Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie grałem w chu chu czasu, jak tam rynek?! na czym teraz idzie zarobić 55lvl+, nadal alchemia czy coś jeszcze?! Ceny się jakoś zmieniły? jakieś ogólnie większe zmiany?

Jakim cudem s2 ma o prawie połowę mniej graczy niż s1? co tam się odjebało?

Opublikowano

na s1 też jest 1/3 mniej graczy niż było przed wprowadzeniem s2... Moje zdanie jest takie że już nie ma tam z kim grać :) pozdrawiam ( rynek słaby jak było ~800 osób i mniej więcej tyle samo shopów jeszcze jakoś szło teraz jest ~400 osób max i 700 sklepów i cokolwiek sprzedać jest ciężko ) jedynie alchemia dobrze stoi i earth dragon :) mam nadzieję że coś się jeszcze poprawi!

Opublikowano

Nie ma lepszego harda od woma! Zamiast grać na globalu gdzie by liczyć się w PVP trzeba wydać całą miesieczną wypłatę, zapraszamy na młody (start pod koniec grudnia 2016) stabilny i świetnie dopracowany serwer WoM2 Luna. ItemShop jest tani, eventy są codziennie, kontakt z administracją 24/7, która naprawdę słucha graczy i co update zmienia serwer na jeszcze lepszy.

Strona główna: https://luna.wom2.org/

Opublikowano
12 godzin temu, Lexus. napisał:

Nie ma lepszego harda od woma! Zamiast grać na globalu gdzie by liczyć się w PVP trzeba wydać całą miesieczną wypłatę, zapraszamy na młody (start pod koniec grudnia 2016) stabilny i świetnie dopracowany serwer WoM2 Luna. ItemShop jest tani, eventy są codziennie, kontakt z administracją 24/7, która naprawdę słucha graczy i co update zmienia serwer na jeszcze lepszy.

Strona główna: https://luna.wom2.org/

200osob co z tego 10% polakow ?

oqyn4g.png

cruzeN                                    Ak                                   Vodka
Noe

Opublikowano
Dnia 16.06.2017 o 20:20, kubatoja napisał:

Nie grałem w chu chu czasu, jak tam rynek?! na czym teraz idzie zarobić 55lvl+, nadal alchemia czy coś jeszcze?! Ceny się jakoś zmieniły? jakieś ogólnie większe zmiany?

Jakim cudem s2 ma o prawie połowę mniej graczy niż s1? co tam się odjebało?

Dobre pytanie i co lepsze, prawdopodobnie będzie łączenie serwerów. Administracja dodała ankietę i jak na razie jest większość za połączeniem serwerów. Moim zdaniem ten serwer już się skończył i nie ma co na nim grać. 

xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, GordOnix ;) napisał:

Dobre pytanie i co lepsze, prawdopodobnie będzie łączenie serwerów. Administracja dodała ankietę i jak na razie jest większość za połączeniem serwerów. Moim zdaniem ten serwer już się skończył i nie ma co na nim grać. 

To ciekawe, a tu WOM pisał kilka stron wcześniej, że nie ma planów łączenia, a jak już to w ostateczności xD

Ty tam na s1 pamiętam grałeś sporo na s2 chyba też, więc pewnie wiesz co się stanie po połączeniu tych obu serwerów, jakie +/- dla obu stron, bo serwery nie są identyczne, więc jak oni to niby chcą połączyć?

Opublikowano
17 minut temu, kubatoja napisał:

To ciekawe, a tu WOM pisał kilka stron wcześniej, że nie ma planów łączenia, a jak już to w ostateczności xD

Ty tam na s1 pamiętam grałeś sporo na s2 chyba też, więc pewnie wiesz co się stanie po połączeniu tych obu serwerów, jakie +/- dla obu stron, bo serwery nie są identyczne, więc jak oni to niby chcą połączyć?

Nie wiem, aktualnie trwa dyskusja na forum i jest 73% za połączeniem ;D 

xD 

Opublikowano

Jak to jest odnośnie vot4coins, banują za głosowanie np. z Pc(światłowody) na konto A i z telefonu(internet mobilny) na konto B, w tym samym czasie? Czy da się głosować na jedno konto przez VPN czy coś?

Opublikowano
1 godzinę temu, WoM2 napisał:

Możesz głosować 1 dnia z 1 konta. Natomiast drugiego możesz zagłosować z innego konta.

