Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ep3] Genesis Last chaos

Damn.♥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka pytań :

1. Coś się zmieniło u warmaga i paladyna?

2. Kler dostał jakieś buffy, skille etc?

3. Gdzie zlokalizowany jest ich server (kraj)

4. Bardziej do @Miyoshi jaki ping tutaj wyciągasz

5. Jak wygląda sparwa z WB jakieś nowości czy cuś?

6. Gambit dalej boi sie dodać chaos jaweli?

7. Czy spec i rk dalej są maszynami do zabijania?

8. Czy buffy u tytana zostały naprawione?

9. Czy w IS pojawiło się coś nowego ? (od czasu crashu i ep3)

10. Dodał Gambit jakies hybrydy?

11. Dalej exp wygląda tak : 53 min exp'a i cap?

1. Zauważyłam ostatnio, że coraz więcej osób chce robić arcymagi, ostatnio nawet widziałam tego z toporem na arenie i nieźle supportował. Oczywiście cała jego praca polegała na rzucaniu silence aoe, ale moja podobna - rzucanie snu. Więc wydaje mi się, że nie ma takiej tragedii z nimi. :x 

7. Akurat rk trochę lami, więc wydaje mi się, że już nie jest "maszyną do zabijania". :P 

• Odpowiedzi 967
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A pro po 11 pkt. Cap w 53 min ? Chyba za mocną kawę lub herbatę dzisiaj wypiłaś :D

A co do pozostałych to nic nowego się nie dzieje i z tego co widzę co pisze Gambit na arenie z ludźmi prędko nas czymś nowym nie zaskoczy ^^ 

Tak więc pozostaje robienie dalej nowych postaci i bawienie się nimi. 

zakładałam się ze znajomym gdy genesis padł i powstał niczym pheonix  z popiołów i równiutkie 53 minuty i 20sec (@Boomwuayash bez botka ^^ trzeba wiedzieć które Q zostawić by 183-185 +100% wskoczyć ^.^)

@UP... Bo mam zbroje ze wszystkim (bydwa wep'y etc ^^) dlatego się pytam bo nie widzi się mi szukania EQ :3

TB ma zmieniona animację czy przy ping tak niskim dalej wyrabia 3xtb/sec?

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

zakładałam się ze znajomym gdy genesis padł i powstał niczym pheonix  z popiołów i równiutkie 53 minuty i 20sec (@Boomwuayash bez botka ^^ trzeba wiedzieć które Q zostawić by 183-185 +100% wskoczyć ^.^)

@UP... Bo mam zbroje ze wszystkim (bydwa wep'y etc ^^) dlatego się pytam bo nie widzi się mi szukania EQ :3

TB ma zmieniona animację czy przy ping tak niskim dalej wyrabia 3xtb/sec?

Wiesz co, tak szczerze Ci powiem - jakoś mało się rycków zrobiło i trudno mi ocenić, ale jak już są to aż tak szybko nie zabijają... 

Opublikowano

kilka pytań :

1. Coś się zmieniło u warmaga i paladyna?

2. Kler dostał jakieś buffy, skille etc?

3. Gdzie zlokalizowany jest ich server (kraj)

4. Bardziej do @Miyoshi jaki ping tutaj wyciągasz

5. Jak wygląda sparwa z WB jakieś nowości czy cuś?

6. Gambit dalej boi sie dodać chaos jaweli?

7. Czy spec i rk dalej są maszynami do zabijania?

8. Czy buffy u tytana zostały naprawione?

9. Czy w IS pojawiło się coś nowego ? (od czasu crashu i ep3)

10. Dodał Gambit jakies hybrydy?

11. Dalej exp wygląda tak : 53 min exp'a i cap?

1. Dodali soule.

2. Nie.

3. A mi się wydaje, że serwer oni mają w Europie właśnie. o,o Bo ostatnio nawet ludzie z USA narzekali, że coś tam.

4. Nie wiem nawet. Ale dobry raczej. :D

5. Wczoraj dodali nowego WB (screen). Dropi skrzydła PvP 2, ale niewidzialne. :3

6. Nie boi, ale po prostu nie chce. 

7. Wykoksany RK wyciąga +/- 35k ataku, wykoksany zaklinacz (z soulem) ma zajebiście szybką animację skilla + w chu uników. Więc dalej te postacie są dość OP.

8. Nic mi na ten temat nie wiadomo.

9. Nie.

10. Nie.

11. Znaczy nie wiem czy dokładnie 53 minuty, ale szybko (nie wiem jakim cudem Sarpens w ciągu tygodnia wbił 114 o,o). xD

TB jest zmienione, ale chyba tylko ma mniejszą moc. I niech mi nikt nie wmawia, że RK nie jest OP, bo jest. (:

Ogólnie to jest fajnie tutaj i śmiechowo. :v

Opublikowano

Okej, więc wczoraj na Genesisie był patch.

