie bylo, najczesciej latalismy po spotach i zabijalismy ludzi na afku liczac na jakis rewanz z ich strony ale nasze postacie nadal staly nietkniete. 

Ludzie a) mieli za mala wiedze zeby nas dogonic B) posiadali ograniczona ilosc czasu c) nie mieli mozliwosci odpalenia 5-10 kont na raz.

Trzeba dac kazdemu rowne szanse - duzy exp, drop itemow, tak, zeby osoba ktora ma jedynie 3-5h na gre mogla ja w 100% wykorzystac i byc na podobnym poziomie co osoba, ktora poswieca 10-12h na gre-  duzy exp niweluje ta roznice.

Wbicie max lvla na PVP serwerze nie powinno byc zadnym utrudnieniem ani mozolnym procesem bo to jest podstawa, od tego sie wszystko zaczyna, z itemami mozna eksperymentowac ale docelowym setem powinny byc exc itemy 13/15 lub ancienty, ktore musza byc ogolnodostepne przez drop mobow/bosow, co innego jezeli mowimy o perfect secie, mam tu na mysli dodatki typu LUCK, najlepsze opty bizuterii, najlepsze wingi (ignore) to wszystko powinno byc trudniejsze do zdobycia i powinno dawac lekka przewage graczom, ktorzy poswiecili wiecej czasu na ich drop/pranie. Roznica miedzy setem Exc 13 16 DD  lub Exc 13 16 DD LUCK jest niewielka a mimo wszystko daje przewage i to jest przewaga, ktora powinni byc wynagradzani aktywni gracze/noliferzy. Do tej pory ta przewaga polegala na roznicy w lvlach ~ 100-200 lvli roznicy, roznica w 1st i 2nd wingach, roznica w setach np. pad +11 vs grand soul+11 - to jest zbyt duza rozbieznosc w itemach zeby myslec o jakimkolwiek balansie w pvp.

podsumowujac, exp na duzy +, 300-500expa, zwiekszony drop jeweli i exc itemow tak, zeby mozna bylo po 2-3 dniach probowac swoich sil w PVP, jezeli mamy obawe przed tym, ze w end game nie bedzie nic do roboty to zawsze mozna wynagrodzic aktywnych graczy ustawiajac mocne itemy z eventow typu selupan,nightmare,kundun,blood castle, chaos castle organizowac PVP eventy - bitwy dla pojedynczych klas i ogolne, PK wary/eventy, CS i wiele wiele innych do ktorych na tym serwerze nawet nie doszlo.

Jest to jakaś wizja , ale jeżeli dalibyśmy już taki exp to np można by wprowadzić hm... Max 3 RR.. Zadacie pytanie dlaczego ? Aby gra nie kończyła się po 2 tygodniach jak nie będzie co robić.

Aby wykonać reset np. Będzie potrzebne hm.. 30 jogów ( które nie będą łatwe do zdobycia , ale będzie można je kupić za pkt PCP , które otrzymywać będziemy za bossy goldy moby specjalne ( np te od 3rd aida/t1/icek ) 

Jak myślicie?

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dogodzimy wszystkim więc tak.. 

EXP - 250 % , Masterka 100 % 

Drop - 50 % ( dużo wypadajek , drop exe 10 % ( to jest dużo ) , mały drop jaweli na spotach do LT/T1/2.

Duży drop kamieni na mapach zaczynaj ąych się od K1 ( aby nie było za łatwo wbić tego seta , tak myślę ) 

Więcej spotów ? Nie wiem czy to ma sens skoro to PVP ( walka o spot musi być ) 

Podkręcenie lekko bossów i goldów skoro exp większy i drop exe jest dosyć duży.

Multi ACC do 2 kont. Zakupi się launcher..

