Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rząd do dymisji - natychmiast!

Wojciech..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś dostać warna za spam, w każdym poscie to samo, po co tu się udzielasz skoro nie umiesz dyskutować. "Poszukaj se w google" to twój jedyny argument? Pokaż ,że masz chodź trochę rozumu w głowie i znajdź przynajmniej ze 3 artykuły, bo ja jakoś nie mogę nic znaleźć.

dalej nic nie dostalem na to że homoseksualizm jest normalny, to jest zwykłe kalectwo, błąd w systemie itd. 

Deus vult

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP: typowa prawica, żadnych argumentów, tylko zakrzyczeć, zwyzywać i się obrazić, tzw "masakrowanie".

Hrabia wrzucił na poprzednią stronę kilka prezentacji naukowych, ale niestety nie po "polacku", więc się nie doczytasz.

Opublikowano

Tak, są to opracowania badań psychologicznych udowadniających to. Nie będę szukał ci polskich linków, które mogą być źle przetłumaczone, jesteś dużym chłopcem, poradzisz sobie.

I poczekaj, bo nie kumam. Prosisz o linki do badań udowadniających normalność seksualizmu, tak? Ok, dałem ci dokładne badania. Potem ty, ni stąd ni zowąd wrzucasz mi linki dementujące obiektywność GŁOSOWANIA na temat homoseksualizmu bez żadnych badań? Bez sensu.

Od kiedy to BROSZURA absolwenta teologii jest badaniem naukowym? Człowieku, przestań się ośmieszać...

No to podaj dowód naukowy, na to że homosie są normalne. haha Wolne żarty,

Deus vult

Opublikowano

No to podaj dowód naukowy, na to że homosie są normalne. haha Wolne żarty,

"Biology is Behind Homosexuality in Sheep, Study Confirms." Health and Medicine Week (2004): 422. ProQuest. Bryn Mawr College Canaday Library. 25 Sept. 2006

Diamant, Louis. Male and Femal Homosexuality: Psychological Approaches. Cambridge: Hemisphere Corporation, 1987. 129-153.

Kristof, Nicholas D. "Gay At Birth?" New York Times (2003): a19. ProQuest. Bryn Mawr College Canaday Library. 24 Sept. 2006

Levay, Simon. "The Biology of Sexual Orientation." Homepage of Simon LeVay. Feb. 2006. 25 Sept.2006

Schoenfeld, Thomas A. "Biology and Homosexuality." Science 254 (1991): 630. JStor. Bryn Mawr College Canaday Library. 25 Sept. 2006

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@UP: typowa prawica, żadnych argumentów, tylko zakrzyczeć, zwyzywać i się obrazić, tzw "masakrowanie".

Ty gościu jesteś jakiś niereformowalny, podałem Ci wyżej link do badań i tekst, to są wystarczajace dowody. Ale jednak nic ty mi nie podałeś, tak jak hrabia14. Żałosne. 

Deus vult

Opublikowano

@hrabia14

Tak, przeczytaj cały ten artykuł.Właśnie, to głosowanie nie było podparte badaniami, które udowadniałyby, że homoseksualizm jest normalny.Ja nadal czekam na polskie wersje tych twoich badaniach, bo nigdzie ich nie mogę znaleźć.To w twoim interesie leży, żeby ja je dostał.Ciężar dowodu spoczywa na oskarżycielu.

A ten drugi link co podałem?

Nawet Starowicz mówiąc, że homoseksualizm nie jest chorobą, powołuje się  tylko i wyłącznie na to, że został po prostu wykreślony z listy chorób.

Opublikowano

(1) Porter R. (1997) Bringing order to mental disorders Nature, 389: 805-806 (artykuł płatny)

(2) Hooker E. (1957) The adjustment of the male overt homosexual. Journal of Projective Techniques, 21: 18-31

(3) Robins, E., Saghir, M.T. (1971) Male and female homosexuality: natural history. Comprehensive psychiatry [0010-440X] 6,12:503 (artykuł płatny)

(4) Hooker, E. (1993) Reflections of a 40-Year Exploration: A Scientific View on Homosexuality American Psychologist, 48/4: 450-453 (artykuł płatny)

(5) Satinover J.B., M.D., Ph.D. (2005) The "Trojan Couch": How the Mental Health Associations Misrepresent Science, NARTH

(6) Lewis CE, Saghir MT, Robins E., (1982) Drinking patterns in homosexual and heterosexual women. Journal of Clinical Psychiatry. 43/7: 277-279.

