Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria [Dedyk] [Easy]

Invoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem na S1 nie ma co już grać, bo " niedługo " będzie wychodziła Invoria S2. Na 230 poziomie jedyne zajęcie to stanie w m1 bądź robienie dungeonów lub ulepszanie itemków, które i tak się nie przydadzą, bo nie ma z kim robić PvP ! Gdy wyjdzie S2 w m1 będzie stało z 10 osób . 

Serio Invo s2 bedzie? o.O

Czemu wszystkie "dinozaury" wypuszczaja s2, to sie jzu smieszne zaczyna robic ^_^

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serio Invo s2 bedzie? o.O

Czemu wszystkie "dinozaury" wypuszczaja s2, to sie jzu smieszne zaczyna robic ^_^

To jest chyba oczywiste, hajs się nie zgadza i wypuszczają kolejne serwery. Jest to troszkę śmieszne no ale co zrobisz  :O

Powodzenia. 

xD 

Opublikowano

To jest chyba oczywiste, hajs się nie zgadza i wypuszczają kolejne serwery. Jest to troszkę śmieszne no ale co zrobisz  :O

Powodzenia. 

Bardziej smieszy mnie to, ze przez rok-dwa-nieraz 3 lata potrafily grac, a nagle w krotkim odstepie czasu wszyskie stare servery chca synchronicznie wypuscic s2.. (Ba****a, Ra**a, Invoria, Asc****l, cholera wie co jeszcze..)

S1 nie upadlo, nie trzyma sie znowu tak najgorzej, a po stworzeniu s2 jest 90-procentowa pewnosc, ze server pierwszy umrze. Po prostu zenada..

No ale powodzenia zycze ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Bardziej smieszy mnie to, ze przez rok-dwa-nieraz 3 lata potrafily grac, a nagle w krotkim odstepie czasu wszyskie stare servery chca synchronicznie wypuscic s2.. (Ba****a, Ra**a, Invoria, Asc****l, cholera wie co jeszcze..)

S1 nie upadlo, nie trzyma sie znowu tak najgorzej, a po stworzeniu s2 jest 90-procentowa pewnosc, ze server pierwszy umrze. Po prostu zenada..

No ale powodzenia zycze ;)

Według mnie te nowości z S2 można by było wprowadzić na S1 przy okazji zadbać o reklamę, i perfecto!

579571423327107377857.png

Opublikowano

Według mnie te nowości z S2 można by było wprowadzić na S1 przy okazji zadbać o reklamę, i perfecto!

Czyli zrobić jak drei*** c[:, ale jak wyjdzie invoria s2 to napewno zawitam bo grało się przyjemnie 

Opublikowano

S2 z pewnoscia nie poprawi sytuacji na invorii wiec jaki sens ma stawianie kolejnego serwera?

Najwidoczniej Array"owi nie chodzi o dobro dla serwera, tylko o hajs. Bo jak wiadomo na nowych serwerach większość graczy pakuje w is na start, i co to stracili na maszynę, zabezpieczenia, hosty i reklamę to odrobią spokojnie w parę dni ;) także sens dla teamu jest, dla gracza nie za bardzo. Bo tak szczerze wołałbym aby ogarnęli ładnie invorię s1 zmienili pliki na suorce i cały czas w jakiś sposób go rozwijali. Bo jak teraz wystartuje s2 to większość z s1 właśnie pójdzie na s2 i s1 powolutku będzie umierało. I za Rok jak s2 straci graczy to zapewne zrobią s3 ;d 

xD 

Opublikowano

Najwidoczniej Array"owi nie chodzi o dobro dla serwera, tylko o hajs. Bo jak wiadomo na nowych serwerach większość graczy pakuje w is na start, i co to stracili na maszynę, zabezpieczenia, hosty i reklamę to odrobią spokojnie w parę dni ;) także sens dla teamu jest, dla gracza nie za bardzo. Bo tak szczerze wołałbym aby ogarnęli ładnie invorię s1 zmienili pliki na suorce i cały czas w jakiś sposób go rozwijali. Bo jak teraz wystartuje s2 to większość z s1 właśnie pójdzie na s2 i s1 powolutku będzie umierało. I za Rok jak s2 straci graczy to zapewne zrobią s3 ;d 

Jezeli mi sie wydaje to invoria dawno jest juz na source chyba nie umiesz rozroznic na czym on polega ..

Opublikowano

Jezeli mi sie wydaje to invoria dawno jest juz na source chyba nie umiesz rozroznic na czym on polega ..

Rozbawiłeś mnie ;) invoria na plikach suoce ? przewin kilka stron nawet Array dokładnie napisał że s1 zostanie na tych samych plikach a s2 na plikach source ;) wiesz w ogóle co umożliwiają te pliki ? m.in więcej stron w EQ, więcej yangów w EQ, większy handel etc. jest coś takiego na s1 ? nie, więc chyba ty kolego masz z czymś problem. 

xD 

Opublikowano

s1 znacząco różni się od s2. Moglibyśmy zmienić nazwę serwera… jest to bez znaczenia. s2 przyciągnie graczy również na s1 bo znacząco się różnią… wiele osób będzie chciało przetestować tez starszą wersję z innymi nowościami ale z tym samym klimatem. 

