Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zmieniła się tylko ilość graczy, strasznie dużo odeszło i nie pozostałe tak wielu jak kiedyś. 

zresztą tutaj pvp i wojny i tak nie miały sensu.

Nie wiem co prawda jak wygląda sprawa teraz z ludnością Shiro2, więc co do tego wypowiadać się nie będę, natomiast jeśli chodzi o wojny to na tym serwie opierały się bitki głównie na wjazdach na królestwa - co działo sie od rana po noc + co tydzień w soboty wojny królestw, dzięki którym zdobywało się raty dla swojego królestwa. Także no hmm.. to czy nie miały sensu zależy wszytko od tego na jakim poziomie miałeś rozwiniętą postać, bo np. w naszej gildi MPCForum gdy ludzie porobili sobie eq, wjeżdzaliśmy na Jinno / Shinso i pokazywaliśmy co mieliśmy do '' zaoferowania '', więc nam akurat  masowe pvp bardzo się podobało. 

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam parę pytań :P

Ile mniej więcej ludzi gra teraz?

Są Jakieś polskie gildie ? 

Co z Trutą itp.

jak tu się do cholery zarejestrować wytłumaczy ktoś ? : /

Gdzie gra najwięcej polaków?

I czy w ogóle opłaca się grać ?

sygnalf.jpg

Opublikowano

Dla mnie na każdym serwie liczyła sie ilość graczy i wtedy decydowałem czy się opłaca grać czy nie. Jeśli tutaj w godzinach szczytu w dalszym ciągu utrzymuję się 1.7k graczy to warto zagrać z tego względu, że wszytko jest dostępne w grze i nie ważne czy teraz zaczniesz to i tak możesz w późniejszym czasie rywalizować z najlepszymi. 

Ogólnie wszytkie informacje umieściłem w poradniku - co warto, czego nie warto, gdzie co jak i polecam jeśli zaczniesz tu gre, poczytać sobie ten poradnik a unikniesz paru błędów, które po prostu są stratą nerwów i czasu.. 

Co do rejestracji nie mam pojęcia o co chodzi.. Zwykle wystarczała zmiana przeglądarki, choć sam ostatnio miałem problem zarejestrować nowego gracza bo mnie o to prosił i zmiana przeglądarki pierwszy raz ( aż nie wierzyłem ) u mnie też nie zadziałała.. 

Opublikowano

Dla mnie na każdym serwie liczyła sie ilość graczy i wtedy decydowałem czy się opłaca grać czy nie. Jeśli tutaj w godzinach szczytu w dalszym ciągu utrzymuję się 1.7k graczy to warto zagrać z tego względu, że wszytko jest dostępne w grze i nie ważne czy teraz zaczniesz to i tak możesz w późniejszym czasie rywalizować z najlepszymi. 

Ogólnie wszytkie informacje umieściłem w poradniku - co warto, czego nie warto, gdzie co jak i polecam jeśli zaczniesz tu gre, poczytać sobie ten poradnik a unikniesz paru błędów, które po prostu są stratą nerwów i czasu.. 

Co do rejestracji nie mam pojęcia o co chodzi.. Zwykle wystarczała zmiana przeglądarki, choć sam ostatnio miałem problem zarejestrować nowego gracza bo mnie o to prosił i zmiana przeglądarki pierwszy raz ( aż nie wierzyłem ) u mnie też nie zadziałała.. 

Dzięki , Rejestracja już działa :)

sygnalf.jpg

Opublikowano

Nie wiem co prawda jak wygląda sprawa teraz z ludnością Shiro2, więc co do tego wypowiadać się nie będę, natomiast jeśli chodzi o wojny to na tym serwie opierały się bitki głównie na wjazdach na królestwa - co działo sie od rana po noc + co tydzień w soboty wojny królestw, dzięki którym zdobywało się raty dla swojego królestwa. Także no hmm.. to czy nie miały sensu zależy wszytko od tego na jakim poziomie miałeś rozwiniętą postać, bo np. w naszej gildi MPCForum gdy ludzie porobili sobie eq, wjeżdzaliśmy na Jinno / Shinso i pokazywaliśmy co mieliśmy do '' zaoferowania '', więc nam akurat  masowe pvp bardzo się podobało. 