Tylko teraz tak. Gość zabezpieczy mi stronę za 50zł oraz Antyhack około 150 zł ... Czyli potrzebujemy 200 zł. Nie jestem w stanie na chwilkę obecną wyłożyć takiej sumy , więc jeżeli ktoś jest w stanie wysłać nawet symboliczną złotówkę to byłbym wdzięczny. Maszyna opłacona , dodatkowo dodam , że mam 2 maszyny więc można postawić 2 serwery : ) 

Pozdrawiam i czekam na opinię

Multi acc nie ograniczysz bo wystarczy zalozyc virtualna maszyne na vmware/virtualboxie, nawet na innym adresie IP i bedzie mozna robic dalej to samo, multi acc nie stanowi zadnego problemu poniewaz nie daje zadnej przewagi w PVP a nawet ja ogranicza (lag input klawiatury na wielu klientach), po to sa guildie aby osoby, ktore maja tylko 1-2 postaci do nich dolaczaly i szukaly w nich wspolego party/pomocy.

Opublikowano

Jak dla mnie bez sensu. Dla hardcorowców za łatwo, a dla tych co mają mniej czasu za trudno. Wszystkich nie uszczęśliwisz więc musisz podjąć decyzję dla jakiej grupy graczy chcesz postawić serwer - pve czy pvp. Zobacz jakie serwery bez resów już stoja - wszystkie low exp. Według mnie lepiej postaw coś innego to więcej ludzi zagra.

Myślę że cała gildia VIXA (20-30 osób ) nie wbije na drugi taki sam serwer, bo stawianie botów już dawno nam się znudziło. Postaw pvp serw, a nie pve bez resów to wszyscy co grali wbiją i jeszcze ściągniemy ludzi którzy mają mniej czasu i na tamte ustawienia nie mogli sobie pozwolić. 

Chyba kpisz. W czasach jak stało jeszcze gc to serwery pvp 4 fun były oblegane bardziej niż wszystkie inne. Ale co ja tam wiem lepiej postawic serw do afk botów i będzie git.

W koncu cos z sensem napisane...

Opublikowano

przy expie 100 - 1k pierwszy tydzień będzie stanie afk na poszczególnych spotach

tak jak Burn napisał - pk wary ograniczały się tylko do pk ludzi na spotach - brak rewanżu? - jak np SM 250+ 1st wingi z blastem może zrewanzować się BK 300+ z combo i 2nd wingami

Ok rozumiem obawy że po tygodniu serwer się znudzi - sądzicie że tak szybko nawet przy 2k expie ludzie wydropią upiorą docelowe sety? - jak sądzicie przy expie 100 kiedy pojawi się BK max master lvl z 2 x BB+13 i wingach +13? - co więcej czy będzie miał porównywalnych przeciwników? nie sztuka bić ludzi w crap itemach/50-100lvli słabszych

zdaje sobie sprawe że teraz szybciej ludzie dojdą do max itemów - dobry komp, swoje 5 osobowe pt i lvl/itemy lecą ale........w ten sposób mamy niby licznik +5 ale to wciąż tylko jedna osoba - w taki sposób można sobie samemu guild założyć :D

Franklyn - czemu boisz się zaryzykować z 4fun PvP serwerem? jeśli nie wyjdzie będzie na nas(mnie, odbyta i innych)

Opublikowano

Jest to jakaś wizja , ale jeżeli dalibyśmy już taki exp to np można by wprowadzić hm... Max 3 RR.. Zadacie pytanie dlaczego ? Aby gra nie kończyła się po 2 tygodniach jak nie będzie co robić.

Aby wykonać reset np. Będzie potrzebne hm.. 30 jogów ( które nie będą łatwe do zdobycia , ale będzie można je kupić za pkt PCP , które otrzymywać będziemy za bossy goldy moby specjalne ( np te od 3rd aida/t1/icek ) 

Jak myślicie?

resy wprowadzaja urozmaicenie i o ile jest to ciekawa koncepcja to zakloca balans gry na tyle, ze na dluzsza mete zostaniemy przy starym systemie BK vs BK, bo podejrzewam, ze to najmocniejsza klasa po 3 resach i dodatkowych statystykach, dochodzi do tego gra postaci no res vs postac z resami. 

