Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Klasyczne wydobywanie z antyxrayem. Najlepsza zabawa jest z szukaniem surowców

Opublikowano

Również wolę klasyczne wydobycie. Trzeba wtedy pomyśleć "gdzie najczęściej są diaxy", myśleć jak je wydobyć, etc. W wypadku kopania ze stone mamy diax narzędzia po 10 minutach, a po 40 cały set (no, jeszcze zależy od dropu). Warunkiem jest jednak antyxray. Potrzebny jest on mimo wszystko nawet na serwerach z dropem ze stone, bo przyjdą Ci jeden z drugim i znajdą Ci skrzynkę, którą ukryłeś na y:3, pomiędzy bedrockiem...

W6iB9H1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na globalnych wiadomo lipa z klasycznym bo zaraz ktoś z x-rayem wejdzie a i jak pod gildią wykopiesz krater to nagle wydobywanie surowców staje się mordęgą, wszędzie widać dziury po wykopanych surowcach itd

a na serwerach kameralnych oczywiśćie klasyczny

Opublikowano

Jeśli masz jakiś dobry antycheat to oczywiście drop klasyczny, bo jednak jest większą frajdą jak znajdziesz diament, a nie jak wydropisz go ze stone. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Other Drops lepszy można ustawić ciekawe rzeczy raz mailem pomysł żeby raz na 3% z rudy złota wypadał węgiel (złoto głupców) .Takie moje zdanie.

Opublikowano

Otherdrops, ponieważ zawsze istnieje obejście, a to uniemożliwia akurat całkowicie nieuczciwe oprogramowania stworzone do właśnie klasycznych wydobywań.

Na trybie jednoosobowym czy z zaufanymi znajomymi, można mieć rudy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Otherdrops zniszczył wiele serwerów i przyjemność kopania. Pamiętam czasy gdy nie był jeszcze popularny. Wtedy dla mnie było to lepsze rozwiązanie bo wiele osób korzystało z xray i ciężko było o sprawiedliwą rozgrywkę. Dzisiaj jednak jest to plaga. Jaka jest przyjemność kopania stone? Naprawdę was cieszy ciągłe nawalanie kilofem w ten sam blok i liczenie że coś wypadnie? I pałęta się taki człowiek po podziemiach bez celu. 

Przy klasycznym kopaniu mam wiele zabawy, ta radość gdy się znajduje rudy diamentów  jest bezcenna :) Myślę że mocne serwery powinny stosować orebfuscatora, innym rozwiązaniem jest też serwer na modach, wtedy w konsoli admin widzi kto jakie ma i nie ma problemu.

Pozdrawiam wielbicieli normalnego dropu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i teraz mamy problem.

W sumie jeśli jest OtherDrops to bardzo łatwo się dorobić fajnego eq, natomiast rudy żelaza, diamentu Itd. też mogą być fajne albowiem dają większa satysfakcję niż diament z OtherDrops. :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Gracz od beta 1.5_01 - OtherDrops nie jest zły, tylko wydaje mi się że jest za łatwy. w 3 dni zostałem najbogatszy na serwie 50 slotowym z wieloma stałymi graczami - jak ?  Stoniarka i 2-3 kilofy diaxowe z enchantami i mod który zmienia ci kilof na następny jak ci się zniszczy + trick z f11 albo tasker. Odpalone na 5-7 h każdego dnia i tylko ekwipunek wypróżniałem. W rezultacie miałem shitload kasy nic nie robiąc. Myślę że zwykłe rudy z dobrym anty-x-rayem powinny być ok. Jeśli się dobrze orientuje to teraz jest przesyt serwerów z other drops. Tylko trzeba surowcową co jakiś czas restartować

Możliwość x-rayowców których się wykrywa czy botów z 5 stakami diamentów po 10 h kopania ? Raczej to pierwsze, taka jest moja opinia : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...