Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobrałem, pograłem i usunąłem. Serwer nie jest gotowy na taką ilość ''nowości'' Prawie 3k graczy, stacki do 1000, zwiększone spoty mobów i dużo baaardzo dużo dungeonów i map, eq oddzielne do expa, kostiumy na bronie, jakieś syfiaste ''nowości'' w eq i maszyna nie wytrzymuje... od razu wywala przy większym lagu. Nie da się spokojnie ukończyć jakiejś instancji bez dc, nie da się znaleźć metków ani bosów. Klasy to oczywiście... WP i smok ( bo po co grać innymi ), jakieś syfiaste gówna typu ''artefakty z eksplozjami'' i ''każdy kto cię uderzy zostanie otruty - dostępne tylko w is''. Itemy w is są tymczasowe, drogie i właściwie bez is nie da się robić pvp, bo przyjdzie jakiś WP z petem, kostiumem, dopalaczami, fryzurą, i innymi gównami i ściąga ludzi na hita.

Nie polecam.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

maszyna nie wytrzymuje... od razu wywala przy większym lagu.

­

Problem w tym, że po optymalizacji game'a maszyna radzi sobie bez problemów i dziś zostaną dodane nowe chanelle, mimo iż nowa maszyna jeszcze nie jest złożona ;)

Opublikowano

­

Problem w tym, że po optymalizacji game'a maszyna radzi sobie bez problemów i dziś zostaną dodane nowe chanelle, mimo iż nowa maszyna jeszcze nie jest złożona ;)

Jaki w tym problem? xD

Topic.

Sam nie gram, ale skoro osoba ode mnie z teamu wchodzi na s2 Invorii w wolnym czasie to serwer musi byc dobry.

Opublikowano

Co do serwera 

1) Ciężko sie expi..

2) balans postaci w tej chwili jest zjeb*ny bo szaman na 80lvl bije po 20k dla 120+ ...

elo here

Opublikowano

Co do serwera 

1) Ciężko sie expi..

2) balans postaci w tej chwili jest zjeb*ny bo szaman na 80lvl bije po 20k dla 120+ ...

Podziękujcie administracji, która posłuchała idiotów, którzy gówno wiedzą o metinie i chcieli, żeby ich ukochana klasa - szaman, waliła tyle ile mental, bo przecież "wszystkie klasy muszą być równe, szaman nie może odstawać od innych klas", żenada...

Opublikowano

Może jak naprawią ten balans postaci to znów zacznę grać ale na razie się nie zanosi... bo na prawdę !...

elo here

Opublikowano

Może jak naprawią ten balans postaci to znów zacznę grać ale na razie się nie zanosi... bo na prawdę !...

Ja chyba też skończę grać, bo mnie to już wku*wia. Balans zrobili taki, że klasami innymi niż smok lub WP praktycznie nie opłaca się grać. Czemu praktycznie? Bo można jeszcze załadować w IS i mieć 64% na ludzi + pet (nie wiem ile dokładnie daje) + jeszcze ileś tam HP, kryt itp. A potem PvP na większych lvlach - 2 skille i koniec.

tenor.gif

Opublikowano

Ludzie zróbcie coś z szamanami i surami ... gram bodym i szamanom i surom biję po 4-5k ja mam całe eq natury +9 oraz miecz i zbr na 115lv +9 ... No bez przesady zasrany smok jedzie mnie na skilla oczywiście na byle jakie eq perf mam. Grać się nie da. Aż jak mam znów wbijać na serwer i ja zaś mam się bić z jakimś szamanem czy surą co wbijają mi na spota i jadą mnie na dwa skile to nie ma sensu grać.

ddz8gi.png

Opublikowano

Ja nie wiem. Co prawda jak wbije szaman z eq na 115 do shinsoo to kładzie pół m1 ale to oznacza że ma eq. Nikt jakoś nie narzeka na to że heler bije od cholery. Wp z bronią do expa kładzie wszystkich. Gram ninją i muszę powiedzieć że jak mi ktoś wbija na spota to najbardziej problematyczny jest wp. :/

Opublikowano

Pobrałem, pograłem i usunąłem. Serwer nie jest gotowy na taką ilość ''nowości'' Prawie 3k graczy, stacki do 1000, zwiększone spoty mobów i dużo baaardzo dużo dungeonów i map, eq oddzielne do expa, kostiumy na bronie, jakieś syfiaste ''nowości'' w eq i maszyna nie wytrzymuje... od razu wywala przy większym lagu. Nie da się spokojnie ukończyć jakiejś instancji bez dc, nie da się znaleźć metków ani bosów. Klasy to oczywiście... WP i smok ( bo po co grać innymi ), jakieś syfiaste gówna typu ''artefakty z eksplozjami'' i ''każdy kto cię uderzy zostanie otruty - dostępne tylko w is''. Itemy w is są tymczasowe, drogie i właściwie bez is nie da się robić pvp, bo przyjdzie jakiś WP z petem, kostiumem, dopalaczami, fryzurą, i innymi gównami i ściąga ludzi na hita.

Nie polecam.

Racja is na tym serwerze strasznie dużo daje, dam taki przykład gram mentalem i biłem w Smoka po 20k i nie ubiłem go, gdy zakupiłem w is Kostium, maske, peta oraz PPk moje hity zwiększyły się trzykrotnie i bije po 80k i pada jak mucha ;d No ale plusem jest że można kupony sm kupić i w moim przypadku nie wydałem ani grosza, tylko kupiłem wszystko za yangi ;) 

Co do klas to również się zgodzę, nie są one niestety zbalansowane ale miejmy nadzieje że array niedługo je poprawi i będzie okej. 