Ponadto będzie cotygodniowy turniej pvp (za ten turniej będą właśnie w/w 'pvp event titles'). (: A poniżej nowy boss od skrzydełek. ^^

19tm3a.jpg

No... nawet ja jestem na SS, jeszcze ten kontrowersyjny czat :O

Ogólnie to ja mam pytanie... Jak to jest - co leci z masterstone boxów? Prócz MSów :D

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ogólnie to ja mam pytanie... Jak to jest - co leci z masterstone boxów? Prócz MSów :D

HP/MP stealer'y 2h, haste potion, megaphone, takie potki fioletowe na leczenie HP/MP. :3

Opublikowano

No popatrz, gdybyś nie napisał to bym na ten czat nie popatrzyła :O

@Według mnie z MS i Affi boxów powinny tylko lecieć to, co jest w nazwie, a same boxy powinny podrożeć np 500-600 cash. Było by bardziej sprawiedliwie -.-

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No popatrz, gdybyś nie napisał to bym na ten czat nie popatrzyła :O

@Według mnie z MS i Affi boxów powinny tylko lecieć to, co jest w nazwie, a same boxy powinny podrożeć np 500-600 cash. Było by bardziej sprawiedliwie -.-

A moim zdaniem jest dobrze tak, jak jest. Nie jest za łatwo i dzięki temu MS-y/Affinity są jeszcze w cenie, a to jedne z itemów, które utrzymują ekonomię tego serwera na poziomie. xD

Opublikowano

Na poziomie? Raczej daje przewagę osobom ładującą dużo cashu. Bo żeby otworzyć msa trzeba jednak naotwierać tych boxów... A koszt ich jest zdecydowanie za duży co do szansy otwarcia czegoś interesującego.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Na poziomie? Raczej daje przewagę osobom ładującą dużo cashu. Bo żeby otworzyć msa trzeba jednak naotwierać tych boxów... A koszt ich jest zdecydowanie za duży co do szansy otwarcia czegoś interesującego.

jedna osoba trafi na 20 box'ów x10 ms+20, a inny 20 hps'ów wiec szesccie ^^

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

To ja mam pecha, bo jeszcze nie otworzyłam msa o.O Za mała szansa otworzenia tego jest, zdecydowanie.

To miałaś pecha po prostu. Ja czasami otwieram 10 boxów i wypada parę MS-ów, a czasami otwieram 30 boxów i nic. (: Nawet na forum jakiś koleś wrzucił screena, jak otworzył boxów za 10k cashu i wypadły mu dwa MS-y chyba. xD

Opublikowano

To miałaś pecha po prostu. Ja czasami otwieram 10 boxów i wypada parę MS-ów, a czasami otwieram 30 boxów i nic. (: Nawet na forum jakiś koleś wrzucił screena, jak otworzył boxów za 10k cashu i wypadły mu dwa MS-y chyba. xD

Dlatego cały czas piszę, że powinno zostać to zmienione -.-

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Mi też wydaje się, że jest to zrobione pod ładowanie cashu. Bo nie ma co ukrywać affi i ms box to jedyne rzeczy na których można bardzo zarobić, gdy ludzie kupują cash. Także na pewno Admin cieszy się z zysków ^^ 

Według mnie powinni zrobić odpowiednią cenę na MS +19 & +20 i każdy byłbym zadowolony, bo może i ludzie więcej kupowaliby  cashu, a nie stali 24/7 w afk i upać Online Cash by potem kupić parę boxów i nic nie otworzyć :D

Co do zysków z servera wydaje mi się, że Staff nie ma co narzekać bo prawie codziennie jest ponad 400 osób online.. 

ubh6c.png
Opublikowano

Mi też wydaje się, że jest to zrobione pod ładowanie cashu. Bo nie ma co ukrywać affi i ms box to jedyne rzeczy na których można bardzo zarobić, gdy ludzie kupują cash. Także na pewno Admin cieszy się z zysków ^^ 

Według mnie powinni zrobić odpowiednią cenę na MS +19 & +20 i każdy byłbym zadowolony, bo może i ludzie więcej kupowaliby  cashu, a nie stali 24/7 w afk i upać Online Cash by potem kupić parę boxów i nic nie otworzyć :D

Co do zysków z servera wydaje mi się, że Staff nie ma co narzekać bo prawie codziennie jest ponad 400 osób online.. 

Serwer nie jest zrobiony pod kasę. Wszystko, dosłownie wszystko, możesz zdobyć bez inwestowania złotówki. Do tego często są na forum eventy, za które dostaje się cash (chociażby ostatnio 'do u love Genesis' - 5k cashu za zwykłą fotkę). System z boxami jest bardzo dobry i mam nadzieję, że tego nie zmienią. 

Co do osób online. Może i jest ponad 400, ale obstawiam, że około 30% to są botki na cash. (:

Opublikowano

Wcaaaale nie. Ja sobie stoję online, głosuję na stronie i mam wystarczająco tych affinity. Gdybym nie sprzedawała to mogłabym zadowolić co najmniej cztery postacie. Owszem otwieram 30 boxów na raz, ale najczęściej wypada mi 4-5 affinity. ;) 

Każdy serwer jest robiony pod zysk, nie da się tego ukryć.

