Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CradosMt2.pl [Dedyk] [Medium]

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zes dowalil,przed ddosem nie da sie zabezpieczyc w 100%.

Zrozum to czlowieku,ze przed ddosami nie da sie zabezpieczyc  w 100% .

moge Ci dac ip moich maszyn, jak mi je ubijesz dostajesz cala moja wyplate z miesiaca, tj kolo 20k :) ale to zapraszam na pw, nie bede tu spamil

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

moge Ci dac ip moich maszyn, jak mi je ubijesz dostajesz cala moja wyplate z miesiaca, tj kolo 20k :) ale to zapraszam na pw, nie bede tu spamil

Nie potrzebuje drobniakow , 20k .

Ja nie mam botneta,ani maszyn do ddosowania,ale wiem ze zadnego serwera nie da sie zabezpieczyc w 100% .

Jezeli potrafisz zrobic niemozliwe,to najlepsze mozliwe stanowiska czekaja dla ciebie w cf,bl,incapsula itp. Nawet oni,eksperci w swej dziedzinie ktorzy robia to profesjonalnie i od paru lat,nie sa w stanie zablokowac 100% atakow . Jest to nie mozliwe .

Opublikowano

Ty się Adi nie chwal ile zarabiasz tylko pokaż ten swój serwer z 2.5k online oraz 3.100 graczy na Dracosie podzielone przez 10 mniej więcej. Nie dajesz żadnych dowodów, pierdolisz jak potrzaskany, a gówno potrafisz. Szkoda że nie nagrywasz nadal na youtube ;(

Rozumiem, że jesteś topowym technikiem  w tym momencie i zarabiasz 20k miesięcznie, ale chwalić się tym nie musisz, bo wszyscy wiedzą jak Twoje serwery wyglądały i co robisz.

Opublikowano

Nie potrzebuje drobniakow tj. 20k .

Ja nie mam botneta,ani maszyn do ddosowania,ale wiem ze zadnego serwera nie da sie zabezpieczyc w 100% .

Jezeli potrafisz zrobic niemozliwe,to najlepsze mozliwe stanowiska czekaja dla ciebie w cf,bl,incapsula itp. Nawet oni,eksperci w swej dziedzinie ktorzy robia to profesjonalnie i od paru lat,nie sa w stanie zablokowac 100% atakow . Jest to nie mozliwe .

cf blokuje ataki na strone w 100% wystarczy nalozyc bardzo niskie ttl na strone i query stringi i jestes w stanie zablokowac atak rzedzu 5k ip na sekunde z wordpressów(tj. shelli)
Opublikowano

cf blokuje ataki na strone w 100% wystarczy nalozyc bardzo niskie ttl na strone i query stringi i jestes w stanie zablokowac atak rzedzu 5k ip na sekunde z wordpressów(tj. shelli)

Mozna tak napisac,ale co jesli masz IP serwera za cf ? No wlasnie,wtedy lezy .

Cf tez da sie pokonac,nawet business z odpowiednimi narzedziami .

I nie wiem skad ty te liczby wzioles,lecz 5k ip na sekunde to jest nic . A ty go opisujesz jak by nie wiadomo co to bylo

Opublikowano

Ty się Adi nie chwal ile zarabiasz tylko pokaż ten swój serwer z 2.5k online oraz 3.100 graczy na Dracosie podzielone przez 10 mniej więcej. Nie dajesz żadnych dowodów, pierdolisz jak potrzaskany, a g****o potrafisz. Szkoda że nie nagrywasz nadal na youtube ;(

Rozumiem, że jesteś topowym technikiem  w tym momencie i zarabiasz 20k miesięcznie, ale chwalić się tym nie musisz, bo wszyscy wiedzą jak Twoje serwery wyglądały i co robisz.

Jedyne moje servery do ktoryh sie przyznalem, byly 10msc temu, twoje tez wtedy padaly, takze zanim na mnie najedziesz to pomysl o sobie, ja sie do tego chociaz przyznaje i nei zaprzeczam. Podam CI nazwe i co pojdziesz tam hejtowac? nie dziekuje.

Caly czas mi wasza strona niedziala, a chce sie zarejestrowac i pograc, zeby zobaczyc co tam nakombinowaliscie, czekam

Mozna tak napisac,ale co jesli masz IP serwera za cf ? No wlasnie,wtedy lezy .

