Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Mortis

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na serwerze będzie można łatwo zdobyć dodania i zmianki którymi można bonować zbroje i broń do 40lvl?

Na pewno ułatwiło by to grę na początku.

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy na serwerze będzie można łatwo zdobyć dodania i zmianki którymi można bonować zbroje i broń do 40lvl?

Na pewno ułatwiło by to grę na początku.

z szkatek ucznia podobno mają byc :) oraz misji

Teraz tak patrzcie na to - Szansa na te szkaty z dodawaniem i zmiankami będzie mała - Więc będzie to lipa, żeby zabić tego azraela czy tam berana będzie trzeba +90 i to pare, a zanim ta topka będzie to będzie lipa - Czyli świadczy to o tym ze topka to będzie ''itemshop'' - Jeśli ktoś już naprawdę chce pograć to idzie na PLa - A a nie na jakimś privku - Stare klimaty nigdy nie powrócą nawet przez taki serwer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Jeśli zależy wam na serwerze to lepiej nie róbcie aż takiego gówna bo po paru dniach się to ludzią znudzi - Nie róbcie z tego takiego harda, bo jak ktoś chce harda to idzie na PLa... - Jeśli zależy wam na graczach to lepiej po zmieniajcie to trochę bo mówię wam ze to lipa będzie. - Jeśli nie chcecie nie słuchajcie się mnie,ale mówię długo dużo osób nie pogra. (To dla administracji) .

Teraz każdy pisze bo pisze,ale ogarnijcie to z innej strony,a nie.

to nie graj nikt płakać nie będzie ...

tak się czepiacie tego IS zmianek/dodan że to się zaczyna robić żałosne

Opublikowano

Wedlug mnie ten serwer nie ma szans na przetrwanie na Polskim rynku prywatnych serwerow

- interface rodem z slabego hamachi / ZADNYCH NOWOSCI bo ma byc klimat starego pla ( bardzo slaby pomysl ) / zbieranie dzwonkow w v2 ma byc fajne ? juz kazdy wolalby to robic na pl u / fajna reklama bo Uzurpator kreci bardzo dobre filmiki i zna sie na grze ale serwer to DNO . Takie moje zdanie :) rozwala mnie tekst z tym ze u was gra jest darmowa bo w grze mozna zdobyc pd rekawice, nie znam serwera na ktorym by sie nie dalo xD i zakladam ze na pl juz o to latwiej. No coz zobaczy sie :)

[center][img=http://alistria.eu/pliki/sygny/sygna1.png][/center]

Opublikowano

z szkatek ucznia podobno mają byc :) oraz misji

to nie graj nikt płakać nie będzie ...

tak się czepiacie tego IS zmianek/dodan że to się zaczyna robić żałosne

Człowieku ... Nie gadaj tak tylko po prostu zrozum ze mówię prawdę... Ludzia się to znudzi - Dlatego ze będzie to za trudne na taki priv,wyjdzie inny i od razu wszyscy pójdą , nie w tym rzecz... Tylko po prostu zrozum ze to będzie denne takie coś - Serwer fajny spoko,ale zastanów się ..

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Wedlug mnie ten serwer nie ma szans na przetrwanie na Polskim rynku prywatnych serwerow

- interface rodem z slabego hamachi / ZADNYCH NOWOSCI bo ma byc klimat starego pla ( bardzo slaby pomysl ) / zbieranie dzwonkow w v2 ma byc fajne ? juz kazdy wolalby to robic na pl u / fajna reklama bo Uzurpator kreci bardzo dobre filmiki i zna sie na grze ale serwer to DNO . Takie moje zdanie :) rozwala mnie tekst z tym ze u was gra jest darmowa bo w grze mozna zdobyc pd rekawice, nie znam serwera na ktorym by sie nie dalo xD i zakladam ze na pl juz o to latwiej. No coz zobaczy sie :)

Czemu czepiasz się o interfejs graficzny, który będzie zmieniany? Nie rozumiem co Ci w nim przeszkadza. Żadnych nowości? Wskaż mi serwer gdzie występuje Wojna Królestw, Wybory Monarchy i Wojna o Zamek a zwrócę Ci honor.

Co do przedmiotów z IS - Wszystkie będą do zdobycia w grze, jednak przy odrobinie wysiłku. Niemożliwe jest stworzenie darmowego serwera, bo jak ma on się utrzymywać? A idąc twoim pomysłem, możemy zrobić ŚCIEPE NA SERWER, albo za twoją pomocą opłacać w całości dedyka i załogę. To jak, piszesz się na to?

