Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
44 minuty temu, GordOnix ;) napisał:

Jak grasz solo to tak, a tak to Earth, beran ;P 

Onix, ty tu nadal grasz? :0

Opublikowano

Jest to serwer hard ? 

Czy S1 to hard ? 

Czy s2 to easy? 

Sorki że takie pytanka ale nie mogłem się właśnie doczytać dokładnie ;d 

Opublikowano
3 minuty temu, rakool napisał:

Jest to serwer hard ? 

Czy S1 to hard ? 

Czy s2 to easy? 

Sorki że takie pytanka ale nie mogłem się właśnie doczytać dokładnie ;d 

s1 medium/hard
s2 hard

Opublikowano
19 minut temu, WoM2 napisał:

s1 medium/hard
s2 hard

Z tego co zauważyłem to słabo jest z onnline ;)

Opublikowano
2 minuty temu, GordOnix ;) napisał:

na s1 sporo gra, na s2 niestety jest problem ;p 

Sporo, tzn ile ? 

Opublikowano
Przed chwilą, rakool napisał:

Sporo, tzn ile ? 

400-500 + i musisz wziąć pod uwagę, że licznik liczy tylko 1 IP, czyli jak ktoś ma odpalone 3 konta to licznik widzi tylko 1 osobę online.  

xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, Neeson napisał:

Te czasy jak bylo po 1k :p jakby wom otworzył serwer dla samej Polski to by się grało. :D

Możliwe, że kiedyś nadejdzie ta chwila ;)

Co do osób online, to tak jak ktoś napisał powyżej, 1 IP = 1 osoba online.

Opublikowano
1 godzinę temu, WoM2 napisał:

Możliwe, że kiedyś nadejdzie ta chwila ;)

Co do osób online, to tak jak ktoś napisał powyżej, 1 IP = 1 osoba online.

Mam nadzieje, że nie. Powinien być jeden serwer Europejski dla wszystkich i tyle, a nie dla każdego regionu otworzycie osobny serwer, przecież to nie ma sensu ;( Gdyby w tej chwili nie było s2 oraz rumuńskiego jestem przekonany, że główny serwer miałby największą populacje z wszystkich serwerów. 

xD 

Opublikowano
39 minut temu, GordOnix ;) napisał:

Mam nadzieje, że nie. Powinien być jeden serwer Europejski dla wszystkich i tyle, a nie dla każdego regionu otworzycie osobny serwer, przecież to nie ma sensu ;( Gdyby w tej chwili nie było s2 oraz rumuńskiego jestem przekonany, że główny serwer miałby największą populacje z wszystkich serwerów. 

Na razie nie planujemy i się nie zanosi abyśmy mieli planować :P

Opublikowano
Dnia 23.05.2017 o 20:44, WoM2 napisał:

Na razie nie planujemy i się nie zanosi abyśmy mieli planować :P

No wiadomo, bo juz sobie strzeliliscie w stope otwarciem s2, wiec po co mielibyscie to robic kolejny raz ^_^

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

jeszcze niedawno pisałem że zrobiliscie idiotyczny pomysł startując z s2 a wy piszecie że "możliwe że kiedyś nadejdzie chwila na serwer polski" sorka ale dla mnie to jest az skandaliczne, osobiście uważam że WoM2 jest bardzo dobrym serwerem ale nie gram na nim tylko dla tego że 500 ludzi to dla mnie za mało, połączcie w końcu te serwery niech będzie te 1k ludzi online i gracze co nie graja tutaj będą miec przynajmniej powód by sprawdzić serwer skoro gra tutaj aż tyle osób. Napiszcie mi tylko że połączenie tych serwerów jest niemożliwe to strace już wszelka nadzieje. Dodatkowo zamiast pisać codziennie "odświeżam temat" który jest albo pierwszy albo drugi na pierwszej stronie zrobilibyście coś nowego w grze by przynajmniej zachęcić do PvP, nie znam waszych planów ani co zostało dodane w ostatnich aktualizacjach jednak PvP nakręca serwer jakieś liczniki zabójstw gdzie co iles tam kili jest jakiś bonus albo cokolwiek, jakieś trudne do napisania to to nie jest, a przynajmniej jakoś by zachęciło do gry, ale nie lepiej wejść na forum napisać odświeżam temat i niech ludzie myślą że się interesujemy i dbamy o serwer.

