Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez sie cieszylem, ale coz :). Trzeba czekac i nic na to nie poradzimy. Miejmy nadzieje, ze szybko im prad wlaczyli :D. Ja zamierzam jednak zaczac w Kabalii, hmm jakas gildia kupiecka albo cos w tym stylu :).

Sam zakładasz czy czekasz aż ktoś stworzy? Pytam się, gdyż będę handlarzem w Kabalii albo u Nordów :)

0tp3.jpg

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Pan Poro raczej swoja albo jesli ktos szybko ogarnie serwer i sie rozwinie to dolacze. Potem ewentualnie jakies miasto kupieckie-neutralne czy cos w tym stylu :D

Opublikowano

up. Myśle ze nie będzie ci z tym latwo ponieważ
1. nie będzie juz wolnych totemów osadniczych
2. jeżeli komuś taki przejmiesz to odrazu zaczniesz miec z tym kimś wojne
Dlatego może o wiosce lub miescie to pomyśl wczesniej byś mógł coś jeszcze dorwać. :)

Opublikowano

Hmm, będą jakieś plusy rasowe? Nie wiem, +2 do rzutów na celność dla tych Kabalów? przy rzucie nożami - bo po mojemu, to takie stereotypowe i ogólnikowe rasy, jak lud pustyni, zielonych łąk i lodowych krain są słabe. Naprawdę nie chcieliście podejść do sprawy troszkę ambitniej, stworzyć z pięć/sześć ras, z których każda miała by swoje wady i zalety... jak dla mnie brzmi to o wiele lepiej od tego co wy wymyśliliście. :) Osobne style architektoniczne dla każdej z nich, jakieś historie, cele - przecież to jest temat rzeka, można w niego wyciągnąć tyle wiader z klimatem i fabularką na ile starczy sił i literackiej weny.
Z drugiej strony, wszystko też zależy od tego dla kogo jest robiony ten serwer, bo jeżeli typowo pod gimbusów, to dla dobrego RP wystarczy jakiekolwiek odniesienie do średniowiecza i fantastyki. No, ale nie każdy jest tak mało wymagający. :P

Opublikowano

Hmm, będą jakieś plusy rasowe? Nie wiem, +2 do rzutów na celność dla tych Kabalów? przy rzucie nożami - bo po mojemu, to takie stereotypowe i ogólnikowe rasy, jak lud pustyni, zielonych łąk i lodowych krain są słabe. Naprawdę nie chcieliście podejść do sprawy troszkę ambitniej, stworzyć z pięć/sześć ras, z których każda miała by swoje wady i zalety... jak dla mnie brzmi to o wiele lepiej od tego co wy wymyśliliście. :) Osobne style architektoniczne dla każdej z nich, jakieś historie, cele - przecież to jest temat rzeka, można w niego wyciągnąć tyle wiader z klimatem i fabularką na ile starczy sił i literackiej weny.

Z drugiej strony, wszystko też zależy od tego dla kogo jest robiony ten serwer, bo jeżeli typowo pod gimbusów, to dla dobrego RP wystarczy jakiekolwiek odniesienie do średniowiecza i fantastyki. No, ale nie każdy jest tak mało wymagający. :Pn.

