Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak teraz, po czasie, obserwujac s1 i s2 mam wrazenie, ze drugi server byl glupota... Odczekamy rok i bedzie wielka fuzja ^_^

Moim zdaniem żadnej fuzji nie będzie, nawet jak zostanie 100 graczy ponieważ oba serwery różnią się troszkę ;D i takie połączenie już całkiem by rozwaliło całego woma. No i racja moim zdaniem powinni się cały czas zajmować tym s1 dać tam nowości etc a nie bawić się w s2, no ale trudno. 

Niedługo pojawi się mniejszy update, na większe trzeba jeszcze trochę poczekać, ale prace cały czas trwają  :)

Pozdrawiamy,

Administracja WoM2

Nie chodzi nam o obecne updaty, tylko o to, ze s2 bylo niepotrzebne na ten moment :D Z jednego servera kolosa zrobiliscie dwa mniejsze, na s1 przez to mi sie juz nie chce grac, a na s2 nie chce mi sie zaczynac od nowa - ot taki przyklad jednostkowego gracza.

I tak teraz, po czasie, obserwujac s1 i s2 mam wrazenie, ze drugi server byl glupota... Odczekamy rok i bedzie wielka fuzja ^_^

Skupiamy się teraz na promowaniu obu serwerów i szczerze mówiąc nie planujemy żadnej fuzji w najbliższej przyszłości  :)

Pozdrawiamy,

Administracja WoM2

Podany przeze mnie rok to tylko czas przykladowy i nijak sie on ma do "najblizszej przyszlosci" :P

Moim zdaniem żadnej fuzji nie będzie, nawet jak zostanie 100 graczy ponieważ oba serwery różnią się troszkę ;D i takie połączenie już całkiem by rozwaliło całego woma. No i racja moim zdaniem powinni się cały czas zajmować tym s1 dać tam nowości etc a nie bawić się w s2, no ale trudno. 

Jak widac przemyslane decyzje nie sa ich mocna strona, wiec kto wie...?

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zacząłem grać na s2 i w sumie nie wiem gdzie można podropić coś na 25 lv ( bojowiec). Ku mi nie lecą żadne, z żadnego metina

W m1 znajdziesz rękawice, nie jest droga, a znacznie poprawi drop z metinów. Gdybyś miał jakieś pytania, zapraszam na pw :)

Opublikowano

Wróciłem po dłuższej przerwie od gier.Wróciłem do WoM'a.S1 trochę podupadło,aczkolwiek myślę że są tego jakieś plusy,nie ma tyle tłumu,nie ma takiego ksucia,a osób jest na tyle że wszystko w miarę łatwo idzie dostać,bić się jest z kim.

Ogólnie s1 a s2 liczbę graczy ma strasznie podobną.Jak zawsze na WoMie jest co robić,atmosfera jest,administracja o oba serwery dba.Ogólnie po 3mieśięcznej przerwie dalej polecam :).

Teraz kwestia czy s1 czy s2 :D.

Ale na pewno zostaję przy dobrej marce jaką jest WoM2 :P 

Opublikowano

@retro551

Niektóre questy są takie jak na PL tylko z bardziej wartościowymi nagrodami, a niektóre są całkowicie nowe :)

Ja osobiście czekam na jakieś fajne nowości, grałem na s1 z 2 lata teraz od startu na s2 i powiem że monotonny i nudny ten serwer się robi. Moim zdaniem boicie się dodawać coś nowego no i gracze uciekają. 

xD 

Opublikowano

Jak się liczba osób przedstawia?

Liczba osób online znajduje się na stronie.

W razie jakichkolwiek pytań dot. serwera zapraszam na pw :)

Opublikowano

1.Respy metków są edytowane ? Mniejszy czas? Większa ilość ?

2. Medale konne lepiej dropią ? Czyta się czy trzeba jeździć bez sensu po mapie ?

3. Jak łatwo zarobić na początku ? Jakieś rady ?

4. Który serwer wybrać ?

5. Itemshop daje dużą przewagę ?

/

Opublikowano

1.Respy metków są edytowane ? Mniejszy czas? Większa ilość ?