Szansa na drop zmianek została zwiększona. Warunek będzie jeden, ale odkryjecie go grając. Mam nadzieję, że ten spór został zakończony.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

moim zdaniem lipa serwer jak dla mnie !

żeby osiągnąć 99 to będzie trzeba grać 2 lata jak na PL. nie dasz w Is'A jesteś gównem tak jak na pl!

a na starcie będzie pewnie 1k+ ale po 1 tygodniu zostanie 500+

a po miesiącu będzie 200/100 graczy i serwer wyłączą bo nie będą mieli na utrzymanie serwera

97885401236937515934.png

Opublikowano

Wojna Krolestw - Glador s1 :) ladna sieczka na jednej mapce, to bylo cos :D nie wiem w jakis sposob dziala wybor monarchy i wojna o zamek wiec sie nie udziele. Zartujesz chyba ze trzeba dedyk oplacac o.O sa hardy gdzie do 30 poziomu mozna nawalic tyle pd kow i lapek ze szok i serwery te maja sie bardzo dobrze. No dobra, nastepny post napisze w dedyku i juz w sumie znam jego tresc. Powodzenia :)

[center][img=http://alistria.eu/pliki/sygny/sygna1.png][/center]

Opublikowano

moim zdaniem lipa serwer jak dla mnie !

żeby osiągnąć 99 to będzie trzeba grać 2 lata jak na PL. nie dasz w Is'A jesteś gównem tak jak na pl!

a na starcie będzie pewnie 1k+ ale po 1 tygodniu zostanie 500+

a po miesiącu będzie 200/100 graczy i serwer wyłączą bo nie będą mieli na utrzymanie serwera

Pierwszy serwer tego teamu (metin2 x-world) stoi już 6 rok (bodajże) pomimo tego, że gra tam 100 graczy ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

A ja chętnie wbije nie ma co teraz robić jakiś bezsensownych symulacji ile osób będzie na starcie, za tydzień czy tam za miesiąc wszystko zobaczymy przy starcie a co do zmianek jeśli powiedzieli że będą z misji i szkat ucznia i że to nam wystarczy żeby dać sobie rade to zaufajcie im a nie płaczecie że mało zmianek i dodań bo nie graliście więc nie wiecie czy wam wystarczy czy nie

Opublikowano

Powiem tak. Co do samego Kodexiora mogę mieć żal bo dwa/trzy lata temu startował jego serwer "Oldschool" który okazał się klapą przez to, że sam przyznał, że nie ogarnia..

Co do serwera to samo co zawsze, ale jakiś zabijacz czasu po treningach trzeba mieć...

Kodex, co z reklamą? Tak na marginesie, z Teamem znasz się z Reala czy tylko pomyślałeś mają hajs to niech płacą, a potem Cię ojebią? (Założenia każdego dzisiejszego serwera Metin2)???

btw. Wiesz co? Skoro jest biolog 12h, i to 55 ku to serwer co najmniej musiałby stać miesiąc/dwa by miec skille G (Chyba, że is i skill G w 4-5 dni) A co z tego, jak mimo wszystko i tak jest duża szansa, że nie przetrwa pół roku a bynajmniej bez PORZĄDNIEJSZEJ reklamy? Co mi z gównianych youtuberów 14 lat, którzy za kasę na skejtowe buty ci zareklamują serwer jak i tak mało z tych widzów na nim zagra na dłużej? Rozkmiń też i tą opcję stary. ;) Jak wymyślisz naprawdę coś eleganckiego z reklamą, to nawet starą gwardię na Twój serwer ściągne (moją ekipę z lat 09' 10' PL'a i privów :P)

­graphic.png

Opublikowano

Powiem tak. Co do samego Kodexiora mogę mieć żal bo dwa/trzy lata temu startował jego serwer "Oldschool" który okazał się klapą przez to, że sam przyznał, że nie ogarnia..

Co do serwera to samo co zawsze, ale jakiś zabijacz czasu po treningach trzeba mieć...

