Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sorry, ale dopiero dzisiaj mi forum zaczęło działać... o.O 

Co do poprzednich wypowiedzi...

Odnośnie gildi - faktycznie często jest tak że gildia mało rozmowna jest, ale na to ani ja ani Zuke wpływu nie mamy. Jak ja jestem z Zuke to wiecznie coś piszemy i nie raz przez to jest tak że więcej czasu stoimy w m1 i gadamy niż coś robimy konkretnego :P Także to jaka atmosfera jest w gildi, zależy tylko od Was samych. Taką atmosfere jaką stworzycie taką będziecie mieli. 

Jeśli chodzi o to co pisał  diablo -  '' serwer szybko się nudzi ''  - no to Zuke podsumował to już wystarczająco, a ja pisałem w starym temacie, że nim ktoś wbije na serwer niech najpierw dobrze się zastanowi czego oczekuje od serwera. Dla mnie od zawsze głupotą ludzką było, gdy ktoś zrobił wszystko co możliwe w metinie i potem pisał '' nudzi się  bo nie ma co robić '' dla mnie to jest normalne F**k Logic, bo chyba tylko  kompletny idiota ( nie ubliżając nikomu bo takiej osoby nawet w gildi jeszcze nie było ) który wbił max lvl i miał wszystko perf kończy gre mówiąc że nie ma co robić.. Po to się wbija lvl'e i po to się robi eq, żeby potem TYLKO  się bić, robić wjazdy i chodzić sobie 4fun na dungeony. -- to jest moje podejście do grania w metina. Ludzie z innym podejściem są dla mnie idiotami i mówię to wprost, bo nikt tego uargumentowania nie przebije.  To jest tak jakby ktoś wszedł na serwer z założeniem, że jak zrobie wszytko co się da to kończe gre bo nie ma co robić <- konkretne zero logiki w takich wypowiedziach, albo nie wiedzą o co chodzi w metinie i po co są 3 królestwa tworzone, a nie jedno. Dla takich osób mogłoby być w sumie jedno królestwo robione na serwerze skoro potem i tak nie mają zamiaru korzystać ze swojego eq i wbitego lvl'a...  Jeśli ktoś ma na to jakieś swoje argumenty chętnie się dowiem jakie, bo może wtedy zrozumiem głupotę ludzką ^^  

I najważniejsze, choć większość osób nie korzysta chyba z tego forum, ale info dla tych co korzystają. Ponieważ jest 70/70 osób w gildi, a ja ostatnio mam mega mało czasu żeby wbić na serwer, będzie zrobiony totalny reset gildi. Usunę wszystkich prócz Zuke i w miarę możliwości dowiem się kto jest najczęściej w grze i potem będziemy dodawać ludzi od nowa. Same główne konta, bez dropów, bez bufów. Ja nie wiem jak to się dzieje, że ludzie mi piszą '' nie ma z kim grać '' a gdy ja pousuwam w kij ludzi z gildi to za 2 dni jest znowu pełna o.O a online w gildi siedzą np. 3 osoby... 
Pisałem już niejednokrotnie, że jeśli ktoś gra w nocy czy w jakichś godzinach gdzie zwykle nikogo nie ma, dajcie informację o tym w gildi. Po to są wiadomości gildijne by sobie przekazywać rzeczy jeśli wszyscy są offline.. Ja potem nie wiem i inni tez nie wiedzą kto gra, a kto nie i jak ja mam robić miejsce dla nowych?  Nie da się..  Dlatego teraz wywale wszystkich i od nowa będzie gildia zapełniana. 

Opublikowano

Gra ktoś tam w ogóle jeszcze? Ja gram prawie miesiąc i nie widziałem nigdy żadnego polaka. Nawet nie zdarzyło się żeby ktoś pisał po polsku na czacie, ani nie widziałem żadnego polskiego nicku... ; d

Opublikowano

@Detronix

Słabo patrzysz, ja będąc online po może godzinę dziennie widzę conajmniej kilku Polaków i to nie z gildii.

@Cutler

Ten serwer jest tak fajnie zrobiony, że nawet nie trzeba wbijać 105 lvla, żeby się bawić :D Jak się siedzi w m1 to aż nie chce się iść expić.

PS. Mam na sell wisior z łez +9 4x15: 2ręka, dzwony, sztylety, miecze, 3k hp, jak ktoś jest zainteresowany to PW na MPC albo w grze: BangYoMom / CiemnaStrefa / BLAZEDATSH1T

Opublikowano

@Cutler

Ten serwer jest tak fajnie zrobiony, że nawet nie trzeba wbijać 105 lvla, żeby się bawić :D Jak się siedzi w m1 to aż nie chce się iść expić.

