Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@LubieMetka

Mi raz pokazuje, raz nie. Jak wyskakuje Ci ciągle proxy nawet jak zmieniasz lokalizację, to poczekaj 3 - 5 minut i rób znowu.

Wie ktoś może na jakiej zasadzie działa ulepszanie alchemii? Bo mi czasem przeskakuje z mętnego na wyborny, czyli co kilka poziomów. Ulepszanie klas też tak działa? Macie jakąś taktykę? :P

PS. Jest tutaj jeszcze spolszczenie z działającym handlem, nok i wh?

Opublikowano

Wie ktoś może na jakiej zasadzie działa ulepszanie alchemii? Bo mi czasem przeskakuje z mętnego na wyborny, czyli co kilka poziomów. Ulepszanie klas też tak działa? Macie jakąś taktykę? :P

Tutaj masz filmik od Wallandera który tłumaczy jak wygląda alchemia na globalu - https://www.youtube.com/watch?v=sFCX9ziQrM0

Na shiro jest o tyle prościej, że nie ma limitu w dropieniu corsów itp. 

Tak jak mówisz, w alchemii podczas ulepszania może się zdarzyć różnie. Czyli nie koniecznie musi być klepany poziom po poziomie, tylko jak przyfarcisz to możesz od razu z surowego wbić na legendarny, a z mętnego na doskonały ( czy jakoś tak ).  Nie wiem jak teraz ceny stoją legendarnych, ale to jest znowu kwestia przeliczenia co się bardziej opłaca - czy lepiej jest dropić / kupować corsy i samemu robić legendarne kamyki, czy lepiej się opłaca od razu kupować od ludzi legendarne 5 bonów. 

Jak sobie zbierzesz podstawową alchemie legendarnych kamieni, czyli mam na myśli tutaj   Legendarne kamyki +4? ( albo 5 - nie pamiętam ) mętne / przejrzyste  z 5 bonami to mając taką alchemie idzie rozwalić mocnych graczy, ale wiadomo nie takich których alchemia jest na wyższym poziomie. ( choć jeśli chodzi o masowe pvp to i takich idzie rozwalić tylko trzeba bardziej taktycznie się z nimi obchodzić ). 

Także ogólnie robienie alchemii choćby do podstawowego poziomu polecam jak najbardziej, bo to MEGA zmienia rozgrywke. 

Opublikowano

Alchemię na globalu ogarniam, póki co mam tam lepiej rozwiniętą niż tu :D Właśnie o to mi chodziło, czy z surowego może wejść rzadki, antyczny lub legendarny :) Dzięki.

A próbował ktoś może expienia na genkach?

Opublikowano

Jeśli chodzi o expienie na generałach to nie jestem pewny, ale był chyba ktoś w gildi przez moment co próbował tak expić... Ja osobiście nie polecam bo moim zdaniem jest to marnowanie czasu. Tak jak pisałem w poradniku, expienie z 75 do 80 - expimy na zwykłych setaou, a od 80 od razu cisnąć na ziny i wtedy w Max ( to już jest naprawde max ) godzine mamy 90 i bijemy dalej. No ale to już jak kto woli ;p ja tylko dawałem taką propozycje :P 

Opublikowano

Ja generalnie polecam expienie na zwykłych setaou od 60 do 75 (tylko trzeba przejść przez grotę v1 :D), a potem na ziny, bo nie ma z nimi dużego problemu jak się znajdzie mały spot. Natomiast teraz expiłem archerkę bodym 92 (pt, równy, ks. lidera, pd, khan 50% exp, raty serwerowe 50%) i od 75 do 80 wchodził lvl w około 7 minut, od 80 do 82 już po 12 i tylko zastanawiałem się, czy nie ma szybszej drogi, bo od 85 już będę musiał się tam trochę ponudzić :P

Opublikowano

Tzn. moim zdaniem lepiej by Ci było jakbyś sobie po prostu przełożył eq na archerke i samą archerką expił. Chyba że masz zamiar nią expić tylko do 90 lvl'a to jeszcze spoko, ale od 90 w pt to już lipa ;P 

Opublikowano

Zaleta expienia w pt jest taka, że z ks. lidera do archerki trafia 92% expa z moobów (50% bo pół na pół, 12% bonus domyślny, 30% od ks. lidera), czyli praktycznie tak jakby biła sama, tymczasem na woju mogę używać azraelusia, który sporo daje, a na archerce khana +50% expa :P Ale na razie i tak wbiję jej 86 a dalej będę expił jak jej zrobię epika.

Opublikowano

DT było ' zbugowane '  <- ( choć ja myślę że to celowo wprowadzone zostało po prostu ) - mianowicie, mapki leciały normalnie i klucze też więc cały  run szło normalnie zrobić i dropić dropiły chyba 2 skrzynki Ripa + jakieś ulepki ( między innymi leciały chyba  '' lowenzahn '' czy jakoś tak, które są potrzebne do ulepszenia mounta ) . Natomiast nie szło lecieć na Ripa od razu z  mapki, bo nie działały z 1 czy 2 piętra. Trzeba było mimo posiadania mapki, dojść na piętro gdzie te mapki się dropi i dopiero wtedy szło użyć. 