Proszę ciebie serwer ma prostą,przejrzystą koncepcję rozgrywki.Od początku serwera ten podział na 3 krainy był wizytówką serwera i chyba na każdej kontynuowano tradycję.Prawda jest taka,że jest to najbardziej rozbudowany serwer w Polce na obecną chwilę jak i w przeszłości pod względem ilości struktur społecznych.Tylko jeden serwer w czasach bety mógłby konkurować z Meumem pod tym względem.Na jakim innym serwerze ujrzysz takie struktury jak m.in.miasta,wsie,załogi zamków,opactwa czy zakony w takiej ilości ?Ten kontent przyciąga każdego bez względu na wiek,gdyż tajemnica sukcesu leży w jego ogromie oraz prostocie.Chcesz więcej?Ras proszę bardzo możesz iść na serwery pozbawione realizmu,a pełne fikcji,z elementami magii oraz dziwnymi stworzeniami,tylko,który taki serwer w Polsce utrzymał liczbę graczy przez ponad miesiąc powyżej 30?Odpowiedź jest prosta prawie żaden oprócz jednego z praojców tego stylu,popularnego S*******a.Taka jest prawda,użytkownikom minecrafta nigdy nie podobała się w znacznym stopniu fantastyka w minecraft i zawsze szukali czegoś co ma w sobie chodź trochę z prawdopodobnego realizmu.Przykładem mogą być serwery z zagranicznej sceny minecrafta,której no ta bene jestem częstym bywalcem od przeszło 3 lat.Istnieją tam 2 serwery,nazw nie będę wymieniał z uwagi na szacunek do Meumcraft,pierwszy z nich to typowy serwer surrealistyczny,idealnie odwzorowany na filmowym dnie i chwycie po pieniądze od młodzieży(Władcy pierścienia),istnieje on już 2 lata,jest reklamowany wszędzie,a ma tylko od 60 w porywach do 90 graczy dziennie.Drugi serwer ten bardziej realistyczny RP,na którym rozgrywka jest odwzorowana do historii świata z okresu 700-1000 r n. e.(są tam wszystkie ważniejsze ludy,państwa w tamtym okresie t.j. rozpoczynające ekspansję Kalifaty Arabskie,Wikingowie najeżdżający Sasów w Anglii czy też państwo Franków),serwer jest mało promowany,a gra na nim dziennie od 400 w porywach do 700 graczy dziennie,dlaczego tak jest?Chyba nie muszę tłumaczyć.

Co do historii i fabuły Meumcraft,jakbyś się chodź trochę interesował tematem,a nie tylko krytykował,aby wybielić nieudolne serwery to byś wiedział,że dzieje tej krainy,a raczej krain są właśnie spisywane,a sam początek każdej rasy/krainy jest opisany na głównej stronie serwera.Charakterystyka budowli od zawsze była różnoraka na tym serwerze.

To tyle ode mnie w kwestii twojej,nieuzasadnionej krytyki i absurdalnych argumentów w stronę Meumcraft.

Opublikowano

No kogo ja tu widzę jeden z ostatnich obrońców avernusa ,miło mi cię widzieć atleifie.

A co do twojego postu ,myślę że marco wyjaśnił wszystko.

3 nacje na start to w sam raz ,na pewno potem wprowadzi się ich więcej.

Co do rang ,na prawdę nie macie się czym tam popisywać w porównaniu z meumem.

A historia jest pisana od graczy dla graczy ,nie od admina czy tam moderatora dla kilku graczy.

Opublikowano

3up. Na to wynika że ty chciałbyś mieć serwer fantasty z elfami i ogrami , a to jest serwer najlepiej pokazujący czasy średniowiecza.
A gdybyś zobaczył dokładniej na stronie meuma to byś zobaczył ze to ma dużo rozwiązań i jest dosyć skomplikowany .