Co do zarobków… nie będę się rozpisywał na ten temat… ale gwarantuję Wam, że gdybym trzymał ten serwer z arrayem dla kasy to dawno już by nie stał.. kilkanaście stron wcześniej macie komentarze adminów którzy widzieli zarobki serwera .. sami pisali, że to śmieszne bo oni z 5x mniejszą ilością graczy zarabiali więcej. 

I nie chodzi tutaj, że chce ukryć zarobki… uwierzcie mi, że np vixa zarobiła w miesiąc tyle co invoria w 5 miesięcy. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

s1 znacząco różni się od s2. Moglibyśmy zmienić nazwę serwera… jest to bez znaczenia. s2 przyciągnie graczy również na s1 bo znacząco się różnią… wiele osób będzie chciało przetestować tez starszą wersję z innymi nowościami ale z tym samym klimatem. 

Co do zarobków… nie będę się rozpisywał na ten temat… ale gwarantuję Wam, że gdybym trzymał ten serwer z arrayem dla kasy to dawno już by nie stał.. kilkanaście stron wcześniej macie komentarze adminów którzy widzieli zarobki serwera .. sami pisali, że to śmieszne bo oni z 5x mniejszą ilością graczy zarabiali więcej. 

I nie chodzi tutaj, że chce ukryć zarobki… uwierzcie mi, że np vixa zarobiła w miesiąc tyle co invoria w 5 miesięcy. 

Dobra mniejsza o większe. Ale powiedź mi co dalej z Invorią bo ja już nie wiem, czy mam grać dalej czy konto sprzedawać. Na serwerze gra teraz max 400 osób, nie ma z kim handlować, tym bardziej się bić. Jest w ogóle jakiś sens ? macie zamiar zakupić jakąś większą reklamę ? jeżeli ten wasz nowy serwer wyjdzie to jestem przekonany że 50% pójdzie na nowy a na s1 zostanie z 200 graczy. 

xD 

Opublikowano

mam jedno pytanko to opłaca się grać na s1 czy nie ? bo już sam nie wiem co robić sciągnołem i nie wiem czy expic :P

Serwer jest z*******y, ale ludzi gra dosyć mało, także jak wolisz ;) 

xD 

Opublikowano

Serwer jest dobry tylko jak serwer stracił reklamę to juz nie jest za fajnie a tak w szczytowej formie do 3k dochodziło 

3k ? Nie przesadzaj :D Grało sporo osób, ale no niestety się posrało. Wg mnie dobrze, ze wychodzi s2, bo na s1 była już porażka . 

Opublikowano

Serwer jest dobry tylko jak serwer stracił reklamę to juz nie jest za fajnie a tak w szczytowej formie do 3k dochodziło 

Nigdy na Invorii nie było 3k.. max to było chyba jakieś 1,9 - 2k.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGolderTM do końca miesiąca zostało sporo czasu, a serwy zazwyczaj równiez startują 2 dni przed z zapowiedzią ;D

Podziękuje za ten wasz necropolis wole invorie s2

ljbc.png

Opublikowano

Nigdy nie robilem serwera dla "hajsu" i nie zamierzam tego robić, po tym jak odszedłem z Astilii miałem stworzyć serwer medium - Vimeye, ale po czasie stwierdzilem że nie wychodzi mi robienie serwerów hard/medium i po prostu zrezygnowałem z tego pomysłu, pomimo że tak jak tu mówisz "że zalezy mi na hajsie" - miał bym więcej z takiego serwera hard/medium niz easy/medium, po prostu chce stworzyć coś czego nie moge zrobić na aktualnej invorii, chce zrobić jej zupelnie odwrotną wersje, zupełnie inny serwer który będzie miał niektóre cechy z invorii, przez rok istnienia serwera dużo osób go krytykowało a dużo osobą się on spodobał, chce stworzyć serwer który będzie polączeniem tego co jest teraz a tego co nie wyszło idealnie typu system ulepszeń, ilość ulepszaczy, questy, biolog, misje fabularne ktore są na aktualnej invorii praktycznie bez sensu i bez wartości, nie chodzi już o same source bo invoria s1 również na nim będzie, ale to w przyszłości gdy wszystko będzie dopracowane w 100%, nie będzie to zwykła kopia invorii s1 na source jak niektórzy myślą, wszystko będzie tutaj napisane od nowa typu zielarstwo, system petów, biolog, wiekszość dungeonów i inne, cały system ulepszeń i praktycznie wszystkie questy zostaną wymienione na zupełnie nowe, pisane od nowa specjalnie na ten serwer, od czasów moich serwerów dużo się nauczylem od Castii po Astilie, i zamierzam teraz zrobić serwer który postoi równie długo jak Invoria s1 stoi teraz i stać będzie, więc jeśli macie hejtować to po prostu wyjdźcie z tematu. Tyle mam do powiedzenia co do postów w tym temacie. A start serwera hmmm. dokłądnie nie ma daty, ale beta prawdpodobnie będzie gdzieś początki listopada.

