Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metinek.eu [Dedyk] [Easy]

Gość Metinek-Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ostrze u wp nie jest zbugowane ? bijąc mobki na pustyni 130lvl'em padam, a bez ostrza idzie bez problemu 

podsumowując ostrze zabiera hp

• Odpowiedzi 538
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy ostrze u wp nie jest zbugowane ? bijąc mobki na pustyni 130lvl'em padam, a bez ostrza idzie bez problemu 

podsumowując ostrze zabiera hp

Będzie to naprawione, myślę że jutro w nocy będzie przerwa na 5 minut bo mam przygotowanych kilka fixów. 

Serwer się rozwija zapraszam :>

Beztytuup_ewwxwre.png

Beztytuup_ewwxeew.png

Opublikowano

Ludzi jak widać gra troche (minimapa)

79802513349000174616.jpg

Sielu czekam na kolejny update + jak da rade to powiekszenie eq :)

Naturalnie :) Metinka trzeba rozwijać, plany mam żeby poprawić rozgrywkę dla małych lv, dla nowych graczy żeby chcieli grać! Tak samo jak i dla graczy którzy grają od początku. 

Wszystko jest ok, mimo że jestem teraz mało dostępny bo:

Drodzy gracze, chce was powiadomić że będę mało dostępny od daty: 12.07.14 do daty: 15.07.14
Przyczyną tego jest mój wypoczynek + jestem lekko chory.

Pozdrawiam wszystkich i miłej gry. 

Zapraszam do gry! 

Nowicjusz
Opublikowano

nie dajcie sie nabrac, to nie jest easy...exp po 210 lvl-u wolniejszy niz na globalu

mam vip-a, lwa i pd, no i exp jest niby 50% a jeden lvl wbija sie  w godzine

to jest chore...

za wszelka cene chce zatrzymac graczy na serwerze

moim zdaniem to zalosne...

niepotrzebnie wywalilam kase na is

nie warto

co chwile zmienia sie regulamin, ktorego zreszta nikt nie przestrzega...

na poczatku, pierwsza postac wyexpilam piorunem, jak inni

ale teraz, przy drugiej wysiadam

ludzie, sa wakacje, nikt nie siedzi przy kompie 24/7

serwer nie przypomina juz tego na poczatku, tego z prezki

nie dajcie sie nabrac tak jak ja

no chyba, ze ktos ma cale wakacje na wbicie max lvl-a

jest jedno krolestwo, jedna mapa

po wbiciu max lvl-a i zrobieniu eq nie mozna nawet skoczyc do wrogiego krolestwa i powalczyc

podsumowujac, nuda... :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie dajcie sie nabrac, to nie jest easy...exp po 210 lvl-u wolniejszy niz na globalu

mam vip-a, lwa i pd, no i exp jest niby 50% a jeden lvl wbija sie  w godzine

to jest chore...

za wszelka cene chce zatrzymac graczy na serwerze

moim zdaniem to zalosne...

niepotrzebnie wywalilam kase na is

nie warto

co chwile zmienia sie regulamin, ktorego zreszta nikt nie przestrzega...

na poczatku, pierwsza postac wyexpilam piorunem, jak inni

ale teraz, przy drugiej wysiadam

ludzie, sa wakacje, nikt nie siedzi przy kompie 24/7

serwer nie przypomina juz tego na poczatku, tego z prezki

nie dajcie sie nabrac tak jak ja

no chyba, ze ktos ma cale wakacje na wbicie max lvl-a

jest jedno krolestwo, jedna mapa

po wbiciu max lvl-a i zrobieniu eq nie mozna nawet skoczyc do wrogiego krolestwa i powalczyc

podsumowujac, nuda... :)

Droga panno:

-Poziom wbiłaś szybko bo nie było 220 :D potem exp poprawiłem i to sporo.

-Całe wakacje na wbicie 230? Aha :C Tylko że jedna osoba wbiła 230 w 3 dni nie całe.

-Tak jedna mapa bo gracze mówili że nie potrzeba tyle przestrzeni.

