Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz wiki wom2 na ktorym bezproblemu sprawdzisz nazwy skilli ale i tak wiekszosc jest bardzo podobna (doslowne tlumaczenie jak na polski duchowe uderzenie = spirit strike). szczerze mowiac to nie wiem czy jest spolszczenie, na pewno nie da sie zmienic jezyka z patchera i configu metina, a czy w grze sie w opcjach da to nie wiem, ale stawiam ze nie

fb.com/myrodj

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hejka kochani,

właśnie rozpocząłem grę na womie, gdyby ktoś mógł wspomoć na start :)

Mój nick to: Decimal

Gram w Jinno

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

no przecież napisałem w poście wyżej, że nie można doładować. jedynie opcje wymienione wyżej.

zazwyczaj jest to spowodowane tym, że za SMS strasznie ździerają, powiedzmy ze za 50zł kartą kredytową dostajesz 100 SM to za SMS 50zł dostaniesz 50 SM. straszne ździerstwo, szanuje każdego kto nie decyduje się na zamieszczenie tej opcji płatności, ponieważ mało na tym zarobią a Wy dużo stracicie. 

Zakup sobie PSC i będzie bez problemu, prawie wszędzie można to dostać.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Witamy,

Przed Wami efekty nowej aktualizacji:

• Book Day
    • Mr. Soon od teraz będzie wymieniał 3 księgi umiejętności na tajemniczą instrukcję (tylko gdy event jest aktywny).
    • Tajemnicza instrukcja po otwarciu będzie nagradzała losową instrukcją umiejętności. Zarówno instrukcja jak i tajemnicza instrukcja są zdatne do handlu.

Dev notes: Event book day od zawsze był jednym z najmniej zbalansowanych wydarzeń w grze mimo swojej popularności. Z tymi zmianami powinno Book Day powinien być bardziej zbalansowany.

• Koń
    • Czas oczekiwania pomiędzy misjami od 1-10 i 11-20 został zredukowany o 50%, od teraz będzie to 2h dla pierwszych misji, i 4h dla misji powyżej 11 poziomu konia.
    • Stajenny jest od tej chwili bardziej efektywny: oznacza to, że czas oczekiwania na księgi zmniejszył się do 1 i 2 godzin odpowiedni dla konia bojowego, oraz militarnego.
    • Horse Sword (1 poziom konia) pozwalający na przywołanie konia będzie otrzymywany od razu po wykonaniu questa na 1 poziom konia.
  • Dodano safe zone w okolicy Dozorcy.
  • Instrukcje, Kamienie Duchowe, Małże, Perły, Mystery Box, Puzzle Box, Children's Day Box można od momentu tej aktualizacji stackować.
  • Ring of Frozen Wings
    • Podniesiono koszt zakupu do 25x Lotus Flower.
    • Ilość zużyć będzie od teraz widoczna dla gracza.
    • Opcje teleportacji są teraz posortowane poprawnie.
  • Poprawiono drop z Argesa.
  • Ponowne zaczarowanie Kouri Ring jest od teraz możliwe poza dungeonem, bez konieczności walki ze smokiem.
    • Pamiętaj, że limity dalej pozostają, nic poza możliwością ponownego zaczarowania pierścienia nie zostało zmienione.
  • Więcej zgodnych nazw map, od teraz żadna z map nie powinna mieć więcej niż jednej nazwy.
  • Naprawiono obrazki wyświetlające błędne numery piętr w nazwie lochu Nemere's Lair.
  • Naprawiono błąd w którym gracze mogli wystawiać sklepy bez nazwy.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM

Opublikowano
19 godzin temu, biser napisał:

Nadal można zarobić na magic seedsach?

Tak, jak najbardziej można :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie można kupić bojowca w IS, ale łatwo go zrobić i medale łatwo wydropić ewentualnie je kupić.

zarobić to tak jak zawsze metiny bić i aure dropić xd. ulepy z m2 to raczej niska cena i słaby popyt na nie. możesz zainwestować w IS i kupić sobie kupon sm, a z yangami za kupon możesz co chcesz 

fb.com/myrodj

Opublikowano

@fallen402

banalna sprawa, wbijasz na https://eclipse.wom2.org/prices.php i możesz sprawdzić ceny wszystkich przedmiotów, oprócz przedmiotów z wbudowanymi bonusami (i może wszystkimi itemami z bonusami?) typu FMS, RIB.

pokazuje średnią cenę danego przedmiotu. dawno nie wbijałem ale małz chodziła coś około 700k a perła biała 10, niebieska max 3 i red raczej max 3.

fb.com/myrodj

Opublikowano

dzień dobry, odświeżając temat skorzystam z okazji, aby przypomnieć wszystkim osobom które jeszcze nie przeniosły swoich kont o zrobienie tego na merge.wom2.org ponieważ opcja przeniesienia kont z nieistniejących już serwerów Sol i Luna nie będzie trwała wiecznie, pozdrawiam :)

Opublikowano

mam wp 47lvl, ostrze i strach m5 (w trakcie robienia wyzej)

12.5k hp, 460 defa na koniu, fms 33sr z 2xkd+5

buffek 44lvl, skille tez okolice m5 i robie wyzej

jakies porady gdzie przyjemnie wyexpic do 55 i bufa do 52?

szpony w v1, pierwsze komnaty w v2?

i gdzie zarabiac, ewentualnie do ktorego lvl dobic zeby jakos przyjemnie zarabiac?

Opublikowano

Szkoda tylko, że patch notesy są robione na szybko. Dobrym pomysłem by było zestawianie tego co było z tym co jest, a nie surowy tekst. Podobnie jak jest to w patch notesach ligi legend.

Opublikowano
6 godzin temu, Piekarzewski napisał:

mam wp 47lvl, ostrze i strach m5 (w trakcie robienia wyzej)

12.5k hp, 460 defa na koniu, fms 33sr z 2xkd+5

buffek 44lvl, skille tez okolice m5 i robie wyzej

jakies porady gdzie przyjemnie wyexpic do 55 i bufa do 52?

szpony w v1, pierwsze komnaty w v2?

i gdzie zarabiac, ewentualnie do ktorego lvl dobic zeby jakos przyjemnie zarabiac?

level możesz dobić w V3, czyli musisz dobiec na sam koniec V2 i tam się przez teleporter przebić (nie wymagane przepustki).

sposób zarobku na Twoim levelu to albo zbijanie metin of deceit (na wężowym polu), lecz są one bardzo ciężkie do ubicia i potrzebujesz spoko EQ. jest temat na forum woma gdzie typek rozpisał elegancko.

drugim sposobem są odłamki, a miejsce w którym będziesz je dropił zależy od Ciebie. miejsca są dwa: V3 bądź 7 piętro DT. 

w V3 podobno lecą trochę lepiej niż w DT, lecz musisz używać pelerynek. jak dobijesz 55 to i tu i tu będziesz mógł sobie je dropić, pamiętaj o inwestycji w rękawice z IS plus rękawice 2h nie zdejmowalną. 

jeśli chcesz możesz też zrobić dropka około 40 levela i dropić w DT na pierwszym piętrze. Tam też ok lecą odłamki (gorzej niż v3 i dt 7) ale dodatkowo lecą szkatułki z których też jest spoko kasa.

fb.com/myrodj

Opublikowano
Dnia 11.10.2017 o 03:00, Piekarzewski napisał:

Na WoMie tak naprawdę prawie na wszystkim idzie dobrze zarobić, alchemia, metiny, górnictwo, łowienie, dungeony. Na każdym poziomie idzie tak naprawdę zarobić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...