2. Medale konne lepiej dropią ? Czyta się czy trzeba jeździć bez sensu po mapie ?

3. Jak łatwo zarobić na początku ? Jakieś rady ?

4. Który serwer wybrać ?

5. Itemshop daje dużą przewagę ?

1 - Ta jest ich o wiele więcej i jest mniejszy czas oczekiwania. 

2 - Medale są bardzo tanie, także nie ma z nimi problemu. 

3 - Minibossy z m1, metiny, łowienie i tak dalej ;D

4 - Luna, młody serwer i większa szansa na wybicie się. 

5 - Dopalaczy typu ppk etc nie ma, jedynie zmianki które wiadomo dają dużą przewagę. 

No i ode mnie powiem tak, start jest serio trudny na tym serwerze, ale jak już coś osiągniesz to idzie z górki, także nie poddawaj się i powodzenia. 

xD 

Opublikowano

^

2x up

1. Tak jak up powiedział

2. Dropią dosyć dobrze mimo, że zredukowaliśmy drop.

3. Tak jak up powiedział + metiny na wężowym polu

4. Jaki byś nie wybrał będziesz zadowolony

5. Wszystkie przedmioty z IS są dostępne w grze, więc nie musisz nic inwestować

Opublikowano

^

2x up

1. Tak jak up powiedział

2. Dropią dosyć dobrze mimo, że zredukowaliśmy drop.

3. Tak jak up powiedział + metiny na wężowym polu

4. Jaki byś nie wybrał będziesz zadowolony

5. Wszystkie przedmioty z IS są dostępne w grze, więc nie musisz nic inwestować

Z punktem 4 bym się nie zgodził, ponieważ S1 zdycha a Wy nie robicie nic w kierunku żeby to poprawić. Przynajmniej ja tak to widzę. Jeżeli już chce startować to lepiej na S2, gra dużo więcej ludzi i handel jeszcze żyje. 

Żeby mi ktoś nie zarzucił, że info z dupy, to na s1 próbuję sprzedać kompletne wyposażenie dla woja na lvl 75 po śmiesznie niskich cenach, stoję z tym już prawie miesiąc w jinno ( tak w Jinno, bo w reszcie królestw handel już dawno zdechł) i pies z kulawą nogą tego nie chce. 

tumblrlcyruok12p1qcc5cx.jpg
Opublikowano

Drodzy Gracze,

Nadszedł okres świąteczny i czas poszukiwania jajek i niespodzianek uznajemy za oficjalnie otwarty!

Zdecydowaliśmy się na odmienne podejście do eventów i zdecydowaliśmy się na uproszczenie ich, poprzez uzupełnienie normalnej rozgrywki. Pamiętajcie jednak proszę, że w przyszłości możemy próbować różnych rzeczy, po to, aby lepiej zrozumieć, jak usprawnić organizację sezonowych wydarzeń naszym graczom!

Od 10 do 20 kwietnia można znaleźć ukryte małe jaja wielkanocne w każdej niestanowiącej dungeon mapie gry (Grota Wygnańców jest wliczona w normalne mapy, ale Lochy Pająków są wykluczone), które dadzą Ci niewielką nagrodę za znalezienie ich. Spróbuj zdobyć co najmniej 100 Jajek Wielkanocnych , aby zarobić na swój kostium Wielkanocny, gdy nasz system osiągnięć wejdzie w życie w niedzielę w Wielkanoc!

Zauważ, że Jajka znikną, jeśli otrzymasz nagrodę i zrespisz się w innym miejscu wkrótce po tym, gdy zdobędziesz swoją nagrodę, więc upewnij się, że nikt nie zgarnie Ci jej z przed oczu!

Udanych Świąt Wielkanocnych!
Zespół WoM2

Opublikowano

T9R5pLrpn_aahhesp.png

Drodzy Gracze,

Długo wyczekiwany Gildijny Turniej nadchodzi !!!
Wysłuchaliśmy waszych opinii, które pomogły nam usprawnić ten event, tak aby był lepszy niż dotychczas i będą mogli brać w nim udział gracze z każdego przedziału levelowego!
Od dzisiaj, rejestracje są otwarte do dnia 16 kwietnia.

