Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NexBot

Aslani

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 578
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
"Auto trenowanie peta(niedziała)", "Auto Sklep (niedziała)" i "Pomoc (niedziała)" (powinno być nie działa, a nie niedziała)?

Miałem jakiś pomysł ale w sumie stwierdziłem że szkoda zachodu by to robić.

musiałem zrobić reinstalacje Windowsa bo mi Windowsa zeżarło!!!!

A nietoperze Ci przypadkiem z monitora nie wyleciały? Myślisz że ja piszę tego bota po to by komuś Windowsa rozwalić czy coś?:)

Trochę info dla was:

Przede wszystkim dziękuje wszystkim tym co zgłaszali jakiekolwiek błędy z botem związane. Myślę że część z tego poprawiłem.

Po za tym 2 dni temu minął rok odkąd pojawiła się pierwsza wersja (NexBot 1.2) na MPC forum.

Z racji tego że w VTasku już mi brakło możliwości do dalszego rozwijania bota (już chyba z Vtask'a wycisnąłem 100% normy :)) przerzucam calutki kod do AutoIT. Zrobione już jest GUI oraz zczytywanie z pamięci HP/MP czyli już nie po pixelach jak to w VTasku.

guinexbot.th.png

Uploaded with ImageShack.us

(gui zrobione na szybko oczywiście by tylko testować)

No i ostatnia rzecz: V3.7 dziś wieczorkiem będzie. W sumie już gotowa ale chce jak najwięcej zrobić w AutoIT to może dorzucę do paczki to co zdążę zrobić.

Opublikowano

@Aslani:

Co będzie w wersji 3.7? I czym będzie się różnić wersja w AutoIT od VTask? I kiedy bot w AutoIT będzie gotowy?

banner.gif
Opublikowano

Znam podobnego bota.

Scan:

http://www.speedyshare.com/files/20092695/BOT.rar

Dwl:

http://uploading.com/files/fc941b46/BOT.rar/

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

Aslani jeśli potrzebujesz pomocy nie ma problemu

moge przetestować kod pod wszystkimi systemami przy okazji poprawki w kodzie , akurat mam 3 dni wolnego i czas na rozrywke od pracy ;)

jak co pw, albo gg: 3187

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

v3.7 już jest wszelakie błędy od razu mi zgłaszać! Dodałem to co mi się udało zrobić w autoit. I tak nic z tego nie działa jedynie odczytuje z pamięci mp/hp

I czym będzie się różnić wersja w AutoIT od VTask?

Przede wszystkim będzie miał przejrzyste GUI, będzie działał na zminimalizowanym oknie, po za tym będzie odczytywał wszelakie dane już nie po pixelach.

I kiedy bot w AutoIT będzie gotowy?

Dobre pytanie, ale odpowiedzi nie znam.. Dopiero zacząłem coś działać w AutoIT więc nie szybko a raczej mam nadzieje że nie szybko, ponieważ nie jestem zwolennikiem kopiowania gotowych funkcji i chciałbym się jednak czegoś nauczyć ;) Do tego jeszcze trochę znajomości z Cheat Engine.

Fajnie się wszystko mówi jak nie widzi się jak taki bot wygląda od kuchni :P

Jako ciekawostkę powiem że obecnie bot w Vtasku liczy ponad 900 linijek kodu (to bardzo dużo :))

Aslani jeśli potrzebujesz pomocy nie ma problemu

moge przetestować kod pod wszystkimi systemami przy okazji poprawki w kodzie , akurat mam 3 dni wolnego i czas na rozrywke od pracy ;)

jak co pw, albo gg: 3187

Ja raczej jestem kombinatorem i zazwyczaj sam wole do czegoś dojść ;)

Ale spoko, napiszę coś więcej to Ci kod podeślę do sprawdzenia.

Opublikowano

Kurde mam problem...

bardzo podoba mi sie twój bocik ale mam problem

bot tylko kieruje na potwory ale ich nie atakuje i ciagle pisze idz do waypointa ...

nie znam sie za bardzo na tym prosze o pomoc :D

Opublikowano
Kurde mam problem...

bardzo podoba mi sie twój bocik ale mam problem

bot tylko kieruje na potwory ale ich nie atakuje i ciagle pisze idz do waypointa ...

Co było przyczyną tego problemu ? Jakbyś mógł to napisz bo dużo ludzi ma podobny problem.

troche wolno wali

Poprzestawiaj trochę w ustawieniach, zmień miedzyczas skilli na np. 1

nie je jedzenia ide spac wstaje a tu brak many

Oprócz bota musisz włączyć autopota który jest w folderze z botem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, trochę mnie nie było

Nie sprawdzałem jeszcze nowej wersji bota, pewnie jest super.

Refer1117, miałem ten sam problem. Uruchom NexBota 2 razy, pierwszy włącz, uruchom bota i od razu wyłącz, drugi włącz i będzie działał.