76561198013232167.png

Opublikowano
5 godzin temu, yokize napisał:

jeszcze niedawno pisałem że zrobiliscie idiotyczny pomysł startując z s2 a wy piszecie że "możliwe że kiedyś nadejdzie chwila na serwer polski" sorka ale dla mnie to jest az skandaliczne, osobiście uważam że WoM2 jest bardzo dobrym serwerem ale nie gram na nim tylko dla tego że 500 ludzi to dla mnie za mało, połączcie w końcu te serwery niech będzie te 1k ludzi online i gracze co nie graja tutaj będą miec przynajmniej powód by sprawdzić serwer skoro gra tutaj aż tyle osób. Napiszcie mi tylko że połączenie tych serwerów jest niemożliwe to strace już wszelka nadzieje. Dodatkowo zamiast pisać codziennie "odświeżam temat" który jest albo pierwszy albo drugi na pierwszej stronie zrobilibyście coś nowego w grze by przynajmniej zachęcić do PvP, nie znam waszych planów ani co zostało dodane w ostatnich aktualizacjach jednak PvP nakręca serwer jakieś liczniki zabójstw gdzie co iles tam kili jest jakiś bonus albo cokolwiek, jakieś trudne do napisania to to nie jest, a przynajmniej jakoś by zachęciło do gry, ale nie lepiej wejść na forum napisać odświeżam temat i niech ludzie myślą że się interesujemy i dbamy o serwer.

W tym momencie nie planujemy łączenia serwerów, jest to ostatnie rozwiązanie które zastosujemy(w razie konieczności oczywiście). O serwer dbamy cały czas, pracujemy bardzo ciężko nad reklamą oraz nad nowym kontentem, ale jeszcze nie zdradzamy szczegółów, niemniej jednak dzięki za opinię.

Opublikowano
Dnia 23.05.2017 o 20:04, GordOnix ;) napisał:

Dnia 26.05.2017 o 06:32, MoHa15 napisał:

No wiadomo, bo juz sobie strzeliliscie w stope otwarciem s2, wiec po co mielibyscie to robic kolejny raz ^_^

s1 nie został zamknięty, nadal można tam grać i będzie można, bardzo dużo osób zgłaszało chęć powstania takiego samego bądź bardzo podobnego serwera więc w końcu zdecydowaliśmy się na ten krok, powstał s2.

Nie było z tego co mi wiadomo też z nim większych problemów (wybaczcie jeżeli się mylę bo po prawdzie to aktualnie nie zajmuję się już WoM2, co najwyżej innymi projektami powiązanymi), na początku został też przyjęty z dużym entuzjazmem - czy w dłuższej mierze był to błąd - czas pokaże. Na pewno populacja graczy podzieliła się między te 2 serwery i być może ucierpiała na tym rozgrywka - ale stary serwer też tracił graczy (jak zresztą cały rynek serwerów Metin2) i na pewno nie można było stać w miejscu.

Cd. serwera rumuńskiego sprawa była inna - WoM miał w pewnym okresie ponad połowę graczy z Rumunii, przez co zatracił swój międzynarodowy charakter, a na nazwach sklepów, gildii i na szepcie można było częściej zobaczyć język rumuński niż angielski. Akurat w tej kwestii w 100% popieram ten krok, podjęty zresztą już dość dawno temu.

Moja subiektywna opinia jest taka że warto było spróbować z s2, nawet jeżeli oznacza to teraz mniejszą liczbę graczy (lub bardziej podzieloną), bo uważam że jeżeli dzieje się źle to lepiej spróbować coś zrobić (nawet jakby to nie była dobra decyzja) niż tylko stać i mówić że będzie dobrze. Na pewno nie wszystko poszło zgodnie z planem, ale tak to już jest na tym rynku że sukces serwera zależy głównie od graczy.

A i cd serwera polskiego - osobiście jestem przeciwny, bo serwery rozbite na s1, s2 rumuński i polski straciły by zbyt dużą liczbę graczy. Poza tym jednym z powodów który trzyma Polaków na WoM jest międzynarodowy charakter serwera, bo niektórzy nie lubią grać na typowo polskich serwerach z powodu 'kultury gry'.

sygnatura2.png

Opublikowano
8 godzin temu, Qentinios napisał:

s1 nie został zamknięty, nadal można tam grać i będzie można, bardzo dużo osób zgłaszało chęć powstania takiego samego bądź bardzo podobnego serwera więc w końcu zdecydowaliśmy się na ten krok, powstał s2.