Odbędą się 3 oddzielne wydarzenia które będą miały miejsce wieczorami w dni wielkanocne o godzinie 17:00 CET następująco:

Serwer Luna:
21 kwietnia turniej dla niskiej kategorii levelowej (LvL 30-59). Kliknij tutaj, aby się zapisać!
22 kwietnia turniej dla średniej kategorii levelowej (LvL 60-79). Kliknij tutaj, aby się zapisać!
23 kwietnia turniej dla wysokiej kategorii levelowej (LvL 80-105). Kliknij tutaj, aby się zapisać!

Serwer Sol:
21 kwietnia turniej dla niskiej kategorii levelowej (LvL 30-59). Kliknij tutaj, aby się zapisać!
22 kwietnia turniej dla średniej kategorii levelowej (LvL 60-79). Kliknij tutaj, aby się zapisać!
23 kwietnia turniej dla wysokiej kategorii levelowej (LvL 80-105). Kliknij tutaj, aby się zapisać!

Aby twoje zgłoszenie było prawidłowe, musi zawierać:
-Nazwę gildii:
-Maksymalnie 5 postaci, o poziomach odpowiadających kategorii
-Nicki graczy rezerwowych który będą mogli zastąpić tych którzy będą nieobecni podczas trwania turnieju (maksymalnie 5 graczy rezerwowych)

Upewnij się, że zapisałeś się w odpowiednim dziale!

Zasady:
- Zanim rozpoczniecie walczyć, gildie muszą czekać na sygnał od GM, który rozpocznie walkę na środku areny.
- Liderzy gildii muszą być online, w przeciwnym razie, gildia nie będzia mogła brać udziału.
- Gracze którzy nie są zgłoszeni nie będą mogli walczyć.
- Używanie umiejętności gildijnych jest dozwolone
- Używanie mikstur jest dozwolone
- Używanie koni nie jest dozwolone
- Używanie grillowanych nie jest dozwolone
- Używanie białych flag nie jest dozwolone

Każdy uczestnik otrzyma nagrodę w zależności od sukcesu! Oczywiście gildie które wygrały więcej rund otrzymają lepsze nagrody!

Zarejestrujcie się i pokażcie swoją siłę, więcej uczestników = więcej zabawy!

Bawcie się dobrze,
Zespół WoM2 !
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drodzy Gracze,

Dnia 21 kwietnia 2017 gra została zaktualizowana do wersji 8.0. Na wskutek opóźnienia, event wielkanocny został przedłuzony o 1 dzień i zakończy się on dnia 21 kwietnia. (Dokładna data przerwy w której wydarzenie zostanie zakończone jest do ustalenia)

Oto lista nowych właściwości które wejdą na serwer wraz z tą aktualizacją.

Główna zawartość aktualizacji

• System osiągnięć

System osiągnięć jest nowym sposobem rywalizacji w WoM! Poszczególne aktywności w grze będą zapisywane i odblokowywane kiedy osiągniesz dany kamień milowy.

yydoQEypn_aanesxq.png

Istnieje wiele osiągnięć w poszczególnych kategoriach i to jest właśnie coś co może zachęcić każdego, aby wspiąć się na szczyt rankingów! Osiągnięcia przyznawane są za określoną liczbę punktów osiągnięć, a gdy są one zdobywane, to odblokowują one odznaczenia które będą pokazywane obok nicku postaci. Noś je z dumą!

Dodatkowo, osiągnięcia mogą nagradzać tytułami, które następnie mogą być wyświetlone pod waszą nazwą postaci, a także okazjonalnymi nagrodami na wyższych szczeblach. W przyszłości rozszerzymy system osiągnięć o nowe wyzwania, a także o ranking online dla każdego osiągnięcia. Planujemy w niedalekiej przyszłości dodać "Złote Tytuły Polowania", gdzie najlepsi z najlepszych otrzymają specjalny złoty tytuł za ich wysiłki.

