Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się doczepię, przy instalacji javy jest informacja że aż 3 biliony (poprawcie mnie jeśli się mylę) komputerów ma zainstalowaną jave. Więc nie rozumiem o co chodzi z "specjalną instalacją" skoro każdy normalny użytkownik tą javę ma zainstalowaną.

A co do Frozen to w przeciwieństwie do ciebie dużo umie, i stara się odwieźć cię od napisania czegoś czego będziesz żałował.

A co do twoich ostatnich słów to życzę powodzenia, i czekam aż się poddasz. Bo gra może ci wypali, ale co ci da produkcja którą pochwalisz się przed znajomymi? No chyba że masz dużo kasy, i jesteś na tyle hojny że będziesz dorzucał się do serwera i nie planujesz na grze zarabiać. Każdego szkoda.

mca.png
Opublikowano

Kiedy ruszacie z jakąś Close Betą ? Dalej używacie PHP'a czy staracie się poznać inne technologie które ułatwią wam prace i przyśpieszą serwer?

hcq0.png

Opublikowano

No nie powiedziałem, że kod wygląda ładnie. Ale Autor coś tam zrobił i małego tego nie jest.

Też tak kiedyś zaczynałem. Ale jak zacząłem tak szybko skończyłem.

Moją grę oddam do szerszej publiki dopiero jak ją zrobię :) Nie będzie żadnej durnej zapowiedzi. :p

Chociaż najpier planuję małe demo. A to za sprawą bardzo ciekawego wydarzenie, w którym mam zamiar wziąć udział.

gamedevmania.com

Opublikowano

Nie traktowal bym tego jako demotywacje, a raczej szczera ocene. Chyba po to ta swoja gre tu umiesciliscie.

Zapraszam na naszą stronę | www.nixtim.esy.es

Opublikowano

eeee. Właśnie przeczytałem na stronie gry, że Salur to grafik. Panowie zwracamy honor. Kolega mógł nie zrozumieć 90% postów w tym temacie.

Posty pisane są przez Gitu a nie Salura.

Wydaje mi się, że i tak nie zrozumiał 90% postów ;)

Gitu - student informatyki. Główny pomysłodawca projektu, stworzył 90% silnika gry, współtworzy niektóre grafiki, potwory jak i teksty dla NPC.

Czego cię uczą na tej informatyce? (nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne)

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Niezbadane są ścieżki, którymi błądzisz...

Niezbadana to jest lokalizacja twojego mózgu, chociaż podejrzewam, że zwyczajnie przesunął ci się o jakiś metr w stronę odbytu.

FB jest skompilowany do c++ przez narzędzie, które sami sobie stworzyli, ponieważ php ich zawiodło pod względem wydajności.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Twixt, zobacz sobie, kiedy ja tu ostatnio pisałem.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@foxbond` - A już szykowałem popcorn.....

Może pociągną, ale musieliby trochę poszukać. A tego w necie jest od groma. Ale tak - jeśli zrobią na RPG Makerze to daleko nie pociągną, ale to niemal jak z nulledowym IPB - Zazwyczaj jak nikt nie zgłosi i nie jest to duże forum to nie ma problemu. Może to będzie podobnie.

No, ale co ja mogę wiedzieć, przecież mam 3 miejsce w rankingu w grze, którą piszę :D (Pozostałe 2 postacie mają "lepszy" nick :D)

Opublikowano

Przynajmniej twórca margonem dał sobie spokój z PHP.

Cytat z wywiadu:

Stary silnik był pisany w PHP, nie dawał sobie rady z co raz większą ilością graczy online i synchronizacją serwerów. Nowy silnik napisany w C++ był po prostu logicznym tego następstwem. Poza tym ponowne napisanie go pozwoliło z góry lepiej go zaprojektować i przygotować pod nowe rozszerzenia w grze.

Więc ten cytat to chyba podsumowanie, że gier nie robi się w PHP.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jakieś postępy nad grą są już? Oczekuje jakiejś nowej gry takiego typu bo na margonem i innych takich nie da się już gdzie nie gdzie grać.

Opublikowano

Ludzie twórca Margonem  zaczynał tworzyć grę i wcale nie wyglądała lepiej niż to co jest pokazane... Też był studentem informatyki i do czego doszedł ? Zastanówcie się czasem czy warto robić z siebie idiotów i wykłócać się o wszystko, byle tylko kogoś zniechęcić do tworzenia gry. Zadam teraz podstawowe pytanie, dlaczego>? Dlatego bo boicie się konkurenci! Jesteś kozak to zrób coś podobnego, a nie tylko jęcz i wyśmiewaj innych! Do obu panów wcześniej!!

Opublikowano

No jakie strony niby? Inne mają swoje lub takie które pozwalają na użycia tego typu. To jest zwyczajna kradzież a ty go nie wiem dlaczego próbujesz usprawiedliwić. To samo tilesety, na tyle co widać po screenach są ukradzione z RPG makera.

Nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to się nie wypowiadaj, ja chcę uzyskać odpowiedź od autora.

Ps zapytałem Talbotta co sądzi o bezprawnym wykorzystywaniu jego pracy, czekam tylko na odpowiedz.

Opublikowano

O czym Ty człowkeku mówisz? Real time chodziło zapewne o nasłuch w czasie rzeczywistym a nie ,że to SKOMPILUJE język PHP.

Poza tym jakie standardowe funkcje php? echo zamienia się na std::echo czy coś takiego?

Opublikowano

Gra jeszcze nie umarła! :D Ostatnio pracowaliśmy nad nią dość mało czasu, ale teraz to się zmieniło. Zmieniony został system handlu gracza z npc, a także dodana została możliwość handlu gracza z innym graczem! A to obrazek handlu z NPC. Za niedługo dodamy nowe screeny! Możliwe, że pod koniec września uruchomimy otwarte testy!

4.png

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

xx

Opublikowano

Kaszana widzę, że głęboka analiza żywotności serwera, szkoda, że interesujesz się na tyle, że nie wiesz co aktualnie się dzieje. Uwielbiam konstruktywną krytykę :)

Mamy coraz więcej kodu w nowym silniku i będziemy zbliżać się do pierwszych testów.

Opublikowano

No, gra dobrze się prezentuje. Margonem mnie denerwuje, szukanie herosów nie jest dla mnie. Jak skończycie to może wejdę i oblukam trochę.

Lubię gry o tego typu grafice. Fajnie, że ktoś to jeszcze robi.

19.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...