Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crystal Launcher (MPLauncher) - Wiele paczek w jednym miejscu [Premium/NonPremium].

leszczu8023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Launcher nie działa po aktualizacji, wyskakuje błąd Net Framework (tak, mam 4)

Mam taki sam problem. dokładniej launcher nie wgrywa się choć się uruchamia.

Proszę spróbuj to naprawić.

...

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

siemka po ostatniej aktualizacij launcher nie działał więc go usunołem i chciałem ściągnąć od nowa ale gdy ściągam i próbuje go zainstalować to pisze że nie znaleziono aplikacij co mam zrobić? :(

Opublikowano

Cześć leszczu mam mały problem ściągnąłem najnowsza wersje launchera (5.0 Alpha , W lokalnej wersji pokazuje 5.0.7) i mianowicie nie działa mi paczka YogBox 1.2.3 (1.6.4 działa ale nie mam niektórych modów , wręcz kocham) chodzi o to , że włączam mincecrafta wszystko fajnie

"loguje" się na świat i w tym momencie po załadowaniu świata przez 2s widze interfejs (wersje xp itp) i potem pojawia się saving chunk i crash minecrafta (error znika po 0,5s i pojawia się biały ekranik) Dzięki za pomoc

Intel Core i3 540

ATI Radeon 3800 series

4gb ramu

i ponad 200 wolnych GB pamięci

Mam ustawione Ram na 1024

a to PremGen na 512

Paczka została naprawiona. Poprawka zainstaluje się automatycznie.

Mam taki sam problem. dokładniej launcher nie wgrywa się choć się uruchamia.

Proszę spróbuj to naprawić.

...

Może inaczej: jaki masz system operacyjny?

Opublikowano

Leszczu mam proźbę a dokładnie - czy dałoby rade bardziej zoptymalizowac PingwinPack 5?

:/ niestety gdy przydzielam nawet 1024mb ramu to wywala mi go przy ładowaniu , a gdy 1100+ też nawet na mniejszych probowałem .. normalnie jak 1 raz zagrałem to miałem z 50 fps z shadersami ale juz nastepnego razu nie dalo rady odpalic

OPmMzQy.png

Opublikowano

Jaka architektura systemu? Jeśli 32bit to możesz mieć takie problemy, ew. spróbuj ręcznie usunąć moda "ShadersModCore-v2.2.2-mc1.6.4-f965" i odpalić bez shaderów.

Opublikowano

32 Bity własnie :/

I ramu 4gb

Mam zamiar dokupić tak jeszcze 4 i przeinstalować system na 64 i wtedy 4gb na mc i wtedy problemy zniknął , lecz nawet teraz bez shaderów słabo idzie :/ trudna paczka

OPmMzQy.png

Opublikowano

Nie działa, problem z .NET (tak zainstalowany 4.0) na windows XP.

Działał aż do aktualizacji.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Postaram się napisać wersję zgodną z Windows XP ale należy pamiętać że ten system nie ma już wsparcia technicznego i wypadałoby go zmienić.

Opublikowano

Tak, tak wiem że nie ma już wsparcia, ale wgranie nowszego systemu na mój komputer to byłaby masakra.

Z takimi parametrami tylko XP ;/

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ile trzeba przydzielić ram do Resonsant Rise ? Przydzielam 1024 i dupa ;x

Dla Resonant Rise zalecane jest przydzielenie 2GB+ ram

Opublikowano

Wersja 5.0.8 wydana!