Mozecie nie wierzyc ale kiedys stawialismy serwery pvp s2 dla samych znajomych laczac sie przez hamachi i kazdy na wstepie otrzymywal te same itemy dla bk czyli standardowo dragon set,2nd wingi i pare bone bladow i mimo tego, ze kazdy latal w tym samym to PK na bramie trwalo przez dlugie godziny nawet przy liczbe 5-8 osob, wiekszosc graczy miala inny build, trzeba bylo sie odpowiednio potowac, wykrecac combo przy wysokim speedzie i boostach typu ALE/WW ring, ktore nie bylo wcale takie latwe. To byla swietna zabawa pomimo tego, ze sety i cala reszta itemow zostala stworzona w edytorze w 2 minuty.

Wiekszosc osob, ktore graly na pvp serwerach naprawde nie czerpie przyjemnosci z lvlowania nowych postaci od zera i prania itemow po raz enty uzywajac tych samym kombinacji, chcemy sprawdzic swoich sil w PVP i PK a do tego potrzebne nam sa gotowe postacie.

Opublikowano

Lepiej pvp bez resów, a jak będzie spadek zainteresowania za 2 tyg to wprowadzisz jakiś res jak gracze będą chcieli. Jak to ma być pvp serwer to jak z burnyellow pisaliśmy - musi być łatwo, a jeśli pve to musisz zapewnić mocne zabezpieczenia, brak bugów i postawić coś w stylu tego co było (trochę dopracować). Ze względu na ograniczone fundusze, to nie ma chyba sensu się w to pchać.

Jak robisz pvp musisz pamiętać że nie może być kluczowego dropu z bossów, bo będzie snowball od bardziej zganej gildii i 2-3 osoby będą w stanie wziąć cały serwer na klatę i jeszcze ich pokonać. Żeby przedłużyć żywotność serwera trzeba wymyślić coś ciekawego - event lub mniej znaczące itemy do złapania z bossów (nie wiem co). 

Opublikowano

jak sądzicie przy expie 100 kiedy pojawi się BK max master lvl z 2 x BB+13 i wingach +13? - co więcej czy będzie miał porównywalnych przeciwników? nie sztuka bić ludzi w crap itemach/50-100lvli słabszych

ja tylko czekalem na to, az dobije 400 zaczne lvlowac drzewko rozdajac punkty w defa i def rate w pvp i patrzac na missy wszystkich osob pozniej 400 lvla stojac afk na spocie jedna reka popijajac drinka a druga bijac moby, ktore odnawialyby moje SD w takim tempie, ze nikt nie bylby wstanie mnie ruszyc. Dobilbym master lvl/ubral set i logowal chyba tylko po to, zeby poklikac ze znajomymi na @ albo /post bo na pewno nikt nie mialby ochoty stoczyc walki z osoba, ktora ma taka przewage.

Dlatego idea high rate serwera PVP ma sens, nie mowie, ze low rate to zle ustawienia ale do tego trzeba miec porzadna reklame, nietykalny serwer i wiele innych czynnikow i rzeczy, ktorymi nie dysponujemy

Opublikowano

1) Jak Burn Yellow słusznie zauważył "multi acc" nie da się ograniczyć. Jednak co do rzekomego ograniczenia w PVP to zawsze w momencie  ważnej batalli ilość jednocześnie odpalonych kont możesz ograniczyć, a i grając w  systemie X+Y (gdzie X - postacie, które expią, Y - postaci, które farmią), zawsze będziesz miał przewagę, bo o party się nie musisz martwić, masz większy drop, łatwiej o lepsze eq.

2) Exp - max 150 (startując w piątek wieczór, w niedzielę wieczór byłyby już max lvl'e)

3) Reset - brak resetów (bez możliwości kasowania statystyk). Ewentualnie podnoszony limit resów co tydzień.