Opublikowano

Proszę ciebie serwer ma prostą,przejrzystą koncepcję rozgrywki.Od początku serwera ten podział na 3 krainy był wizytówką serwera i chyba na każdej kontynuowano tradycję.Prawda jest taka,że jest to najbardziej rozbudowany serwer w Polce na obecną chwilę jak i w przeszłości pod względem ilości struktur społecznych.Tylko jeden serwer w czasach bety mógłby konkurować z Meumem pod tym względem.Na jakim innym serwerze ujrzysz takie struktury jak m.in.miasta,wsie,załogi zamków,opactwa czy zakony w takiej ilości ?Ten kontent przyciąga każdego bez względu na wiek,gdyż tajemnica sukcesu leży w jego ogromie oraz prostocie.Chcesz więcej?Ras proszę bardzo możesz iść na serwery pozbawione realizmu,a pełne fikcji,z elementami magii oraz dziwnymi stworzeniami,tylko,który taki serwer w Polsce utrzymał liczbę graczy przez ponad miesiąc powyżej 30?Odpowiedź jest prosta prawie żaden oprócz jednego z praojców tego stylu,popularnego S*******a.Taka jest prawda,użytkownikom minecrafta nigdy nie podobała się w znacznym stopniu fantastyka w minecraft i zawsze szukali czegoś co ma w sobie chodź trochę z prawdopodobnego realizmu.Przykładem mogą być serwery z zagranicznej sceny minecrafta,której no ta bene jestem częstym bywalcem od przeszło 3 lat.Istnieją tam 2 serwery,nazw nie będę wymieniał z uwagi na szacunek do Meumcraft,pierwszy z nich to typowy serwer surrealistyczny,idealnie odwzorowany na filmowym dnie i chwycie po pieniądze od młodzieży(Władcy pierścienia),istnieje on już 2 lata,jest reklamowany wszędzie,a ma tylko od 60 w porywach do 90 graczy dziennie.Drugi serwer ten bardziej realistyczny RP,na którym rozgrywka jest odwzorowana do historii świata z okresu 700-1000 r n. e.(są tam wszystkie ważniejsze ludy,państwa w tamtym okresie t.j. rozpoczynające ekspansję Kalifaty Arabskie,Wikingowie najeżdżający Sasów w Anglii czy też państwo Franków),serwer jest mało promowany,a gra na nim dziennie od 400 w porywach do 700 graczy dziennie,dlaczego tak jest?Chyba nie muszę tłumaczyć.

Co do historii i fabuły Meumcraft,jakbyś się chodź trochę interesował tematem,a nie tylko krytykował,aby wybielić nieudolne serwery to byś wiedział,że dzieje tej krainy,a raczej krain są właśnie spisywane,a sam początek każdej rasy/krainy jest opisany na głównej stronie serwera.Charakterystyka budowli od zawsze była różnoraka na tym serwerze.

To tyle ode mnie w kwestii twojej,nieuzasadnionej krytyki i absurdalnych argumentów w stronę Meumcraft.

A MYSLALEM ZE TO JA JESTEM WCZUTYM NOŁLAJFEM. PRZECZYTALEM I ZALUJE

Opublikowano

@Up

Proszę ciebie,skończ z pisaniem tych głupot,bo one nic nie wnoszą do dyskusji o serwerze,a tylko zaśmiecają temat i są częścią spamu.Kiedyś za takie coś możesz wyłapać ostrzeżenia,więc radzę uważać.A zresztą co mnie to obchodzi tzn. WHO CARES?

Opublikowano

A MYSLALEM ZE TO JA JESTEM WCZUTYM NOŁLAJFEM. PRZECZYTALEM I ZALUJE

Polecam taki fajny guziczek z lewej strony klawiatury o nazwie Caps Lock najlepiej żeby był wyłączony w twoim przypadku :)

Ps : Dioda na klawiaturze sygnalizuje czy Caps Lock jest włączony :)

77t6t46t7fnz.jpg

Opublikowano

Tak, oczywiście że żyjemy :)

Pracujemy i nie odzywamy się bo chcemy jak najszybciej zakończyć pracę. Już niedługo informacje co do startu, zostaną podane prawdopodobnie dziś albo jutro.

