Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rząd do dymisji - natychmiast!

Wojciech..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to podaj twój przepis na sukces ile zarabiasz i w jakiej pracy ?   Wy socjaliści lubicie mówić ogólnikowo co nie ma pokrycia w rzeczywistości. Ciekaw jestem jak na studiach można zarobić więcej niż 1300.

Gastronomia. Więcej informacji na temat mojego życia prywatnego ci nie potrzeba.

Trzeba myśleć i pracować. Ale pracować z głową. To, że pójdziesz na budowę czy przerzucać paczki w magazynie nie oznacza, że na tym dużo zarobisz. Ciężka praca =/= Dobra praca :)

I ciekaw jesteś jak zarabiać równolegle ze studiami? Bardzo prosto. Idziesz na studia dzienne, rano się uczysz, wieczorem zapierdalasz, najlepiej 6 dni w tygodniu. Gdzie tu filozofia?

Dodatkowo znalazłem pracę bez żadnego doświadczenia w branży, wystarczy szukać, a nie narzekać, że skończyły się stanowiska. Stanowiska pracy są ZAWSZE, nie ma ludzi, którzy chcieli by je obsadzić, taka prawda.

742611478555387739101.jpeg

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gastronomia. Więcej informacji na temat mojego życia prywatnego ci nie potrzeba.

Trzeba myśleć i pracować. Ale pracować z głową. To, że pójdziesz na budowę czy przerzucać paczki w magazynie nie oznacza, że na tym dużo zarobisz. Ciężka praca =/= Dobra praca :)

I ciekaw jesteś jak zarabiać równolegle ze studiami? Bardzo prosto. Idziesz na studia dzienne, rano się uczysz, wieczorem zapierdalasz, najlepiej 6 dni w tygodniu. Gdzie tu filozofia?

Dodatkowo znalazłem pracę bez żadnego doświadczenia w branży, wystarczy szukać, a nie narzekać, że skończyły się stanowiska. Stanowiska pracy są ZAWSZE, nie ma ludzi, którzy chcieli by je obsadzić, taka prawda.

Jeśli ktoś ma wykształcenie wyższe to chyba jako np kucharz nie będzie robił. Zawsze będzie szukał pracy w dziedzinie w jakiej ukończył szkołę . Inżynier to inna sprawa zawsze są potrzebni nie wypali jako inżynier to będzie technikiem. 

Jestem ciekaw co ty tam robisz bez doświadczenia i mówisz że dużo zarabiasz. Chyba nie gotujesz.

Deus vult

Opublikowano

No masz rację, tylko wiesz dla studenta z warszafki albo młodzika który mieszka z rodzicami to może i jest dobra praca, ale powiedz to facetowi który musi utrzymać żonę i kilkoro dzieci, pracy dla takich ludzi nie ma, albo będą żyć na skraju biedy i nędzy taka prawda. A co do gastronomi to 90% początkujących zaczyna i przez dłuży czas pracuje na zmywaku xDD wiem moja matka jest szefem kuchni, i kilka razy miała już praktykantów.

Ale w zawodzie nie zaprzeczę źle się nie zarabia.

Smiac sie czy plakac? 

Polataja sobie, pomachaja choragiewkami potem wroca do domow i beda jeczec, ze nic sie nie zmienilo, a oni tacy bojownicy o wolnosc. 

Widzisz oni poszli z jakąś nadzieją, demonstrując coś, a ty siedzisz przed kompem i się opierdalasz pisząc zbędne komentarze, kto wychodzi lepiej ?

NJxbd4x.png

Opublikowano

Smiac sie czy plakac? 

Polataja sobie, pomachaja choragiewkami potem wroca do domow i beda jeczec, ze nic sie nie zmienilo, a oni tacy bojownicy o wolnosc. 

Ty tak serio, czy downa masz? 