Ale wydaje mi się, że ja i Monika jesteśmy doskonałym przykładem, że można się nieźle dorobić bez cashu. Ja mam prawie 200b, a ona prawie 100b. ;) A żadna z nas nie ładowała ani grosza. 

Opublikowano

Serwer nie jest zrobiony pod kasę. Wszystko, dosłownie wszystko, możesz zdobyć bez inwestowania złotówki. Do tego często są na forum eventy, za które dostaje się cash (chociażby ostatnio 'do u love Genesis' - 5k cashu za zwykłą fotkę). System z boxami jest bardzo dobry i mam nadzieję, że tego nie zmienią. 

Co do osób online. Może i jest ponad 400, ale obstawiam, że około 30% to są botki na cash. (:

Chyba zbyt nie uważnie przeczytałaś mój post, bo nawiązywałem, że Boxy są zrobione typowo pod ładowanie cashu, a nie cały server. Bo co do reszty Twojej wypowiedzi to zgodzę się z Tobą, bo sam robię kolejną postać która posiada wszystko co jest potrzebne do miłej i dobrej gry i nie wydałem nic na cash.

Wcaaaale nie. Ja sobie stoję online, głosuję na stronie i mam wystarczająco tych affinity. Gdybym nie sprzedawała to mogłabym zadowolić co najmniej cztery postacie. Owszem otwieram 30 boxów na raz, ale najczęściej wypada mi 4-5 affinity. ;)

Każdy serwer jest robiony pod zysk, nie da się tego ukryć.

Ale wydaje mi się, że ja i Monika jesteśmy doskonałym przykładem, że można się nieźle dorobić bez cashu. Ja mam prawie 200b, a ona prawie 100b. ;) A żadna z nas nie ładowała ani grosza. 

No też mógłbym się pochwalić, że mam parę b w plecaku i też jakoś specjalnie się nie produkuje żeby je zdobyć. Sposobów nie będę zdradzać bo każdy wyjadacz starego dobre lc wie jak można zrobić z 10/15b, 25 czy 30b, praktycznie nie ruszając się z Juno wystarczy trochę posiedzieć i pomyśleć. Mi jednego dnia udało się zrobić 12kkk nie wiem czy to dużo czy mało, czy los mi bardziej sprzyjał czy mniej, ale się udało ^^ 

ubh6c.png
Opublikowano

No też mógłbym się pochwalić, że mam parę b w plecaku i też jakoś specjalnie się nie produkuje żeby je zdobyć. Sposobów nie będę zdradzać bo każdy wyjadacz starego dobre lc wie jak można zrobić z 10/15b, 25 czy 30b, praktycznie nie ruszając się z Juno wystarczy trochę posiedzieć i pomyśleć. Mi jednego dnia udało się zrobić 12kkk nie wiem czy to dużo czy mało, czy los mi bardziej sprzyjał czy mniej, ale się udało ^^ 

Tak, 12kkk to jest całkiem sporo. Za to można sobie full set kupić na postać albo sporo itemków na affinity. :) Ja tam preferuję dropienie bestów lub 'kup i sprzedaj drożej'. 

Opublikowano

Tak, 12kkk to jest całkiem sporo. Za to można sobie full set kupić na postać albo sporo itemków na affinity. :) Ja tam preferuję dropienie bestów lub 'kup i sprzedaj drożej'. 

Z dropieniem jest czasami ryzykowanie bo w 1h możesz zrobic 500kk / ponad 1kkk albo prawie 2kkk , albo wcale :D 

Tak więc proponuje dropienie golda i podnoszenie GC I darów. Ja tak zarabiam lekko 3kkk/1h

ubh6c.png
Opublikowano

Z dropieniem jest czasami ryzykowanie bo w 1h możesz zrobic 500kk / ponad 1kkk albo prawie 2kkk , albo wcale :D 

Tak więc proponuje dropienie golda i podnoszenie GC I darów. Ja tak zarabiam lekko 3kkk/1h

Dropienie samego golda jest trochę nudne i męczące, jednak wolę podnosić besty. ;) Czasami więcej bestów może Ci wylecieć. 

Opublikowano

Dropienie samego golda jest trochę nudne i męczące, jednak wolę podnosić besty. ;) Czasami więcej bestów może Ci wylecieć. 

Dokładnie. Dropiąc besty dropisz też golda, a jak coś b6 wyleci to masz dodatkowy zarobek. (:

Opublikowano

Dokładnie. Dropiąc besty dropisz też golda, a jak coś b6 wyleci to masz dodatkowy zarobek. (:

Dużo golda nie wpadnie ;D W sam raz tyle żeby kupić lupy ^^ 

No ale każdy orze jak może :) I preferuje swoje sposoby ;p 

ubh6c.png
Opublikowano

Jest w stanie ktos zalatwic wyrzucenie z gildi poprzez GM ? Nie chce mi sie czekac 3 dni ^^

Co to ma byc ? xDD

Gram predatorem i mam katary a strzelam strzalami xD

1396000825-U964976.jpg

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...