No widzicie ^^ To jako potwierdzenie, że nie mówię o czymś co było z dupy wzięte :P  Wystarczy ogarniać gre w metina - nic więcej i wtedy każdy kto to potrafi, znajdzie sobie zajęcie. 

Detronix - co do Twojej wypowiedzi to nic tylko głową w ściane.. o.O

Wystarczy przeczytać pare postów które pisałem i już wszystko sam logicznie wtedy połączysz w całość.. Mianowicie -Po pierwsze wystarczy spojrzeć na daty postów to przecież widać, że chyba ktoś gra skoro temat jest na czasie... next...  po co Polacy mają pisać na czacie skoro są w gildi i mają czat gildijny?  A druga rzecz - po co Polacy którzy nie chcą grać z nami u nas w gildi mają pisać na czacie ? Przecież pisząc po Polsku, z Niemcem nie pogada to to jest dość logiczne. A inną jeszcze rzeczą jest to, że zwykle jak jakiś Polak pisze coś na czacie, to jest to tekst -- '' jest ktoś z Polski? "  i wtedy zwykle ' przejmowałem '' takiego kogoś i pisałem z nim na pw lub jeśli czytałeś posty wyżej to było to wałkowane milion razy, że Ja, Zuke, Lion  podaliśmy nicki pod które można bezpośrednio pisać + do tego mamy w sygnie swoje nicki + dodałem ss na którym są pokazane nicki ludzi z gidli,  więc tym bardziej ludzie używają czatu w ostateczności gdy nie ma nikogo z nas.  Podsumowując - myślenie nie boli. 

Opublikowano

No faktycznie w gildii jest może 30 osób z tego aktywnych codziennie jest może 10 osób, a na serverze gra prawie 2 tyś osób no to faktycznie tłumy polaków... Od początku gram na Jinno i nigdy nie widziałem żadnego polaka tylko dzisiaj napisałem do "BangYoMom" który był akurat zalogowany... ^ ^

Opublikowano

Raz -  nikt nigdy ( w tym ja ) nie pisał o tłumach Polaków na tym serwerze, zawsze zaznaczałem ilu Polaków gra u mnie w gildii, a nie na serwerze bo tylko tej liczby mogłem być pewny + podawałem info, że są ludzie którzy grają ' samotnie ' bo nie chcą grać z nami. 

Dwa - nie oczekuj od ludzi Polskich nicków typu '' Bolek '' albo przynajmniej mających zaznaczenie że są z Polski jak np. '' KnightPL '' bo większość nawet u nas w gildi ma różne nicki bez dodatku PL, chociaż naszą gildie to akurat łatwo poznać bo Polska nazwa + flaga Polski. Ale nie wiesz wśród ilu Polaków stałeś w m1 ch1 jinno bo tak jak pisałem - dużo jest takich co grają samemu. A skąd ja wiem w takim razie, że są inni Polacy poza naszą gildią? ano stąd, że jestem na tym serwie od 7+ miechów i wielu z tych ukrytych Polaków przegląda też to forum i po prostu do mnie pisze, o czym mówiłem jeszcze w starym temacie jak wyglądały nie raz moje dni spędzone w grze - na wiecznym odpisywaniu. A już też nie wspominam o Polakach którzy mają jakiś odchył i nawet na zagranicznym serwerze gdzie zamiast trzymać się razem, wjadą Ci na spota i zaczną Cię wyzywać, ale na szczęście w swojej karierze miałem tylko 3 takie przypadki. 

Serwer jest fajny, ale nie jest dla ludzi którzy szukają tylko towarzystwa, bo zaraz im się znudzi. Z Zuke graliśmy razem w kij czasu sami nim założyliśmy gildie i to też wyglądało nie raz tak, że zostawialiśmy sobie wiadomości w gildi, kiedy będziemy na serwerze, a w między czasie zarabiało się, klepało lvl'e itd. itd.  uczyło się o serwerze, zdobywało informacje, testowaliśmy chyba wszytko co się dało i stąd potem wszedł pomysł zrobienia poradnika dla nowych by mieli mega prosty start. I jeśli mam porównywać ilu Polaków gra teraz, z czasem gdy grałem tylko ja z Zuke w niewiedzy czy ktoś jeszcze gra prócz nas, to możesz mi wierzyć lub nie, ale Polaków w gildi przewinęło się na luzie już dobre ponad 200 albo i więcej, co jest mega dużo jak na zagraniczny serwer do którego nie było spolszczenia.  Wystarczy sobie zobaczyć ilu gra ludzi na zagranicznych serwerach gdzie jest spolszczenie i jak mało ich tam gra. A tutaj teraz ciągle gildia jest przepełniona. 
Ale to kto i kiedy gra to jest sprawa indywidualna, tak jak też pisałem już w innych postach. JA ani Zuke ani nikt inny wpływu na to nie ma. Dziwisz się żę na czacie nikt z Polaków nic nie pisze, a to nie jest nic dziwnego skoro u nas w gildi mało kto pisze cokolwiek nawet jeśli jest nas 12 online.  Także tak jak mówiłem atmosfere gry tworzycie sami, a gildia jest po to by się połączyć i nie grać samemu.  