(7) Saghir M.T., Robins E., Walbran B., Gentry K.A. (1970) Homosexuality. III. Psychiatric disorders and disability in the male homosexual. American Journal of Psychiatry. 126/8:1079-1086; (artykuł płatny)

Saghir M.T., Robins E., Walbran B. (1969) Homosexuality. II. Sexual behavior of the male homosexual. Archives of General Psychiatry. 21/2: 219-229. (artykuł płatny)

(8) Komisja Taksonomiczna jest odpowiedzialna za publikowanie Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – (DSM) - spisu chorób.

(9) Bayer R.(1987), Homosexuality And American Psychiatry: The Politics Of Diagnosis. Princeton: Princeton University Press, s. 104.

(10) Satinover J. B. (2005) op.cit.

(11) Conrad P., Schneider J.W. (1992) Deviance and medicalization: from badness to sickness, Temple University Press, Philadelphia, s. 209

(12) Lief, H. (1977) Sexual Survey Number 4: Current Thinking on Homosexuality, Medical Aspects of Human Sexuality: 110-11.

http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/34-psychologia/181-dlaczego-homoseksualizm-zosta-wykrelony-z-listy-chorob-psychicznych

Deus vult

Opublikowano

@hrabia14

Tak, przeczytaj cały ten artykuł.Właśnie, to głosowanie nie było podparte badaniami, które udowadniałyby, że homoseksualizm jest normalny.Ja nadal czekam na polskie wersje tych twoich badaniach, bo nigdzie ich nie mogę znaleźć.To w twoim interesie leży, żeby ja je dostał.Ciężar dowodu spoczywa na oskarżycielu.

A ten drugi link co podałem?

Ten drugi link jest ARTYKUŁEM bazowanym na badaniach, nie badaniem. Widzisz subtelną różnicę? ;)

A ja czekam, aż będę mógł dyskutować z kimś komu uniwersalny, podstawowy język angielski nie będzie sprawiał problemu. Wymagam zbyt dużo?

To by leżało w moim interesie, gdybym w przekonaniu ciebie miał jakikolwiek interes. Ty nie chcesz się uczyć, nie chcesz patrzeć na sprawy z różnych perspektyw, ty chcesz udowodnić swoją rację za wszelką cenę. Gdzie tu korzyść dla mnie?

Opublikowano
(1) Porter R. (1997) Bringing order to mental disorders Nature, 389: 805-806 (artykuł płatny)

(2) Hooker E. (1957) The adjustment of the male overt homosexual. Journal of Projective Techniques, 21: 18-31

(3) Robins, E., Saghir, M.T. (1971) Male and female homosexuality: natural history. Comprehensive psychiatry [0010-440X] 6,12:503 (artykuł płatny)

(4) Hooker, E. (1993) Reflections of a 40-Year Exploration: A Scientific View on Homosexuality American Psychologist, 48/4: 450-453 (artykuł płatny)

(5) Satinover J.B., M.D., Ph.D. (2005) The "Trojan Couch": How the Mental Health Associations Misrepresent Science, NARTH

(6) Lewis CE, Saghir MT, Robins E., (1982) Drinking patterns in homosexual and heterosexual women. Journal of Clinical Psychiatry. 43/7: 277-279.

(7) Saghir M.T., Robins E., Walbran B., Gentry K.A. (1970) Homosexuality. III. Psychiatric disorders and disability in the male homosexual. American Journal of Psychiatry. 126/8:1079-1086; (artykuł płatny)
Saghir M.T., Robins E., Walbran B. (1969) Homosexuality. II. Sexual behavior of the male homosexual. Archives of General Psychiatry. 21/2: 219-229. (artykuł płatny)

(8) Komisja Taksonomiczna jest odpowiedzialna za publikowanie Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – (DSM) - spisu chorób.

(9) Bayer R.(1987), Homosexuality And American Psychiatry: The Politics Of Diagnosis. Princeton: Princeton University Press, s. 104.

