Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria [Dedyk] [Easy]

Invoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda Array ze nie zrobisz tak jak zrobili na Dreikonie, serwer na nowe pliki, masa zmian/nowości i liczebność graczy zwiększyła się x5.

Nie pisz ze nie stawiasz serwerów "dla hajsu", nikt nie stawia serwera od tak sobie charytatywnie bo ma naprz za dużo wolnego czasu :) Każdy serwer ma ten sam cel. Invoria różniła się od większości innych projektów tym że zrobiliście naprawdę kawał dobrej  roboty, było widać że serwer był postawiony na długi czas a nie tylko po to by zarobić na starcie. "Wzloty i upadki" miewa każdy serwer i wydaje mi się że trzeba zrobić wszystko by "ratować" (jak ktoś napisał wyżej) obecny serwer a nie stawiać kolejny. Hejterzy zawsze byli i będą i nie ma co się tym przejmować, wszechobecny Pan Gordonix swojego czasu grał na Dreikonie i wychwalał serwer gdzie tylko się dało, po tym jak miał spine z True/Azoom zmienił serwer na Invoria i na każdej stronie na MPC zaczął się spam ze Dreikon to "dno", ze "serwer upada" i swoje słowa potwierdzał ss-ami z gry :) Co się dzieje teraz? W sumie to samo, lecz hejtowany serwer już jest Invoria a wychwalany Dreikon :) To jest tylko zwykły przykład i nie mam do Ciebie Gordonix nic osobistego, odrazu zaznaczam. 

A płacz typu "teraz już nie ma po co zaczynać grać, nikt się nie zrówna ze starymi wyjadaczami" zawsze był i będzie, ponieważ spora część graczy jest zwyczajnie za leniwa i najlepiej by dla nich było gdy by cale eq na 230 lvl można było kupić u handlarki. 

Owszem, graczy jest mniej niż w najlepszych czasas Invorii, ale nadal jest tyle ze jest z kim handlować i robić pvp i wojny.

Start S2 to będzie początek końca S1, nie ma co do tego najmniejszej wątpliwości. Dreikon też był upadającym serwerem przed ta wielka aktualizacja ( i był w gorszej sytuacji niż obecna Invoria, graczy nie miał nawet polowy tego co teraz ma Invoria). I jednak im się udało. Wielki ukłon w tym momencie do True i Azoom.

Array, jesteś jeden z nielicznych ogarniętych i kreatywnych Adminów/Wlascicieli, może warto jest poświecić trochę czasu i odratować "stara" Invoria a nie uciekać w nowy projekt?

Serwer polecam :)

Mistrzu wybacz ale nie hejtuje Invori, napisałem jedynie żeby ogarnęli reklamę bo przy 400 on-line nie ma sensu gry ;) 

xD 

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

NApisze mi ktoś tutaj jakie są najdrożesze ulepszacze?? minimum 50-100kk co kosztują.

Nie ma. Najdroższe to Zakręcony Pierścień 40kk, Sohany 29-34kk. Na serwie juz nie ma prawie ludzi więc gra robi się nudna i ciezko kupić eq na wyższy lvl.

No własnie widze że ceny na sklepach są nizutkie strasznie,więc nie ma zbytnio na czym zarobić.No i administracjii jeszcze nie spotkałem na servie:)

Zakręcony Pierścień - 70 kk, 

Szmaragdy - 50-80 kk

Perły od 2 kk do 25 kk za szt a każdy wie ze tego trzeba nie po 10 szt :)

Szkaty Ripa - 100 kk 

Szkaty Nieb. Śmierci - 120-130 kk 

Szkaty Avalany - 200 kk

Klejnoty Ognia - 120 kk

Klejnoty Natury - 250 kk

Kamienie Mistyczne - 500+ kk za szt

już nie będę wymieniać dalej takie rzeczy jak szkaty Nagi i Eranotcha które chodzą po 2 b i zapotrzebowanie na nie nie jest wcale małe,

to jest tylko część ulepszaczy na których można zarobić, oczywiście jeśli nam się chce :)

I teksty typu "nie ma na czym zarobić" piszę ten kto nic nie potrafi zrobić sam lub zwyczajnie mu się nie chce

Nie spotkałeś Administarcji na serwerze? Mozę Array i nie zaszczyca nas swoja obecnością codziennie ale można go spotkać w m1 ale GM Ciuto jest codziennie 

Opublikowano

Fajna niespodziankę zrobił nam Array w dzień swoich urodzinek, więcej takich eventów  :)

A tak na marginesie, 100 lat :P

Opublikowano

Kiedy s2 startuje ?

Ile ludzi Online w godzinach szczytu ?

Kiedy startuje, tego nikt nie wie, wydaje mi się że do miesiąca jakąś powinni ruszyć a wtedy miażdżą wszystko!