Opublikowano

To ja się wtrące .. warto zacząć zabawę tutaj ? Nie ma problemu z ulepszaczami, expieniem, eq, "wyzmienianiem" bonów, etc ?

34842.png

32469.png

zawsze gram jako: MacGyver / Vanirre / GearsOfWar / Hrabia / Hrabina / Chicarito / Shepard / Garrus.

Opublikowano

To ja się wtrące .. warto zacząć zabawę tutaj ? Nie ma problemu z ulepszaczami, expieniem, eq, "wyzmienianiem" bonów, etc ?

Najpierw musisz rozwinąć co znaczy dla Ciebie ' problem ' z tymi rzeczami ?  Bo dla mnie problemu w każdym rozumieniu tego słowa - nie ma, ale nie wiem jak Ty to odbierasz ? albo inaczej - czego oczekujesz ? to Ci powiem czy tak jest czy nie. 

Opublikowano

Plusy serwera:

• Zabawa od 35 lvla cały czas do 105.
  • Serwer oldschool (mało rozbudowany system ulepszeń, bez 6 skilli, 7 bonów, za to dużo elementów z globala i ułatwione zdobywanie wiedzy na ich temat np. alchemia).
  • Exp do 75 to easy, do 90 easy ale trzeba użyć trochę "skilla", bo już sama spacja nie wystarczy, 90 i wyżej mocny medium.
  • 50 zmianek - 1kk, 1kk to pelerynka na pieskach. W momencie kiedy potrzebujesz coś miksować masz już tyle yangów, że niewykorzystane zmianki wywalasz na ziemię.
  • Wbudowany bs w bardzo ładnej formie (jest w prezentacji).
  • Polska gildia (MPCForum) w królestwie Chunjo.
  • Dużo petów.
  • Zwiększony resp metinów.
  • Bijatyki w m1 Jinno 24/7.
  • Lvl nie jest wyznacznikiem siły w pvp, czyli w takich bijatykach jesteś w stanie zadać dmg komuś ze znacznie wyższym lvlem, więc nie ma presji na poziom.
  • Administracja online 24/7, często więcej niż jeden GM. Zawsze informacja na czacie (ogłoszenie o logującym się GM)
  • >90% graczy umie angielski conajmniej na poziomie komunikatywnym.
  • Mapy na 90 lvl - alchemia, ulepszacze do petów, stalki i bronie na 65 +7.
  • Rozwinięty rynek - dostaniesz wszystko czego szukasz.
  • "Vote" - zarobek bez wchodzenia do gry, sam korzystam i po prostu jak potrzebuję Yang, to w poniedziałek lubię sobie nabić rady na 4kkk - 8kkk.
  • Kilka dungeonów.
  • KD +3 (ulepszane na +4 u seona, który stoi zresztą w m1), ks. poli, combo, dowodzenie, języki - wszystko u Rybaka, KU u instruktorów.
  • Łatwo przyzwyczaić się do serwera, gdyż jest generalnie przedstawiony w dobrej formie (same ważne questy, drop z metinów jest regularny i uporządkowany, nie ma problemu ze sztabkami).
  • 35 lvl, 55 lvl, 75 lvl, 90lvl, 100 lvl - na każdym lvlu zarobisz.

Tyle mam w głowie, jak zaczniesz grać to poszerzysz tą listę spokojnie o jeszcze kilka podpunktów.

PS. @Cutler coś podobnego można dodać do prezentacji.

Opublikowano

Myślę, że nic podobnego nie jest potrzebne w prezentacji tylko po prostu wkleję Twoje wypociny, bo mi się to podoba ^^ 

Opublikowano

Mam pytanie do doświadczonych graczy:

Mam archera 75lvl do bawienia się z niebieskimi, mam zbrojkę na 26lvl +0 3x 15, hp i 20 szybkość zaklęcia i sokoła +0 12 zr, nno, 15 blok, 10 na ludzi, 12 siła, mimo to dostaję dość spore hity (jak wpadnę pod miecz to albo szybko klikam na pieczęć i odjeżdżam kawałek, albo po prostu padam za xx sekund bo nic nie da się zrobić). Abs powinien zmniejszać znacznie te otrzymywane dmg, a z taką ilością deffa (nawet nie 300) powinne być dość małe przeszywki. Czy w ogóle opłaca się zmniejszać tą ilość deffa dla zmniejszenia przeszywek przeciwników? I na czym się skupić na archerze, żeby zrobić z niego bardziej zabijakę? :D