Crysta Launcher - Wersja 5.0.8 Alpha:
● Launcher znowu działa z Windows XP
● Dodano bug tracker

Ps. Wiem że napisałem posta przed 24h ale musiałem po to, aby użytkownicy wiedzieli o aktualizacji, a po tej godzinie byłoby ciężko :D

Opublikowano

Gdy launcher będzie miał jakiś problem pokaże on tzw. stack trace (stack trace, który był spowodowany testowym kodem który zawierał błąd):

Raport wygenerowany dnia 2014-07-20 15:03:52
==========================================================
 Informacje o systemie:
 System operacyjny: Microsoft Windows 8.1 Pro z programem Media Center
 Wersja systemu: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
 Architektura systemu: 32
 Zainstalowana pamięć fizyczna: 3219566592
 Zainstalowana pamięć wirtualna: 2147352576
 Dostępna pamięć fizyczna: 186814464
 Dostępna pamięć wirtualna: 1869615104
 Procesor: Intel64 Family 6 Model 15 Stepping 11, GenuineIntel
 Ścieżka instalacji launchera: C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherBinRelease

Informacje o launcherze:
 Wersja launchera: 5.0.8_Alpha
 Przydzielona ilość ram: 1024
 PermGen: 128
 Ostatnio uruchomiona paczka modów: 
 Pierwsze uruchomienie: True
 Tryb offline: False

Informacje diagnostyczne:
System.UnhandledExceptionEventArgs
   w System.Environment.GetStackTrace(Exception e, Boolean needFileInfo)
   w System.Environment.get_StackTrace()
   w CrystalLauncher.BugTracker.ApplicationUnhandledException(Object sender, UnhandledExceptionEventArgs e) w C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherBugTracker.vb:wiersz 59
   w CrystalLauncher.LaunchWrapper.ApplicationUnhandledException(Object sender, UnhandledExceptionEventArgs e) w C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherLaunchWrapper.vb:wiersz 20
   w CrystalLauncher.BugTracker.ApplicationThreadException(Object sender, ThreadExceptionEventArgs e) w C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherBugTracker.vb:wiersz 17
   w CrystalLauncher.LaunchWrapper.ApplicationThreadException(Object sender, ThreadExceptionEventArgs e) w C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherLaunchWrapper.vb:wiersz 26
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.OnThreadException(Exception t)
   w System.Windows.Forms.Control.WndProcException(Exception e)
   w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnThreadException(Exception e)
   w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
   w System.Windows.Forms.SafeNativeMethods.ShowWindow(HandleRef hWnd, Int32 nCmdShow)
   w System.Windows.Forms.Control.SetVisibleCore(Boolean value)
   w System.Windows.Forms.Form.SetVisibleCore(Boolean value)
   w System.Windows.Forms.Control.Show()
   w CrystalLauncher.LaunchWrapper.LaunchWrapper_Load(Object sender, EventArgs e) w C:Usersleszczu8023DocumentsVisual Studio 2010ProjectsCrystal-LauncherCrystal-LauncherLaunchWrapper.vb:wiersz 13
   w System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Form.OnCreateControl()
   w System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
   w System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
   w System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Form.WmShowWindow(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
   w System.Windows.Forms.SafeNativeMethods.ShowWindow(HandleRef hWnd, Int32 nCmdShow)
   w System.Windows.Forms.Control.SetVisibleCore(Boolean value)
   w System.Windows.Forms.Form.SetVisibleCore(Boolean value)
   w System.Windows.Forms.Control.set_Visible(Boolean value)
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32 reason, ApplicationContext context)
   w System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoop(Int32 reason, ApplicationContext context)
   w System.Windows.Forms.Application.Run(ApplicationContext context)
   w Microsoft.VisualBasic.ApplicationServices.WindowsFormsApplicationBase.OnRun()
   w Microsoft.VisualBasic.ApplicationServices.WindowsFormsApplicationBase.DoApplicationModel()
   w Microsoft.VisualBasic.ApplicationServices.WindowsFormsApplicationBase.Run(String[] commandLine)
   w CrystalLauncher.My.MyApplication.Main(String[] Args) w 17d14f5c-a337-4978-8281-53493378c1071.vb:wiersz 82
w linii: 0

I za ewentualną zgodą użytkownika taki zapis w nie zmienionej formie zostanie wysłany na serwer Crystal Launchera, a ja go tam zbadam.

Stack trace będą dostępne do wglądu publicznego.

Edit:

Błędy które są wysyłane na stronę Crystal Launchera możecie zobaczyć tutaj:

http://cl.noncraft.tk/tracker/traces.php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...