Cf tez da sie pokonac,nawet business z odpowiednimi narzedziami .

I nie wiem skad ty te liczby wzioles,lecz 5k ip na sekunde to jest nic . A ty go opisujesz jak by nie wiadomo co to bylo

nic? aha, bo cf lezy od 500 ip/s z shelli, jezeli nie jest skonfigurowany. Po 2 moge Ci dac ip za cfem, i tak nie padnie ehh, konfiguracja pfa i ipfw robi swoje...

masz:

4ab41-clip-96kb.jpg?nocache=1

Tu był najmocniejszy atak jaki odnotowałem, nie chce mi się szukać słupka z transferem, ale wyniósł on koło 15gbps lecące, a około 2gbps wchodzącego po firewallu hardware, po czym został w ciągu 3 sekund zablkowany przez pfa, server nei dostał laga jak i strona nawet na sekunde. Tam było około 2k IP, bardzo potężny atak. A ty mowisz, ze 5k IP jak w CIebie wchodzi to mało no ale dobra...

Oczywiście cały czas mówimy o atakach z shelli wordpressowskich

Opublikowano

Jedyne moje servery do ktoryh sie przyznalem, byly 10msc temu, twoje tez wtedy padaly, takze zanim na mnie najedziesz to pomysl o sobie, ja sie do tego chociaz przyznaje i nei zaprzeczam. Podam CI nazwe i co pojdziesz tam hejtowac? nie dziekuje.

Caly czas mi wasza strona niedziala, a chce sie zarejestrowac i pograc, zeby zobaczyc co tam nakombinowaliscie, czekam

nic? aha, bo cf lezy od 500 ip/s z shelli, jezeli nie jest skonfigurowany. Po 2 moge Ci dac ip za cfem, i tak nie padnie ehh, konfiguracja pfa i ipfw robi swoje...

Co ma firewall do glownego ip serwera ? Wytlumaczysz mi ? bo chyba nie rozumiem .

Pisze ci , ze cf da sie polozyc,nawet jak dobrze ustawienie ustawisz,i pozatym zawsze mozna ip serwera poza CF wyciagnac i po jego zaatakowaniu strona nie ma prawa dzialac .

Nie bede odpisywal nawet na argument z shellami,bo to jest idiotyczne .

Wyslij IP na pw lub tutaj,i napisz ze sie zgadzasz zeby bylo zaatakowane,i wrzuc tam jakis pliczek .txt potwierdzajace ze to twoj serwer,i zobaczymy.

Opublikowano

a jednak, stal pomimo twardej konkurencji ;) + to bylo 10 msc temu, wiedza rosnie, a nie spada jak u niektorych

a tutaj macie ss odrazu, z data ze wszystkim ps nazwy servera nei dam, bo sie hejt na niego zacznie na mpc ;)

1d390-clip-23kb.png

I jakoś stoi bez najmniejszego laga, a ataki co chwile leca, wystarczy pomyslec i sie dobrze zabezpieczyc

ehh, na dracosie na starcie bylo 3100 osob, bez zadnych licznikow, takze pozdro

ale ascarial nie jest twój a to ze znasz z reala administracje nie znaczy, ze to twoj serwer i mozesz sobie licznik pokazywac

Opublikowano

ale ascarial nie jest twój a to ze znasz z reala administracje nie znaczy, ze to twoj serwer i mozesz sobie licznik pokazywac

czekaj wolam endymiona, to CIe wysmieje, oni maja 1k graczy wiecej >.< to raz , a po drugie to jest strona bombworka i jego panel, nei wiem czy ascarial cos takiego ma, bo skad mam wiedziec xD

Opublikowano

To jest ss z panelu bomb worka, a u siebie mam www Deco016 i niedlugo od Adamsa. :p

Polecam serwer, adminisrraxja baprwwde sie stara.