06860813459606750192.jpg

Opublikowano

@AssasynXXX
Mi ciebie też Assasynie, chociaż "widzieć" to za dużo powiedziane. :)

@MarcoSalicośtam
Przepraszam, ale z twojej wypowiedzi nie wiele zrozumiałem. Chyba za bardzo chciałeś utrzymać wysoki poziom naszej konwersacji, i przedobrzyłeś. Skromnie uważam, że jednak język polski jest moją mocną stroną, a mimo tego mało co rozumiem z tak chaotycznej wypowiedzi. Z jednej strony światłe "nota bene", z drugiej już archaiczne zapożyczenie z francuskiego... Jeżeli do tego wora dodamy te wszystkie wielokrotnie złożone zdania oraz tuzin pęczków błędów interpunkcyjnych, wychodzi naprawdę dosyć pokraczne "coś". :)
Jeżeli kiedyś, gdy już przestaniesz się puszyć i rzucać wyssanymi z palca teoriami, napisz do mnie na gg. Razem jakoś jeszcze raz przebrniemy przez to bagno, poprawiając błędy wszelakie, które (zapewne zresztą mimochodem) wdarły się do twojego postu, niczym szkodliwe chochliki. Tak poza tym wszystkim, to jestem bardzo kontent z tego co napisałeś. ^^

Skoro już skończyłem wymieniać te osobiste uwagi, czas odnieść się do treści waszych postów. Mam tutaj na myśli @AssasynaXXX i @Roberta*;

Hmmm, nie wiem jak mam się do ciebie zwracać... Umówmy się, że będziesz tym pierwszym, bo "Asasynie" brzmi dosyć głupio, nie uważasz? Po pierwsze, tak jak napisałem już troszkę wyżej, Marco nie wyjaśnił mi niczego. :P Jeżeli uważasz, że wprowadzanie ras w późniejszym terminie jest dobrym pomysłem, to jesteś w błędzie. Mówię to wszystko, mając na uwadze sympatię, jaką Cię darzę. :) Po starcie zmiana ich liczby nie jest niczym odpowiednim. Nie mam ochoty komentować tego, co napisałeś później, brak w tym jakiegokolwiek celu.
Na stronie "meuma" byłem parę razy, nie ukrywam chciałem nawet zagrać. Mam świadomość tego jak skomplikowany jest cały system. Życzę wam z całego serca, aby to wszystko wypaliło. Jeżeli te założenia chcecie realizować, potrzeba wam licznej i w pełni zaangażowanej administracji, no i kilkanaście wiader zaufania do graczy. ;) Czym byłby świat, gdybyśmy nie mogli marzyć?

Opublikowano

@AssasynXXX

Mi ciebie też Assasynie, chociaż "widzieć" to za dużo powiedziane. :)

@MarcoSalicośtam

Przepraszam, ale z twojej wypowiedzi nie wiele zrozumiałem. Chyba za bardzo chciałeś utrzymać wysoki poziom naszej konwersacji, i przedobrzyłeś. Skromnie uważam, że jednak język polski jest moją mocną stroną, a mimo tego mało co rozumiem z tak chaotycznej wypowiedzi. Z jednej strony światłe "nota bene", z drugiej już archaiczne zapożyczenie z francuskiego... Jeżeli do tego wora dodamy te wszystkie wielokrotnie złożone zdania oraz tuzin pęczków błędów interpunkcyjnych, wychodzi naprawdę dosyć pokraczne "coś". :)

Jeżeli kiedyś, gdy już przestaniesz się puszyć i rzucać wyssanymi z palca teoriami, napisz do mnie na gg. Razem jakoś jeszcze raz przebrniemy przez to bagno, poprawiając błędy wszelakie, które (zapewne zresztą mimochodem) wdarły się do twojego postu, niczym szkodliwe chochliki. Tak poza tym wszystkim, to jestem bardzo kontent z tego co napisałeś. ^^

Skoro już skończyłem wymieniać te osobiste uwagi, czas odnieść się do treści waszych postów. Mam tutaj na myśli @AssasynaXXX i @Roberta*;

Hmmm, nie wiem jak mam się do ciebie zwracać... Umówmy się, że będziesz tym pierwszym, bo "Asasynie" brzmi dosyć głupio, nie uważasz? Po pierwsze, tak jak napisałem już troszkę wyżej, Marco nie wyjaśnił mi niczego. :P Jeżeli uważasz, że wprowadzanie ras w późniejszym terminie jest dobrym pomysłem, to jesteś w błędzie. Mówię to wszystko, mając na uwadze sympatię, jaką Cię darzę. :) Po starcie zmiana ich liczby nie jest niczym odpowiednim. Nie mam ochoty komentować tego, co napisałeś później, brak w tym jakiegokolwiek celu.