Nowicjusz
Opublikowano

Sielu prosze cie

tak obladowana wspomagaczami jeden lvl wbijac godzine ???

to sie podoba tylko twoim kilku kolegom

i to pewnie z twojej gildii, wybacz...

i bez znaczenia jest czy mam vip-a z is czy nie

exp leci tak samo, nie pisz, ze nie

to mial byc serwer easy, czuje sie oszukana i tyle

wiem, ze harujesz jak wol nad serwerem

non stop go ulepszasz

nie mysl sobie, ze nie widze...

ale powaznie to expienie mnie irytuje

to taka syzyfowa praca jak na polaku...

miec vip-a i nie odczuwac roznicy w expie to cos nie tak...

inaczej zatrzymuj graczy

pozdrawiam i zdrowka zycze

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sielu prosze cie

tak obladowana wspomagaczami jeden lvl wbijac godzine ???

to sie podoba tylko twoim kilku kolegom

i to pewnie z twojej gildii, wybacz...

i bez znaczenia jest czy mam vip-a z is czy nie

exp leci tak samo, nie pisz, ze nie

to mial byc serwer easy, czuje sie oszukana i tyle

wiem, ze harujesz jak wol nad serwerem

non stop go ulepszasz

nie mysl sobie, ze nie widze...

ale powaznie to expienie mnie irytuje

to taka syzyfowa praca jak na polaku...

miec vip-a i nie odczuwac roznicy w expie to cos nie tak...

inaczej zatrzymuj graczy

pozdrawiam i zdrowka zycze

To albo expić nie umiesz albo expisz bez vipa, przy pd z ratami + IS lvl zajmuje 30min (pisze tu od 215lvl) a od 220 jeszcze szybciej. Easy to nie znaczy, ze za exp będziesz mieć 2lvle czy coś tylko, ze łatwo załatwić eq. Serwer jak najbardziej polecam graczy jest sporo wojny też się odbywają.

Opublikowano

Poza tym w kliencie mamy wbudowane auto pelerynki, więc nawet przy kompie być nie musisz a poziom bd się wbijał sam ;) i to jest fajnie, nie ma co ukrywać, ale exp w całym metinie jest strasznie monotonny i nudny. 

Polecam. 

xD 

Nowicjusz
Opublikowano

To albo expić nie umiesz albo expisz bez vipa, przy pd z ratami + IS lvl zajmuje 30min (pisze tu od 215lvl) a od 220 jeszcze szybciej. Easy to nie znaczy, ze za exp będziesz mieć 2lvle czy coś tylko, ze łatwo załatwić eq. Serwer jak najbardziej polecam graczy jest sporo wojny też się odbywają.

nie tlumacz mi co to jest easy...

czytaj ze zrozumieniem, mam:

vip+pd +lew +pd w eq= expie lvl 212 do 213 w godzine na mapce 200

nawet nie zostawiam na spacji tylko latam pomiedzy dwoma duzymi spotami obok siebie

nie gram w metka od wczoraj, nie mysle sie tu przechwalac

nie wiem jak mozna jeszcze szybciej expic

moze faktycznie na TYM serwerze sa inne sposoby expienia

moze mnie glupia ktos oswieci...

i jeszcze jedno,

nigdy nie pisalam, ze nie polecam serwera

kazdy ma swoj rozum i wie czego chce

ja tylko expic nie lubie calymi godzinami i tyle

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie powiem, ale gdyby przyszło mi zmieniać postacie jak skarpetki ( a lubię zmieniać postacie ) to bym normalnie ocipiał ...

Lecz co do expa to ja nie narzekam, ja bez vipa z ratami + pd + pd w eq + lew od 215 do 220 wbijałem w 2h :)

Niby na expa nie narzekam lecz potrafi wkurwić :P

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jak można zdobyć jakikolwiek kostium oprócz zakupu go w IS/ wygrania w OX i dostanie tego marnego garniaka od biologa ?

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

@UP:

Kamień Królestw lub od graczy, z tego co wiem sprzedają za bryłki/red perły.

zuopng_ewsxxqh.png

Opublikowano

SIELU, mam do Ciebie kilka pytań.