Opublikowano

czekaj wolam endymiona, to CIe wysmieje, oni maja 1k graczy wiecej >.< to raz , a po drugie to jest strona bombworka i jego panel, nei wiem czy ascarial cos takiego ma, bo skad mam wiedziec xD

widze ze panel bomb worka, poza tym inny serwer w polsce nie ma wiecej niz 1k graczy wiec nie pierdol z t ym licznikiem

Opublikowano

Widzę że prezentacja jest świetna i zachęciła mnie do gry na serwerze, ale przed pobraniem, powiedzcie mi ile osób jest online około ? jest jakiś licznik ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Adi , najlepszy technik i najlepszy gosciu od zabezpieczen dal mi strone ktora uwaza ze nikt jej nie polozy,a po wejsciu na strone,wogole nie dziala.

9gqb46u.png

Zalosne.

Opublikowano

Widzę że prezentacja jest świetna i zachęciła mnie do gry na serwerze, ale przed pobraniem, powiedzcie mi ile osób jest online około ? jest jakiś licznik ?

nie ma licznika, więc powie Ci to tylko administracja

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Koledzy, pro elo techniczny a/v/e z certyfikatami Cisco, Microsofta i europejskimi ;-).

Serwera nie da się zabezpieczyć przed ddosem w 100%?

To oto konfiguracja która da wam 100% szansę na zabezpieczenie przed atakiem ddos:

Serwer Główny > Chmura > Serwer zew. Firewall (Cisco) filtracja na poziomie 50-100gbps > Sieć serwerowa > Firewall Głównej sieci > Połączenie do sieci zew. (internety pro elo techników).

Co daje taka konfiguracja?

Serwer Główny jest na wymianie połączeń z serwerami w chmurze (zbiorowisko kilku/nastu serwerów które są połączone pod jedno łącze, zaś jeśli jeden serwer padnie, drugi automatycznie przejmuje miano serwera głównego i na nim serwer po opóźnieniu 2-3 ms zostaje podłączony pod ten sam adres itp itd), Serwer Firewall daje filtracje pakietów udp/tcp CO DAJE W 100% szansę na to, że serwer wytrzyma atak do x gbps (zależy od konfiguracji ZEW. FW oraz jego jakości - maks. siła ataku), zaś potem dane trafiają pod kabelek sieci serwerowej (LAN w serwerowni), znów odbija się do FW Głównego Sieci (znów zew. ale z mocą obrony baaaaaaaaaaaaaaaardzo wysokiej), a dopiero wtedy trafiają dane do internetuff w których Wy jesteście tak pro elo elo mama mia wsadź ze w dupe kija aaaaaaaaaaa. Właśnie to je metin tego nie ogarniesz.

Ps. Serwer DDoS ma moc do 10-40 GBps (przesyłanie na jedną sekunde danych o tej wadze) odfiltrowanie tylko zależy od waszych możliwości finansowych (tj. serwer zew. Firewall + koszta jego konfiguracji, no ale Wy jesteście pro elo technikami i dacie rulki z IPFW i myślicie,że da wam to w 100% zabezpieczenie przed atakiem DDoS/SSyN i inne tego typu to się grubo mylicie. Ponieważ rulki do Cisco są bardziej skomplikowane, mają większą kontrolę danych I DANE PIERW TRAFIAJĄ DO NIEGO, A NASTĘPNIE DOPIERO DO CHMURY/SERWERA)

To tyle na temat waszych tutaj sprzeczek, dziękuje za uwagę czekam na hejt, że się mylę ;-)

@ co do serwera ten ss pokazuję wszystko:

, nie polecam właśnie ze wzgl na tego ss'a i tego co gadajo administrajo w tym temacie za głupoty amatorejszyn a/v/e pro elo technicy z certyfikatami informatyka ;-)
Opublikowano

ok 700/800

Srij9JT.png

Opublikowano

Ty się Adi nie chwal ile zarabiasz tylko pokaż ten swój serwer z 2.5k online oraz 3.100 graczy na Dracosie podzielone przez 10 mniej więcej. Nie dajesz żadnych dowodów, pierdolisz jak potrzaskany, a g****o potrafisz. Szkoda że nie nagrywasz nadal na youtube ;(

Rozumiem, że jesteś topowym technikiem w tym momencie i zarabiasz 20k miesięcznie, ale chwalić się tym nie musisz, bo wszyscy wiedzą jak Twoje serwery wyglądały i co robisz.

Nagrywa -.-

@ Dziala juz serwer?

Srij9JT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...