(11) Conrad P., Schneider J.W. (1992) Deviance and medicalization: from badness to sickness, Temple University Press, Philadelphia, s. 209

(12) Lief, H. (1977) Sexual Survey Number 4: Current Thinking on Homosexuality, Medical Aspects of Human Sexuality: 110-11.
http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/34-psychologia/181-dlaczego-homoseksualizm-zosta-wykrelony-z-listy-chorob-psychicznych

Nawet nie wiesz czy te artykuły potwierdzają twoje hipotezy haha.

Opublikowano

Nawet nie wiesz czy te artykuły potwierdzają twoje hipotezy haha.

To są źródła badań (do strony której podałem wyżej) dla takich nieudaczników jak ty. Pewnie nawet nie otwarłeś.

Marna prowokacja w sygnaturze, typowe lewicowe zjawisko doliny intelektualnej. Sam się masakrujesz głupotą. 

Deus vult

Opublikowano

@hrabia

Ja p******e.No właśnie ten artykuł mówi o tych BADANIACH i ja też chce taki artykuł mówiący, że ktoś tam przeprowadził takie i takie badania polegające na tym i na tym.

To daj te badania, mówię po raz setny.Ja już powiedziałem.Nawet sławni seksuolodzy jako jedyny argument za normalnością homoseksualizmu podają to wykreślenie.

Opublikowano

Te, które znalazłem przejrzałem. Wiesz, że 90% z tych badań mówi, że homoseksualizm jest POTENCJALNĄ dewiacją seksualną, jednak jest całkowicie naturalnym mechanizmem ludzkim ze strony psychologiczno-emocjonalnej?

Kolejny strzał w stopę, kolego ;)

@hrabia

Ja p******e.No właśnie ten artykuł mówi o tych BADANIACH i ja też chce taki artykuł mówiący, że ktoś tam przeprowadził takie i takie badania polegające na tym i na tym.

To daj te badania, mówię po raz setny.Ja już powiedziałem.Nawet sławni seksuolodzy jako jedyny argument za normalnością homoseksualizmu podają to wykreślenie.

Przecież ci je dałem do jasnej cholery. To, że ty nie potrafisz przeanalizować tekstu w języku angielskim to nie mój problem...

Opublikowano

Te, które znalazłem przejrzałem. Wiesz, że 90% z tych badań mówi, że homoseksualizm jest POTENCJALNĄ dewiacją seksualną, jednak jest całkowicie naturalnym mechanizmem ludzkim ze strony psychologiczno-emocjonalnej?

Kolejny strzał w stopę, kolego ;)

Przecież ci je dałem do jasnej cholery. To, że ty nie potrafisz przeanalizować tekstu w języku angielskim to nie mój problem...

Tak samo naturalnym mechanizmem ludzkim, jak te durnie z Cambridge uważają że faceci mają skłonności pedofilskie. 

Deus vult

Opublikowano

@hrabia

Ale jesteśmy Polakami, piszemy na polskim forum i ja chcę artykuł po polsku.A najlepiej streść te "badania".Ja ci dałem 2 artykuły pl.Po za tym nie odniosłeś się do tego, co ciągle piszę.Że homoseksualizm został wykreślony na podstawie nacisków i subiektywnego głosowania, a nie przez badania naukowe.A drugi artykuł mówi sam za siebie.

Opublikowano

Tak samo naturalnym mechanizmem ludzkim, jak te durnie z Cambridge uważają że faceci mają skłonności pedofilskie. 

Jak już mówiłeś o pedofilii wśród homoseksualistów, uważając, że odsetek przypadków decyduje o skłonnościach to nie uważasz, że porównując ilość przypadków pedofilii wśród mężczyzn a wśród kobiet można wyciągnąć proste wnioski?

Jesteś hipokrytą.

@hrabia

Ale jesteśmy Polakami, piszemy na polskim forum i ja chcę artykuł po polsku.A najlepiej streść te "badania".Ja ci dałem 2 artykuły pl.Po za tym nie odniosłeś się do tego, co ciągle piszę.Że homoseksualizm został wykreślony na podstawie nacisków i subiektywnego głosowania, a nie przez badania naukowe.A drugi artykuł mówi sam za siebie.

Język angielski jest językiem uniwersalnym, to, że ty coś "chcesz" to niewiele mnie obchodzi. Nie mam zamiaru ułatwiać sprawy ignorancji.