Opublikowano

Mam pytanie do doświadczonych graczy:

Mam archera 75lvl do bawienia się z niebieskimi, mam zbrojkę na 26lvl +0 3x 15, hp i 20 szybkość zaklęcia i sokoła +0 12 zr, nno, 15 blok, 10 na ludzi, 12 siła, mimo to dostaję dość spore hity (jak wpadnę pod miecz to albo szybko klikam na pieczęć i odjeżdżam kawałek, albo po prostu padam za xx sekund bo nic nie da się zrobić). Abs powinien zmniejszać znacznie te otrzymywane dmg, a z taką ilością deffa (nawet nie 300) powinne być dość małe przeszywki. Czy w ogóle opłaca się zmniejszać tą ilość deffa dla zmniejszenia przeszywek przeciwników? I na czym się skupić na archerze, żeby zrobić z niego bardziej zabijakę? :D

Powiem Ci jak archer archerowi :P  Jeśli chodzi o defa, nie ma sensu popadać w skrajność bo to może właśnie przynieść odwrotny skutek.  Tutaj na tym serwerze zamiast skupiać się na obronie, znacznie lepiej jest skupiać się na bloku ciosu bo można go mieć tutaj naprawdę dużo. Teraz po update bardzo dużo osób ma dostęp do legendarnej alchemii. Wcześniej trzeba było naprawdę się postarać o to, żeby zrobić choćby taką alchemie jak ja mam, a teraz te kamienie są na porządku dziennym w sprzedaży, nie trzeba się bawić w robienie tej alchemi samemu i liczyć na szczęście że zrobi Ci np. szafir legendarny tylko zwyczajnie kupujesz gotowego kamola od innych graczy. 

I właśnie odnośnie alchemii - to jest główny powód dla którego niektórzy zadają niesamowite dmg. A drugą sprawą to jest biolog. 

Co do dmg Twojego archera.. żeby zrobić z niego tą zabijakę to niestety będziesz potrzebować albo zaopatrzyć się w alchemie, albo wbić 105 full biolog i eq.  Chyba że mówisz tutaj o biciu się z lvl'ami takimi jak Twój i ich chcesz cisnąć mocno no to kruk pod umki i alchemia.  

Wiadomo jeśli trafisz na kogoś bez abs na strzały to nie potrzebny jest ani biolog, ani alchemia bo i tak będą siadać same hity bardzo duże. Mój rekord co prawda na 105 lvl'u bicie z hita w kogoś bez abs z 85/90 lvl był 9.2k, ale jak już trafiło się na kogoś w full abs + alchemia no to niestety ale archer to jest bardzo dupiata postać i nic nią nie zdziałasz. Przez to zrobiłem drugą ninje dagera i archerzy to był mój ulubiony cel tak naprawdę, bo najprostszy do ubicia ( nie zdażą Cie walnąć z hita + mega powolne skile ) bierzesz takiego archera na combo + wirek, ewentualnie jeszcze szybki i koniec imprezy. 

Opublikowano

@Cutler

A jaki set KD do broni? Wcześniej miałem KD woja, śmierci i powtórki, ale zauważyłem, że u archera akurat ten cooldown nie ma większego znaczenia bo przy maksymalnej szybkości zaklęcia ognista i trująca ładują się po 8-10 sekund a to i tak sporo, a najwięcej dmg robię samymi hitami (omdlenie często siada, bo miałem w łuku 12 zr 10 ludzi 10 kryt 20 zaklęcia i zamiast siły 8 omdlenie, teraz miksuję to na perf, w butach 8 omdlenie + do tego petardy). Myślę nad zmianą na woj, ninja, sura + fryzura 10 na woja, bo jest ich najwięcej, a tarcza lwia +9 / smoka +9, bo atakując z daleka woj czy ninja niewiele mi zrobią, natomiast szamani i BM często kończyli moją zabawę dwoma skillami :D Do zabawy zawsze mogę sobie wziąć buffa, z pomocą na P, która daje 56.2 % i nie potrzebuję już kd śmierci w broni, zwłaszcza że już w bonach jest 10%.

Opublikowano

Ja mam wsadzone kd wojenne tak jak pisałeś - woj, sura, ninja i fryz ubrany w zależności od akcji, choć ostatnio to tylko z surą mam problem więc bardziej fryz na sure używam.  Kryta jest w sumie wystarczająco ( jak dla mnie ) 20 rosa, 20 dłoń, 10 broń + może wody jak masz i alchemie. Na skile to i tak wiadomo tylko 50% na kryta działa, a hity przy 50% na kryta też nieźle wchodzą :P 
Ja dopiero na 105 lvl'u zacząlem się bić więc w sumie nie używam klasowych tarcz tylko tytanke xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...