Kodex, co z reklamą? Tak na marginesie, z Teamem znasz się z Reala czy tylko pomyślałeś mają hajs to niech płacą, a potem Cię ojebią? (Założenia każdego dzisiejszego serwera Metin2)???

btw. Wiesz co? Skoro jest biolog 12h, i to 55 ku to serwer co najmniej musiałby stać miesiąc/dwa by miec skille G (Chyba, że is i skill G w 4-5 dni) A co z tego, jak mimo wszystko i tak jest duża szansa, że nie przetrwa pół roku a bynajmniej bez PORZĄDNIEJSZEJ reklamy? Co mi z gównianych youtuberów 14 lat, którzy za kasę na skejtowe buty ci zareklamują serwer jak i tak mało z tych widzów na nim zagra na dłużej? Rozkmiń też i tą opcję stary. ;) Jak wymyślisz naprawdę coś eleganckiego z reklamą, to nawet starą gwardię na Twój serwer ściągne (moją ekipę z lat 09' 10' PL'a i privów :P)

Hej, Euphoria była dobrym projektem i ideą, szkoda tylko, że nikt mi nie pomagał a reszta miała mnie w dupie. Nie będę się dłużej nad tym rozwodził, bo nie lubię wspominać przeszłości. Było i minęło. Teraz miałem więcej czasu na przygotowania, więcej czasu na poznanie nowych funkcji, które doszły gdy ja zajmowałem się czymś innym.

Tych panów znam z Reala, ale Everego poznałem w Auchanie.

Wiesz o tym, że to gracze budują serwer i atmosferę na nim panującą. Staramy się dostosować cały serwer do waszych potrzeb. Każdy post tutaj jest czytany i brany pod uwagę. To nie tak, że postawimy serwer i olejemy go licząc setki PLNów w naszych brudnych łapach. Praca uszlachetnia, a jeśli uszczęśliwiasz nią innych ludzi, uszczęśliwiasz sam siebie. Wiadomo, nie możemy zrobić kogoś na siłę szczęśliwym i nie zadowolimy wszystkich, ale chcemy by zabawa była przednia i istniało tutaj coś, czego nie ma na innych serwerach.

Co do zapowiedzi - przyznam, że była robiona dosyć na szybko i to nasz błąd. Obiecuję, że prezentacja będzie o wiele lepsza (a przynajmniej powiem osobom, które za nią odpowiadają :) ).

Wojna Krolestw - Glador s1 :) ladna sieczka na jednej mapce, to bylo cos :D nie wiem w jakis sposob dziala wybor monarchy i wojna o zamek wiec sie nie udziele. Zartujesz chyba ze trzeba dedyk oplacac o.O sa hardy gdzie do 30 poziomu mozna nawalic tyle pd kow i lapek ze szok i serwery te maja sie bardzo dobrze. No dobra, nastepny post napisze w dedyku i juz w sumie znam jego tresc. Powodzenia :)

A Wybory Monarchy (te od Ymir'u) oraz Wojna o Zamek? Serwera nigdzie za darmo nie dają, a szczególnie takiego, który utrzyma Ci te kilka tysięcy ludzi. Jak znajdziesz taki - daj znać ;) Tata mi bardzo często powtarzał, że "ja to nie wszyscy", a więc mogę szczerze powiedzieć "nasz serwer to nie inne serwery". Liczę na twoje uwagi już po starcie.

Opublikowano

Troszkę podsumuję to z mojej perspektywy.

Dla mnie serwer jest ok, może te zmianki to troszkę przesada, ale tak jak napisałem dla mnie może być. Jednak, jeżeli co 2 komentarz odnosi się do tego, że serwer będzie zbyt bardzo hard, to musi być coś na rzeczy. Wszystko jest do zrozumienia, że oldschool, że prawie jak global, no ale to jest dobra koncepcja na serwer metina? Kto grał na pl-u ten wie, co tam było, jak tam było i wydaję mi się, że tamten klimat będzie ciężko odtworzyć, a to dla tego, że wtedy odkrywało się tą grę, dawało się wojem w zręczność, wszystkie skile po równo i to dla tego było takie fajne, teraz to już się nie zdarzy, każdy gracz wie co ma robić, jak rozdać staty, jaki skill, gdzie expić, po prostu metin nie ma już tajemnic.

Teraz aspekt numer 2. Dużo osób nie grało na globalnym metinie i swoją przygodę zaczyna z prywatnymi serwerami, taki serwer na pewno ich odstraszy, ktoś kto nie grał właśnie na globalu tego nie zrozumie, no ale cóż, takich graczy jest coraz więcej, smutne jednak prawdziwe.

Podsumowując moje wywody.