A rozmawiamy dalej o głosowaniu, czy o normalności homoseksualizmu? bo wyniki głosowania może i były nieobiektywne. Problem leży w tym, że w obliczu tego problemu definicje sątak naprawdę gówno warte. Tak samo nieobiektywną decyzją jak usunięcie homoseksualizmu z tej listy było po pierwsze w ogóle go tam umieszczenie.

Nikt nie pomyślał o możliwości, że umieszczenie go na liście było tak samo zmanipulowane jak jego usunięcie.

Ale jak już mówiłem, dajmy sobie spokój z definicjami bo są gówno warte. Skupmy się na faktach i badaniach, nie na artykułach i subiektywnych opiniach. Pod tym względem obiektywnie wygrywam, ponieważ umieściłem poważne publikacje a nie subiektywne dzieła anonimowych autorów z internetu. Jak je w końcu odczytasz to będziesz wiedział dlaczego mam rację.

Opublikowano

@hrabia

Masz wrażenie że to walka z wiatrakami ? Robi się to nudne. 

Jak już mówiłeś o pedofilii wśród homoseksualistów, uważając, że odsetek przypadków decyduje o skłonnościach to nie uważasz, że porównując ilość przypadków pedofilii wśród mężczyzn a wśród kobiet można wyciągnąć proste wnioski?

Jesteś hipokrytą.

Co ty bredzisz człowieku ? Pisałem że te durnie próbują wmówić normalnym ludziom że każdy KAŻDY facet ma skłonności pedofilskie, takie bajki to tylko ty możesz łykać.To że pedofilia/molestowanie dzieci u homosiów występuje 20 razy częsciej niż u hetero. Dlatego nie mogą i nie będą mieć możliwości adopcji dzieci, c mogłoby wpłynąć na niepoprawny rozwój dziecka.Tylka matka i ojciec mogą zapewnić normalny rozwój, jak chcą mogą sobie psa adoptować i znim zeofilić , 

Deus vult

Opublikowano

Dżenderowsko-pedofilska propaganda jest chora, ale... co to ma do rządu III RP?

Taka że promuje się to gówno i następuje wzrost zachorowań, przy tak niskim przyroście naturalnym to jest katastrofa. 

Deus vult

Opublikowano

Masz wrażenie że to walka z wiatrakami ? Robi się to nudne. 

Co ty bredzisz człowieku ? Pisałem że te durnie próbują wmówić normalnym ludziom że każdy KAŻDY facet ma skłonności pedofilskie, takie bajki to tylko ty możesz łykać.To że pedofilia/molestowanie dzieci u homosiów występuje 20 razy częsciej niż u hetero. Dlatego nie mogą i nie będą mieć możliwości adopcji dzieci, c mogłoby wpłynąć na niepoprawny rozwój dziecka.Tylka matka i ojciec mogą zapewnić normalny rozwój, jak chcą mogą sobie psa adoptować i znim zeofilić , 

Pedofilia u mężczyzn występuje 20x częściej niżu kobiet = Mężczyźni są najnormalniejsi na świecie.

Pedofilia u homoseksualistów występuje 20x częściej niż u heteroseksualistów = Homoseksualiści to jebani dewianci stanowiący zagrożenie dla naszych dzieci.

Nie mówię, że to twoje "20x więcej" jest prawdą, bo jest całkowitą bzdurą. Po prostu wskazuję hipokryzję w twoim sposobie myślenia.

Taka że promuje się to gówno i następuje wzrost zachorowań, przy tak niskim przyroście naturalnym to jest katastrofa. 

O k***a, robi się coraz lepiej, teraz pewnie powiesz, że 90% homoseksualistów jest nosicielami AIDS? :D Nieźle...

Mała anegdotka, jeśli uważasz, że seks homoseksualny daje większe możliwości na zarażenie HIV, AIDS to paradoksalnie seks lesbijski jest najbezpieczniejszym z możliwych kontakktów płciowych :)

Opublikowano

Pedofilia u mężczyzn występuje 20x częściej niżu kobiet = Mężczyźni są najnormalniejsi na świecie.

Pedofilia u homoseksualistów występuje 20x częściej niż u heteroseksualistów = Homoseksualiści to jebani dewianci stanowiący zagrożenie dla naszych dzieci.

