Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Mortis

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co pamiętam na Concordii też na starcie było 2k osób i ddosy szły i jakoś nie odczuwało się tego. :)

@Top:

Truta tylko ripper ? Czy z bossów typu beran też ?

Tak dla jasności, na starcie concordii było max 200-300 osób, ale jest to naprawdę MAX, graczy przybyło gdy uzurpator zaczął serię z tego serwera...

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Daruj sobie te screeny, nie wiem czy się chwalisz czy żalisz...

Kiedyś jak się grało na pl-u, to się człowiek cieszył jak miał 500hp w naszyjniku ... Biegało się z FMS śr 4... To były fajne czasy.

Pamiętam jak dobijało się aby 30 poziom i się szło na ryby, to były cała "magia" metina.

A teraz na globalu to wygląda tak: Robisz sobie n postaci, idziesz na BO, bierzesz kilku "łączników" i dobijasz postacie do 30 lvl, otwierasz skrzynki i mixujesz bronie na 30... Jak dla mnie bezsens...

Możliwe, że masz trochę w tym racji co piszesz, przydałyby się zmianki, jednak nie ma co rozpaczać, ten serwer ma być takim typowym oldschoolem.

Ile razy widziałem posty i tematy na MPC typu : "Dajcie serwer jak Metin z 2008-9 roku!".

Administracja dobrze zrobiła? Hmmm, myślę, że przed startem się nie dowiemy.

A tak poza tym to serwer można traktować jako typowy "global". Czemu? W administracji jest Every, a jak wiadomo jego serwery są bardzo stabilne i są na długie lata ;)

Chwalę się bo mam czym.

Pozatym chciałbym aby administracji wypalił plan lecz cienko to widzę.

Moje zdanie jest takie że powinny być po max 2/3 privy każdego gatunku i wtedy by było normalnie.

pozdro

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Ja sie do serwera przekonalem po krotkim czasie.

Jedyne co dalej odpycha to te 1 ku z metka ;//

A mnie system wchodzenia bonów, troszkę przesada, by było tak jak na PL.

Według mnie system bonów z Concordii byłby ok.

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Kurde strasznie ludzie narzekacie , to ma byc hard !! I tak jak jest to ma zostać , jeżeli naprawdę coś bedzie strasznie męczące to się to zapewne poprawi już w trakcie gry w którymś z patchy , moim zdanie serwer zasługuje na dużą ilość graczy . Pozdro.

Wbijać oglądać i komentować !! Dziękuje i zapraszam . 

https://www.youtube.com/channel/UCBj2TcxiskQl1SHOOMSOUUg

Opublikowano

nie pierdolić tylko szykować się na sobote godzina 20 :D

No kurwa przełóżcie start w sobotę mam studniówke nie bedzie mnie na starcie :(

Opublikowano

No kurwa przełóżcie start w sobotę mam studniówke nie bedzie mnie na starcie :(

sobota to dobry czas w piątek startuje 2/3 serwery one na pewno nie wypalą to jeszcze ludzi dojdzie tu :D

Opublikowano

Widzę stary "team" x-world, już myślałem,że to będzie właśnie x-w.

nie wbije, ale życzę powodzenia i zapraszam, bo na pewno będzie stabilny;]

Opublikowano

Kurde strasznie ludzie narzekacie , to ma byc hard !! I tak jak jest to ma zostać , jeżeli naprawdę coś bedzie strasznie męczące to się to zapewne poprawi już w trakcie gry w którymś z patchy , moim zdanie serwer zasługuje na dużą ilość graczy . Pozdro.

Gościu ja cię obserwuje już od dłuższego czasu na innych prezentacjach także . ale co to ma do rzeczy wkur... mnie jak nikt inny teraz chwalisz serwer jak zawsze , ale po starcie jak to było ostatnio zaczniesz tak narzekać , że to masakra weź daj na luz każdy ma swoje zdanie i ty też masz swoje świat nie będzie się do ciebie dostosowywał ty dostosuj się do świata chyba , że nie potrafisz to napisz mi na PW podam ci kilka fajnych tytułów książek , które ci to oświecą .

ja jak mówiłem zagram serwer fajnie wygląd trochę mi te zmianki/dodania nie pasują i 1 KU z metka jak będzie w Chu.. Graczy to trochę ciężko o skile będzie szczególnie Bodziakiem gdzie Aura będzie przebijać 20 krotnie inne KU.

Mam pytanie odnośnie całego Item Shopu co tam będzie się znajdować oprócz Zmianek/Dodań/Pelerynek będzie można kupić wierzchowca lub boja?

Co ile medale się czyta bo pisze 10 medali , ale nie pisze ile czasu ?

I co z broniami na 30 lvl drop standard PL czy jak ?

Magiczny Kamień będzie w dropie czy będzie trzeba wytworzyć ?

