Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Thoria.eu [Dedyk] [Medium]

Thoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszę to specjalnie dla Ciebie i wszystkich którzy mają problem z clientem (posiadacze AVG, Comodo lub McAfee).

Czytać uważnie!

Rzekomy wirus, który jest wykrywany w cliencie (w przypadku AVG Win32/Heur) jest to nic innego jak skutek działania heurystyki. Oznacza to, że antywirus na podstawie podejrzanego lub nietypowego działania jakiegoś programu traktuje go jako wirus, nawet jeśli program jest czysty jak łza. Ma to służyć ewentualnemu blokowaniu wirusów których antywirus nie posiada jeszcze w bazie.

Jako użytkownik AVG, który również został zaspamowany powiadomieniami o wirusie mogę zapewnić, że klient jest czysty, gdyż sam gram na nim od początku beta testów.

Dlatego jeśli ktoś z was chciałby zagrać, a z powodu antywirusa nie może, powinien:

AVG: Opcje - Ustawienia zaawansowane - Ochrona Komputera - AntiVirus     tutaj w opcjach odznaczamy  użyj heurystyki

Comodo: Ustawienia skanera - Skanowanie w czasie rzeczywistym    tutaj poziom skanowania heurystycznego zmieniamy na najniższy, bądź jeśli się da wyłączamy kompletnie

Przy McAfee niestety nie jestem w stanie pomóc, każdy musi sam to sobie znaleźć.

Mam nadzieję, że dla kogoś okaże się to pomocne.

@Thoria

Jeśli możesz, podepnij ten post jako najlepsza odpowiedź, lub skopiuj jej treść i dodaj do swojego posta w najlepszej odpowiedzi, bo jak widać, problem z antywirusami jest dosyć częsty, a mało kto wie jak to rozwiązać.

Wirus w cliencie może być, spowodowane to jest zabezpieczeniem plików w pack'u i spakowaniu do binki. ;)

Polecam serwer i administratora.

Zapraszam do gry, oby grało więcej osób.

621031404210882313241.png

• Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wirus w cliencie może być, spowodowane to jest zabezpieczeniem plików w pack'u i spakowaniu do binki. ;)

Polecam serwer i administratora.

Zapraszam do gry, oby grało więcej osób.

Chodziło mi bardziej o to, że nie ma tu wirusa który miałby wyrządzić jakieś szkody w systemie ;)

qsHVsoT.png

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to, że nie ma tu wirusa który miałby wyrządzić jakieś szkody w systemie ;)

Okej, rozumiem, ale równie dobrze, zamiast wykonywać te czynności, które podałeś, wystarczy wyłączać antywirusa na czas gry.

621031404210882313241.png

Opublikowano

BqB8eMe.jpg

Dziś o godzinie 20:00 na serwerze Thoria.eu odbędzie się event zuo.

Na tym evencie spotkacie kamienie/potwory/bossy nisko jak i wysoko poziomowe.

A więc weź w rękę swoją broń i do zobaczenia na evencie!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Godzina: 20:00

Miejsce: Pustynia

Kanał: Pierwszy

Za event odpowiedzialni.
[HA]Ziomek oraz [GM]Kubox

logo.png

Opublikowano

Okej, rozumiem, ale równie dobrze, zamiast wykonywać te czynności, które podałeś, wystarczy wyłączać antywirusa na czas gry.

Można, jednak wydaje mi się, że mimo wszystko lepiej jest wyłączyć tą jedną funkcję i mieć spokój, niż dziennie wyłączać specjalnie z tej okazji całego antywira :). Z pewnością są ludzie którzy w trakcie gry pobierają w tle różne pliki (np. ja) więc pozbawianie się całego antywirusa może nie być najlepszym pomysłem. Wczoraj na forum Thorii pomagałem jednemu użytkownikowi z Comodo, u którego antywirus nawet gdy był wyłączony, blokował mu dostęp do clienta, więc to też nie zawsze się sprawdza.

qsHVsoT.png

Opublikowano

2 ODCINEK Z MOJEJ SERII, ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA :)

CHCESZ WIĘCEJ, BĄDŹ NA BIEŻĄCO I ZOSTAW ŁAPKĘ ORAZ SUBA :)

17607462699095201746.png

Opublikowano

Można wiedzieć dlaczego moby w m2 respia się po niewiadomo ile? naprawicie to?

po nocnym restarcie będzie 'naprawione'.

logo.png

Opublikowano

czekam do jutra na zapowiedziane poprawki przez cb Adams, jeśli kolejny raz polecisz w chuja to zawijamy się z gildią z tego serwera a przy takiej ilości ludzi online na serwerze ta gildia znaczy wiele, 3mam cię za słowo, pozdrawiam  -.-

m1jO9Go.png

Opublikowano

Dużo średnio gra ludzi czy lipa jest?

graphic.png

Opublikowano

Dużo średnio gra ludzi czy lipa jest?