Prywatnego DT nie było. A zarobić no to wszystko zależy od cennika jaki jest w grze.  Jeśli np. te ' lowenzahn '' są w cenie i schodzą to można na upartego polatać sobie na dt. Przy okazji wpadną skrzynki Ripa, a z tego co mi wiadomo wywalony został totalnie syfiaty drop ze skrzyń i chyba najgorsza rzecz jaka z nich leci to albo stalki, albo ewentualnie jeszcze zbroje na 61 lvl. 

Opublikowano

ja polecam wam wbić 100 lvl WP, ostrze strach P, przygotować ładne eq do expa i dropić yang w v3, w 1h leci 800kk jakoś, niezmniejszyli tego bo patrzyłem niedawno 

Opublikowano

1.Jeszcze mi nie działa handel, jak handluje to nie widać okienka i syserr mi pluje błędy z uichange, jest na to jakaś łatka?

2.Multiaccount, np. 15 kont jest zabroniony ?

3.Truta skąd?

4.Na metkach mordu na dt jest lipa ?

Opublikowano

@dzekon

1.Na starym spolszczeniu działał handel, ale na nowym nie działa. Jak chcesz coś przerzucać na handlu to przez niemieckiego clienta.

2.Nie

3.Można trafić ze szkaty rippera i azraela, ale najlepiej kupić od graczy (nawet do 1kkk)
4.Metki respią się czasem po 8 (tak, po 8) obok siebie, więc najlepiej latać po m2, bo dropi to samo :)

@Cutler

Jak robię alchemię, to co najpierw? Poziom/klasa/jakość?

Opublikowano

Jeśli chodzi o alchemię to ja najpierw nim sobie mogłem pozwolić na kupno od graczy legendarów, dropiłem corsy i zależało mi tylko i wyłacznie na legendarach czyli odpowiadając :

Jako pierwsze  zbierałem legendary danego rodzaju np. szafiru.  Nie pamietam ile ich tam trzeba żeby móc ulepszyć, ale jakoś chyba 3 lub 4.  I teraz tak.. Jeśli lotnął mi legendar z 4 / 5 bonami to go zostawiałem i zbierałem same z 1 lub 2 bonami i tylko te ulepszałem z mętnego do doskonałego.   Z   4 bonami zostawiałem sobie a reszte sprzedawałem. 

Nie ma sensu moim zdaniem bawić się w ulepszanie jakości na kamieniach szlifowanych czy rzadkich. Ewentualnie jak masz antyczne to możesz się pobawić, ale ja i tak antyczne wolałem próbować wbić z antyka na legendara.  

Wtedy jak ja kończyłem tam gre to dopiero wyszedł Ice Run więc jeszcze legendary nie były w dużych ilościach na sprzedaż, a teraz zakładam że ludzie pewnie mają tego mnóstwo więc lepiej nie raz po prostu skłądać kase i kupować od nich legendary. 

Opublikowano

A macie jakieś dopalacze typu wh/nok/multihack/autpickup/mobberhack? :)­

Problemu ze zrobieniem tego nie ma. Mobber nie jest potrzebny bo pelerynki nie są aż tak strasznie drogie, poza tym dostajesz pelerynki ze skrzynkami ;)

Poprawione spolszczenie.:

http://www40.zippyshare.com/v/kLAkCv7Z/file.html

Wszystkim graczom miłej gry życzę ;)

­

Opublikowano

No właśnie mobber jest najbardziej potrzebny xD

Jest jakiś zarobek 75lvl sura wp? Ostrze P, Lwi miecz +9 kd full 4 i średnie 52? 

Czy tylko tworzyć chary na 30 i do m2?;D

Opublikowano

Nie wiem zbytnio co posiadasz i czy leciałeś wg poradnika czy nie bo to znacznie zmienia postać rzeczy. Chodzi mi głównie o itemy które tam wypisałem, a które są potrzebne do  lajtowego  zarabiania / expienia.  Jeśli masz te rzeczy, to polecałbym wbijać 90 lvl - dostaneisz wtedy 3 lub 4 metale i możesz iść już na mapy od 90 i dropić np. corsy ( jeśli w dalszym ciągu stoją w cenie na rynku i się sprzedają ). Ale najlepszym rozwiązaniem jest wbicie 100 lvl'a i wtedy klepać hajs. 

No a ja to nie pamiętam nawet co robiłem na 75 lvl'u, ale chyba tylko jeśli faktycznie chcesz stać na tym lvl'u to metki mordu np. 

Opublikowano

No właśnie mobber jest najbardziej potrzebny xD

Jest jakiś zarobek 75lvl sura wp? Ostrze P, Lwi miecz +9 kd full 4 i średnie 52? 

Czy tylko tworzyć chary na 30 i do m2?;D

Według mnie, do 90lvla nie ma co się zatrzymywać tylko ostro expić :) Na 90lvlu możesz sobie dropić cor draconis (10 szt = 180-200kk), co jest nawet dobrym zarobkiem, lecz i tak nieporównywalnym do głosowania (2-4kkk w 1-1,5h tylko klikając i to nawet nie skupiając się specjalnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...