To ja jestem ten TAKIbajer co kiedy dołączyłem do was miałem 105 lvl mentalem i 105 WP`kiem. 

Ja wiem, że grałem tam bardzo długo, wojen nie było, wjeżdżało się na królestwo no ale to taka walka z dupy. Po zrobieniu eq itp stoisz w m1 i ani nie pogadasz, bo nie ma z kim, ani nie pobijesz się.

Opublikowano

A no to pamiętam ^^ I w sumie jak Ty byłeś u nas to ja dopiero zdobywałem Eq na sure i w sumie troche mnie zdziwiło że sobie podarowałeś gre mając postacie gotowe.  Tobie się nudziło, a mi np. gdy zrobiłem full 2x  ninje z alchemią się mega podobały takie wjazdy na królestwa, bo cały czas było z kim sie tłuc. Także w sumie kwestia kto co lubi i woli.  Mnie jakoś nigdy specjalnie nie ciągnęło do typowych wojen gildi, raczej własnie wolałem mając postać, biegać po królestwach i się bić tam. Tym bardziej, że nie raz z Niemcami się ugadywało gdzie lecimy i się klepało. 

No ale tak jak mówisz też - jeśli ktoś potrzebuje ludzi do pogadania, to nie jest najlepszym wyborem branie się za zagraniczne serwery.. chyba, że ktoś ma opanowany język no to przeszkód dla niego nie ma, bo Niemcy jak dla mnie mają większą kulturę niż Polacy i przynajmniej nie słyszy się od nich tekstów '' haha leż psie '' albo inne '' hahah.... ''.  

Opublikowano

Wiecie może czemu jak chce wejść na serwer wyskakuje coś w stylu "Błąd podczas łączenia z serwerem"?

sygnalf.jpg

Opublikowano

Wiecie może czemu jak chce wejść na serwer wyskakuje coś w stylu "Błąd podczas łączenia z serwerem"?

Podaj dokładny niemiecki błąd to ci powiem, jeśli jest to błąd to spatchuj jeszcze raz.

Opublikowano

Strasznie mało sklepów było wczoraj ok 19:00 pamiętam ze kiedyś cale Jinno było w sklepach odrazu było widać różnice.Ale może mi się tylko wydaje bo grałem dawno temu.

Opublikowano

Podaj dokładny niemiecki błąd to ci powiem, jeśli jest to błąd to spatchuj jeszcze raz.

"Fehler beim Verbinden mit dem Server."

Wyskakuje takie coś , ściągałem 2 Razy Klienta z Mega i Prosto od nich i w każym jest to samo .. : /

sygnalf.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o błąd połączenia to zerknąłem na chwile na forum Shiro2 i widzę, że wczoraj został napisany post odnośnie połączenia. Także ponieważ nie znam zbytnio Niemieckiego, wiem tylko, że mają jakieś problemy techniczne i czekają na naprawienie problemu. Ile to zajmie - nie mam pojęcia. 

Inna przyczyna błędu w połaczeniu była zawsze gdy pobierało się z ich strony patcher i patcherem pobierało się klienta.  Trzeba pobierać normalnie pełnego klienta z ich strony. Jeśli natomiast pobrałeś klienta no to pozostaje to co wyżej napisałem - problemy techniczne z ich strony.  Najlepiej po prostu śledzić ich forum, a jeśli ktoś zna w jakimś stopniu Niemiecki to może się też dopytać na forum co i jak. 

Opublikowano

Może mi ktoś napisać na jakich spotach dropić yangi ? dropie na 3 i 4 spocie ale może gdzieś więcej leci.