Może warto zrobić ten serwer pod graczy niż trzymać się wcześniej ustalonej koncepcji, która w końcowym rozrachunku może okazać się wielką klapą. Spójrzcie na komentarze użytkowników MPC, część tych użytkowników to "starzy wyjadacze", którzy metina znają na tyle dobrze, że potrafią odróżnić chłam od dobrego serwera.

Idziecie dobrą drogą, administracja jest pewna, wiadomo, że serwer nie padnie. Reklama również zapewniona. Jednak czy gracze zagrają na takim serwerze? Ciężko ocenić, jednak wydaję mi się, że warto posłuchać głosu ludu, który wie co mówi ;)

Opublikowano

Może warto zrobić ten serwer pod graczy niż trzymać się wcześniej ustalonej koncepcji, która w końcowym rozrachunku może okazać się wielką klapą. Spójrzcie na komentarze użytkowników MPC, część tych użytkowników to "starzy wyjadacze", którzy metina znają na tyle dobrze, że potrafią odróżnić chłam od dobrego serwera.

te osoby które krytykują to 80% które grają na innych serwerach ( lub na swoich ) i zniechęcają innych ew. nabijają posty a reszta ( 20% krytykujących ) to są osoby które przyzwyczaiły sie do serwerów easy i już na hardach grać nie będzie bo zawsze będzie coś nie tak a to za wolno to a to tamto itd.

ja na serwer z ekipą czekam i jak najbardziej polecam :) czekmy do soboty ;D

// YEBAĆ Ludzi którym zawsze coś nie pasuje

Opublikowano

Pierdzielicie farmazony :D

Wam się serwer nie podoba to nikt nie każe Wam grać. Na Wasze miejsce przyjdzie 20 innych osób...

Powtarzam pytanie : Czy resp metinów powiększony? Czasowo, lub więcej na mapie?

61911764369359525958.png

Opublikowano

Troszkę podsumuję to z mojej perspektywy.

Dla mnie serwer jest ok, może te zmianki to troszkę przesada, ale tak jak napisałem dla mnie może być. Jednak, jeżeli co 2 komentarz odnosi się do tego, że serwer będzie zbyt bardzo hard, to musi być coś na rzeczy. Wszystko jest do zrozumienia, że oldschool, że prawie jak global, no ale to jest dobra koncepcja na serwer metina? Kto grał na pl-u ten wie, co tam było, jak tam było i wydaję mi się, że tamten klimat będzie ciężko odtworzyć, a to dla tego, że wtedy odkrywało się tą grę, dawało się wojem w zręczność, wszystkie skile po równo i to dla tego było takie fajne, teraz to już się nie zdarzy, każdy gracz wie co ma robić, jak rozdać staty, jaki skill, gdzie expić, po prostu metin nie ma już tajemnic.

Teraz aspekt numer 2. Dużo osób nie grało na globalnym metinie i swoją przygodę zaczyna z prywatnymi serwerami, taki serwer na pewno ich odstraszy, ktoś kto nie grał właśnie na globalu tego nie zrozumie, no ale cóż, takich graczy jest coraz więcej, smutne jednak prawdziwe.

Idziecie dobrą drogą, administracja jest pewna, wiadomo, że serwer nie padnie. Reklama również zapewniona. Jednak czy gracze zagrają na takim serwerze? Ciężko ocenić, jednak wydaję mi się, że warto posłuchać głosu ludu, który wie co mówi ;)

Jedyne co jest na rzeczy, to to, że na tym forum mamy multum malkontentów - proroków, wieszczy którzy z niewiadomych przyczyn starają się zgnoić serwer, który nawet nie miał okazji wyjść. Pierwsze 24h startu zweryfikuje serwer, nie gdybanie i gadanie trzy po trzy.

Opublikowano

Ten serwer będzie mega , nie ma co ukrywać , stare klimaty to jest to , zapowiedz przeczytałem już 4 razy hah ^^ , są tacy co krytykują każdy serwer no cóż i są oni też tu . już w sobote gramy !!

Wbijać oglądać i komentować !! Dziękuje i zapraszam . 

https://www.youtube.com/channel/UCBj2TcxiskQl1SHOOMSOUUg

Opublikowano

Pierdzielicie farmazony :D

Wam się serwer nie podoba to nikt nie każe Wam grać. Na Wasze miejsce przyjdzie 20 innych osób...

