Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gra wyglada jak robiona w rpgmaker :D

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Jakieś postępy nad grą są już? Oczekuje jakiejś nowej gry takiego typu bo na margonem i innych takich nie da się już gdzie nie gdzie grać.

Witaj, cały czas pracujemy, zdaje się Wam że wolno, ale jest tyle rzeczy do przetestowania/sprawdzenia oraz poprawienia, że nie jest to kwestia tygodnia. Chcemy abyście w dniu oficjalnego otwarcia doświadczyli pełni rozrywki, a nie totalnej klapy lub zbugowanej gry. Dodam, że jesteśmy na etapie pisania questów oraz dodawania opisów do itemów. Więcej nie mogę powiedzieć, będzie to niespodzianka.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

A podpierdolić o co niby? Że korzystam z darmowych zasobów stworzonych przez REFMAP, które są darmowe. Czy też, że korzystam z różnych tilesetów udostępnionych przez użytkowników, którzy sami dają je do wykorzystania na różnych forach bez podania, czy trzeba licencję, czy też nie. Więc nie wiem o co Wy tyle szumu robicie.

Co do php, powiedziałem, że już zostaje, więc po co drążycie temat? Poczekajcie na open bete i wtedy wydacie wyroki, jak działa gra.

Opublikowano

Więc narobiłeś się, nikt ci nie chce pomóc, ciebie nie stać, żeby zapłacić... Gdyby ta gra była jakaś obiecująca to może jeszcze bym podłubał, ale nie....

Rekrut
Opublikowano

Jak chce pisać w PHP to niech pisze co wam przeszkadza? :-)

Ktoś tu już chyba wcześniej coś mówił o ścinaniu drzew grzebieniem, albo to ja coś sobie wymyśliłem, nieważne, chodzi o to że można to drzewo ścinać tym grzebieniem, pytanie tylko czy warto jeśli czwórka doświadczonych programistów mówi że nie?

Opublikowano

Dane techniczne - po co mam je komuś udostępniać, nie jest to projekt open-source.

VPS - ovh, VPS Classic 3 - debian 7

Akurat co do PDO, to nie sprawdzałem tego, ale czytałem parę tematów co jest szybsze a co nie, i wychodziło, że dopiero przy ponad 10000 pętli for, jest to trochę czasochłoniejsze w PDO niż mysqli.

A akurat o rzutowaniu to nawet zapomniałem, że takie coś w php jest :D

Opublikowano

OFICJALNA DATA STARTU:

Pierwszy serwer otworzymy dnia 10 listopada dla normalnych graczy, odbędzie się to w godzinach wieczornych.

QtpNIbt.png

Opublikowano

Chyba wiem kto będzie tym niemiłym....

C.d. tematu: Jak pisali inny: PHP + MMO = Katastrofa. Będziesz (dużo) więcej płacić za VPS niż zarabiać.

Ale ty jesteś ograniczony.

Fakt faktem ja pisałem w Thinkerem zanim pokazałem screeny na mapie "Wioska pszczelarzy" pochodzącej z Margo.

I na tym i na innym forum już mu to mówili. Nie dociera.

Ty jeszcze nie wiesz jak ogromna jest to różnica. Nie masz pewnie również pojęcia jak kluczowym dla sukcesu danego projektu jest wybór technologii, w której jest realizowany. Poza tym c++ i php to nie jedyne języki na świecie.

Ale, jak w przypadku wielu innych projektów które widziałem, i tutaj chyba jest tak samo: klapki na oczy i huraaaa naprzód!

Tu nie jest problemem php tylko jak się go wykorzystuje. Nie wiem czy wiecie, że skrypty php można odpalać z konsoli. Można robić nieskończone pętle. Otwierać gniazda i nasłuchiwać na nich przez n czasu. Jeden skrypt może obsłużyć n graczy.

(uwaga, dane wyssane z palca) 

Dobrze napisana aplikacja w php + ogólnodostępne optimizery i ta sama aplikacja w php będzie może o jedyne 40% wolniejsza od odpowiednika w innym, "kompilowalnym" języku. I tutaj każdy przyzna rację, w php najszybciej pisze się prototypy. Pełnoprawne aplikacje jeśli trzyma się standardów też ;)

Opublikowano

Wracaj panie wiesniaku na ta swoja profesjonalna farme. Boze co za zgred.

Łazisz za mną jak bezdomny pod Kauflandem. Chcesz złotówkę czy bułkę?

