Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiem wiem, że nie usuwa. 

Ale komu takie coś jest potrzebne ? Nic nie wnosi to na serwer a tylko bardziej będzie denerwowało graczy.

Robicie co wam pasuje nie graczom.  

Gdyby oni robili to co pasuje graczom - na serwerze nie dało by się grac. Wystarczy poczytać forum S2 - tysiące idiotycznych i durnych propozycji na zasadzie "Balans zły, BM za słaby, ten za słaby ma być mocniejszy" albo " To że ja miałem tak nie znaczy że inni mają mieć łatwiej". 3/4 z tego co czytam na forum to po prostu brednie i tematy nie warte uwagi.. Pisane tylko przez tych którzy nie dają sobie rady. W efekcie czego pvp na 215 + jest na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" i to w przypadku kilku klas.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Gdyby oni robili to co pasuje graczom - na serwerze nie dało by się grac. Wystarczy poczytać forum S2 - tysiące idiotycznych i durnych propozycji na zasadzie "Balans zły, BM za słaby, ten za słaby ma być mocniejszy" albo " To że ja miałem tak nie znaczy że inni mają mieć łatwiej". 3/4 z tego co czytam na forum to po prostu brednie i tematy nie warte uwagi.. Pisane tylko przez tych którzy nie dają sobie rady. W efekcie czego pvp na 215 + jest na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" i to w przypadku kilku klas.

Na forum tematy szybciej znikają niż są napisane.

Wystarczyło zapytać jakiegoś ''doświadczonego'' gracza jakim bonem będzie najlepiej zastąpić te 120 wart magicznego ataku na bardziej korzystny.

Ten to akurat strzał w kolano.

Odpowiada Ci taki bon ? Nic nie wnosi praktycznie. 

Co nowego zostanie dodane podczas aktualizacji oprócz zbroi i broni ?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Na forum tematy szybciej znikają niż są napisane.

Wystarczyło zapytać jakiegoś ''doświadczonego'' gracza jakim bonem będzie najlepiej zastąpić te 120 wart magicznego ataku na bardziej korzystny.

Ten to akurat strzał w kolano.

Odpowiada Ci taki bon ? Nic nie wnosi praktycznie. 

Co nowego zostanie dodane podczas aktualizacji oprócz zbroi i broni ?

Dokładnie bon beznadziejny, takie 5 czy 10k hp było by o wiele lepszym rozwiązaniem. Świetny pod pvp i pod expa, każdemu by się przydało :D 

Opublikowano

Jeśli wam nie podoba się bon to możecie napisać propozycje na forum serwera na jaki zastąpic a potem wyslać mi link tutaj na PW, jeśli wiele osób się zgodzi to po prostu go zmienie, nie ma zadnego problemu.

Oczywiście jeśli bon uznam za sensowny a nie typu 100k hp czy xxx na ludzi, wiec najlepiej jak zaproponujecie pare możliwych rozwiązań.

sygna1.png

Opublikowano

Mimo że nowych graczy przybywa, to ilość aktywnych graczy spada. Teraz M1 to już nie to samo co 3 tygodnie temu jeszcze. Wtedy w sklepach nie dało się ruszyć. Poza rynkiem nawalało się z 30 osób. A teraz? W sklepach trzeba się wręcz doszukiwać rzeczy, które wcześniej były co 2-3 sklepy. A poza rynkiem stoi sobie teraz grupka 3-5 osób, najczęściej z 200-220 lvlem, z tej samej gildii i bawią się ze sobą w jakieś wolne, upuszczanie i podnoszenie eq 200 , śmiechy chihy itp. A do pvp znaleźć kogoś to trzeba na pw pytać z 5 osób.

Nie wiem, dlaczego na Invorii zawsze na początku gra dużo ludzi, a potem coraz mniej aż będzie jak na S1. Może przez koniec reklam, przez to, że Ci co chcieli grać wbili już 200-220 i teraz 24/7 na yerakach i metakch stoją, aby wbić itemek na +3, ale jeśli czegoś z tym nie zrobicie, to za 3-4 miesiące będzie jak na S1 i nic już wtedy tego nie zmieni.