Powtarzam pytanie : Czy resp metinów powiększony? Czasowo, lub więcej na mapie?

Powiększony - przynajmniej na pustyni, aby łatwiej wam było robić bojowca ;)

Edit mojej wcześniejszej wiadomości najlepszy serwer..

Hmm obejrzałem zapowiedź i szczerze powiem...

Jednak jest przesadzony..

47h do startu. Ogrom czasu. Od zapowiedzi zmieniło się więcej niż "parę" rzeczy. Pograsz - osądzaj.

Opublikowano

1. Serwer ma świetną reklame (Uzurpator) i myślę, że tak jak rozsławił serwer Concordiamt2 to tak samo będzie i z tym serwerem

2. Dodania powinny wchodzić tak jak na PLu, bo serwer w końcu ma odzwierciedlać stary, dobry klimat :)

3. Dużo osób czekało na taki serwer w którym drop broni 30 lvl ze średnimi 30+ coś znaczy...

4. Nowości dla takiego klimatu są niespecjalnie potrzebne.

Ja zagram na 100% i czekam z niecierpliwością na start i zachęcam wszystkich do gry :)

To co napisałeś można to inaczej określić. Serwer dla Zarobku. Praktycznie 0 pracy przy cliencie ( 0 nowości) Ludzie w pierwsze dni właduja w IS a serwer po 1 miesiącu bedzie off bo nie bedzie nikt grał bo za cieżko.

Opublikowano

Dobra jebać,każdy gada ze będzie źle - Pożyjemy zobaczmy,nie chcecie nie grajcie.

Ja tylko nadal jestem z tymi poprawkami np. zmianki . Ale chu.. i tak zagram. Zajebi... ze serwer jest trudny lubie takie. :D

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

To co napisałeś można to inaczej określić. Serwer dla Zarobku. Praktycznie 0 pracy przy cliencie ( 0 nowości) Ludzie w pierwsze dni właduja w IS a serwer po 1 miesiącu bedzie off bo nie bedzie nikt grał bo za cieżko.

to nie jest serwer na kilka miesięcy, nasz x-world 22 lutego będzie miał 4 lata, chociaż gra na nim niewiele graczy to i tak nadal jest do Waszej dyspozycji i czeka na reaktywację

serwer nie przynosi nam żadnych korzyści, nie mamy z niego żadnych zysków lecz nadal go opłacamy i chcemy żeby był :)

tak jak mówiliśmy:

add_ox_quiz(1, "Czy to prawda że X-World kiedyś upadnie?", false)

xw1.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie to gdybyście zrobili dobrego mediuma, nawet easy mielbyście większe zainteresowanie niż nad tym "troszkę łatwiejszym globalem", administracja jest pewna i dużo osób by weszło (z samego tego faktu) i co najważniejsze większość by została, a nie odeszła (stanie się tak pewnie tutaj, nie bawię się w wróżkę ani w wróżbitę Macieja, ale będzie jak na Astium, z tym że tam ludzie narzekali również na egzorki.) i nigdy nie powróciła.

Większość osób narzeka na te zmianki, dodania i ItemShop i w sumie się nie dziwię bo mają rację, z takim "systemem" (tak, widziałem, że niby zostało to polepszone, ale wątpię żeby to dużo zmieniło) dodań/zmianek ludzie pewnie nie będą mogli sobie dać rady na BO, no chyba, że ktoś zainwestuje trochę w IS, wtedy to oczywiste, że da radę.

Przemyślcie to co robicie póki macie jeszcze troszkę czasu, bo jak serwer wystartuje to już może być za późno na zmiany, bo wątpię żebyście mieli duże zainteresowanie serwerem, tym bardziej, że nie widziałem praktycznie żadnej reklamy od "metinowskich jutuberów" prócz uzurpatora, który co prawda jest dobrą reklamą mając tam te parę tysięcy widzów, ale nie wystarczającą jak na tak ostrego harda.

Powodzenia życzę, ale ja nie zagoszczę.

Opublikowano

Mediuma/easy tego juz jest od zajebania , wlasnie trzeba takiego dobrego harda , nie ma co szukać teraz .. oni mają taką wizję na serwer i moim zdaniem jest ona zajebista i na pewno nie tylko moim . pozdro

Wbijać oglądać i komentować !! Dziękuje i zapraszam . 

https://www.youtube.com/channel/UCBj2TcxiskQl1SHOOMSOUUg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...