Opublikowano

wprowadzenie resów to tylko wydłużenie klepania mobów - zamiast stać afk do 400lvl będą stali 3 x 400 - do tego balans(który i tak promuje BK) poleci na łeb

Doktryna - ile byłoby tych max lvli? - kilka u osób (nolife) lub boty na kilka postaci - i co wtedy - brak walki bo nie ma kogo, klepać ludzi z mniejszymi lvlami/słabszymi itemami? przy high expie tych max lvli byłoby dużo więcej i potencjalnych chętnych do PK również

Franklyn - drobna propozycja - skoro jest problem z zabezpieczeniami może warto zaryzykować z 4fun? - nawet jeśli znów padnie to sprawdzisz jak tagi config przypadnie ludziom do gustów, czy wolą klepać moby czy siebie nawzajem

Opublikowano

2) Exp - max 150 (startując w piątek wieczór, w niedzielę wieczór byłyby już max lvl'e)

A jak ktos ma czas grac tylko w weekend? to spoko poczeka do nastepnego piątku żeby pograć? Ja tam jestem w stanie postawić 5 kont afk 24/7 i zaglądać do nich co 20 przez 18-20 godzin (5h snu wystarczy na siedzenie przed kompem). Problem w tym że to ma mały sens, bo jak ja wklepie max to ludzie nadal będą expić i będę musiał na nich czekać 2 tygodnie aż mnie dogonią i zaczną pvp. Poza tym lepiej chyba w tą grę grać, a nie stawiać boty ;f Pamiętaj że są ludzie którzy są w stanie grać 2-3h dziennie w tygodniu i 5-7 w weekendy.

Opublikowano

Wysoki exp, dużo kamieni, małe % w pralce, ciężki hunt, CS co 3 dni, eventy PvP(ktoś wyżej o nich wspominał), załatana strona, antyhack po stronie klienta(nie musi być to jakiś super uber antyhax, który zatrzyma wszystko co jest stworzone do MuO, ale taki który zatrzyma dostępne publicznie hacki i większość pseudo hackierów. Resztę delikwentów można banować na IP aż do znudzenia.), ciekawe nagrody za eventy w grze, szybki resp bossów(kilka h). 

Expienie przez kilkanaście dni aby dobić 400 a później mlvl jest NUDNE. PvP to zabawa i tego chyba każdy od takiego serwera oczekuje.

iHacks  <3

Opublikowano

wprowadzenie resów to tylko wydłużenie klepania mobów - zamiast stać afk do 400lvl będą stali 3 x 400 - do tego balans(który i tak promuje BK) poleci na łeb

Doktryna - ile byłoby tych max lvli? - kilka u osób (nolife) lub boty na kilka postaci - i co wtedy - brak walki bo nie ma kogo, klepać ludzi z mniejszymi lvlami/słabszymi itemami? przy high expie tych max lvli byłoby dużo więcej i potencjalnych chętnych do PK również

Franklyn - drobna propozycja - skoro jest problem z zabezpieczeniami może warto zaryzykować z 4fun? - nawet jeśli znów padnie to sprawdzisz jak tagi config przypadnie ludziom do gustów, czy wolą klepać moby czy siebie nawzajem

Jest to jakieś rozwiązanie z serwerem 4FUN PVP , ale nie wiem czy jest sens startować bez AH. 

Antyhack kosztuje 34 $ - który poblokuje wszystko, namówiłem kolegę na zabezpieczenie wwww. 

Piszcie w postach tak jak we wzorze niżej i podejmiemy decyzje : 

Exp : 
Drop : 
Resety/Bez : 
Opublikowano

Exp: 600

Drop: 80% (żeby się szybko nie znudziło to wymagający pt do znalezienia docelowych itemów, ale niezbyt trudny żeby każdy mógł sobie złapać)

Resety: bez!