W ostatnich dniach max było ~320 osób. (w tym część to buff, sklepik)

Pomimo reklamy liczba graczy jakoś bardzo nie wzrosła...a tyle zapowiadali

Opublikowano

W ostatnich dniach max było ~320 osób. (w tym część to buff, sklepik)

Pomimo reklamy liczba graczy jakoś bardzo nie wzrosła...a tyle zapowiadali

Właściwie to nawet zmalała. Po tych wszystkich reklamach było nawet po 450 osób online, jednak zbugowany resp w m2 i wywalające channele skutecznie odstraszyły nowych jak i niektórych starych graczy. Od samego początku zapowiedzi dopingowałem temu serwerowi i życzyłem mu jak najlepiej, jednak nawet ja widzę, że jeśli czegoś nie zrobią z tą ilością graczy to serwer zacznie powoli upadać.

Widać, że starają się jak mogą, naprawili już naprawdę wiele tych większych i tych mniejszych bugów, jednak bez odpowiedniej reklamy, na niewiele się to zda, bo kto miał odejść ten już odszedł. Jedynym rozwiązaniem jest zdobycie nowych graczy. Byłoby świetnie, gdyby @Thoria napisał czy administracja planuje coś zrobić w tym kieunku, bo na forum Thorii niestety bardzo rzadko kiedy ktoś z administracji się wypowiada.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Witajcie oto lista zmian które zostały wprowadzone w ciągu ostatnich dni na nasz serwer.

• Poprawiono całkowicie Wieżę Orków
  • Poprawiono całkowicie Wieżę Wang
  • Poprawiono drop pieczęci w Wieży Demonów
  • Dodano wypadalność przedmiotów do Orczego Króla
  • Zreorganizowano całkowicie system łowienia ryb
  • Dodano możliwość pozyskiwania krwistych kamieni z Metinów na wysoki poziom
  • Dodano misję na Pierścionek Zaręczynowy
  • Dodano misję na Krwisty Kamień (możliwość wykonywania co 6 godzin)
  • Zmodyfikowano wejście do Groty Wygnańców (wymagany przynajmniej 70 poziom)
  • Potwory w Grocie Wygnańców (av2) dają więcej expa i są słabsze
  • Poprawiono wypadalność przedmiotów w Czerwonym Lesie
  • Usunięto wszystkie niedziałające marmury polimorfii
  • Usunięto wszystkie nie działające magiczne metale (podmieniono na działające)
  • Dodano Seon-Hae do miast
  • Zmodyfikowano Uszlachetnienie u kowala
  • Dodano wypadalność Szkatułki Ognistego Króla
  • Zmodyfikowano wypadalność przedmiotów ze Szkatułki Umarłego Rozpruwacza
  • Fasolka zen dodaje 1500 rangi
  • Zmodyfikowano wypadalność Instrukcji Oswajania Konia oraz Instrukcji Jazdy Konnej
  • Dodano możliwość resetowania statusów zwierzaka u starszej pani
  • Usunięto wejście do V3 w Lochu Pająków
  • Poprawiono bug z zakładaniem gildii na serwerze
  • Dodano przedmioty od pozyskiwania pkt rangi do rybaka
  • Dodano Buty Wiatru i Zielone Mikstury do Handlarki Różności
  • Zmodyfikowano wypadalność przedmiotów w Grocie Wygnańców
  • Dodano Diament do Złotnika
  • Zmodyfikowano łączenie większości unikalnych przedmiotów
  • Dodano możliwość handlu większości unikalnych przedmiotów
  • Dodano wypadalność Marmuru Błogosławieństwa z Pakunków
  • Poprawiono zgłoszone niedziałające zadania
  • Fasolki Zen oraz Pakunki można pozyskiwać z pobocznych bossów
  • Misja dzienna na kamień duchowy została poprawiona

Na liście mogło zabraknąć innych pomniejszych poprawek które został wdrożone.
Możecie się spodziewać codziennych aktualizacji oraz zachęcamy do zgłaszania błędów na naszym forum!

Pozdrawiamy i zachęcamy do gry!

logo.png

Opublikowano

A is'a sie nie doczekamy? :)

doczekacie się ale są ważniejsze sprawy niż is.

logo.png

Opublikowano

Wygląda na to, że coś ruszyło do przodu :D. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

qsHVsoT.png

Pasjonat
Opublikowano

Lepsze pytanie kiedy ON.

Status Postów.

10____________________[X]

50____________________[X]

100___________________[X]

250________________________ [_ ]

500________________________ [_ ]

1000_______________________ [_ ]

KryRadzi.png

Opublikowano

Czekamy na odpowiedź z hostingowni ponieważ nie możemy włączyć serwera po tym jak 'padł'.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...