Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodzi o cofke, bo mi tez cofnelo bardzo fajnie wymiksowanego bambsua ale przezyje, pomiksuje od nowa.. Ale ziomkowi z gildii wyparowala zbroja na 200 lvl, nie wiem jak, pisze co mi mowili :)

Swoja droga tez jak odniesiesz sie do tego, ze robiac cofke TYLKO ITEMOW, wyglada to tak: ktos sprzedal bron za 5kkk. Sprzedajacy po cofce ma zaorwno 5kkk jak i swoja bron. Kupujacy po cofce nie ma ani 5kkk ani kupionej broni. O to tez sie rozchodzi..

Pewnie ta zbroja była w wirtualnej pamięci DB, crash dysków=wysyp procesów=przerwanie działania db=utrata pamięci db (brak zrzutu do bazy). Jeżeli on te zbroje jeszcze miksował, bądź w jakiś sposób użytkował, że zmieniła swoje ID, to w 100% pewien jestem, że tak było jak napisałem... :/

50596142255057180250.png

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Quarel.

Nawet waszemu ziomkowi z teamu, gdzie hool był na ts zniknęły 3 itemy z biżu, ale powiedział, że jebie na to zrobi od nowa, a hool nie chciał mu uwierzyć.

Expa miało nie cofnąć, natomiast ja straciłem 10%, gdzie 10% bije się około 40-50 min.

koledzy sprzedali itemy na sklepach za przeszło 1kkk, odzyskali i item i yang i sprzedali to drugi raz za tyle samo, wiec jednak nie oszukuj

Opublikowano

Ale z drugiej strony trzeba uważać, bo masa ludzi próbuje wyłudzić.. Mentalność człowieka, jest okazja to jeszcze dokopie.. :)

Tak to swoja droga, ja wtedy bambusa miksowalem, wbly mi 55sr 20 diably czyli cos w co celowalem od 3 dni, tyle dobrze ze bambus nie zniknal tylko po prostu zostal znowu do mixu.. Sporo ludzi skarzy sie na to ze wlasnie po ulepszaniu itd poznikaly im te itemy. No a dodatkowo to druga kwestia wlasnie te sklepy, sprzedawanie. Jedni sie nachapia x2 a drudzy sa ladna kase w plecy...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mogli uprzedzić (nie odnalazłem nigdzie informacji).

Mogliśmy napisać informacje ze dnia xx o godzinie xx planujemy bląd ze strony serwerowni w wyniku czego będziemy musieli cofnąć przedmioty o godzinie, mam rozumieć?

sygna1.png

Opublikowano

­Nie potraficie zrozumieć, ze nie wszystko da się przewidzieć? Wystarczy, że serwerownia coś odpierdoli z maszyna i już jest gwarantowana cofka, bo tak działa baza danych i nic z tym nie zrobicie. Chyba mi nie powiecie, ze pierwszy raz się z czymś takim spotykacie? :)

A serwer oczywiście polecam, pograłem na starcie troche i prawdopodobnie wróce niedługo bo czekałem az się rynek rozwinie.

Opublikowano

­Nie potraficie zrozumieć, ze nie wszystko da się przewidzieć? Wystarczy, że serwerownia coś odpierdoli z maszyna i już jest gwarantowana cofka, bo tak działa baza danych i nic z tym nie zrobicie. Chyba mi nie powiecie, ze pierwszy raz się z czymś takim spotykacie? :)

A serwer oczywiście polecam, pograłem na starcie troche i prawdopodobnie wróce niedługo bo czekałem az się rynek rozwinie.

To dlaczego nie zrobili cofki wszystkiego dla wszystkich o godzine czy tam o dwie? Ja sie na tym nie znam ale ludzie u nich na forum pisali ze na 100% byla taka mozliwosc.
Opublikowano

­

To dlaczego nie zrobili cofki wszystkiego dla wszystkich o godzine czy tam o dwie? Ja sie na tym nie znam ale ludzie u nich na forum pisali ze na 100% byla taka mozliwosc.

Nikomu nie dogodzisz, by była cofka też by się spinali, cofneło itemy też się spinają, grasz pewnie długo w metina i dalej nie wiesz jak to funkcjonuje?

Opublikowano

Poszedł człowiek do wc i mu się cos zbugowało :/ Byłem sam nagle mam nieproszonego gościa :) 

Nie wiem co jest grane xD

55505465290776361635.jpg

64505914118776370263.jpg

Opublikowano

Chodzi tylko i wyłącznie o to, że zamiast cofnięcia itemków mogliście cofnąć też yangi. 

Kilka osób już to tłumaczyło, ale chyba nie dociera.

Jak o 20:30 sprzedałeś swoją specjalke dla sury, za 5kkk, to po cofnięciu do godziny 20:00 masz specjalke znów w eq, ALE yang nie zostały cofnięte, więc masz te 5kkk, które za specjalke dostałeś. A co z kupującym ? Nie ma ani specjalki, ani yang które leżą u Ciebie. Chodzi tylko i wyłącznie o to, wybraliście większe zło.

Jeżeli cofnęlibyście też yang, to ta osoba, która specjalke sprzedała, nie miała by 5kkk, które jej się nie należą, a kupujący by mógł powtórzyć transakcje i tyle.