Opublikowano

Wszystko ładnie,zajębisty bocik...Ale nie umie go włączyć =.=

@edit

Oks,dzięki,+.

a7862a5770635906.gif

matrixbigul0ez0.gif

userbar621801rl6.gif

Opublikowano

Wszystko ładnie,zajębisty bocik...Ale nie umie go włączyć =.=

Naciskasz klawisz "Y" i trochę trzymasz. Bot wyłączy się, ale jeżeli chcesz tylko spałzować bota naciśnij i przytrzymaj "J".

banner.gif
Opublikowano

Pisałem już o tym, ale napisze jeszcze raz :P. Czy jest możliwe dodanie opcji w "Handel:Auto Talk" wyboru czasu po którym ma się pisać tekst? Dodatkowo czy można dodać do bota do groszków używanie czarów (około 3 ) co wybrany czas + dodanie wyboru lvl groszków (8-13), które ma atakować.

banner.gif
Opublikowano
Czy jest możliwe dodanie opcji w "Handel:Auto Talk" wyboru czasu po którym ma się pisać tekst

Tak. Zrobię.

Dodatkowo czy można dodać do bota do groszków używanie czarów (około 3 ) co wybrany czas

Tak. Zrobię.

dodanie wyboru lvl groszków (8-13), które ma atakować.

Bot do groszków v2 zostanie usunięty wkrótce...Stwierdziłem że nie przydatny.

do czego sluzy plik nostale source

Póki co do niczego. :) W przyszłości być może będzie działać lepiej niż obecna wersja NexBota

Opublikowano

@Aslani

heh niedługo konkuręcją będę dla ciebie.

Jeżeli mi się uda to powstanie bot do nostale w c++ i będzie można gg przeglądać :D

Narazie mam funkcje groszek bot :D

Zeby nie oftopować

@Aslani

Próbuje juz w nieskączoność zainstalowałem innego windows win 7 ultimate 64bit i nadal nie działą :(

:(((((

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

wywal te dzwięki albo przynajmniej domyślnie ustaw by się bot uruchamiał bez nich nie każdy ma dzwięki w systemie i nie każdy ma windowsa by uruchomić bota :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego opcja "Handel:Auto Talk" czasami wysyła tylko jedną wiadomość na chat i włącza się z powrotem okno bota? Czy może być to spowodowane powiększeniem/zmniejszeniem chatu?

banner.gif
Opublikowano
wywal te dzwięki albo przynajmniej domyślnie ustaw by się bot uruchamiał bez nich nie każdy ma dzwięki w systemie i nie każdy ma windowsa by uruchomić bota :/

I tak te dźwięki są dodane do paczki z botem więc nie czyta ich z plików systemowych.

Ale dźwięki wywalić mogę - są zbędne.

Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego opcja "Handel:Auto Talk" czasami wysyła tylko jedną wiadomość na chat i włącza się z powrotem okno bota?

Odświeżę tą funkcje bo dawno w niej nie grzebałem

Czy może być to spowodowane powiększeniem/zmniejszeniem chatu?

Raczej nie.

Narazie mam funkcje groszek bot

W takim razie zaprezentuj ją na forum - na pewno się wszyscy ucieszą :)

Opublikowano

A ja mam mały problem z najnowszą wersją tego bota(poprzednich nie ściągałem). Tak, więc bot tylko zaznacza moba ale go nie chce atakować...

Włączam bota, ustawiam wszystkie inne ustawienia, atak np. na spacje i mi tylko je zaznacza... Oczywiście na końcu klikam "Włącz" mam ekran na full i rozmiar też dobry... Nie wiem co robię źle

@W wersji 3.4 też mi tylko zaznacza... Jaka może być tego przyczyna?

Przyczyną było chyba Anty KS:F

Opublikowano

Wersja NexBot 3.8 już jest.

Poprawiłem tylko to co mi pisaliście.

Dorzuciłem również to co mi się już udało zrobić w autoit i póki co nazwałem to roboczo "NexBot Plus 2.0" :D

Sprawdźcie od razu czy działa bo w sumie nie sprawdzałem na innym kompie :)

Aktualny screen:

nexplus.png

Opublikowano

@Aslani

Mi nie odczytuje wartości życia i many a bot pięknie działa.

No w końcu jakiś bot mi działa.

Jestem taki szczęśliwy że cię teraz ++++++ caly mój limit :D.

@a co do mojego.

Przerwałem go robić bo wkurza mnie WinAPI a w konsoli to wygląda marnie.

Zaczołem w AutoIt i na razie mam Zaplanowane jak to ma wyglądać i początek kodu który nic nie robi :D.

max 5 linijek tekstu.

Pomocnik
Opublikowano

Dodaj najprostszą funkcje:

Wciskanie spacji - na złośniki i te ziarna w mieście, bo na groszkach to ktoś pojedzie tam gdzie klikam i się buguje, dlatego wolę na tych złośnikach.

Opublikowano

@Aslani

Bot co chwile chyba 3 sekundy siada bije siada bije wiec Auto Reset chyba nie działa.

Daje ss:

beztytuuxyl.png

@offtop

Gdybyś potrzebował pomocy jakiejść z grafiką np. żeby zrobić logo to ci z chęcią pomoge :D

Cos tam umiem nabazgrac :D

max 5 linijek tekstu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...