Otóż pisałeś, że zająłeś się nagrodami, a jako nagroda na ostatniej misji u biologa dostaje się " pieczęć elitarnego króla pająków " ( bynajmniej ja tak dostałem ), co tam z tej pieczęci jak dropu nie ma, więc gdzie tu jest sens ?

Druga sprawa, czy będziesz wprowadzał w najbliższym czasie jakieś urozmaicenia dla nowych jak i dla starych graczy ?

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, teraz Ci co wbili maksymalne poziomy a jest ich troche, będą się nudzić ( tak jak ja ) eq, misje ogarnięte...

Mógłbyś pomyśleć o jakiś dłuższych misjach etc.  Jest tego od cholery...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

SIELU, mam do Ciebie kilka pytań.

Otóż pisałeś, że zająłeś się nagrodami, a jako nagroda na ostatniej misji u biologa dostaje się " pieczęć elitarnego króla pająków " ( bynajmniej ja tak dostałem ), co tam z tej pieczęci jak dropu nie ma, więc gdzie tu jest sens ?

Druga sprawa, czy będziesz wprowadzał w najbliższym czasie jakieś urozmaicenia dla nowych jak i dla starych graczy ?

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, teraz Ci co wbili maksymalne poziomy a jest ich troche, będą się nudzić ( tak jak ja ) eq, misje ogarnięte...

Mógłbyś pomyśleć o jakiś dłuższych misjach etc.  Jest tego od cholery...

Co do nagrody była ona od początku serwera dlatego tak wyszło.

Tak będę, chce zmienić cały start gry, żeby nowi gracze chcieli grać a ci starzy żeby mieli jakieś zajęcia.

Będę myślał wraz z graczami co można zrobić. 

Opublikowano

Co do nagrody była ona od początku serwera dlatego tak wyszło.

Tak będę, chce zmienić cały start gry, żeby nowi gracze chcieli grać a ci starzy żeby mieli jakieś zajęcia.

Będę myślał wraz z graczami co można zrobić. 

ogarniesz to ostrze ? dziś wbiłem na dunga i tylko zmarnowałem przepustkę gdyż wziąłem spota i odrazu padłem,a bicie bez ostrza wolne :D

Opublikowano

ogarniesz to ostrze ? dziś wbiłem na dunga i tylko zmarnowałem przepustkę gdyż wziąłem spota i odrazu padłem,a bicie bez ostrza wolne :D

Tak ogarnę jak najszybciej :)

Dzisiaj może być przerwa nad ranem. 

Opublikowano

Drodzy gracze nie pierwszy raz pisze ale tak bywa  ohmy.png

Jak wiecie, (bądź niektórzy) jestem zawziętą osobą, gdy coś nie idzie po mojej myśli się denerwuje. 

Ten serwer dużo dla mnie znaczy, bo dużo czasu przy nim spędziłem i dalej spędzam. Nie chce aby licznik osiągał ~500+ Online, chce go poprawić.

Ciągle coś się zmienia, ciągle coś poprawiam lecz graczy dalej nie przybywa. Jeszcze raz, serwera nie zostawię w życiu! Nie należę do takich...

Moje plany na szybko:

-Wprowadzenie 3 starych (odświeżonych) królestw. Stare mapy m1 tylko mocno odświeżone.

-Usunięcie map startowych, Wioska itp itp. Dodanie jednej na której by się dobijało 80 lv, potem grota.

-Zwiększenie % na ulepszanie dla małych lv.

-Ustawienie od nowa respu bossów/mobów/metków wraz z ich dropem do 180 lv.

-Dodanie misji od 1 do 230 lv.

-Dodanie 240 lv wraz z mapą dungeonem i czymś jeszcze

-Całkowite dopięte na 100% wyrównanie klas

-I nie wiem bo strasznie ryje mi banie to że na metinku jest tylko +500 online  sad.png

Zapraszam na forum do wypowiadania się.....

Opublikowano

Jak wiecie, (bądź niektórzy) jestem zawziętą osobą, gdy coś nie idzie po mojej myśli się denerwuje. 

Ten serwer dużo dla mnie znaczy, bo dużo czasu przy nim spędziłem i dalej spędzam. Nie chce aby licznik osiągał ~500+ Online, chce go poprawić.

