Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lubię gier tego typu ale podoba mi się ,ze prywatne osoby próbują tworzyć coś takiego właśnie ambitnego. Chętnie zagram przez chwilę w celach testowych i postaram się przyciągnąć wam chociaż kilkunastu graczy.

Pozdrawiam i powodzenia. Jak projekt będzie gotowy proszę o PW jestem w stanie delikatnie wam pomóc w zdobyciu graczy.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Miałem ostatnio miesiąc przestoju w pracy nad grą z powodu innych obowiązków. Jednakże teraz prace nad grą ruszyły ze zdwojoną siłą. Postanowiłem, że każdy może wejść i zobaczyć aktualny postęp gry. Aczkolwiek obecny serwer ma zwiększony mnożnik zdobywania doświadczenia. Serwer z mnożnikiem x1 wystartuje w lipcu.

bannerMPC.png

Opublikowano

gra wyglada jak robiona w rpgmaker :D

Bo ma pixelartową grafikę? o.O

Poprostu strasznie podobna jest do jego grafiki a mechanika podobna do pewnej gry przegladarkowej.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

To w co możecie zagrać nie jest już wspierane z jednego względu, stara technologia i przerzucamy się na nowy silnik, który ułatwi nam pracę nad tytułem i cała rozgrywka będzie zaczynać się od nowa.

Testy miałem na myśli, nowej wersji gry 2.0, która nie będzie miała nic wspólnego z pierwowzorem. Nie udostępniamy newsów, bo chcemy dać ogólną zapowiedź. Ci co wchodzą na czat gry mogą zobaczyć nowości, ale niestety Ci co wchodzą od tak nic nowego nie ujrzą.

Co mogę więcej zdradzić pewnie to, że gra zmieni się o 180% względem gameplayu i dynamizmu. 

Opublikowano

Po co mam pisać forum jak już jest milion takich skryptów na które już poszły dziesiątki czy setki roboczogodzin. 

Różne rzeczy można mówić, ale na pewno nie, że jest zbugowane (bo mam zły nawyk poprawiać wszystko od razu) i na pewno nie, że jest paćką. Nie widziałeś kodu, nie widziałeś bug trackera, kalendarza, nie wiesz nawet pewnie co to za program p2ware planner czy microsoft project (ja korzystam z pierwszego). Nie widziałeś repozytoriów czy nawet części forum zamkniętej dla trolli.

To, że skończyły się zasoby i nie idzie dalej do przodu nie znaczy, że to co już powstało jest złe. Ale jaraj się dalej tym czymś czego autor jest nikim innym jak złodziejem. Kod pewnie też zlepiony z kilku innych aplikacji.

Ale autor przynajmniej pisał wszystko od zera i teraz pewnie pracuje cały czas aby to ruszyło.. Ale twój projekt umarł więc nie wiem po co dalej nas zapraszasz do tematu?

Opublikowano

Akurat z php nie będę rezygnował, nie ma to dla mnie różnicy, czy to będzie php, czy c++, a napewno z c++, lub czymś innym będzie więcej pierdolenia. Aczkolwiek zmieniłem ostatnio połączenie z bazą danych. Przedtem używałem zapytań od mysql_query, a teraz korzystam z PDO. Pozatym najłatwiej mi to pisać w PHP.

Co do beta testów, rozpoczną się one, gdy ukończymy wszystkie zakładki do dyspozycj gracza, kilka mapek oraz walkę pomiedzy graczem, a potworem, więc jest to jakieś 2-3 tygodnie

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Programista nie chce rozpisywać się na ten temat, więc nie zdradzam :) Kod jest zmodyfikowany po naszej myśli i dostosowany do naszych potrzeb :)

Nie zamierzamy P2W, sam jestem przeciwnikiem jako zwykły gracz, więc raczej tego nigdy  nie będzie.

Opublikowano

Jeśli chodzi o hosting to mamy pokrycie, więc nie trzeba się martwić o pieniądze, w lutym startuje nowy serwer, który będzie miał wyeliminowane błędy, które były na serwerze Fantasia. Gracze wychwytują coraz mniej niedociągnięć a nowy content jest ciągle dodawany i rozbudowany.

Byście darowali sobie porównywanie Margonem do naszej gry, która jest jeszcze we wczesnej fazie. Jeśli ktoś porównuje te dwie produkcję, to naprawdę jest amebą umysłową i nie chciałbym go spotkać w życiu realnym.

@MentolMen - każdy kto chciał to zresetował statystyki w tamten dzień, a Gitu chyba działał w tej sprawie, bo nikt nie miał błędów oprócz Ciebie.

Więcej pogody ducha gracze, bo nowości cd.

Ps. niedługo do gry wejdą dungeony.