Nie było z tego co mi wiadomo też z nim większych problemów (wybaczcie jeżeli się mylę bo po prawdzie to aktualnie nie zajmuję się już WoM2, co najwyżej innymi projektami powiązanymi), na początku został też przyjęty z dużym entuzjazmem - czy w dłuższej mierze był to błąd - czas pokaże. Na pewno populacja graczy podzieliła się między te 2 serwery i być może ucierpiała na tym rozgrywka - ale stary serwer też tracił graczy (jak zresztą cały rynek serwerów Metin2) i na pewno nie można było stać w miejscu.

Cd. serwera rumuńskiego sprawa była inna - WoM miał w pewnym okresie ponad połowę graczy z Rumunii, przez co zatracił swój międzynarodowy charakter, a na nazwach sklepów, gildii i na szepcie można było częściej zobaczyć język rumuński niż angielski. Akurat w tej kwestii w 100% popieram ten krok, podjęty zresztą już dość dawno temu.

Moja subiektywna opinia jest taka że warto było spróbować z s2, nawet jeżeli oznacza to teraz mniejszą liczbę graczy (lub bardziej podzieloną), bo uważam że jeżeli dzieje się źle to lepiej spróbować coś zrobić (nawet jakby to nie była dobra decyzja) niż tylko stać i mówić że będzie dobrze. Na pewno nie wszystko poszło zgodnie z planem, ale tak to już jest na tym rynku że sukces serwera zależy głównie od graczy.

A i cd serwera polskiego - osobiście jestem przeciwny, bo serwery rozbite na s1, s2 rumuński i polski straciły by zbyt dużą liczbę graczy. Poza tym jednym z powodów który trzyma Polaków na WoM jest międzynarodowy charakter serwera, bo niektórzy nie lubią grać na typowo polskich serwerach z powodu 'kultury gry'.

No i znowu sie nie zgodzę. Nie został zamkniety, owszem, ale co z tego skoro stracil blisko polowe graczy? I ta wlasnie polowa przeszla na s2, gdzie tez wcale duzo "nowych" graczy nie przybylo, a przede wszystkim ci, ktorzy przeszli tam z s1? Czy nie lepiej bylo rozwijac s1 przez np. dodanie jakiegos fajnego zarobku dla nizszych lvli, typu dungeon - cos a'la WO itd? Zamiast jednego, duzego servera sa teraz dwa przecietne... Ja tu plusow nie widze, atlumaczenie sie ze musieliscie otworzyc s2 bo graczy ubywalo jest co najmniej zabawne ^_^ 

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Dzisiejszej nocy odbyła się przerwa w grze w celu naprawy błędów wynikających z aktualizacji v8.1 z zeszłego tygodnia, trochę opóźniona, ale jest:

-Dodano generalne ulepszania w zachowaniu okna kostiumów.
-Naprawiono różne błędy w animacji podczas noszenia żeńskich kostiumów.
-Nemere Dungeon został poprawiony ze względu na niektóre klasy postaci (głównie ze względu brak maski Fiwebe).
-Wprowadzono niewielkie poprawki dla pozostałych mniej istotnych części gry.

Wiemy, że trwało to dłużej niż powinno, ale w końcu jest i mamy nadzieję, że nasi gracza potrafią zaangażować się w czynienie gry lepszej dla wszystkich. Do następnej aktualizacji!