Topic: jest od cholery tego typu tilesetów w sieci, nie wiem dlaczego wszyscy się tak usrali na te z RPG Makera. Podejrzewam, że jest to po prostu nieumiejętność szukania.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Uznaje, że nie mam po co wdawać się w dyskuje. Niech czyny świadczą za nami, a nie puste słowa.

Skonczmy spamować, to temat o grze, a nie o tym kto wie więcej lub mniej.

Opublikowano

Ojj k***a to co widze to przerasta moje najśmelsze oczekiwania :v

Kiedyś przez wypowiedzi Duńczyka brałem tabletki na uspokojenie.

Co do Frozen'a i reszty szajki - możecie sobie założyć osobny dział tylko dla Was ,gdzie bedziecie mieli kółko "wzajemnego adorowania się " - niektórych z tej szajki (nie używam teraz sarkazmu !) naprawdę dużo potrafią,ale nie zachowujcie sie jak dzieci.

Nie słyszeliście o czymś takim jak "Z idiotą się nie dyskutuje,bo pokona was doświadczeniem ". Autor tematu prawie wcale Wam nie odpisuje a Wy się nakręcacie na to jak łowcy smokow w Gothic'u.

Co do autora tematu - twoja gra będzie gównem,bo w php. Tak w skrócie, a jak chcesz wyjaśnień - to sobie poszukaj,nikt Ci odpowiedzi pod ryj nie podstawi.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Tylko @bartek się dopytuje o prawdziwą grę, a nie to "coś" o czym jest ten temat.

@bartek i inni, macie pytania odnośnie Danarroth to zapraszam do innego tematu.

Ale przecież twój projekt to paćka a nie gra. Forum nie masz własno-ręcznie napisanego. Wygląda tragicznie. Nawet tego nie otworzyłeś. Wszystko jest zbugowane? No i po co ty nas zapraszasz do swojego tematu?

Opublikowano

Szkoda że nie ma bety :-/ Mam nadzieję że się uda wydać grę officjalnie

Nie da się wydać gry oficjalnie bez żadnych struktur organizacyjnych.

gamedevmania.com

Opublikowano

Wracaj panie wiesniaku na ta swoja profesjonalna farme. Boze co za zgred.

@OT

Baw sie i rob co chcesz! Z dala od profesjonalnosci!

-> http://www.reinerstilesets.de/2d-grafiken/2d-animals/

http://www.reinerstilesets.de/lizenz/

Wciąż nie może robić z tym co chce

Opublikowano

To ni chodzi, że pójdziesz na godzinę na stronę i popatrzysz i widzisz błąd jestem testerem gry od 2 miesięcy i znalazłem 40 błędów w zalej stronie startowej, więc pomyśl nie, że chce obrazić cię, ale żeby zostać testerem musisz dużo grać w gry i musisz umieć początki PHP, javascript, HTML, CSS, jquery, więc pomyśl maronem zamówiło zawodowych testerów pomyśl nad tym.

Skoro jesteś taki niby obeznany to zademonstruj swoją wiedzę a co do tego , musisz dużo grać w gry '' ŻE CO KUR#$@#%!$@# Pierwszy raz słyszałbym o osobie która nie grała chociażby w słynnego Assassin's Creed'a a te ,, początki '' co wymieniłeś to 2 dni najwyżej nauki i nic więcej -_-

Opublikowano

Brawo, zrobiliście D&D czyli dosyć podstawowy moduł jak chodzi o gry RPG 2/3D. Ja mam z kolei prośbę:

Czy możeszcie nas zaznajomić z fabułą gry? Jakimś wstępnym opisem po którym poznamy jaka jest sytuacja w grze, a może już macie pomysł na fabułę?

Opublikowano

Foxbond. To znaczy twoim zdaniem źle zrobili rezygnując z PHP?

Jak dla mnie to rzecz, którą powinni zrobić na samym początku. I tu nie chodzi o to czy gra jest dobra. Bo ja sam w to nie gram. Ale sam fakt, że zmienili technologię na lepszą świadczy o tym, że się przekonali na własnej skórze że PHP nie jest dobrym rozwiązaniem.

Wszyscy, którzy robią grę 2D z wykorzystaniem PHP są dla mnie po prostu skreśleni.

Kto powiedział, że gra mmo przeglądarkowa musi być napisana w PHP?

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...