Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Eukill

może ostro, ale po co on zaczyna? Jeśli coś robi, to niech informuje o tym SWOIM temacie.

Dziękuje za pochwały (hihihi). A co do strony głównej, to uważam, że powinna być prosta i łatwa w obsłudze, ale jeśli znajdę jakiegoś dobrego grafika, może coś nowego zrobimy.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

nie spojrzałem na  date ^^  nie bij ;]  czyli    zająłeś się  pożyteczniejszy sprawami :]

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Writen "krul" masakruje gimbusów.

No dobra, to tylko taki żart. (Frozen tutaj jest najwyższy stopniem) :)

Ale nie wiem jak wy, ja juz w tą gre grałem.

Co mogę powiedzieć? Czekam na spektakularną klape.

Ale widać, że autor trochę w to pracy włożył.

gamedevmania.com

Opublikowano

A dużo ludzi przewidujecie na starcie?

Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć. 

Opublikowano

gra wyglada jak robiona w rpgmaker :D

Bo ma pixelartową grafikę? o.O

Poprostu strasznie podobna jest do jego grafiki a mechanika podobna do pewnej gry przegladarkowej.

Grafika jest podobna bo jest to pixel art, w wielu rpg'ach 2d jest stosowana :) A mechanika podobna bo nie da się wynaleźć koła 2 raz ;) Popatrz na gry typu MOBA, przecież wszystkie są kopią Lola :D

Opublikowano

Długo jeszcze trzeba będzie czekać? :/

Planowałem teraz zrobić betę i odpalić w we wrześniu. Jednak bety nie będzie a odpalenie będzie prawdopodobnie końcem października oficjalnie.

bannerMPC.png

Opublikowano

Nie można porównywać aplikacji tzw wewnętrznych do aplikacji robionych dla klienta.

Wewnętrzne robi sie na szybko, bo tak trzeba, nie generują zysków wiec nie muszą byc ładne/szybkie/wygodne, nie możesz nad nimi spedzić za dużo czasu bo czas to pieniądz. To ma jakoś działać i nic więcej. Robisz to w tym, w czym wyjdzie najszybciej.

Appki komercyjne, czyli takie, które wyjdą poza firmę/dział/grono przyjaciół to zupełnie inna szkoła projektowania i programowania. Gdybyś pokazał ten systemik o którym piszesz jakiemuś klientowi to pewnie kazał by ci wypierdalać i więcej nie dzwonić, nie pokazywać się. Wizytówki handlowców twojej firmy wylądowały by w niszczarce.

Jak cos to od 11 lat pracuję w zawodzie programisty, więc to też nie są info od kumpla przy piwku.

Analogicznie: gra, której dotyczy temat powstaje dla grupy przyjaciół. Dla dzieci od dzieci.

Bo gdyby to miało być coś porządnego to autor kierował by sie zupełnie innymi kryteriami. No ale czego można wymagac od dum®nego studenta?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

K***a kto?

Jak coś to mogę do ciebie przemawiać obrazkami albo memami z internetu. Będzie ci łatwiej zrozumieć.

Rozumiem wszytko, grafiki  ( przedmioty, mapy, potwory i wiele innych) są użyte tylko do testów lub bety. W ostatniej fazie gry zostaną one zmienione na nasze autorskie.

Opublikowano

Sprawdziłem i...

Ogólnie grafika bardzo ładna.

A co do rzeczy bardziej systemowych...

Nie można się obracać postacią. Co mam na myśli? Np. chcemy iść do góry i klikamy strzałkę w górę, ale tam stoi ściana, w którą oczywiście wejść nie możemy - logiczne. Problem w tym, że nasza postać nie obraca się w kierunku tej ściany. Osobiście (mój pogląd) uważam, że lepiej by było abyśmy się chociaż obrócili.

Już na początku gry spotyka nas pewne niedopatrzenie w dialogu: gdzieś tam stoi "moe" zamiast "może". Niby mały błąd, ale jest.

Kolejną sprawą jest to, że nie ma żadnej możliwości usunięcia konta ani zmiany e-maila. Jest to dość duży minus, według mnie.

W dodatku coś co mnie osobiście rozczarowało - zmieniło mi nick z IAmBoskiM na Iamboskim. Dla mnie jest to dość irytujące, raczej logiczne z jakich powodów.

Zmiane nicku poprawiłem, myślałem, że ludzie tego nie lubią  :D

Niedopatrzenia w dialogach mogą się zdarzyć, gdyż jest to serwer testowy.

Co do zmiany emailu i usunięcia konta, dodam te opcje w tym tygodniu.

Co do obracania to już to dodałem, dodatkowo dodam CTRL+Strzałka obraca w danym kierunku

A tutaj nowy szablon strony, jak oceniacie?

new_layout.png

Heh, fajnie że zmieniliście to z tym nickiem.

Tylko problem. Albo tego jeszcze nie odkryłem, albo nie da się usuwać postaci. Mam zaledwie 2 lvl, więc sobie pomyślałem usunąć postać, aby mieć normalny nick, no ale się nie da :(. A co jak co no ale usuwanie konta dla zmienienia nicku to troszkę przesada xD.

Sprawdziłem i...