Opublikowano

Kiedyś, dawno dawno temu byłem studentem informatyki. Na pierwszym semestrze było 350 szt. kolorowej młodzieży (kolorowe ubrania a nie skóra). Była np taka różowa barbie. Różowa torebka, różowe kozaczki, tlenione włosy... "Ja to muszę studiować, żeby rentę po tatusiu dostawać. Ta informatyka to chyba taki nowoczesny i dobry kierunek więc się zdecydowałam" - dziewczę uzasadniało swoją obecność.

I pomimo, że poziom tej informatyki był tak mizerny, że aż bolało (pytania egzaminacyjne do dzisiaj noszę w specjalnym zeszyciku i stanowią one doskonały rozweselacz w każdej kolejnej firmie, w której się zatrudniam), to z 350 osób na ostatnim semestrze zostało 30. Barbie odpadła na pierwszym.

Więc sry, ale tytuły magistra informatyki nie robią na mnie wrażenia. A chwalenie się z bycia studentem jest przezabawne.

Student nawet nie chce podjąć dyskusji w temacie, który go bezpośrednio dotyczy. "Deszcz pada" ....

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Logicznie to może być logiczne... Ale czy sens ma pisanie serwera w pehapie? :D

wg. mnie nie opłaca się ale każdy ma swoje zdanie.

Jeśli uprzeć sie przy php to tylko PHP7 + Websockets.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jeśli uprzeć sie przy php to tylko PHP7 + Websockets.

Co do Websockets to mój projekt, który rozwijam bez żadnych zapowiedzi jest w tym robiony i działa o niebo lepiej niż na Ajax :)

Co do fantasy-world, problem polega na tym, że nikt nie chce robić mi map, a to główna przyczyna dlaczego gra stoi.

bannerMPC.png

Opublikowano

Od poczatku projektu obserwuje postepy projektu i tylko czekam, az wystartuje. Przygladalem sie bacznie podczas jego powstawania i caly czas mialem nadzieje, ze wystartuje. W koncu sie doczekalem. Na pewno zawitam w grze, ale to czy zostane na dluzej zdecyduje poziom dopracowania gry (wiec, raczej zostane u was ;)). Nie pozostaje mi nic innego niz czekanie na start gry oraz podziekowanie za stworzenie czegos innego, jakiejs odskoczni. Powodzenia w prowadzeniu projektu, trzymam za was kciuki :)

Przepraszam za brak polskich znakow (niemiecka klawiatura, a proby przestawienia koncza sie niepowodzeniem).

Opublikowano

Kurde naprawde bardzo dlugo pracujecie nad tym projektem ile to? 2 lata? Mimo wszystko nie wazne co z tego wyjdzie gratuluje wytrwalosci i zaparcia, nie wazne na jakim poziomie gra bedzie, ale widac ze nie odpuszczacie i nie poddajecie sie, naprawde gratulacje i podziwiam! Mam nadzieje, ze tez i ja bede mial tyle wytrwalosci w moim projekcie, bacznie bede obserwowal jak prace postepuja ^^, zagrac nie zagram(nie moje klimaty).Jedyne co mi zostalo, to zyczyc powodzenia i dalszej wytrwalosci ! Obyscie skonczyli ten projekt.

Długo nam schodzi, ponieważ wszystko robimy sami we dwóch, grafikę, itemy, moby i ogólnie wszystko. Chcemy aby gra była bardzo rozwinięta, do tego potrzebny jest czas.

Opublikowano

Beta-testy potrwają około miesiąc, więc zapraszam wszystkich do testowania o oceniania na forum gry ;)

Opublikowano

Gra bardzo fajna, tylko gdzieniegdzie można znaleźć błędy językowe, np. na początku, jak gadasz z Maurycym:

"Postanowiłem wziąć Cię do swojego domu abyś mógł‚ tutaj wypocząć, nasi medycy się tobą zajęli i wyglądasz już o wiele lepiej niż na początku."

Przed "tutaj" to tak ni z gruchy ni z pietruchy ten przecinek ;_;.

Ale projekt bardzo zacny.

jw19e8.png

Opublikowano

znikąd nie ukradłem

No to powiedz skąd wziąłeś tę grafikę tła? Albo skąd pochodzą tile widoczne na dwóch małych screenach? Albo powiedz chociaż jak długo szukałeś w google grafika to kółko z domkiem :)

Typowo od margonem wzięte :>

Fox a jak tam z twoja gra?

Wolnego czasu nie mam, na zajęciach jest java więc żeby nie pisać jakiś gównoprogramów to robię moda do Minecrafta 1.7.10 więcej info na blogu

Opublikowano

Aktualnie pracujemy nad zakładką ,,Klan''. Poniżej zamieszczam dwa screen'y.

15339044129865504438.jpg27242777543372916992.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...