@edit 

xxxxxx nie wazne dopiero teraz doczytałem w poradniku na górze 

@edit2 coś jest nie tak w tym poradniku pisze ze w 1.5h nawet 1kkk a ja w 1h 14min dokladnie wydropilem tylko 500kk a niestety róznica jest duza i znaczaca 

Opublikowano

@edit2 coś jest nie tak w tym poradniku pisze ze w 1.5h nawet 1kkk a ja w 1h 14min dokladnie wydropilem tylko 500kk a niestety róznica jest duza i znaczaca 

o.O   miałeś nie więcej jak 55 lvl?  eq wybonowane pod yang?  - bo różnica rzecz jasna kolosalna, ale nie wiem po co mieliby w v2 obniżać drop yang :O 

Opublikowano

Mam 55lvl w eq 60% na yangi myslałem ze da rade wiecej ale sprawdzialem w tym poradniku twoim i w branzie i kolcach nie mozna miec.Nie wiem czy to dlatego ze bije 3 i 4 spot a na jakims innym leci 2x wiecej 

Opublikowano

Nie no ja zawsze biłem 3, 4 i 5 spot i tak w kółko, ale to to musieli masakrycznie drop yang obniżyć... o.O 

Aaaa albo może być jeszcze jedna kwestia.. czy jak dropiłeś / dropisz  to czy normlanie na serwie są odpalone raty  50% ?  Bo tam zawsze cały czas są raty 50% na wszystko odpalone, ale po wojnach królestw gdy aktywują dodatkowe raty na dzień lub dwa to później gdy je wyłączają, wyłączają też na jakiś czas ( i tu bywa różnie ) te normalne raty, a wtedy różnica w expie / dropie jest kolosalna, także musiałbyś sprawdzić czy raty serwerowe są odpalone. 
Zobacz też czy na wszystkich  kanałach są te raty, bo czasem ( choć rzadko ) zdarzało się że na jakimś kanale np. tych rat nie było, a na reszcie były. 

Innych pomysłów to już nie mam.. jeśli to wszytko sprawdziłeś to pozostaje tylko to, że oni zmniejszyli drop yang... 

Opublikowano

Tak te te... No to nie wiem... Skoro raty są włączone to są chyba tylko 2 możliwości..  1. Obniżyli drop yang w v2.    2.  ( absurdalna raczej ) wolno wybijasz spota, choć to jest chyba nie możliwe o.O 

Opublikowano

Przyznaje sie bez bicia ze troche wolno mi idzie z tymi miecznikami.Jak wybijam wszystko na 4 spocie to odrazu sie respi nie wiem czy tak jest czt poprostu wolno bije.Mam ostrze na P 1k ataku.Chyba ze zaczne zbierac na fms lepszego ale to w takim razie uzbieranie tych 10kkk zajmie mi troche czasu.W sumie może to i dobrze troche wieksze wyzwanie 

Opublikowano

A z jakim fms'em teraz latasz?  Bo wydaje mi się, że powinno Ci to dość szybciej iść. Ja jak biłem 4 spot, jechałem na 5 i wracałem na 3 bo 4 jeszcze się nie zrespił.  I opcje są znowu dwie, albo masz póki co słaby sprzęt po prostu, albo oni zwiększyli jeśli chodzi o szybkośc respienia się mobów. 

I ogólnie jeśli chodzi o fm'sa to ja bym próbował jednak sam bonować te fms'y.  Nie mam pojęcia nawet po ile fms'y   średnie 50+ stały gdy ja grałem bo fms to jest taka broń przejściowa więc po prostu wbijałem średnie z 45+  i  nie wydawałem kasy na to kupując gotowego. Nowym graczom jak przychodzili bonowałem fms'y na początek ze średnimi 40+  i też im to do jakiegoś czasu wystarczało a potem to już sobie sami bonowali, bo zmianki, aż tak drogo raczej nie wychodziły. Fakt faktem, że bonowanie broni na średnie 50+ to już często zależało od farta i raz wbiło Ci od razu, a raz ludzie bonowali nawet po 2 dni... 