Nie mówię, że to twoje "20x więcej" jest prawdą, bo jest całkowitą bzdurą. Po prostu wskazuję hipokryzję w twoim sposobie myślenia.

O k***a, robi się coraz lepiej, teraz pewnie powiesz, że 90% homoseksualistów jest nosicielami AIDS? :D Nieźle...

Mała anegdotka, jeśli uważasz, że seks homoseksualny daje większe możliwości na zarażenie HIV, AIDS to paradoksalnie seks lesbijski jest najbezpieczniejszym z możliwych kontakktów płciowych :)

To nie jest moja prawda, tylko prosta matematyka ? Ukończyłeś gimnazjum > 

Deus vult

Opublikowano

Dobra, widzę, że się nie doczekam, więc zakończmy tą dyskusje, bo temat jest o obecnym rządzie, a nie o homo.

Podsumowując.Ktoś chce, niech sobie będzie homo, jego sprawa, ale niech tego nie manifestuje na ulicy, nie wpływa na szkolnictwo i będzie dobrze.

Opublikowano

To nie jest moja prawda, tylko prosta matematyka ? Ukończyłeś gimnazjum > 

Podaj dokładne dane, na których opierasz tą swoją "prostą matematykę" to ci uwierzę. Ach, wybacz zapomniałem, nie masz na to czasu.

Dobra, widzę, że się nie doczekam, więc zakończmy tą dyskusje, bo temat jest o obecnym rządzie, a nie o homo.

Podsumowując.Ktoś chce, niech sobie będzie homo, jego sprawa, ale niech tego nie manifestuje na ulicy, nie wpływa na szkolnictwo i będzie dobrze.

Nie. Podsumowywać to możesz swoje zdanie.

Podsumowując. Głosowanie o usunięciu homoseksualizmu było tak samo nieobiektywne jak decyzja o jego umieszczeniu na liście. Nie podano dowodów na nienormalność homoseksualizmu, dowody na normalność nie zostały wzięte pod uwagę ponieważ pSlav nie zna języka angielskiego. Wojciech nie ma czasu na udowadnianie swoich racji więc popiera swoje argumenty faktem, że to on ma zawsze rację a ja sam się oram we wszystkim co mówię.

Wspaniały dzień ;)

Opublikowano

Gdyby nie lewackie ścierwo od Palikmiota, nie byłoby tematu. Przynajmniej w Polsce.

Opublikowano

Podaj dokładne dane, na których opierasz tą swoją "prostą matematykę" to ci uwierzę. Ach, wybacz zapomniałem, nie masz na to czasu.

Podsumowałem całą tą dyskusje.Wiem, że niektórzy mają totalitarne zapędy i próbują siłą i za wszelką cenę przekonać kogoś do swojego zdania, ale ja jestem liberałem i uważam, że jak ktoś pragnie być homo, to niech sobie nim będzie, ale niech nie zmusza innych, żeby uznali jego preferencje seksualne za coś normalnego.Jak dziewczyna robi loda chłopakowi, to potem nie obwieszcza tego na paradach i nie przekonuje innych, że to jest normalne.Dla kogoś to normalne, dla kogoś to obrzydliwe, komuś się chce rzygać na myśl o tym.

Dobra, chcecie, to sobie dyskutujcie, ja już swoje powiedziałem.

Opublikowano

Podsumowując. Głosowanie o usunięciu homoseksualizmu było tak samo nieobiektywne jak decyzja o jego umieszczeniu na liście. Nie podano dowodów na nienormalność homoseksualizmu, dowody na normalność nie zostały wzięte pod uwagę ponieważ pSlav nie zna języka angielskiego. Wojciech nie ma czasu na udowadnianie swoich racji więc popiera swoje argumenty faktem, że to on ma zawsze rację a ja sam się oram we wszystkim co mówię.

Wspaniały dzień ;)

Jakie dane? Proste. Ile u normalnych ludzi występują zaburzenia pokroju homoseksualizm czyli około 2 %, ale w polska jeszcze jest cywilizowana więc na pewno nie ma 2%, maksymalnie 5 promili.

Potem bierzemy skłonności pedofilskie wokoło 5% i częstotliwość i ładnie wychodzi 20 razy :)

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...