Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crystal Launcher (MPLauncher) - Wiele paczek w jednym miejscu [Premium/NonPremium].

leszczu8023

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pliki assets naprawione. Dodatkowo zrobiłem mechanizm serwerów lustrzanych, który automatycznie przełączy url downloadu assets na inny host jeśli główny link padnie.

Statystyki launchera (bazujące na danych ze stron - mogą być nieco inne):

• Pobrań launchera (w sumie): 4287
  • Wejść na stronę: 13918
  • Uruchomień launchera: 42892
  • Zarejestrowanych użytkowników ze skinem: 516
  • Odpowiedzi w temacie na MPCForum: 502
  • Wyświetleń tematu na MPCForum: 19358

Wielkie dzięki że z nami jesteście!

Opublikowano

Pliki assets naprawione. Dodatkowo zrobiłem mechanizm serwerów lustrzanych, który automatycznie przełączy url downloadu assets na inny host jeśli główny link padnie.

Statystyki launchera (bazujące na danych ze stron - mogą być nieco inne):

• Pobrań launchera (w sumie): 4287
  • Wejść na stronę: 13918
  • Uruchomień launchera: 42892
  • Zarejestrowanych użytkowników ze skinem: 516
  • Odpowiedzi w temacie na MPCForum: 502
  • Wyświetleń tematu na MPCForum: 19358
Wielkie dzięki że z nami jesteście!
Teraz reklama w launcherze i klepiesz hajs
Opublikowano

Jak stworzyć paczkę modów?

Wybierasz szablon OptiFine + Forge, uruchamiasz gre, jak juz sie uruchomila wylaczasz ja, nastepnie wchodzisz w %appdata% (Roaming) Crystal Launcher/profiles/Optifine_Forge(tutaj wersja, np. 1.7.2)/mods. Do tego folderu mods wrzucasz mody ktore chcesz wgrac. Tyle.

Opublikowano

mógłbyś dodać opcjęgrania bez żadnego modpacka, wtedy to była by alternatywa dla wszystkich innych launcherów :D.

EDIT

ok już ogarnąłem jak zagraćna czystym minecraft. żegnaj gówniany mczyczu i skyland launcher witaj Crystal pack :D:O

Opublikowano

Jak dodać mody?

Wybierasz szablon OptiFine + Forge, uruchamiasz gre, jak juz sie uruchomila wylaczasz ja, nastepnie wchodzisz w %appdata% (Roaming) Crystal Launcher/profiles/Optifine_Forge(tutaj wersja, np. 1.7.2)/mods. Do tego folderu mods wrzucasz mody ktore chcesz wgrac. Tyle.

Opublikowano

Czegoś tu nie rozumiem. Pobrałem to API, ale nie wiem jak dodać tam gotową już paczkę... (stworzyłem ją na szablonie forge optifine 1.7.2 dodając mody do folderu mods) do jakiego folderu ją wrzucić? 

Wrzuć zawartość folderu %AppData%\Crystal-Launcher\profiles\profiles\Optifine_Forge_1.7.2\ do katalogu work który znajdziesz w katalogu z MCC.

Opublikowano

A jak mam dodać swojego modpacka ????

bo wrzucam i coś mi nie działa 

Mhm modpacka własną paczkę modów ?

http://crystal-launcher.tk/api/

Tutaj masz instrukcje.

Do tworzenia własnych paczek służy program Minecraft Crystalizer.

A jeżeli chcesz po prostu dodać mody, to wrzucasz to do szablonu np Optifine Forge x.x.x(wchodzisz w folder launchera, potem profiles i wchodzisz w interesującą cię paczkę [najlepiej do szablonu wrzucać] wchodzisz w mods i wrzucasz tam swoje mody.

Opublikowano

Ostatnio (chciałem) grałem w mc. Działam mi jedynie MPPack, a reszta paczek miała błąd liczby kkontrolnej czy coś w ten deseń, nawet z "czystym" minecraft.

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...