Kto by wtedy ucierpiał ? Tylko Ci, którzy w tym czasie dostali yang za exp. A tak kto ucierpiał ? Każdy kto coś kupił po godzinie 20, bo nie ma ani yang, ani przedmiotu. Nie przemyślane, ale nie ma co wałkować tematu, bo tego już nie naprawicie, wątpię że ktoś by chciał teraz cofki do 20;00 z wczoraja, włącznie z yang.

@Mentosik:

No tylko, że każdy pisał o tym kilka minut po włączeniu serwera, gdzie jeszcze dało coś się zrobić. Cała sytuacja nie jest winą administracji, ich wina to to, że nie przemyśleli i cofnęli tylko eq - krzywdząc graczy.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Chodzi tylko i wyłącznie o to, że zamiast cofnięcia itemków mogliście cofnąć też yangi.

Kilka osób już to tłumaczyło, ale chyba nie dociera.

Jak o 20:30 sprzedałeś swoją specjalke dla sury, za 5kkk, to po cofnięciu do godziny 20:00 masz specjalke znów w eq, ALE yang nie zostały cofnięte, więc masz te 5kkk, które za specjalke dostałeś. A co z kupującym ? Nie ma ani specjalki, ani yang które leżą u Ciebie. Chodzi tylko i wyłącznie o to, wybraliście większe zło.

Jeżeli cofnęlibyście też yang, to ta osoba, która specjalke sprzedała, nie miała by 5kkk, które jej się nie należą, a kupujący by mógł powtórzyć transakcje i tyle.

Kto by wtedy ucierpiał ? Tylko Ci, którzy w tym czasie dostali yang za exp. A tak kto ucierpiał ? Każdy kto coś kupił po godzinie 20, bo nie ma ani yang, ani przedmiotu. Nie przemyślane, ale nie ma co wałkować tematu, bo tego już nie naprawicie, wątpię że ktoś by chciał teraz cofki do 20;00 z wczoraja, włącznie z yang.

Napewno dociera. Tylko może im to do głowy nie wpadło. A teraz po co roztrzasać tą sprawę? Nie widzę sensu

Opublikowano

Napewno dociera. Tylko może im to do głowy nie wpadło. A teraz po co roztrzasać tą sprawę? Nie widzę sensu

Nie straciłeś 12kkk to nie widzisz sensu :) Gdybyś stracił tyle co ja to już byś płakał na każdym możliwym środku komunikacji.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie straciłeś 12kkk to nie widzisz sensu :) Gdybyś stracił tyle co ja to już byś płakał na każdym możliwym środku komunikacji.

Lub uznałbym że to tylko gra

Opublikowano

Mogliśmy napisać informacje ze dnia xx o godzinie xx planujemy bląd ze strony serwerowni w wyniku czego będziemy musieli cofnąć przedmioty o godzinie, mam rozumieć?

Ta jasne w dalszym ciągu oszukujesz graczy czyli od s1 nic się nie zmieniłeś.Błąd ze strony serwerowni tak jak kiedyś w sytuacji s1?Czy może jednak "ktoś" się walnął i usunął tabelkę item bojąc się do tego przyznać.?Co raz bardziej się pogrążasz w ostatnich czasach swoimi kłamstwami.Radzę się ogarnąć bo z s2 może być niedługo to samo co z s1 #umrze .Tym razem nie z winy buga z bryłkami tylko rozwalisz serwer od środka. Nie będę nic więcej dopisywał bo szanuję swój czas.

Nothing.

Opublikowano

Może te 72 zł to dla niektórych bardzo dużo? Zarób teraz 12 kkk w grze i możemy pogadać.

Sugerujesz żebym kilka itemów z eq sprzedał?

Opublikowano

Sugerujesz żebym kilka itemów z eq sprzedał?

Nie, wywal je na ziemię i nie podnoś, albo sprzedaj u handlary, będziesz się czuł tak samo ^^.

tenor.gif

Opublikowano

Ponowię pytanie. Jaka postać przoduje w pvp? Może ktoś podałby ranking według własnego uznania? Zależy mi zwłaszcza na informacji jak sobie radzą dagger / smok / wp. Oraz czy daggerem i smokiem da rade samodzielnie robić dungeony?

Opublikowano

Ponowię pytanie. Jaka postać przoduje w pvp? Może ktoś podałby ranking według własnego uznania? Zależy mi zwłaszcza na informacji jak sobie radzą dagger / smok / wp. Oraz czy daggerem i smokiem da rade samodzielnie robić dungeony?

Jeżeli chodzi o dungeony, to dagger ma dosyć ciężko. Niektóre bossy biją potrójnymi skillami, które ciężko ustać. Musisz mieć naprawdę porządne eq exp + pet, kostium z IS itp.

c:

Opublikowano

Z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć (z isa mam tylko peta exp) że ninją jest trudno z dungeonami. Osobiście moja przygoda z nimi skończyła się po wbiciu 180 lvla. Tego na 180 nie dam rady zrobić. Zato pvp dobre

Opublikowano

Nawet nie grając na serwerze, stwierdzam, iż serwer pod IS + dla "Kolegów" Administracji ;)

Pozdrawiam.

81ca832209_tu_sie_.jpg

Świetna i obiektywna opinia, nie gram ale się wypowiem.

Dalej proszę o MPC od 16 roku życia, może się kiedyś doczekam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...