Nie można się obracać postacią. Co mam na myśli? Np. chcemy iść do góry i klikamy strzałkę w górę, ale tam stoi ściana, w którą oczywiście wejść nie możemy - logiczne. Problem w tym, że nasza postać nie obraca się w kierunku tej ściany. Osobiście (mój pogląd) uważam, że lepiej by było abyśmy się chociaż obrócili.

Już na początku gry spotyka nas pewne niedopatrzenie w dialogu: gdzieś tam stoi "moe" zamiast "może". Niby mały błąd, ale jest.

Kolejną sprawą jest to, że nie ma żadnej możliwości usunięcia konta ani zmiany e-maila. Jest to dość duży minus, według mnie.

W dodatku coś co mnie osobiście rozczarowało - zmieniło mi nick z IAmBoskiM na Iamboskim. Dla mnie jest to dość irytujące, raczej logiczne z jakich powodów.

Zmiane nicku poprawiłem, myślałem, że ludzie tego nie lubią  :D

Co do obracania to już to dodałem, dodatkowo dodam CTRL+Strzałka obraca w danym kierunku

new_layout.png

Heh, fajnie że zmieniliście to z tym nickiem.

Tylko problem. Albo tego jeszcze nie odkryłem, albo nie da się usuwać postaci. Mam zaledwie 2 lvl, więc sobie pomyślałem usunąć postać, aby mieć normalny nick, no ale się nie da :(. A co jak co no ale usuwanie konta dla zmienienia nicku to troszkę przesada xD.

19.jpg

Opublikowano

Klon margonem czym sie chwalisz pajacu nikt na tym gownie grac nie bedzie chocbyscie doplacali.w pon napisze do tworcow grafik RPG MAKERA bo z tego co sie orientuje nie mozna ich grafik uzywac poza gra napisana w rpg makerze.

Umiecie zynac czyjes pomysly na gre bo sami jestescie pusci po piwie.iloraz inteligencji nie przerasta gowna lezacego na ziemi ani tego sie nie kopie lepiej przejsc z dala i nie miec stycznosci zegnam geniusze marsa

Kiedy dodacie nowe lokacje moby?

I moglibtscie lepsze te grafiki robic? Bo naprawde sa strasznie badziewne

I dajcie jakies info co macie w planach donkonca tego roku.bo wam umiera powoli ten serwer no chyba ze sie myle

@Revizor wspolczuje twoim rodzica ze takie cos im sie urodzilo i sie dziwic ze cie oddaja do psychiatryka na leczenie... serio tego potrzebuhesz powinnes tam czesc zycia spedzic

Opublikowano

Zależy w czym jesteś dobry, pisanie questów, tworzenie grafik, itemów, outfitów czy ogólnie organizacją :) Określ się jeśli można.

Na obecną chwilę najbardziej potrzebujemy osoby od pisania zadań, dialogów, questów.

Opublikowano

Określ późniejszy. Myślę, że ktoś niemiły już mógłby to zgłosić.

Chyba wiem kto będzie tym niemiłym....

C.d. tematu: Jak pisali inny: PHP + MMO = Katastrofa. Będziesz (dużo) więcej płacić za VPS niż zarabiać.

Opublikowano

Wejdź w źródło strony i przekonaj się jak marnie jest to napisane. ;)

Copy paste z jakiegoś silnika czy wysilili się i sami napisali?

Opublikowano

Nie wiem co rozumiesz po pojeciem bardziej rozwijany.

Oba te jezyki sa rozwijane w ten sposob by byly jak najlepsze w tym do czego zostaly stworzone.

gamedevmania.com

Opublikowano

Aby mieć tylko gre jak najmniejszym kosztem?

To rzeczywiscie php nadaje sie do takich projektow ktore tworzą pseudo programisci. I niestety te gry nigdy nie zostają ukonczone.

gamedevmania.com

Opublikowano

A tak prezentuje się teraz gra

8.png

Opublikowano

Sprawdziłem i...

Nie można się obracać postacią. Co mam na myśli? Np. chcemy iść do góry i klikamy strzałkę w górę, ale tam stoi ściana, w którą oczywiście wejść nie możemy - logiczne. Problem w tym, że nasza postać nie obraca się w kierunku tej ściany. Osobiście (mój pogląd) uważam, że lepiej by było abyśmy się chociaż obrócili.

Zmiane nicku poprawiłem, myślałem, że ludzie tego nie lubią :D

new_layout.png

bannerMPC.png

Opublikowano

Po czym poznać profesjonalny projekt? Chodzi oczywiście juz o samo pierwsze wrażenie - Po dobrej jakości, autorskich grafikach.

To jest właśnie to, co chyba tu pisałem - grafiki wyciągnięte z RPG Makera, jak w setkach innych 'projektów'. Mój podobno głupi i beznadziejny projekt gry farmerskiej znalazł rysownika duuuużo szybciej niż te wasze fantasy worldy. Poważnie, dużo lepiej było by dla was gdybyście startowali z ludzikami i drzewkami nagryzmolonymi w paincie.

Wracaj panie wiesniaku na ta swoja profesjonalna farme. Boze co za zgred.

@OT

Baw sie i rob co chcesz! Z dala od profesjonalnosci!

-> http://www.reinerstilesets.de/2d-grafiken/2d-animals/

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...