A co do s1 w godzinach szczytu, pewnie te 400 ludzi jakoś jest.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

up… masz starego paczera ktory juz nie dziala. pobierz nowy

Pobrałem clienta Full z Mirror 1

możesz powiedzieć gdzie ten nowy patcher ?

Opublikowano

up… masz starego paczera ktory juz nie dziala. pobierz nowy

Mi też patcher nie działa a mam aktualnego Klienta oraz Patchera, Hosting wam padł od patchera czy cuś innego i dlatego jest dany problem. 

xD 

Opublikowano

Oh, invoria i tak bardzo spoko administracja. Śmiechu warte. Ciekawiło was kiedyś skąd biorą się tam nagle prosy? Oto wytłumaczenie: 

To są screeny z jedneg OX'a w którym uczestniczyła administracja. Takich OXów była masa, nie jeden i nie dwa, na serwie dalej z tego OXa krążą itemy. A do tego główny admin, Array, uganiający się za 15 latkami, których po jakimś czasie zaczyna się słuchać rozumem nie grzeszy. Wydają S2 na który biorą dalej GMów sprzedających bryłki i biorących eq. A jak załatwić bana dla swojego wroga bądź osoby, która pokonała Cię w PVP? Podlizać się Arrayowi. 
Ah, taka ciekawostka, historia z życia wzięta. Array zrobił trzy konta z pełnym, wybonowanym EQ niebios na najwyższy lvl dla dwóch osób w administracji w zamian za wkręcenie jego byłej, internetowej partnerki. Bardzo fair. 
Oh, serwera nie polecam, a screenów mam trochę więcej. ^^ 

reggaesig.png

nie obchodzą mnie wasze rankingi + i -!

cavalosmt2 c;

Opublikowano

Powyższa wypowiedź to prawda, jest tego znacznie więcej no ale...

http://imgur.com/JPp4bSh

http://imgur.com/OoG2Lwc

http://imgur.com/1TORxV9

Serwer gorąco polecam, administracji nie koniecznie (prócz Hooltrasa, to nie jego wina, Quarela też w sumie nie... że dał się omotać kilku osobom i przez co serwer ucierpiał i stało się to co się stało).

Opublikowano

Az dziw,ze dopiero teraz wrzuciliscie te screny.Wlasciwie nie zmienia one sytuacji na invorii,poniewaz juz teraz sa totalne pustki.Nie wyobrazam sobie,ze mogloby byc gorzej.Jak wiadomo gracze nie stronia od nowych serwerow,tego typu akcje maja gleboko w powazaniu dlatego nie powinny one wplynac na sytuacje s2.

Srij9JT.png

Opublikowano

Dalibyście jakieś info kiedy start tego s2 chociaż przybliżony termin?!?!?

Ciągłym pisaniem tego samego nic nie przyspieszysz, mowilem ze prawdpodobnie w listopadzie.

sygna1.png

Opublikowano

Damian czekam na s2 z niecierpliwością pewnie będę grał mam nadzieje ze będzie graczy +1k :P xD serwer s1 i s2 polecam 

Opublikowano
Ah, taka ciekawostka, historia z życia wzięta. Array zrobił trzy konta z pełnym, wybonowanym EQ niebios na najwyższy lvl dla dwóch osób w administracji w zamian za wkręcenie jego byłej, internetowej partnerki. Bardzo fair. 

Beka z wieprza.

Heniek.

Opublikowano

Pamiętam początki tego serwera gdzie było od choinki ludzi !! Teraz, kiedy dodali w kij nowości i tak dalej widzę że liczba graczy zmalała i to ładnie. Gdyby powróciła dawna Invoria jaka była kiedyś to bym z chęcią zagrała. 

Opublikowano

Najlepiej się grało jak maksymalny poziom wynosił ~ 200. Wszystko było super, cacy - aż się nie chciało wylogowywać. Następne aktualizacje wszystko popsuły co widać patrząc dzisiaj na Invorie. Fajnie, jakby na drugiej odsłonie max był jednak 200, nie 220 lecz pewnie tego nie zmienią.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Najlepiej się grało jak maksymalny poziom wynosił ~ 200. Wszystko było super, cacy - aż się nie chciało wylogowywać. Następne aktualizacje wszystko popsuły co widać patrząc dzisiaj na Invorie. Fajnie, jakby na drugiej odsłonie max był jednak 200, nie 220 lecz pewnie tego nie zmienią.

Do czasu gdy Array nie dodał dropu Rubinów z nowych dungeonów było naprawdę spoko, chodziło się cały czas na avalane i na wieże a serwer miał swój klimat. No ale cóż, było minęło. 

xD 

Opublikowano

No szkoda, na serwerze coraz mniej osób, myślę, że jak ruszy s2 to na s1 też ktoś dojdzie, mam nadzieję, że tak się nie stanie na s2, żeby potem był s3 itp.

579571423327107377857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...