Opublikowano

Widzisz oni poszli z jakąś nadzieją, demonstrując coś, a ty siedzisz przed kompem i się opierdalasz pisząc zbędne komentarze, kto wychodzi lepiej ?

Nie widze roznicy w siedzeniu przed kompem, a machaniem chorągiewką na placu.

Rzad ma na to wyjebane dopoki ten tlum nie wbije im na chaty, a na to sie nie zanosi.

Ty tak serio, czy downa masz? 

Powiedzial 15 latek jaracy sie Bonusem BGC.

To powiedz mi jak bedzie? 

Dopoki nie zrobia wjazdu na wiejska kazda taka demonstracja jest warta tyle co poranna kupa.

Opublikowano

Powiedzial 15 latek jaracy sie Bonusem BGC.

To powiedz mi jak bedzie? 

Dopoki nie zrobia wjazdu na wiejska kazda taka demonstracja jest warta tyle co poranna kupa.

Nawet tego nie skomentuje. I nie wypowiadaj się na temat mojego wieku, bo jesteś za krótki w butach do takich rzeczy. Nie chce Ci się nawet ruszyć dupy aby zmieniać kraj, więc wracaj do wpierdalania pączków przed komputerem.

Opublikowano

No masz rację, tylko wiesz dla studenta z warszafki albo młodzika który mieszka z rodzicami to może i jest dobra praca, ale powiedz to facetowi który musi utrzymać żonę i kilkoro dzieci, pracy dla takich ludzi nie ma, albo będą żyć na skraju biedy i nędzy taka prawda. A co do gastronomi to 90% początkujących zaczyna i przez dłuży czas pracuje na zmywaku xDD wiem moja matka jest szefem kuchni, i kilka razy miała już praktykantów.

Ale w zawodzie nie zaprzeczę źle się nie zarabia.

Zależy jaka knajpa. Nie od dzisiaj wiadomo, że kelnerzy zarabiają 2x więcej na napiwkach niż z wypłat. 350zł dniówki to pikuś do zrobienia ;)

Mój współpracownik utrzymuje tak żonę i dwójkę dzieci. Praca jest, tylko trzeba jej szukać.

Opublikowano

Zależy jaka knajpa. Nie od dzisiaj wiadomo, że kelnerzy zarabiają 2x więcej na napiwkach niż z wypłat. 350zł dniówki to pikuś do zrobienia ;)

Mój współpracownik utrzymuje tak żonę i dwójkę dzieci. Praca jest, tylko trzeba jej szukać.

Utrzymuje to rozległo słowo, należało by spytać na jakim poziomie hmmm.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Utrzymuje to rozległo słowo, należało by spytać na jakim poziomie hmmm.

Boże, czepiasz się każdego, najbardziej nieistotnego szczegółu. Na przyzwoitym poziomie, zadowolony?

Opublikowano

Boże, czepiasz się każdego, najbardziej nieistotnego szczegółu. Na przyzwoitym poziomie, zadowolony?

Jeśli dla ciebie życie w nędzy a życie na poziomie to nieistotny szczegół to żyjemy w innym świecie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jeśli dla ciebie życie w nędzy a życie na poziomie to nieistotny szczegół to żyjemy w innym świecie.

Usilnie myśli że jak dobrze Jemu czy jego znajomemu się powodzi lub żyje na poziomie, to każdemu się tak powodzi. 

Deus vult

Opublikowano

up

i po c**j to refreszowac? polacy rodacy cebulacy jedyne co potrafia robic to siedziec na takich mpc i wylewac bul dupy, k***a, w normalnym, cywilizowanym kraju, ludzie nie dali by sobie pluc w ryj tak jak daja sobie polacy, ale ze nie jestesmy w normalnym, cywilizowanym kraju, tylko w chlewie obsranym gownem to inna sprawa

Opublikowano

To panowie pozwolicie że też coś napiszę..