Pozdrawiamy
Zespół WoM2

Opublikowano
12 godzin temu, MoHa15 napisał:

No i znowu sie nie zgodzę. Nie został zamkniety, owszem, ale co z tego skoro stracil blisko polowe graczy? I ta wlasnie polowa przeszla na s2, gdzie tez wcale duzo "nowych" graczy nie przybylo, a przede wszystkim ci, ktorzy przeszli tam z s1? Czy nie lepiej bylo rozwijac s1 przez np. dodanie jakiegos fajnego zarobku dla nizszych lvli, typu dungeon - cos a'la WO itd? Zamiast jednego, duzego servera sa teraz dwa przecietne... Ja tu plusow nie widze, atlumaczenie sie ze musieliscie otworzyc s2 bo graczy ubywalo jest co najmniej zabawne ^_^ 

Kiedy był otwieramy s2 ja już nie pracowałem na WoM jako developer (pracowałem do października), nie była to też moja decyzja i pomysł, jednak skłamałbym gdybym powiedział że byłem przeciwko, bo byłem za. Czy gdybym wiedział że tak się to potoczy to byłbym przeciw? Pewnie tak, ale na pewno populacja serwera po wakacjach malała, było to widoczne w statystykach i należało podjąć jakąś decyzję. Czasu nie cofniemy, złączenia serwerów jest problematyczne i jak powiedział@WoM2tylko w ostateczności.

Mimo że serwery są obecnie dwa, cały czas dbamy o nie, wprowadzamy aktualizacje i pilnujemy żeby cheaterów było jak najmniej. Pomimo tego że część graczy poczuła się z pewnością zawiedziona tymi zmianami, będziemy cały czas się starać żeby było Was tu jak najwięcej i żeby grało się Wam jak najlepiej. Zdaję sobie sprawę że usłyszę że w takim razie nie trzeba było dzielić serwerów - ok, ale to już się stało i tego nie cofniemy. Musimy myśleć co dalej.

sygnatura2.png

Opublikowano

Czy jesteście gotowy na piłkarską gorączkę? Dnia 03.06.2017 o godzinie 2:45 (CEST) zostanie rozegrany finał piłkarskiej Ligi Mistrzów. Wydarzenie to jest zawsze spektakularne i długo wyczekiwane przez fanów futbolu z całego świata. Tego roku w finale zmierzą się ze sobą drużyna Realu Madryt (obrońca tytułu) oraz Juventusu.

W zależności od tego której drużynie kibicujecie, będziecie mieli szansę wygrać jeden z dwóch nowych kostiumów, stworzonych specjalnie na tę okazję.

Waszym zadaniem będzie poprawnie wziąć udział w jednym z dwóch podanych poniżej zakładów. Aby zwiększyć swoją szansę będziecie mieli dwie szanse.

Aby wziąć udział w tym wydarzeniu musicie uzupełnić poniższe dane w następujący sposób w tym temacie (klik tutaj, aby oddawać zakłady)

Nick w grze:
Serwer:

Pierwszy zakład.
Wynik po pierwszej połowie:
Real Madryt _ - _ Juventus
Wynik po regulaminowym czasie gry: Real Madryt _ - _ Juventus

Drugi zakład.
Wynik po regulaminowym czasie gry:
Real Madryt _ - _ Juventus
Strzelec pierwszej bramki:

Przykład prawidłowo wypełnionego zakładu:

Nick w grze: Kados
Serwer: Sol

Pierwszy zakład.
Wynik po pierwszej połowie:
Real Madryt 1 - 0 Juventus
Wynik po regulaminowym czasie gry: Real Madryt 2 - 1 Juventus

Drugi zakład.
Wynik po regulaminowym czasie gry:
Real Madryt 2 - 1 Juventus
Strzelec pierwszej bramki: Cristiano Ronaldo.

Musicie podać wynik tylko po regulaminowym czasie gry (90 minut), bez żadnej dogrywki.

Wpisy będą zakończone 03.06.2017 o godzinie 19:45 CEST. Gracze którzy zedytują swoje posty zostaną automatycznie wykluczeni z konkursu, tak więc pomyślcie dwa razy przez umieszczeniem posta!

Nagrodą będzie jeden kostium (wybrany przez Was, wygląd możecie zobaczyć w banerze powyżej)
Kostiumy będą dostępne również w sklepie z przedmiotami.

Powodzenia,
Zespół WoM2

Opublikowano
Drodzy Gracze,

Wraz z dzisiejszą przerwą którą odbyła się dzisiaj w celu naprawienia sporej ilości małych błędów wynikających z poprzedniej przerwy. Teraz wszystko powinno działać tak jak było to zamierzone. Kostiumy są od teraz widoczne w grze oraz w sklepie z przedmiotami. Dziękujemy za cierpliwość przez cały ten czas.
Powodzenia!

Pozdrawiamy,
Zespół WoM2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...