837371446280124127260.png
Opublikowano

Gościu ja cię obserwuje już od dłuższego czasu na innych prezentacjach także . ale co to ma do rzeczy wkur... mnie jak nikt inny teraz chwalisz serwer jak zawsze , ale po starcie jak to było ostatnio zaczniesz tak narzekać , że to masakra weź daj na luz każdy ma swoje zdanie i ty też masz swoje świat nie będzie się do ciebie dostosowywał ty dostosuj się do świata chyba , że nie potrafisz to napisz mi na PW podam ci kilka fajnych tytułów książek , które ci to oświecą .

ja jak mówiłem zagram serwer fajnie wygląd trochę mi te zmianki/dodania nie pasują i 1 KU z metka jak będzie w Chu.. Graczy to trochę ciężko o skile będzie szczególnie Bodziakiem gdzie Aura będzie przebijać 20 krotnie inne KU.

Mam pytanie odnośnie całego Item Shopu co tam będzie się znajdować oprócz Zmianek/Dodań/Pelerynek będzie można kupić wierzchowca lub boja?

Będą przedmioty, kt~óre możesz zobaczyć u Handlarza i jeszcze pare nowych tylko w IS (które nie powinny mieć wpływu dużego na rozgrywke).

Co do KU - 1 z 1 metina (wyjątek co do KD. Jeżeli skrypt nie wylosuje KD - dropnie KU, lecz szansa jest mała. W takim wypadku dropią KU dwa razy). Metinów powiem, że jest więcej (narazie niskopoziomowych).

dacie jakeś kase na star z 1kk ? żeby było mozna sobie potki kupić itp ?

:D

Zawartość IS zobaczysz za parę dni, spokojnie :) Mogę Cię zapewnić, że nie będzie tam opcji wykupu bojowca czy wierzchowca.

Oddawać medale możemy do 10 poziomu konia - potem mamy misje na bojowego :) Oddawanie co 8 godzin (jeżeli dobrze liczę, to pierwsze bojowce powinny pojawić sie... po 5-6 dniach od startu ?)

Bronie na 30 Lv mają lekko zwiększony drop, ale nie przesadzaliśmy, by każdy w niej chodził.

Magiczny Metal zgodnie z założeniami będzie dostępny tylko przez eventy (brak w IS i w grze z dropu).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

dacie jakeś kase na star z 1kk ? żeby było mozna sobie potki kupić itp ?

jak chcesz potki za darmo to sobie twórz nowe postacie i przekladaj potki przez dozo ( lub nowe konto szybciej jest )

z kasa było by bez sensu każdy by zaraz sobie przekladal... ( 10 sek i next postac i next itd. )

Opublikowano

No kolego wiesz mnie to denerwuje że wbijają tacy którzy widzą '' HARD '' i narzekają bo to słabo bo to słabo , tak jak mówią admini , będzie to udoskonalona wersja PL'a więc będzie lepiej no po co tu od razu pisać że to zle albo to .. martwi Cie 1 ku z metka ? bedzie duzo graczy bedzie duzo dropów bedzie dużo KU proste logiczne. Wiesz dla mnie to ten serwer to może wgl nie powstać , nie będę się tym przejmował ale jak widzę w końcu jakiś fajny hardzik , to się interesuje w pewnym sensie . Ludzie piszą że serwer będzie stabilny , bo tam ma któryś z nich jakiś inny serwer który stoi już dłuższy czas i wgl noto ja też tak myślę i piszę co myślę . TAK wiem że jestem pozytywnie nastawiony do każdego serwera który ma wyjść , potem róznie wychodzi , na ostatnim to się zawiodłem , ale nie przesadzaj że krytykowałem potem tak bardzo jak upadał bo było inaczej , no a teraz to tylko czekać na tego i grać , jeżeli będziesz grał , życzę Ci miłej i przyjemnej gry. Pozdrawiam

Wbijać oglądać i komentować !! Dziękuje i zapraszam . 

https://www.youtube.com/channel/UCBj2TcxiskQl1SHOOMSOUUg

Opublikowano

Na naszym serwerze będzie obchodzony także Dzień Książki.

Co to znaczy? To, że co pewien czas (pewnie rzadko) będzie włączany tryb, w którym możemy u NPC wymienić nasze księgi umiejętności na losowe instrukcje ZA DARMO. Także dobrze radzę zachować księgi ;)

Opublikowano

Zycze wam powodzenia aczkolwiek wiem,ze po kilku godzinach zacznie sie narzekanie "Drugi pl,nie gram nara".Na dluzsza mete tego typu serwer-bez zadnych nowosci bedzie nudny.Klimat sprzed lat juz nie wroci,za dobrze poznalismy metina.Dla wielu graczy rozgrywka bedzie monotonna (o czym sami sie przekonacie).