I jeśli chodzi o przyciągnięcie graczy to nie chodzi mi tu o jakieś eventy. Wręcz przeciwnie. Bo to przyciąga graczy na godzinę, a potem przez tydzień rynek się regeneruje po zbyt dużym wysypie itemków z bossów. 

Według mnie wystarczy zmniejszyć ilość odłamków do eq 220 o połowę, albo dodać większy % szans na ulepszenie tych przedmiotów. I mówię TYLKO o itemkach na 220. Reszta jest zrobiona dobrze i nie ma z tym problemów.

Powiecie, z to jest zrobione tak, by nie latały postacie z full eq 220+9 zbyt szybko, ok. Ale bez przesady. Przy takim ulepszaniu gdy ktoś już wbije wszystko 220+9 i powie "Uhh zrobiłem to!" To rozejrzy się na boki i zobaczy, ze został na serwerze sam... Bo tyle zajmie to czasu, a reszta graczy po prostu do tej pory zrezygnuje.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Gdyby administracja coś zrobiła z rozreklamowaniem serwera sam bym wrócil :D bo teraz to już w m1 malo kto chodzi, jak zaczynalem to zarabialem na perlach, 10 kk sztuka, ostatnio po 5 nie schodził.

Opublikowano

Serwer polecam mimo to że sprzedałem już eq i zakończyłem grę na tym serwerze . Coraz więcej osób już odchodzi ( przeważnie to 200/ 220 lvl ) Nie wiem czym to jest spowodowane :D Po jakimś czasie ta gra się już nudzi i trzeba znaleźć coś nowego . Teraz to ciężko się już wybić , bo ceny ulepek tak pospadały że to szok jest . 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Gdyby administracja coś zrobiła z rozreklamowaniem serwera sam bym wrócil :D bo teraz to już w m1 malo kto chodzi, jak zaczynalem to zarabialem na perlach, 10 kk sztuka, ostatnio po 5 nie schodził.

Na jakim serwerze ty grasz że nikogo w M1 nie widzisz... Chyba się pomyliłeś i nie w tym temacie napisałeś :) Jak masz zamiar cały czas zarabiać na perłach - powodzenia... Wypadało by ruszyć do przodu.. Po za tym normalne jest że im czegoś więcej tym stanie się to tańsze - czysta logika i zasady rynku.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Na jakim serwerze ty grasz że nikogo w M1 nie widzisz... Chyba się pomyliłeś i nie w tym temacie napisałeś :) Jak masz zamiar cały czas zarabiać na perłach - powodzenia... Wypadało by ruszyć do przodu.. Po za tym normalne jest że im czegoś więcej tym stanie się to tańsze - czysta logika i zasady rynku.

Naucz się czytać bo napisał "mało kto chodzi", co miało oznaczać, że jest mało ludzi, a nie, że nikogo nie ma w M1. :)

A to, że napisał, że na perłach nie może zarobić to świadczy tylko o tym, że coraz mniej jest niższych lv, a co za tym idzie - mniej nowych graczy, którzy potrzebowaliby pereł.

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie na serwerze jest mało ludzi to powodzenia.. od kilku dni od rana do wieczora non stop się lejemy i jakoś nie widzę żeby mało ludzi było.

Skoro próbujesz pochwalić się czymś... no nie wiem, może  inteligencją - nie wyszło Ci to, jak zawsze zresztą. Jak dla mnie to jedno i to samo co on napisał a co ja odpisałem. Masz fajne zajęcie widzę.

Aika

Znowu robisz to co umiesz najlepiej - próbujesz zabłysnąć.. Ale sprowadzę Cię na ziemię - żarówka się spaliła, wypaliła , nie działa.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Nie polecam serwera, Quarel na s1 sprzedawal navii dla wybranych wiec tutaj pewnie tez. Liczba graczy z dnia na dzien spada.

Opublikowano

Nie polecam serwera, Quarel na s1 sprzedawal navii dla wybranych wiec tutaj pewnie tez. Liczba graczy z dnia na dzien spada.

Nic nie było sprzedawane.. Puste słowa na wiatr, z takim czymś możesz sobie darować naprawdę.