Jest takie powiedzonko "nie ma na kogo głosować bo świnie się dobrały do koryta i odejść nie chcą".. No fakt, i tu się pojawiają miłośnicy pana Korwina i jego prawicy.. Ehm.. Tak.. Gada niekiedy z sensem, niby ma ten swój plan itd. itp. ale przypomnijmy sobie wszyscy jak to było gdy Tusk pierwszy raz startował.. Ile to on się naobiecywał, ile to on planów na przyszłość kraju przedstawiał.. A jak widać g**no z tego jest..

Do czego zmierzam?

A no to tego że nikt z nas nie wie jak bardzo jaki polityk ma nasrane w głowie.. Korwin niby dobry zawodnik, ale każdy jest tym dobrym zawodnikiem do czasu.. To jest właśnie jeden z głównych powodów, dlaczego jest taka słaba frekwencja na wyborach.. Ludzie po prostu przestali werzyć w polityków i ich poglądy. Jeżeli chodzi o ludzi, którzy uciekają z kraju dla pracy:

Dlaczego wielu z was uważa że Oni są gorsi?.. To że chcą żyć lepiej niż żyliby w Polsce czyni ich gorszym?.. Nie oszukujmy się, aktualna sytuacja w polsce sprawia że ludzie uciekają za granicę w poszukiwaniu pracy, do której się kształcili w szkołach.. Tak wiem.. W polsce na pewno są zakłady, pod kierunek w jakim się dana osoba kształciła, no ale jeżeli weźmiemy pod uwagę te wszystkie podatki itd. itp. to w większości przypadków okazuje się że taka praca jest po prostu nieopłacalna.. I tu się zaczynają wyjazdy za granicę..

Teraz się wypowiem na temat homoseksualistów

Na początek ujmę to tak:

Weź całe jedzenie jakie ci w rękę wpadnie, dodaj mleko, zrób koktajl i ew. weź coś na przeczyszczenie i wypij... Wtedy sobie przypomnisz do czego służy dupa...

A teraz do rzeczy:

Związki homoseksualne to jest jak na moje jakiś uraz psychiczny.. z naukowego jak i religijnego punktu widzenia człowiek żyje głównie po to by utrzymać swój gatunek.. No okej.. Ale wytłumaczcie mi proszę jak dwóch panów zrobi sobie dzieciaka? Dwie panie jeszcze mają taką możliwość poprzez sztuczne zapłodnienie, ale jak wszyscy będą tak bardzo to wszystko popierać to Ja aż się boję pomyśleć w jakim świecie będą żyły moje prapra wnuki... Skoro teraz ludzie uczą że w związkach homoseksualnych nie ma nic dziwnego to strach pomyśleć co będzie potem.. Nie mam nic przeciwko równości i tolerancji, ale niech to będzie równość i tolerancja religijna (aczkolwiek muzłumanie tez ostatnio szaleją), rasowa, kulturowa itd. a nie równość i tolerancja czegoś co z logicznego punktu widzenia nie powinno mieć prawa bytu :O

Pozdrawiam

Opublikowano

Na początek ujmę to tak:

Weź całe jedzenie jakie ci w rękę wpadnie, dodaj mleko, zrób koktajl i ew. weź coś na przeczyszczenie i wypij... Wtedy sobie przypomnisz do czego służy dupa...

A teraz do rzeczy:

Związki homoseksualne to jest jak na moje jakiś uraz psychiczny.. z naukowego jak i religijnego punktu widzenia człowiek żyje głównie po to by utrzymać swój gatunek.. No okej.. Ale wytłumaczcie mi proszę jak dwóch panów zrobi sobie dzieciaka? Dwie panie jeszcze mają taką możliwość poprzez sztuczne zapłodnienie, ale jak wszyscy będą tak bardzo to wszystko popierać to Ja aż się boję pomyśleć w jakim świecie będą żyły moje prapra wnuki... Skoro teraz ludzie uczą że w związkach homoseksualnych nie ma nic dziwnego to strach pomyśleć co będzie potem.. Nie mam nic przeciwko równości i tolerancji, ale niech to będzie równość i tolerancja religijna (aczkolwiek muzłumanie tez ostatnio szaleją), rasowa, kulturowa itd. a nie równość i tolerancja czegoś co z logicznego punktu widzenia nie powinno mieć prawa bytu :O

