Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crystal Launcher (MPLauncher) - Wiele paczek w jednym miejscu [Premium/NonPremium].

leszczu8023

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Leszcza nie ma, wakacje, i plywa napewno w stawie. Wiec ja wprowadzam wiosne

i polecam tego Launchera glownie uzytkownikom systemu 64-bit. Sam juz nie wiem co pisac

Opublikowano

Dziś znalazłem chwilę wolnego czasu i napisałem parę nowości do launchera :D

Crysta Launcher - Wersja 5.0.9 Alpha:
● Dodano rozszerzenie, które pozwala na dołączenie do serwera bezpośrednio z linka URL
● Od teraz launcher posiada jedną uniwersalną ikonę
● Jeśli launcher nie znajdzie Javy zainstaluje ją automatycznie
● Auto-detekcja architektury systemu operacyjnego

Syntax używania rozszerzenia dołączania na serwer:

crystal://<ip serwera>:<port serwera [jeśli brak wpisz Default]>/<repozytorium [0 - Crystal Launcher, 1 - Paczki oficjalne]>/<Nazwa paczki lub wersja Minecraft>

Przykładowe użycie rozszerzenia do dołączania na serwer (aby przetestować wklej to do paska adresów przeglądarki):

crystal://atom.owncraft.pl:6304/1/1.7.2

Lub:

http://cl.noncraft.tk/api/join.php?ip=atom.owncraft.pl&port=6304&repository=1&package=1.7.2

Opublikowano

strona padla, pokazuje stronke hostingu , przekroczony limit CPU

- i sie nie dziwie bo takiego launchera to nawet FTB nie ma , z tyloma packami.

Opublikowano

Czekam na Instalacje dodatkowych modów (zakladka mods i sobie wybieram) Wtedy bedzie 10/10. Obecnie dostane 9/10 jest wszystko kożystam już pare dni i 0 bugów. Polecam

Opublikowano

@leszczu8023 Pierw launcher pyta sie czy pobrac paczke, a potem pobiera sie ok. 3,2 mb, a nastepnie wyskakuje blad jakis.

Lol, podczas pisania tego normalnie mi sie pobiera, pomoc nie byla potrzebna. Btw. launcher jest spoko, najlepszy na swiecie wg mnie. ;)
Jeszcze pytanie. Mozna podeslac paczke Ci na PW zebys ja dodal? Chodzi mi o paczke z modow technicznych Damage Indicators, Inventory Tweaks, Zan's Minimap, Armor, Effect Status HUD'y i OptiFine.

@Edit

Wlasnie zauwazylem, ze taka paczka juz jest. :O

Pozwolicie, ze sie spytam? Co dodaje mod Chat Bubbles, Macros, Scenter i Directon HUD?

@Edit2

Dodalbys usuwanie modow z paczek? Bo np. mod Macros, Chat Bubbles i Scenter nie przyda mi sie w grze, tylko bedzie mi przeszkadzac w paczce.

Opublikowano

@SorminAttack

Chat Bubbles - "Dymki" nad głowami graczy

Macros - Macro w Minecraft

Scenter - pokazuje nam położenie bloków

Directon HUD - kompas

Co do drugiego pytania to wystarczy że wejdziesz do %appdata%\Crystal-Launcher\profiles\<< Tutaj nazwa paczki >>\.minecraft\mods\ i usuniesz niepotrzebne mody.

@2up

Wejdź do ustawień i zmniejsz ilość ram -,,-

Opublikowano

@leszczu8023

Mam blad, chcialem zrobic sobie paczke z modami, i mam blad. Jak nie to albo CodeChicken musze wgrac, ktore juz mam albo
"Launcher wykryl blad! Zalecam zmniejszenie lub zwiekszenie ilosci ram / wartosci Perm Gen."

Jak zmniejszam czy tez zwiekszam nadal jest ten sam blad. Masz na to jakies rozwiazanie?