Opublikowano

Array nawet nie ma pełnego dostępu do serwera więc myślisz, że ma dostęp do navi ?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie na serwerze jest mało ludzi to powodzenia.. od kilku dni od rana do wieczora non stop się lejemy i jakoś nie widzę żeby mało ludzi było.

Skoro próbujesz pochwalić się czymś... no nie wiem, może  inteligencją - nie wyszło Ci to, jak zawsze zresztą. Jak dla mnie to jedno i to samo co on napisał a co ja odpisałem. Masz fajne zajęcie widzę.

Aika

Znowu robisz to co umiesz najlepiej - próbujesz zabłysnąć.. Ale sprowadzę Cię na ziemię - żarówka się spaliła, wypaliła , nie działa.

Mało ludzi faktycznie nie ma. Ale widać po samej aktywności chociażby chatu głównego w grze. Niedawno to wiadomości leciały praktycznie ciągiem i to same wiadomości "handlowe", czyli kupię, sell itp. Teraz jest ich znacznie mniej, a większość wiadomości to albo spam, albo śmieszki w grupce, albo "eq invoria za eq gównomt2."

Nie oznacza to jednoznacznie, że na serwerze nikt już nie chce grać. Po prostu siedząc na yeraku od rana do wieczora, albo na innych miejscach zarobku nikt nie pisze na chacie. 

Nie chodzi mi o to, że w 3 dni powinno się zrobić 200lv i całe eq do tego lvlu, bo do 215 poziomu serwer jest z expem, ulepszaniem, zarobkiem dobrze dopracowany. Ale potem zaczyna się długi exo (dobrze, nie będzie dzieci z 220 lvlem, bo oni muszą kompa o 19 wyłączać i nie zdążą wyexpić). Gdy już poświęcisz te 3-4 dni gry i masz ten 220 to zaczyna się coś, czego duża część nawet dorosłych i dojrzałych graczy nie ma zamiaru robić. A mianowicie monotonne ulepszanie eq 220. Chodzić na ten sam dungeon, po te same ulepszacze od +1 do +9 i to ponad 100 razy na jeden itemek to drobna przesada. Gdyby chociaż były zróżnicowane ulepszacze. Już byłoby znacznie ciekawiej. 

Bo chodzić cały dzień (18h siedzenia w tym samym miejscy, robieniu tego samego) aby wieczorem ulepszyć miecz 7 razy, z czego 5 razy spali i mieć go na +5 nie jest ani mądre, ani ciekawe ani nawet opłacalne, bo okazuje się, że teraz zamiast 45k ze skilla walimy po 47k A gdzie reszta eq? 

Z tego co mi wiadomo na 220 ludzie wbijają jedynie miecz i zbroję do +9, a biżuterię zostawiają na +1-4 bo po prostu nie opłaca się siedzieć 30 dni na tym samym dungu, aby po wszystkim bić 10k więcej.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Tak w gwoli scislosci.

na ss dokładnie widać że serwer jest wykonany pod hajs i zostanie z czasem zamknięty ssy robione w sierpniu Teraz przejdzmy do uczciwości administratora serwera Posiadał pare serwerów Askaria, NarniaMt2, Castia gdzie twierdził że Invoria to był jego jedyny serwer Askaria - serwer w 2012r 20 online, navi dla kolegów NarniaMt2 - serwer początek 2013r. 200 online, navi dla kolegów, faworyzacja, sprzedawanie eq na lewo Castia - tutaj niestety o navi nic nie wiem ale serwer padał praktycznie co 20 minut, administracja miała wylane na serwer z czasem wszyscy przestali wchodzić co się potem okazało administracja zlała castie i pracowała już nad nowym serwerem - invoria tutaj zapewne administracja pracuje już nad kolejnym serwerem a z czasem ten zamkną Mógł bym opisać jeszcze więcej takich sytacji ale to chyba wystarczy

Szkoda, ze ssy wyglasly, na dysku mialem film z navii ale jestem po formacie :/

Opublikowano

Szkoda, ze ssy wyglasly, na dysku mialem film z navii na s1 wiec tutaj tez jest.

Nie ma navi.