Procent pralki jest związany z dropem. Jak ktoś będzie 2-3 h szukać itemu tylko po to, żeby go spalić w pralce to nie będzie fajnie, ale jak item spadnie co 5-10 min to może być i globalowa pralka. Na zdolniejszych hackerów wystarczy robić back upy bazy danych co jakiś czas (2h?). Raczej nie będzie tysięcy graczy to pewnie nie będzie to jakiś ogromny problem?

Opublikowano

Kiedyś grałem na fajnej konfiguracji, wbiłem z nudów bo nie lubię wysokiego expa ale o dziwo nie było tak hop.

Z tego co pamiętam:

exp: 300%

drop: 5%

Zwiększony był drop jeweli poprzez BoH'y ( ale wolałbym go zastapić jewelami w sklepie tak żeby zen miało wartośc, oczywiście bez chaosa w sklepie)

% w pralce oscylował około 65% na +10 z luckiem (-5% na każdy kolejny poziom)

Spoty max 4 mooby

Goldy podkręcone dość sporo że 3/4rr  w full pt  (i konkretnymi bulidami).

Zen drop ustawiony 75% expa z mooba.

Ustawienia niby nie budzące zachęty ale jednak przy grze fajnie się komponuje, opłaca się wbijać kolejne sety uzbierane z dropu.

Opublikowano

Bodajze AngelsMU mialo smieszna opcje PvP S2 4FUN - 100killi = 1pkt do statystyk ^_^ bylo to zabawne ale chociaz bylo pk na bramie

Jezeli zle napisalem nazwe serwera to przepraszam starosc nie radosc...

Opublikowano

Bodajze AngelsMU mialo smieszna opcje PvP S2 4FUN - 100killi = 1pkt do statystyk ^_^ bylo to zabawne ale chociaz bylo pk na bramie

Jezeli zle napisalem nazwe serwera to przepraszam starosc nie radosc...

i stoisz 24/7 zabijajac jakies nooby, jedyne sluszna opcja to taka, jaka napisal odbyciak

Opublikowano

Kiedyś grałem na fajnej konfiguracji, wbiłem z nudów bo nie lubię wysokiego expa ale o dziwo nie było tak hop.

Z tego co pamiętam:

Zwiększony był drop jeweli poprzez BoH'y ( ale wolałbym go zastapić jewelami w sklepie tak żeby zen miało wartośc, oczywiście bez chaosa w sklepie)

Spoty max 4 mooby

Ustawienia niby nie budzące zachęty ale jednak przy grze fajnie się komponuje, opłaca się wbijać kolejne sety uzbierane z dropu.

zkpy84.png

Opublikowano

i stoisz 24/7 zabijajac jakies nooby, jedyne sluszna opcja to taka, jaka napisal odbyciak

Podbijanie celowe statystyk bylo karane banem wiec nic takiego nie moglo miec miejsca :]

Opublikowano

Z tego co pamiętam:

Spoty max 4 mooby

To bardziej pvm niz pvp.

4 mooby na spot ? poważnie ?

Exp: 600

Drop: duży

resy: brak

pralki też bym nie robił jak kolega wyżej bo  wypranie całego seta na 13 zajmie za dużo, tony jeweli na podbijanie i pranie.

Z luck zrobić 100/90/80/70

bez 85/75/65/55 i będzie gitara.

Opublikowano

Jest to jakieś rozwiązanie z serwerem 4FUN PVP , ale nie wiem czy jest sens startować bez AH. 

Antyhack kosztuje 34 $ - który poblokuje wszystko, namówiłem kolegę na zabezpieczenie wwww. 

