Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drodzy Gracze,

Dzisiejszej nocy serwery zostały poddane konserwacji, aby dodać do gry kilka poprawek. Oto lista łatek:

• Przypadek, w którym progres osiągnięcia nie zostawał zapisany, jeśli dotyczył on więcej niż jednego osiągnięcia (np. ulepszanie przedmiotu na +9 u kowala) został naprawiony.
  • Instant healing potions (tzw. "setki") mogą być teraz używane tylko co 10. część sekundy.
  • Auto healing potions (tzw. "autopoty") nie pokazywały efektu wizualnego jeśli były umieszczone na 3. i 4. stronie ekwipunku.
  • Poprawiono rodzaj ataku dla mini-bossów - Vitzo i Kenki (jeden atakuje z dystansu, drugi w zwarciu).
  • Dostosowano drop Frozen Sapphire Ore z Knight's Chest.
  • Dodano drop Frozen Sapphire Ore z Glacier's Chest.
  • Poprawiono nazwę Liutao, jest ono teraz możliwe do znalezienia w systemie shop search.
  • Fryzury świąteczne i kostiumy karnawałowe są teraz możliwe do znalezienia w systemie shop search.
  • Poprawiono 2 pytania OX na rumuńskim serwerze.
  • Usunięto drop Soul Stone z bossów Dark Dragon.

Pozdrawiamy,
Wasz Zespół WoM2.

Opublikowano

Polecam serwer dla wytrwałych, dobra administracja, którą miałem okazję poznać :P

Miło nam, pozdrawiamy! :)

W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na pw ;)

Opublikowano

Warto zaczynać? ile ludzi online na serverze? który jest lepszy aby zacząć?

WoM to długoterminowy projekt z ambitnym zespołem i planami rozwoju. Liczbę osób online znajdziesz na stronie, a co do wyboru serwera to zależy tylko od Ciebie.

Sol jest serwerem z ciut większymi ratami, natomiast Luna ma mniejsze raty oraz brak na nim eventu Book Day co czyni go trochę trudniejszym :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Za 5 dni, 8 maja, usuniemy Vouchery DC z naszego Item Shopu na serwerze Luna. Reszta przedmiotów z IS nadal będzie dostępna na dotychczasowych zasadach - zmiany dotyczą tylko voucherów. Vouchery będą dostępne w IS podczas wyprzedaży w konkretnych dniach w przyszłości.

Uwaga: Istniejące już na serwerze vouchery nie zostaną dotknięte tą zmianą.

Pozdrawiamy,
Wasz Zespół WoM2.

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Za 5 dni, 8 maja, usuniemy Vouchery DC z naszego Item Shopu na serwerze Luna. Reszta przedmiotów z IS nadal będzie dostępna na dotychczasowych zasadach - zmiany dotyczą tylko voucherów. Vouchery będą dostępne w IS podczas wyprzedaży w konkretnych dniach w przyszłości.

Pozdrawiamy,

Wasz Zespół WoM2.

Ja osobiście w ogóle nie widzę sensu w usuwaniu kuponów xD nw kto tam u was wpadł na ten pomysł, ale wyjdzie to na minus. 

xD 

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Pozdrawiamy,

Wasz Zespół WoM2.

Ja osobiście w ogóle nie widzę sensu w usuwaniu kuponów xD nw kto tam u was wpadł na ten pomysł, ale wyjdzie to na minus. 

Osobiście się cieszę, że kupony zostaną usunięte (na chwilę obecną tylko s2) ponieważ ktoś kto ma dużo pieniędzy może kupić w tej grze wszystko nie robiąc nic, a nie o to chyba chodzi w grze? Pozdrawiam

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Pozdrawiamy,

Wasz Zespół WoM2.

Osobiście się cieszę, że kupony zostaną usunięte (na chwilę obecną tylko s2) ponieważ ktoś kto ma dużo pieniędzy może kupić w tej grze wszystko nie robiąc nic, a nie o to chyba chodzi w grze? Pozdrawiam

Dalej moze kupowac np. zmianki i wyjdzie na to samo, a utrudnicie jedynie graczom "nie majacych duzo pieniedzy" zakup VIPow itd... Dziwne posuniecie :-)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Pozdrawiamy,

Wasz Zespół WoM2.

Dalej moze kupowac np. zmianki i wyjdzie na to samo, a utrudnicie jedynie graczom "nie majacych duzo pieniedzy" zakup VIPow itd... Dziwne posuniecie :-)

No dokładnie, sam jak ładowałem w is to wolałem sprzedać zmianki niż całe 100 dc, bo nawet na tym lepiej się wychodzi. Także ta zmiana nie ma sensu, utrudnienie dostępu do rękawiczki i pdka i tyle. 

xD 

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Pozdrawiamy,

Wasz Zespół WoM2.