Array od s1 ma skrócony dostęp do serwera więc wątpię w Twoje przypuszczenia :) 

No chyba, że dasz jakiś ss :)

1699886561.png

Opublikowano

Tak w gwoli scislosci.

na ss dokładnie widać że serwer jest wykonany pod hajs i zostanie z czasem zamknięty ssy robione w sierpniu Teraz przejdzmy do uczciwości administratora serwera Posiadał pare serwerów Askaria, NarniaMt2, Castia gdzie twierdził że Invoria to był jego jedyny serwer Askaria - serwer w 2012r 20 online, navi dla kolegów NarniaMt2 - serwer początek 2013r. 200 online, navi dla kolegów, faworyzacja, sprzedawanie eq na lewo Castia - tutaj niestety o navi nic nie wiem ale serwer padał praktycznie co 20 minut, administracja miała wylane na serwer z czasem wszyscy przestali wchodzić co się potem okazało administracja zlała castie i pracowała już nad nowym serwerem - invoria tutaj zapewne administracja pracuje już nad kolejnym serwerem a z czasem ten zamkną Mógł bym opisać jeszcze więcej takich sytacji ale to chyba wystarczy

Szkoda, ze ssy wyglasly, na dysku mialem film z navii na s1 wiec tutaj tez jest.

Piszesz jak byś palcami nóg składał zdania... Chyba że ktoś ci to napisał a ty tylko skopiowałeś...

Tak w gwoli scislosci.

na ss dokładnie widać że serwer jest wykonany pod hajs i zostanie z czasem zamknięty ssy robione w sierpniu

Że co to niby ?? Jakie ss ?? Z sierpnia ?? Jak S2 wystartowała w grudniu... Masz takowe czy co ?? Czy po prostu plujesz się w czyimś imieniu ??

Na S1 dalej gra sporo ludzi, co do S2 - Array się trochę opiernicza, ale wygląda na to że coś tam robi :D <facepalm> :P Więc nie zanosi się na upadek :)

Navi - pomyliłeś serwery - S2 to nie VMT2.

golgi12

Nie ma się co nim przejmować - lookaj na to co on napisał - ssy z sierpnia... :P

54169037467327365173.png

Opublikowano

Nie ma navi.

Array od s1 ma skrócony dostęp do serwera więc wątpię w Twoje przypuszczenia :) 

No chyba, że dasz jakiś ss :)

Skrocony ma, bo faworyzowal jedna gildie

Nie polecam tego syfu

Opublikowano

Serwer jest spoko, tylko naprawcie te misje fabularne, żeby się nie bugowały, bo idzie sie wku*wić. Kolega pożyczył sobie postać na Yereka i przeszły od niego misje na mnie.

No nic, nie przeszkadzało mi to, ale trzeba było odebrać bony od mędrca za Sapreya i on nie oddał mi bonów za te misje co przeszły z kolegi. Pytam się kur... kiedy to naprawicie, bo nie będę robił fabularki po 10x...

ss: http://fastup.pl/data/Petros/misje.png

Opublikowano

Serwer jest spoko, tylko naprawcie te misje fabularne, żeby się nie bugowały, bo idzie sie wku*wić. Kolega pożyczył sobie postać na Yereka i przeszły od niego misje na mnie.

No nic, nie przeszkadzało mi to, ale trzeba było odebrać bony od mędrca za Sapreya i on nie oddał mi bonów za te misje co przeszły z kolegi. Pytam się kur... kiedy to naprawicie, bo nie będę robił fabularki po 10x...

ss: http://fastup.pl/data/Petros/misje.png

Sporo tego jest do naprawy... Nie tylko misje... Też się z tym męczę i osobiście mnie to troszkę irytuje :) Jak na razie wstrzymałem się z robieniem kolekcjonera dla Sapreya bo boję się ze znowu zmienia bonus ( coś Quarell pisał ) i znowu będzie trzeba powtarzać fabularkę....

54169037467327365173.png

Opublikowano

Array nawet nie ma pełnego dostępu do serwera więc myślisz, że ma dostęp do navi ?

Przecież jest technikiem, więc jak nie ma mieć pełnego dostępu ? xD 

Co do navi na s1 to na 100% nie było, z tego co pamiętam to Latyna czy ktoś tam inny rozdawał EQ na 230 na ox ; D ale nie ważne, bo i tak s1 już dawno pada ;d 

Serwer polecam i zapraszam ;) 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...