Serwer oczywiście polecam. 

xD 

Opublikowano

Zamiast robić perfy na wszystkie klasy to zróbcie sobie również komplet na surę i szamana. U mnie po takim zabiegu szamany walą mi po 10k ze skowytu.

Co do expa na mapie 115 jest faktycznie ciężko, ale nie jest problemem wbić 130 w 1 cały dzień. Zejdą Wam jakieś 15-20 PDków A to na prawdę nie wiele w porównaniu do późniejszego expa, co będziesz zużywał do 3 pd na 1 lv.

Oczywiście mówię o grze bez IS kompletnie bez.

Wbijcie ten 130lv i zróbcie całe EQ na ten lv. Mało to robi szamana z takim lv to będziecie wszystkich kłaść.

Mówię o Ninjy, gdyż tym gram. Dagger,

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie polecam.

No tak wp. Ale nie obrażaj mi mojego ninjy <3

Opublikowano

piszę już 50 raz! Zwiększcie resp metinow na mapach 95, 115 !  misja nie do wykonania 10 metinow a na mapie respią się z 3 co ok 30minut...

za wysoka sygnatura

Opublikowano

piszę już 50 raz! Zwiększcie resp metinow na mapach 95, 115 ! misja nie do wykonania 10 metinow a na mapie respią się z 3 co ok 30minut...

Na mapach respią się 4 i to co 15 minut. Kupujesz sobie marmurek i czekasz na respie po czym ubijasz metina i logasz. Takie trudne?

Oczywiście gdyby był większy resp metinów byłoby miło ale tragicznie nie jest. Ja te misje robiłem godzine.

Opublikowano

piszę już 50 raz! Zwiększcie resp metinow na mapach 95, 115 !  misja nie do wykonania 10 metinow a na mapie respią się z 3 co ok 30minut...

Ja piszę tez już po raz kolejny.

Wystarczy  chcieć a wszystko jest do zrobienia.

Tak jak napisał kolega @xMentosikx Marmurek i jazda .

Naprawdę.. nie jest to takie trudne a uproszczanie wszystkiego tez nie jest za dobrym rozwiązaniem.

// Co się dzieje z adminem ze nie wypowiada się w ogóle w tym temacie? :)

715a95fd31834.jpg

Opublikowano

Po kolejnej przerwie nastąpią takie zmiany:

Wojownik Mental
+0,1 + od atk + 1 od siły dla większości skili

Wojownik Body
Wir miecza - Zasięg ataku + 3 jednostki na jeden skill
Prawie wszystkie skille zostały zbalansowane pod aurę miecza czyli wiodący skill dla bodego. Kluczowym dla niego jest atk w broni.

Ninja Dagger:
Lekko zwiększyliśmy atak po przez skille oraz zręczność postaci.

Ninja Archer:
Jest to najlepsza postać do PVP i taka pozostanie.
Został zwiększony jej przelicznik od broni.

Nie wykluczamy późniejszych zmian dla jak najlepszego zbalansowania. 

PS: Damian (Quarel) prosił o przekazanie, że mu mpc nie działa. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Ja piszę tez już po raz kolejny.

Wystarczy chcieć a wszystko jest do zrobienia.

Tak jak napisał kolega @xMentosikx Marmurek i jazda .

Naprawdę.. nie jest to takie trudne a uproszczanie wszystkiego tez nie jest za dobrym rozwiązaniem.

// Co się dzieje z adminem ze nie wypowiada się w ogóle w tym temacie? :)

Może mu smutno bo ludzie odchodzą bo za dużo ludzi xD. Typowo kolega mi pisze dawaj nie gramy bo za dużo ludzi. Ale on ma mózg przepalony marychuaniną wiec debil nie rozumie. Admin rip ;)

Opublikowano

Byscie mogli zwiekszyc drop ostrych nozy ( biolog na 90 )

Ta misja to katorga.

Spokojni bez spiny. Poczekaj na pachnące proszki

Opublikowano

Ja bym chciał by mnie nie straszono banem :O Za ksucie sobie własnego spota xD Nie no. Ostre noże leciały mi ładnie w porównaniu do tych proszków. Tyle

Opublikowano

Racja is na tym serwerze strasznie dużo daje, dam taki przykład gram mentalem i biłem w Smoka po 20k i nie ubiłem go, gdy zakupiłem w is Kostium, maske, peta oraz PPk moje hity zwiększyły się trzykrotnie i bije po 80k i pada jak mucha ;d No ale plusem jest że można kupony sm kupić i w moim przypadku nie wydałem ani grosza, tylko kupiłem wszystko za yangi ;) 

Co do klas to również się zgodzę, nie są one niestety zbalansowane ale miejmy nadzieje że array niedługo je poprawi i będzie okej. 

Serwer oczywiście polecam. 

Wiesz dlaczego zacząłeś bić 80k? Pet jest zbugowany.

Opublikowano

Jak używać bs ?? Nie ma nic tylko suwak, lista bonów. Jak klikne żeby zmieniał to raz zmieni i wyłącza.. pomoże ktoś ?

Onyks - 101lvl [ON]

Serwandes - 90lvl [banned] | 70lvl [OFF]

Gram na privach pod nazwą Donath !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...