Inne pytanie to czy bijesz z konia czy z mounta 100 ataku? a może masz już tego lepszego mounta?  Czy odpalasz się na fulla? w sensie roski, dłonie itd. 

Opublikowano

A z jakim fms'em teraz latasz?  Bo wydaje mi się, że powinno Ci to dość szybciej iść. Ja jak biłem 4 spot, jechałem na 5 i wracałem na 3 bo 4 jeszcze się nie zrespił.  I opcje są znowu dwie, albo masz póki co słaby sprzęt po prostu, albo oni zwiększyli jeśli chodzi o szybkośc respienia się mobów. 

I ogólnie jeśli chodzi o fm'sa to ja bym próbował jednak sam bonować te fms'y.  Nie mam pojęcia nawet po ile fms'y   średnie 50+ stały gdy ja grałem bo fms to jest taka broń przejściowa więc po prostu wbijałem średnie z 45+  i  nie wydawałem kasy na to kupując gotowego. Nowym graczom jak przychodzili bonowałem fms'y na początek ze średnimi 40+  i też im to do jakiegoś czasu wystarczało a potem to już sobie sami bonowali, bo zmianki, aż tak drogo raczej nie wychodziły. Fakt faktem, że bonowanie broni na średnie 50+ to już często zależało od farta i raz wbiło Ci od razu, a raz ludzie bonowali nawet po 2 dni... 

Inne pytanie to czy bijesz z konia czy z mounta 100 ataku? a może masz już tego lepszego mounta?  Czy odpalasz się na fulla? w sensie roski, dłonie itd. 

A wiec bije z mounta 100 ataku dzis kupiłem sobie peta 25% na moby Azreala.Bije juz teraz w fms 47sr kd +4 i moj drop wyglada tak bije 3 4 i 5 spot wracam i 4 gdzies tak +/- w polowie wydaje mi sie nie nie bije wolno a co do odpalen to odpalam na speeda ataku i roski bo dloni nie mam.A co do zarobku to jak myslisz expienie postaci do 70 i sellanie metali to dobry pomysł ? 

Opublikowano

Próbowałem też w ten sposób, ale musiałbyś sobie wszystko na czas przeliczyć. Mi się to nie opłacało z tego względu że gdy jeszcze nie miałem 100 lvl'a to metale stały od 350 - 500kk, więc w przeliczeniu na czas znacznie lepszym rozwiązaniem było klepanie yang w v2.  Musiałbyś zobaczyć po ile teraz metale chodzą i jak szybko schodzą z shopów, bo wystawienie czegoś na shopie to też jest czas który trzeba jakby nie było odczekać nim kasa wpadnie do kapsy..  Także jeśli dajmy na to faktycznie obniżony został drop yang w v2, a metale chodziły by teraz po nie wiem.. 700 - 900 kk np. a Ty masz już opanowane na tyle expienie by raz dwa wbić 70 lvl to możesz próbować w ten sposób.  No ale tak jak mówię.. JA wszytko przeliczałem na czas. 

Opublikowano

Niestety metale teraz stoją bardzo czesto po 500kk czyli sie nie opłaca.No nic pomecze sie z tymi yangami moze za kilka dni uzbieram sobie.Jak narazie mam problem z tym lwem bo wgl go na rynku nie ma.Dzieki za pomoc 

Opublikowano

Nie wiem czy mówiąc ' na rynku '' masz na myśli w shopach czy ogólnie. Jeśli w shopach to go nie znajdziesz nigdy, jedyna opcja to albo samemu spamować że kupisz ( polecam spamować ) lub czekać aż się trafi ktoś kto sprzedaje. Pamiętaj tylko przy zakupie, żeby przeczytać opis bo są  2 takie same lwy z tą różnicą, że jeden daje 350 defa a drugi 350 ataku.  Nie pamiętam dokładnie bo już troche zapomniałem, ale wystarczy spamować  '' kaufe AW lowe ''  <- to jest ten z wartością ataku. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...