Btw. popraw licznik czasu pobierania, bo mi sie dosyc szybko Huzuni pobieralo bylo 230mb z 243mb i od kilku minut pobierania pisalo "pozostalo 4 minuty". :D

Zrob jeszcze, aby za kazdym wlaczeniem launchera nie pytalo sie, czy zainstalowac nowa wersje.

@Edit

Naprawilem swoj error, dalem 1,5gb ramu i 1gb Perm Gen'a. ;)

@Edit2
Teraz error z forgem, zupdatowalem paczke forge optifine 1.7.2 (bo launcher sie spytal) i pisze, ze minimalna wersja forge'a to 7.2.196.1080.
Teraz pytanie. Jak zupdatowac forge'a?

Opublikowano

1. Pobierz Forge (wersja Universal) ze strony http://files.minecraftforge.net/ (skan niepotrzebny)

2. Zmień nazwę pobranego pliku na forge-1.7.2-10.12.0.1024.jar

3. Wejdź do %appdata%\Crystal-Launcher\profiles\Optifine_Forge_1.7.2\.minecraft\lib

4. Skopiuj pobrany plik do folderu (podmień)

Gotowe :D

Opublikowano

Dzieki ziom, masz + za launcher, musisz jedynie poprawic szacowany czas pobierania paczek i to, zeby nie pytalo sie przed kazdym wlaczeniem launchera czy zainstalowac nowsza wersje. ;)

Opublikowano

@leszczu8023

Mam pomysł aby dodać wbudowanie opcji w Launcherze odnośnie "Edytacji" Paczki modów .. można by by było z poziomu launchera usuwać/dodawać mody lub nawet stworzyć własną "próbną" paczkę i można by było mieć ją dla siebie lub wysłać do ciebie aby była oficjalnie w Launcherze , tylko co za tym idzie byś musiał dodac sporą liste modów i opisów do niej :) 

Myślę że pomysł dobry , komu się podoba to lajk jest troszke niżej ;p

OPmMzQy.png

Opublikowano

@leszczu8023

Mam pomysł aby dodać wbudowanie opcji w Launcherze odnośnie "Edytacji" Paczki modów .. można by by było z poziomu launchera usuwać/dodawać mody lub nawet stworzyć własną "próbną" paczkę i można by było mieć ją dla siebie lub wysłać do ciebie aby była oficjalnie w Launcherze , tylko co za tym idzie byś musiał dodac sporą liste modów i opisów do niej :)

Myślę że pomysł dobry , komu się podoba to lajk jest troszke niżej ;p

Takie cos juz jest, mozna dodawac mody lub usuwac z paczek, lecz pomysl na dodanie modow na liste, ktore mozna za jednym kliknieciem dodac, jest fajny. ;)

Opublikowano

Może kiedyś coś takiego wprowadzę (ale jakby nie patrzeć to jest kupa roboty :D)

Nowa aktualizacja wydana!

Crysta Launcher - Wersja 5.1.0 Alpha:
● API Dla twórców paczek modów!
● Parę drobnych poprawek technicznych 

Aktualizację należy ściągnąć ręcznie ze strony Crystal Launchera z powodu awarii automatycznej aktualizacji

Dokumentacja API Launchera: http://crystal-launcher.tk/api

Opublikowano

@iDEIKER Postaram się to zrobić ale dopiero wtedy jak będę miał szybsze łącze (uszkodzony modem =_=)

Kolejna nowa aktualizacja!

Crysta Launcher - Wersja 5.1.0 Alpha:
● API Dla twórców paczek modów!
● Parę drobnych poprawek technicznych 

Crysta Launcher - Wersja 5.1.2 Alpha:
● Naprawa wielu błędów krytycznych!
● Naprawiony aktualizator.

Aktualizację należy ściągnąć ręcznie ze strony Crystal Launchera z powodu awarii automatycznej aktualizacji.
W przyszłych aktualizacjach ta czynność już nie będzie potrzebna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...