Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Thoria.eu [Dedyk] [Medium]

Thoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspominałem o tym tydzień temu. Beta nic nie dała. Podstawowe bugi zostały wyeliminowane. Podstawowe.

Zapowiadali reklamę u kilku osób...widziałem tylko u jednej (subskrybuje dość dużo osób ze świata metina...). To że ktoś ma 2k widzów nie świadczy że da dobrą reklamę...wyświetleń 200-300. 

Źle trochę podeszli do tematu. Na początku zapowiedzi było zainteresowanie tematem.

Też o tym mówiłem w zapowiedzi, ale ktoś kto siedzi na koncie Thoria był tak pewny siebie, że wszystko wypali i będzie po jego myśli, że nic mu się nie dało wmówić.

Śledzę dużo serwerów więc mogę coś poprzekręcać, ale wydaje mi się, że łączna ilość subów miała wynosić 50k, a jak do tej pory jakąś serię widzę tylko u Legala.

Taka mała rada, następnym razem zamiast robić jakieś zbędne bajery zajmijcie się podstawowymi rzeczami i "zatrudnijcie" lepszych testerów, a nie takich, którzy biją się w m1 i na tym polega ich testowanie.

Reklamę mają całkiem niezłą, ale tu w głównej mierze chodzi o sam typ serwera. Medium/Harda jest o wiele trudniej rozkręcić niż serwer Easy/4fun z uwagi na mniejsze zainteresowanie graczy. Jednak te z drugiej kategorii zwykle po 2 tygodniach padają przez bugi lub ciągłe DDoS'y. Poza tym przed Thorią w krótkim okresie czasu pojawiła się masa innych serwerów które podkradły sporą część potencjalnych graczy.

W każdym razie, życzę temu serwerowi jak najlepiej, mam nadzieję, że administracja znajdzie jakieś rozwiązanie które zapewni przypływ nowych graczy  ;).

Kiedy serwer jest lepszy od innego to ludzie sami przejdą, tutaj niektórzy już odeszli po tym jak zobaczyli, że 200 kont było zarejestrowanych po godzinie od włączenia rejestracji, co jest bardzo słabym wynikiem. Zgodzę się z Tobą z tym, że harda jest ciężej rozkręcić/rozreklamować, ale oni byli świadomi tego, że robią taki serwer.
  • Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Też o tym mówiłem w zapowiedzi, ale ktoś kto siedzi na koncie Thoria był tak pewny siebie, że wszystko wypali i będzie po jego myśli, że nic mu się nie dało wmówić.

Śledzę dużo serwerów więc mogę coś poprzekręcać, ale wydaje mi się, że łączna ilość subów miała wynosić 50k, a jak do tej pory jakąś serię widzę tylko u Legala.

Taka mała rada, następnym razem zamiast robić jakieś zbędne bajery zajmijcie się podstawowymi rzeczami i "zatrudnijcie" lepszych testerów, a nie takich, którzy biją się w m1 i na tym polega ich testowanie.

Dla mnie część jutuberów to do odstrzału się nadaje. Kto ma rozum zauważy że 90% z nich prowadzi tylko i wyłącznie serie za którą mają płacone. Co tydzień rozpoczynają grę na nowym serwerze jaki to on fajny nie jest...

Jedyną osobą nadającą się do reklamy jest teraz Wallander. Rozpoczął serię na asca&&& i po nim zaczęli nagrywać inne gwiazdki...

Tylko róznica między nim a resztą jest taka że Wallander poświęca sporo czasu na odcinek, pokazuje wszystko bez SM. Inni? pograją 20 minut i dadzą materiał 15minut...

Na ten temat można dużo pisać...jeszcze kilka piwek i można wiele rzeczy im powiedzieć.

A tak do tematu wracając. Kto robi betę tydzień. Sprawdzałem licznik graczy on-line...5-10 osób, najczęściej 6.

Sami sobie winni.

Opublikowano

Dla mnie część jutuberów to do odstrzału się nadaje. Kto ma rozum zauważy że 90% z nich prowadzi tylko i wyłącznie serie za którą mają płacone. Co tydzień rozpoczynają grę na nowym serwerze jaki to on fajny nie jest...

Jedyną osobą nadającą się do reklamy jest teraz Wallander. Rozpoczął serię na asca&&& i po nim zaczęli nagrywać inne gwiazdki...

Tylko róznica między nim a resztą jest taka że Wallander poświęca sporo czasu na odcinek, pokazuje wszystko bez SM. Inni? pograją 20 minut i dadzą materiał 15minut...

Na ten temat można dużo pisać...jeszcze kilka piwek i można wiele rzeczy im powiedzieć.

Również wydaje mi się, że powinni wynająć do tego jednego, ale za to wpływowego youtubera. Nie musi to być zaraz jakaś gwiazda internetu, ale żeby chociaż udało się dociągnąć do 800-1000 graczy, bo serwer naprawdę na to zasługuje. Jeśli udałoby się jakiś czas tą większą ilość graczy utrzymać, to po pewnym czasie nowi gracze sami zaczęliby się tutaj schodzić, bo Thoria stałaby się rozpoznawalna jako solidna alternatywa dla tych wszystkich niepewnych nowopowstających serwerów.