Opublikowano

Zagrałbym gdybyście zainwestowali trochę w łącze, bo 100mb/s to może być trochę mało jak na hard który do przyjemności z gry wymaga dużej ilości osób.

O stabilność się nie martw, uwierz na słowo ;)

Polecam serwer, sam z pewnością zagram

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Zycze wam powodzenia aczkolwiek wiem,ze po kilku godzinach zacznie sie narzekanie "Drugi pl,nie gram nara".Na dluzsza mete tego typu serwer-bez zadnych nowosci bedzie nudny.Klimat sprzed lat juz nie wroci,za dobrze poznalismy metina.Dla wielu graczy rozgrywka bedzie monotonna (o czym sami sie przekonacie).

Jeżeli mielibyśmy generalizować większość gier MMO to biorąc pod uwagę tak wielkie tytuły jak WoW doszlibyśmy do wniosku, że w każdej grze chodzi o to samo. Biorąc pod uwagę to, że globalne serwery posiadają małą lub prawie wynoszącą zero liczbę eventów, gracze uciekają na serwery prywatne. W grze chodzi o zabawę (dlatego będziemy wprowadzali dużą liczbę eventów) i coś jeszcze. Czym jest to "coś"? To "coś" to zgrana ekipa. Jak raz spotkasz ludzi, którym możesz w pewnym stopniu zaufać, to możliwe że ta przyjaźń będzie nawet na lata. Pewnego dnia możecie spotkać się gdzieś i twarzą w twarz porozmawiać. Chcemy utrudnić w pewien sposób rozrywkę, by zacieśnić te bardzo słabe więzi międzyludzkie, które między graczami zanikają. Nasza gra będzie wymagała współpracy z innymi. Zanim się obejrzysz, gracze których spotkasz przypadkiem zostaną twoimi przyjaciółmi i za parę lat będziesz sobie próbował przypomnieć - "gdzie ja go spotkałem?".

Czemu by naszego małego serwera nie zmienić w małe miejsce spotkań i dobrej zabawy :) ?

Opublikowano

Jeżeli mielibyśmy generalizować większość gier MMO to biorąc pod uwagę tak wielkie tytuły jak WoW doszlibyśmy do wniosku, że w każdej grze chodzi o to samo. Biorąc pod uwagę to, że globalne serwery posiadają małą lub prawie wynoszącą zero liczbę eventów, gracze uciekają na serwery prywatne. W grze chodzi o zabawę (dlatego będziemy wprowadzali dużą liczbę eventów) i coś jeszcze. Czym jest to "coś"? To "coś" to zgrana ekipa. Jak raz spotkasz ludzi, którym możesz w pewnym stopniu zaufać, to możliwe że ta przyjaźń będzie nawet na lata. Pewnego dnia możecie spotkać się gdzieś i twarzą w twarz porozmawiać. Chcemy utrudnić w pewien sposób rozrywkę, by zacieśnić te bardzo słabe więzi międzyludzkie, które między graczami zanikają. Nasza gra będzie wymagała współpracy z innymi. Zanim się obejrzysz, gracze których spotkasz przypadkiem zostaną twoimi przyjaciółmi i za parę lat będziesz sobie próbował przypomnieć - "gdzie ja go spotkałem?".

Czemu by naszego małego serwera nie zmienić w małe miejsce spotkań i dobrej zabawy :) ?

Kufa macie łeb ludzie, tak było na PL ! Do tej pory żałuję, że utraciłem kontakt z ludźmi sprzed paru lat, bo bana dostałem xD Na szczęście z jednym utrzymuje już kontakt dobre 6 lat i jest dla mnie jak brat! :D

61911764369359525958.png

Opublikowano

W metinie juz nikomu nie mozna zaufac.Znalem przypadki,gdzie wlasne rodzenstwo okradalo siebie nawzajem.Wiadomo,gdy ma sie ekipe z ts'em gra sie zdecydowanie lepiej.Fajnie byloby gdybyscie zaskoczyli nas jakimis autorskimi eventami ;)

edit; Tak wiem,nie trzeba podawac passow 1 lepszej osobie ale ludzie sa falszywi,mysla tylko o sobie.Gdybyscie dostosowali exp tak aby lecial przyjemnie nawet w pt kilku osobowym wrocilyby czasy gdzie expilo sie w party na bo;)

Opublikowano

Polecam ze wzgledu na kodexiora zna się na rzeczy , jednak Uzurpator to pajac.

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

nie moge sie doczekac, nie wiem jak wy mam nadzieje ze jutro juz bedzie forum i ts3 , cos czuje ze serwer bedzie na dluzej :)

WarRocK Player 

ING : IFCC

POZIOM : +13

KENZO ZE SŁUŻEWCA :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...