@WujekFafer Owszem, jest to dziwne i nienaturalne. Aktualne myślenie polega na tym że poza swoją orientacją seksualną której nie wybrali są normalnymi ludźmi, i nie należy ich dyskryminować z tego jednego powodu. Jak już mają zrąbaną psychikę w tej kwestii, mogą jednak również kochać i dlatego chcą takich małżeństw.

Opublikowano

Na początek ujmę to tak:

A teraz do rzeczy:

Pozdrawiam

Jeśli uważasz, że celem życia jest rozmnażanie to musisz mieć smutne życia.

Celem życia jest robić jak najwięcej rzeczy, kochać, przeżywać jak najwięcej i po prostu cieszyć się życiem.

Związki homoseksualne pozwalają na dokładnie taką samą miłość jak związki heteroseksualne. Tyle.

Opublikowano

Celem życia jest robić jak najwięcej rzeczy, kochać, przeżywać jak najwięcej i po prostu cieszyć się życiem.

Związki homoseksualne pozwalają na dokładnie taką samą miłość jak związki heteroseksualne. Tyle.

Łatwo Ci mówić z perspektywy osoby biseksualnej.

Prokreacja jest jak najbardziej celem małżeństwa, lecz są wyjątki.

Opublikowano

:huh:

Przecież związek homoseksualny nie może uprawiać seksu tak samo jak związek normalny - heteroseksualny. 

Opublikowano

:huh:

Przecież związek homoseksualny nie może uprawiać sexu tak samo jak związek normalny - heteroseksualny. 

Powiedziałem miłość a nie seks.

Po pierwsze, nie gwałć języka, którym mówisz i mów poprawnie. "Seks", nie "S*x"...

Po drugie poza miłością, seks homoseksualny również jest możliwy i normalny. To, że różni się od heteroseksualnego nie czyni go nienormalnym tylko innym.

Łatwo Ci mówić z perspektywy osoby biseksualnej.

Prokreacja jest jak najbardziej celem małżeństwa, lecz są wyjątki.

Jeśli patrzysz na życie z biologicznego punktu widzenia to owszem, celem naszej egzystencji jest prokreacja.

Ale jeśli jesteś normalnym człowiekiem i patrzysz na swoje życie z zdrowego, empatycznego i głębszego punktu widzenia to najważniejsze są uczucia i przeżycia, które tak samo może zagwarantować związek homo- jak i heteroseksualny. Jeśli nie wierzysz w miłość w związkach homoseksualnych to automatycznie tracisz prawo do tej dyskusji bo mało wiesz o tematach, o których mówisz. Kropka.

Opublikowano

Po drugie poza miłością, seks homoseksualny również jest możliwy i normalny. To, że różni się od heteroseksualnego nie czyni go nienormalnym tylko innym.

Jak to przeczytałem to zrozumiałem, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Dla Ciebie pakowanie 15-20 cm, może 10 cm w d*** jest normalne? Szkoda czasu i nerwów na dyskusję z takimi jak ty.

Opublikowano

@hrabia

Nikt nie twierdzy, że nie istnieje coś takiego jak "miłość homoseksualna" tylko, że to jest zboczenie tak samo jak pożądliwa miłość 40 latka do 10 latki czy człowieka do zwierzęcia, albo jeszcze człowieka do samego siebie.Zostało to naukowo udowodnione.Homoseksualizm został wykreślony tylko z dwóch powodów: 1.Żeby zdjąć piętno społeczne z homoseksualistów i żeby mogli się swobodnie leczyć. 2.Przez naciski różnych środowisk LGTB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...