Piszcie w postach tak jak we wzorze niżej i podejmiemy decyzje : 

Exp : 
Drop : 
Resety/Bez : 

na 4fun pvp co moze haker zrobic? - haki ułatwiające szybkie expienie nic nie dają(bo każdy ma łatwo) jedynie dodawanie full itemów(ewentualnie jakiś autokill zeby bosa trzeba bylo bic a nie na hita)

ja sie wyłame

Exp - 2k / 500master

Drop - na niskich mapach(devias) kamienie/wypadajki z itemami +7 - +11, od atlans brak kamieni za to wyższy drop exc(i tak wiekszosc itemow zen/mana/life bedzie wyrzucana), spory drop na pióra

Reset - brak

Uzasadnienie - wysoki exp zapewni "zabezpiecznie" przed hakami ułatwiającymi bicie, nie zniechęcający nowych graczy(że nie dogonią topki) możliwość robienie pure buildów(ene bk, vit dl itp), drop - na devias chodziłoby się zbierać kamienie do prania itemów wydropionych na wyższych mapach, drop exc - jeśli da się ustawić żeby dropił od atlans w górę w jakimś sensownym procencie(powiedzmy 5-10 exc na godzine?), darmowe clear pk, pk/duel eventy klasowe/miedzyklasowe, CS raz w tygodniu, CC startujące z jedną osobą(nie spotkałem się tutaj z próbami robienia np DL pod cc2 itp)

PK clear  - darmo!!!

Nie zapominajmy że tutaj są już wingi 3lvl więc prania jest mnóstwo

Nowe ancient itemy - dp/gs - jeśli nie są zbugowane zostawić, jeśli nie wywalić(no chyba że pójdą w pranie)

Bronie 380lvl/armory 380lvl/armory/bronie socket - stworzyć możliwość zebrania ich osobom grającym solo/małym guild - żeby nie tylko duże guild/boty miały na to monopol

Da się ustawić lvl gap dla PK? - zeby np nie można było ubić kogoś 100lvl słabszego?

To jest dla mnie 4fun pvp

Opublikowano

na 4fun pvp co moze haker zrobic? - haki ułatwiające szybkie expienie nic nie dają(bo każdy ma łatwo) jedynie dodawanie full itemów(ewentualnie jakiś autokill zeby bosa trzeba bylo bic a nie na hita)

ja sie wyłame

Exp - 2k / 500master

Drop - na niskich mapach(devias) kamienie/wypadajki z itemami +7 - +11, od atlans brak kamieni za to wyższy drop exc(i tak wiekszosc itemow zen/mana/life bedzie wyrzucana), spory drop na pióra

Reset - brak

Uzasadnienie - wysoki exp zapewni "zabezpiecznie" przed hakami ułatwiającymi bicie, nie zniechęcający nowych graczy(że nie dogonią topki) możliwość robienie pure buildów(ene bk, vit dl itp), drop - na devias chodziłoby się zbierać kamienie do prania itemów wydropionych na wyższych mapach, drop exc - jeśli da się ustawić żeby dropił od atlans w górę w jakimś sensownym procencie(powiedzmy 5-10 exc na godzine?), darmowe clear pk, pk/duel eventy klasowe/miedzyklasowe, CS raz w tygodniu, CC startujące z jedną osobą(nie spotkałem się tutaj z próbami robienia np DL pod cc2 itp)

PK clear  - darmo!!!

Nie zapominajmy że tutaj są już wingi 3lvl więc prania jest mnóstwo

Nowe ancient itemy - dp/gs - jeśli nie są zbugowane zostawić, jeśli nie wywalić(no chyba że pójdą w pranie)

Bronie 380lvl/armory 380lvl/armory/bronie socket - stworzyć możliwość zebrania ich osobom grającym solo/małym guild - żeby nie tylko duże guild/boty miały na to monopol

Da się ustawić lvl gap dla PK? - zeby np nie można było ubić kogoś 100lvl słabszego?

To jest dla mnie 4fun pvp

Hmmm do expa sie zgadzam, drop mi jest obojetny, resow ma nie byc ale z reszta sie nie zgadzam -  anc itemy dp gs itp wyj****,  bronie 380 jak stworzyc im mozliwosc zeby zbierali solo? o to chodzi w tej grze zeby w pt smigac, nie ty nabijesz zaraz 400 lvl i pojdziesz se po dk sam solo, przestan - lvl gap dla pk - czy sie da to nie wiem ale jestem na nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...