Ciągle coś się zmienia, ciągle coś poprawiam lecz graczy dalej nie przybywa. Jeszcze raz, serwera nie zostawię w życiu! Nie należę do takich...

Moje plany na szybko:

-Wprowadzenie 3 starych (odświeżonych) królestw. Stare mapy m1 tylko mocno odświeżone.

-Usunięcie map startowych, Wioska itp itp. Dodanie jednej na której by się dobijało 80 lv, potem grota.

-I nie wiem bo strasznie ryje mi banie to że na metinku jest tylko +500 online  sad.png

Ja jestem za wszystkim co chcesz wprowadzić.

Jedno Ci mogę podpowiedzieć, mnóstwo graczy lubi jak na serwerze są kostiumy do " lansu ", mógłbyś dodać kilka npc od misji i zrobić misję które potrwały by trochę, a jako nagroda to losowe ale zajebiste kostiumy :)

Trochę nagrałem się na różnych serwerach i wiem, że kostiumy to dobra sprawa i przyciągają nowych graczy. Ty musisz się przełamać i nie słuchać opinii kilku osób którzy chcąc zrobić z serwera ich serwer wymarzony.

Nie wprowadzając nic będziemy stać dalej jak stoimy, takie zmiany jak przywrócenie królestw, zrobienie jednej dużej mapki to są małe zmiany.

Musisz pomyśleć o nowych kostiumach, nowych fryzurach, nowych wierzchowcach, tylko tak aby nie przesadzić  :)

Jest tyle serwerów, każdy ma coś innego, można patrzyć i coś wymyślać.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Moje plany na szybko:

Jak zobaczyłam zapowiedź Metinka to spodobało mi się wszystko, co teraz chcesz zmienić. Dla przeciętnego gracza zawsze monotonne i nudne było wbijanie początkowych lvli, bo na każdym serwerze lokacje wyglądały tak samo. Włożyłeś tyle pracy, żeby edytować mapy początkowe a teraz chcesz je usunąć? Od samego początku słuchasz wszystkich, oprócz siebie samego. Dopiero co mówiłeś, że m1 nie będziesz zmieniał, bo robiłeś to kilka razy a teraz o :P Może gdybyś szedł za własnym instynktem i robił serwer tak jak Ty chcesz a nie jak chce przeciętny gimbus - rankingowiec to miałbyś tyle ludzi, ile było na początku. Przemyśl to sobie póki jest jeszcze czas :)

2chao03.jpg

Opublikowano

Widac ze dlugo grasz wp i wiesz ze to jest bug. Gratulacje.

To nie jest bug.

W opisie skila masz napisane "ibrazenia dodanw do pz" to wlasnie przez to padasz bo bijesz zbyt duzo w moby i mjak np masz full hp to zamiast dodawac te hhp to odejmuje

Opublikowano

Moje plany na szybko:

Co do reklamy również się staram, teraz zaprosiłem całą ekipę ok (30 osóB) zrobiłem parę prezentacji na rożnych for, no ale to za mało. Polecam zainwestować w Youtuberów 5k widzów + na 100% przyniesie to skutek. Co do innych zmian, jestem jak najbardziej za ;)

xD 

Opublikowano

Widac ze dlugo grasz wp i wiesz ze to jest bug. Gratulacje.

To nie jest bug.

W opisie skila masz napisane "ibrazenia dodanw do pz" to wlasnie przez to padasz bo bijesz zbyt duzo w moby i mjak np masz full hp to zamiast dodawac te hhp to odejmuje

Właśnie gram z 2 raz ? i pierwszy raz się z tym spotkałem zawsze bijąc dużo mobów ostrze dodawało a tu odejmuje ? dziwne 

Opublikowano

Właśnie gram z 2 raz ? i pierwszy raz się z tym spotkałem zawsze bijąc dużo mobów ostrze dodawało a tu odejmuje ? dziwne 

nie jest dziwne. Tak się po prostu dzieje. Ja osobiscie spotkałem sie z tym na większosci serwerów ;) z tego co pamiętam to nawet na pl był ten "bug" gdzie ktoś padł w m1 na 90lvl.

2ag6arq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...