Najważniejszy jest właśnie ten początek życia serwera.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Server jak narazie wydaje się być jedynym, godnym uwagi :P

polecam i zapraszam do Chunjo :)

Opublikowano

ze czyli przepraszam przepustki do v2 tylko z is sa..?

Nie jest misja, którą można robić co 12h na przepustkę ;-) u typa na końcu v1 się ją dostaje i trzeba ubić 300 mobków z v1.... dodajcie możliwość handlu ta przepustka bo tak to nie idzie bufem wbić do v2 :D

Opublikowano

apropos dyskusji wyżej:

przestancie z tymi smiesznymi youtuberami, wielkie gwiazdy majace po 5k widzow, a na filmach po 1000 wyswietlen, zmieniaja serwer co tydzien, a glupi sponsorzy placa im hajs za pseudo-reklame. W dodatku same filmy zrobione na odwal, nagrywane mikrofonem z tesco, nudne, monotonne i slabe. Nie wiem kto tam jeszcze nagrywa, ale imbecylami typu zaba czy jakis weezykretyn furory nie zrobicie/

@top

jak sprawa z bronmi na 30 i 75lvl?

Opublikowano

@top

jak sprawa z bronmi na 30 i 75lvl?

Broń na 30 lvl dostajesz z questa na 25 lvl. Co do tej drugiej to nie wiem bo jeszcze nikt takiego lvla nie dobił.

qsHVsoT.png

Opublikowano

kiedy bd naprawione wo i itemy do handlu

Z wo=zero dropu z metkow brak dropu szkat serverowych +gowniany drop z ostatniego bossa

Itemy do handlu=brak mozliwosci handlowania pd 30min/rekawica 3h/przepustki do v2 itd

Nick:18 [Forever][url=

Opublikowano

Już lepiej wykupić reklame u jednego dobrego ytbera, ale takiego co nagrywa konkretną serie.

cały hajs wydać na jednego fachowca a nie na 10 co i tak nic nie zrobią. 

przykladem jest concordia Uzurpator sam rozkręcił server.

Opublikowano

CIAGLE WYWALA MIMO ZE DOBRY KOMPUTER I INETRNET . AKTUALIZATOR JEST ZROBIONY ... JAKAS RADA?:< BO SERIO  SERVER ZAJEBISTY ALE CO 3 MIN WYWALA....

Opublikowano

WIE KTOS CZEMU MNIE WYWALA CALY CZAS ?! DOBRY KOMP + DOBRY NET /  AKTUALIZATOR ZROBIONY ! NIE GRAM NA ZADNYCH WSPOMAGACZACH ! POMOCY !

Opublikowano

Sytuacja z graczami zaczyna się powoli poprawiać, bo już ponad 400 osób online stale od kilku godzin, czyli reklama zaczyna przynosić powoli jakieś skutki :D.

Jak się kolorowo od razu w m1 zrobiło ;)

qsHVsoT.png

Opublikowano

Zadbaliśmy o reklame i widać jej skutki. Cały czas będziemy o nią dbać. Graczy cały czas przybywa co widać po sytuacji w miastach.

Bugi w większości zostały poprawione i jeszcze wieczorem odbędzie się krótka przerwa i wszystko mamy nadzieję będzie cacy.

https://www.youtube.com/watch?v=gk8Klo9tiiI

https://www.youtube.com/watch?v=ywLbJKjkHIc

https://www.youtube.com/watch?v=TwFuYGBpWak

https://www.youtube.com/watch?v=2rt48_24kP4

logo.png

Opublikowano

Ludzi będzie przybywać, ale to zależy tylko od nas, graczy. Ja właśnie zaczynam grę ;)

Jakieś rady na początek gry?

Ubijaj jak najwięcej metinów, bo póki co, KU to główne źródło zarobków na niższych levelach.

Na 25 lvlu dostaniesz z misji broń na 30 lvl więc nie musisz jej dropić lub kupować od innych (czego niektórzy nie zauważyli i kupowali fmsy po zawyżonych cenach).

Jeśli chcesz szybko zarobić, polecam również dropić medale.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Nie polecam, wszystko Nixo robił + mała grywalność.

//50+//100+//200+//500+//1000+//1200+//1500+//2000+//2500+

xD ProUser xD

48% / 100% <Od Enix'a 40%> <5% od Istnego to wyróżnienie> 

Opublikowano

Odpalając clienta od razu wywala do pulpitu..  Jakieś porady może? Pierwszy raz spotykam się z takim czymś.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Odpalając clienta od razu wywala do pulpitu..  Jakieś porady może? Pierwszy raz spotykam się z takim czymś.

daj sysser na pw.

Nie polecam, wszystko Nixo robił + mała grywalność.

co robił? nic nie robił.

logo.png

Opublikowano

Ludzie uciekają z powodu małej grywalnosci. Server jest świetny.. tylko ta reklama. Po co startowac z serverem skoro wiadomo bedzie ze graczy bedzie mało.

Opublikowano

daj sysser na pw.

co robił? nic nie robił.

@Thoria no i k***a, zaraz mnie zdenerwujesz i wasz client będzie na MPC.

Nadal twierdzisz, że nic nie robił? Czy dalej mam ss'y dawać?

//50+//100+//200+//500+//1000+//1200+//1500+//2000+//2500+

xD ProUser xD

48% / 100% <Od Enix'a 40%> <5% od Istnego to wyróżnienie> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...