Na stronie "meuma" byłem parę razy, nie ukrywam chciałem nawet zagrać. Mam świadomość tego jak skomplikowany jest cały system. Życzę wam z całego serca, aby to wszystko wypaliło. Jeżeli te założenia chcecie realizować, potrzeba wam licznej i w pełni zaangażowanej administracji, no i kilkanaście wiader zaufania do graczy. ;) Czym byłby świat, gdybyśmy nie mogli marzyć?

Błędy interpunkcyjne,tak jak chaotyczność wypowiedzi wynikają z braku czasu.Prowadząc 4 działalności gospodarcze pod prawdziwym nazwiskiem nie zwraca się uwagi na ilość przecinków w zdaniu.Aczkolwiek tych błędów nie było zbyt dużo.Złożone zdania to jeden z elementów charakterystycznych dla mojego stylu wypowiedzi.Jakoś 2/3 osób na tym forum zrozumiała po części o co mi chodzi.Wychodzę z założenia,iż jeżeli ktoś korzysta przez dłuższy okres czasu z internetu to nie trzeba mu tłumaczyć wszystkiego łopatologicznie.No cóż,mogę się mylić.Chodziło mi głównie o to,iż te bonusy,które proponowałeś są elementem typowo fantasy,a kontent,który jest oferowany na serwerze charakteryzuje się realizmem rozgrywki i tak na prawdę te bonusy nie pasują do koncepcji serwera.Tak samo jest z krytykowaniem czegoś o czym nie masz pojęcia.Dochodząc do meritum sprawy uważam,iż jeżeli istnieją jakieś krainy(np.Karodia) to jej mieszkańcy(Karodyjczycy) nie muszą być od razu oddzielną rasą.Tak samo jest na meumcraft,gdzie jak mi się wydaje nigdy nie było ras,a jedynie krainy geograficzne,którymi były:Kabalia,Nord i Bellantum.Jednak zawsze mogę się mylić...

Opublikowano

Z drugiej strony, wszystko też zależy od tego dla kogo jest robiony ten serwer, bo jeżeli typowo pod gimbusów, to dla dobrego RP wystarczy jakiekolwiek odniesienie do średniowiecza i fantastyki. No, ale nie każdy jest tak mało wymagający. :P

Każdy w tej krainie jest człowiekiem, a serwer jest oparty lekko na realizmie. Z tego co wiem, to w prawdziwym świecie, każda osoba posiada takie same zdolności, które może rozwijać w dany kierunek. Mimo iż dodanie ras ( czarnoskórzy, biali, żółci ) dodało by lekko więcej realizmu, to by nie wniosło nic do serwera.

Hm... administracja pracuje, pragnie dodać jak najwięcej rzeczy a Ty piszesz, że nie podchodzą do tej sprawy ambitnie... Radziłbym przemyśleć to.

Racja, mogliby dodać bardziej zróżnicowane cele architektoniczne, ale historie? Przecież są.

A teraz odwołam się do Twojego ostatniego postu:

Nikt nie jest idealny. Denerwuje mnie to, jak osoba krytykuje tak bezczelnie drugą osobę. Wiem, że to jest internet, tu nie widzisz twarzy drugiego człowieka, ale proszę... trochę kultury, jeśli łaska. Musisz znaleźć granicę, która wskaże Ci, kiedy komuś zwrócić uwagę a kiedy nie. Twój poprzedni post tą granicę przekroczył... i to grubo.

0tp3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...