Nic nie zostanie utrudnione, przecież cały czas jest Vote4Coins ;)

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj o godzinie 23:59 CEST kupony DC zostaną usunięte ze sklepu z przedmiotami.

Pozdrawiamy.

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj o godzinie 23:59 CEST kupony DC zostaną usunięte ze sklepu z przedmiotami.

Pozdrawiamy.

lepiej zróbcie coś, by gracze wrócili do woma a nie bierzecie się za rzeczy, które nie mają kompletnie żadnego sensu. Na s2 już 300-400 online a niedawno było 1k + 

xD 

Opublikowano

Witam!

Pozdrawiamy.

lepiej zróbcie coś, by gracze wrócili do woma a nie bierzecie się za rzeczy, które nie mają kompletnie żadnego sensu. Na s2 już 300-400 online a niedawno było 1k +

Dobrze im szło, ale postawili s2 i czar prysł. Za mało im siana było to teraz się skończy. Nierozumiem sensu stawiania dwóch prawie identycznych serwerów, mogli już postawić jakiś easy/medium. Graczy i tak już pewnie nie wróci tylu. Szkoda bo s1 mega serwer.

Opublikowano

Witam!

Czas mieszania bonusów w przedmiotach został zredukowany do 5 sekund.

Pozdrawiamy,

Zespół WoM2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem tutaj dawno temu gdzie było 2k osób online grało się świetnie, ale oczywiście chciało wam się iść pod Hajs s2 wystartowało i jeb dobrze wam tak ... zniszczyć tak dobry projekt przez zachłanność. GF już dawno pokazał że startowanie z nowymi serwerami powoduje tylko podział community i utrate sporej grupy ludzi, a wy wszyscy nadal stawiacie kolejne serwery bo na starcie zarabia się wiecej niż na codzien na ogranym już serwerze. Wy jak i iMetin nawet nie będziecie przestrogą dla innych bo ludzie i tak będą stawiać kolejne serwery bo na starcie da się zarobić, scena metina upadła pare lat temu.

76561198013232167.png

Opublikowano

Gdzies słyszałem, że drop odłamków od 40 do 49lv jest obniżony o 20%. Na serio tak jest??

Opublikowano
1 godzinę temu, biser napisał:

Gdzies słyszałem, że drop odłamków od 40 do 49lv jest obniżony o 20%. Na serio tak jest??

Cytat z naszej wiki:

"Drop rate is based on player level:
Under Lv.50: -20% drop rate
Level 50-75: +20% drop rate
Level 76-95: +40% drop rate
Above Lv.95: Double drop rate"

3 godziny temu, yokize napisał:

Grałem tutaj dawno temu gdzie było 2k osób online grało się świetnie, ale oczywiście chciało wam się iść pod Hajs s2 wystartowało i jeb dobrze wam tak ... zniszczyć tak dobry projekt przez zachłanność. GF już dawno pokazał że startowanie z nowymi serwerami powoduje tylko podział community i utrate sporej grupy ludzi, a wy wszyscy nadal stawiacie kolejne serwery bo na starcie zarabia się wiecej niż na codzien na ogranym już serwerze. Wy jak i iMetin nawet nie będziecie przestrogą dla innych bo ludzie i tak będą stawiać kolejne serwery bo na starcie da się zarobić, scena metina upadła pare lat temu.

To, że na starcie serwera zarabia się najwięcej to prawda, ale zaznaczam, że otwarcie s2 nie było motywowane tylko kwestią finansową. Chcieliśmy się rozwijać i poszerzyć playerbase co w pewnym sensie się udało, a to, że nastąpił chwilowy spadek graczy, wcale nie zniechęca nas do dalszej, jeszcze cięższej niż do tej pory pracy.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
2 godziny temu, biser napisał:

Zostało to zmienione już dawno temu, jeszcze przed wystartowaniem s2 a tylko dlatego ponieważ za dobrze leciało na 40 na pająkach w v2. Pamiętam jeszcze te czasy gdzie 105 lv się napierdzielały o spota w v2 xD

xD 

Opublikowano

Bardzo dobry serwer, miła administracja. Wszystko ładnie śmiga, polecam!

Brat gra od kilku tygodni tak samo jak ja =D

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Dzisiejszej nocy gra została zaktualizowana do wersji 8.1, wraz z oknem kostiumów oraz innymi niewielkimi zmianami.

• Okno kostiumów pozwala na przechowywanie kostiumów i znajdziesz go pod przyciskiem K.
  • Każdy kostium czasowy został usunięty z gry.
  • Wszystkie kostiumy są od teraz "bezpłciowe".
  • Poziom trudności Nemere został lekko obniżony ze względu na brak Kifwebe Mask.
  • Dodano przycisk otwierający panel osiągnięć.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM2

*W przypadku jeśli zapomnieliśmy o jakimś kostiumie, to zostanie on usunięty tak szybko jak tylko możliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...