Mniejsze poprawki/zmiany

• Frozen Sapphires, Frozen Sapphire Ore i Frozen Sapphire Smelter zostały dodane i mogą być włożone do przedmiotów z Nemere. Rudy mogą być zdobyte ze skrzyni minibossa w świątyni Nemere.
  • Brak możliwości sprzedaży przedmiotów +8/9 i hadnlarzy.
  • Niektóre pytania z eventu OX zostały poprawione.
  • Nazwa bonusu "Magic Attack Value" została zmieniona na "Attack Magic Power".
  • Naprawiono błąd gdzie gracz o niskim poziomie mógł buffować graczy z innego królestwa.
  • Naprawiono problem, w którym przeciągnięcie wyposażonego kamienia DSA do dowolnej pozycji poza obszarami alchemii powodowało zniszczenie kamienia. Interakcja teraz nie robi nic.
  • Naprawiono problem, w którym przedmioty, które wyleciały na ziemię z powodu pełnego ekwipunku, utraciły nazwę właściciela wcześniej niż planowano.
  • Naprawiono błąd podczas którego zwój dewolucji peta pokazywał wiadomość "0 days are left" jeśli czas jest mniejszy niż 1 dzień.
  • Naprawiono błąd w którym hełmy z Nemere zmieniały klasę postaci podczas ulepszania.
  • Naprawiono błąd w którym Ring of Frozen Wings nie działał prawidłowo. Arctic Ring Polish może być używany teraz do odnowienia Ring of Frozen Wings do 3 razy. (Pełny pierścień będzie pozwalał na 250 teleportacji)
  • Naprawiono czas zegara serwerowego.

Znane błędy

• The Ring of Frozen Wings i Arctic Ring Polish nie pokazują brakującej ilości.
  • Poprzedni progres dotyczący jajek wielkanocnych i innych osiągnięć nie jest zaliczony. Jednakże nie denerwujcie się, każde jajko zdobyte nawet po aktualizacji będzie zaliczone gdy błąd zostanie wyeliminowany.
  • Aby odblokować osiągnięcia peta, musicie użyć opcji summon/unsummon, pet/mount lub mount, aby zaliczało te osiągnięcie. Będziemy myśleć nad bardziej przyjaznym dla gracza rozwiązaniem.

Okno kostiumów będzie musiało być dostarczone w oddzielnej aktualizacji w niedalekiej przyszłości. Ta druga część aktualizacji będzie zawierać kilka mniej istotnych zmian i poprawek, nad którymi obecnie pracujemy. Prosimy o przebaczenie związane z tym nagłym podziałem i mamy nadzieje, że w tym czasie będziecie cieszyć się systemem osiągnięć. Funkcje dodatkowe, takie jak rankingi na stronie, zostaną również dostarczone w późniejszym terminie.

Gdy druga część aktualizacji zostanie dodana, post ten zostanie rozszerzony, tak więc sprawdźcie ten post!

Dyskusję na temat aktualizacji znajdziecie tutaj.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM2

Opublikowano

Drodzy Gracze,

Serwer przeszedł przerwę konserwacyjną w celu usunięcia błędów dnia 24 kwietnia od godziny 1:46 CEST do 2:00 CEST. Problemy które zostały naprawione:

• Problem podczas którego jajka wielkanocne i poziomy graczy zdobyte przed aktualizacją nie zostały zaliczone do osiągnięć.
  • Bug podczas którego ulepszanie Zwojem Błogosławieństwa nie zaliczało osiągnięcia "As good as it gets!"
  • Niektóre kostiumy takie jak Christmas Dress (White) i Witch's Dress nie działały prawidłowo.
  • Carnival Hairstyle (Blue) i Carnival Costume (Blue) nie działały prawidłowo na wojownikach.
  • Problem podczas którego osiągnięcia nie były zapisywane poprawnie.
  • Bug podczas którego rzeczy nie będące rybami były zaliczane do osiągnięć dot. łowienia.
  • Problem z osiągnięciem "Killing Spree" nie zaliczało progresu prawidłowy, gdy gracz był w grupie.

Pozdrawiamy,
Zespół WoM2

Opublikowano

Cześć, zacząłem wczoraj gre na serwerze Luna, nie chciałby ktoś poratować czymś na start ?? :) pozdrawiam 

P4hS6w.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...