To jak posiadam dwa różne internety to mogę głosować w tym samym czasie na dwóch kontach?

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Mamy przyjemność ogłosić, że długo wyczekiwany event Book Day będzie organizowany również na serwerze Luna. Jak wspomnieliśmy w poprzednim temacie, dotyczącym podwyższeniu ratów serwera w celu wyrównania rozgrywki pomiędzy serwerami z powodu usprawnienia sytuacji na serwerze Luna.
Book Day odbędzie się dnia 16 lipca o godzinie 22:00 C.E.T.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM

Opublikowano

Lipa straszna. Serwer sol mimo, że ma te 350 ludzi w porywach podupadł strasznie, żeby coś sprzedać trzeba się namęczyć, o zakupie jakiegoś ekwipunku 65lvl +9 nie ma opcji, bo jak nie kosztuje 500kk za sztukę nie warte swojej ceny, to nie ma w ogóle, to samo ulepszacze albo x3 razy droższe niż powinny albo nie ma w ogóle.

Pamiętam czasy rok/dwa temu można było kupić wszystko i sprzedać. Wróciłem tu i grałem do dziś jakieś 3 tygodnie, z półtora tygodnia szukałem stalki woja z kd +5 i bonusami, lecz zero, jedynie ze dwie stalki+9 stoją na shopach te same, ale nie mam siana bo nie mogę sprzedać moich itemów:/ . Także osobiście nie polecam tu gry, bo dla mnie nie da się grać, a sam wszystkiego nie wydropię i nie wyklepie na +9.

Opublikowano

Dzień dobry!

Poprosiliśmy Was o głos w sprawie łączenia serwerów i posłuchaliśmy. Sol i Luna zostaną połączone. Kochajcie, lub nienawidźcie, ale ciężko spierać się z faktem, że Luna utrzymuje populację i każdy życzyłby sobie, aby serwer został ożywiony i to będzie rezultat łączenia serwerów. Oczywiście jest to nie fair w stosunku do graczy z serwera Luna, ale jestem pewien, że wszyscy z zespołu nie chcieli, aby doszło do takiego momentu, przynajmniej nie tak szybko. Z tego powodu gracze otrzymają z Luny otrzymają rekompensaty o których szczegółach poinformujemy w odpowiednim czasie.

Będziemy celować na z datą łączenia na początek Sierpnia. Będziemy szczegółowo opisywać cały proces, a także konkretną datę podamy w ostatnim tygodniu lipca. Oczywiście żadne postępy nie zostaną utracone w tym łączeniu, dzięki czemu można kontynuować grę normalnie aż do ostatniej chwili. Nie spodziewamy się również długiej przerwy w grze, poza tym, trzeba będzie też przeprowadzić migrację swojego konta przez stronę internetową, która nie powinna zajmować więcej niż kilka minut.

Połączenie z pewnością ożywi serwer, ale nie rozwiąże w magiczny sposób wszystkich problemów. Czytałem kilka skarg o WoM, że nie ma wystarczającej ilości reklam i nie sądzę, że jest to mała ilość (jest uruchomiona reklama), a posiadanie pojedynczego serwera zamiast dwóch zmniejszy podział gracza, co powinno również pomóc. Jednak czytałem też bardzo uzasadnione skargi o aktualizacjach w nieco zbyt wolnym tempie i skargi te są rzeczywiście usprawiedliwion. Choć sam nie mogę sobie wyobrazić, mogę powiedzieć, że wiem, że zespół ds. Projektowania i projektowania gier ma uaktualnienia zarówno w przygotowaniu, jak i prawie gotowości, na które powinieneś czekać, chociaż wydaje się prawdopodobne, że poważna aktualizacja pojawi się już niedługo. (soonish ™)

Z tym wszystkim chciałbym przeprosić wszystkich graczy WoM za to, że nie utrzymaliśmy takiego poziomu jak kiedyś i, że nikt nie powiedział tego oficjalnie wszystkich tych którzy wybrali serwer Luna: Przepraszamy, spieprzyliśmy.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM.

Opublikowano

To teraz ciekaw jestem jak beda wygadaly te "rekompenstay"? ^_^
Mozna bylo sie spodziewac takiego kroku... WoM2 - czyli jak spieprzyc dobry server.

Ironiczny

LEGACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...