Oczywiście s1 nadal będzie udoskonalane i nie zostanie olane, dodam ze niedługo (28 października) odbędzie się event halloween, więcej informacji znajdziecie na forum.

ps. w prezce mało pisze bo juz prawie wgl mpc nie używam.

sygna1.png

Opublikowano

Nigdy nie robilem serwera dla "hajsu" i nie zamierzam tego robić, po tym jak odszedłem z Astilii miałem stworzyć serwer medium - Vimeye, ale po czasie stwierdzilem że nie wychodzi mi robienie serwerów hard/medium i po prostu zrezygnowałem z tego pomysłu, pomimo że tak jak tu mówisz "że zalezy mi na hajsie" - miał bym więcej z takiego serwera hard/medium niz easy/medium, po prostu chce stworzyć coś czego nie moge zrobić na aktualnej invorii, chce zrobić jej zupelnie odwrotną wersje, zupełnie inny serwer który będzie miał niektóre cechy z invorii, przez rok istnienia serwera dużo osób go krytykowało a dużo osobą się on spodobał, chce stworzyć serwer który będzie polączeniem tego co jest teraz a tego co nie wyszło idealnie typu system ulepszeń, ilość ulepszaczy, questy, biolog, misje fabularne ktore są na aktualnej invorii praktycznie bez sensu i bez wartości, nie chodzi już o same source bo invoria s1 również na nim będzie, ale to w przyszłości gdy wszystko będzie dopracowane w 100%, nie będzie to zwykła kopia invorii s1 na source jak niektórzy myślą, wszystko będzie tutaj napisane od nowa typu zielarstwo, system petów, biolog, wiekszość dungeonów i inne, cały system ulepszeń i praktycznie wszystkie questy zostaną wymienione na zupełnie nowe, pisane od nowa specjalnie na ten serwer, od czasów moich serwerów dużo się nauczylem od Castii po Astilie, i zamierzam teraz zrobić serwer który postoi równie długo jak Invoria s1 stoi teraz i stać będzie, więc jeśli macie hejtować to po prostu wyjdźcie z tematu. Tyle mam do powiedzenia co do postów w tym temacie. A start serwera hmmm. dokłądnie nie ma daty, ale beta prawdpodobnie będzie gdzieś początki listopada.

Oczywiście s1 nadal będzie udoskonalane i nie zostanie olane, dodam ze niedługo (28 października) odbędzie się event halloween, więcej informacji znajdziecie na forum.

ps. w prezce mało pisze bo juz prawie wgl mpc nie używam.

Szkoda Array ze nie zrobisz tak jak zrobili na Dreikonie, serwer na nowe pliki, masa zmian/nowości i liczebność graczy zwiększyła się x5.

Nie pisz ze nie stawiasz serwerów "dla hajsu", nikt nie stawia serwera od tak sobie charytatywnie bo ma naprz za dużo wolnego czasu :) Każdy serwer ma ten sam cel. Invoria różniła się od większości innych projektów tym że zrobiliście naprawdę kawał dobrej  roboty, było widać że serwer był postawiony na długi czas a nie tylko po to by zarobić na starcie. "Wzloty i upadki" miewa każdy serwer i wydaje mi się że trzeba zrobić wszystko by "ratować" (jak ktoś napisał wyżej) obecny serwer a nie stawiać kolejny. Hejterzy zawsze byli i będą i nie ma co się tym przejmować, wszechobecny Pan Gordonix swojego czasu grał na Dreikonie i wychwalał serwer gdzie tylko się dało, po tym jak miał spine z True/Azoom zmienił serwer na Invoria i na każdej stronie na MPC zaczął się spam ze Dreikon to "dno", ze "serwer upada" i swoje słowa potwierdzał ss-ami z gry :) Co się dzieje teraz? W sumie to samo, lecz hejtowany serwer już jest Invoria a wychwalany Dreikon :) To jest tylko zwykły przykład i nie mam do Ciebie Gordonix nic osobistego, odrazu zaznaczam. 

A płacz typu "teraz już nie ma po co zaczynać grać, nikt się nie zrówna ze starymi wyjadaczami" zawsze był i będzie, ponieważ spora część graczy jest zwyczajnie za leniwa i najlepiej by dla nich było gdy by cale eq na 230 lvl można było kupić u handlarki. 

Owszem, graczy jest mniej niż w najlepszych czasas Invorii, ale nadal jest tyle ze jest z kim handlować i robić pvp i wojny.

Start S2 to będzie początek końca S1, nie ma co do tego najmniejszej wątpliwości. Dreikon też był upadającym serwerem przed ta wielka aktualizacja ( i był w gorszej sytuacji niż obecna Invoria, graczy nie miał nawet polowy tego co teraz ma Invoria). I jednak im się udało. Wielki ukłon w tym momencie do True i Azoom.

Array, jesteś jeden z nielicznych ogarniętych i kreatywnych Adminów/Wlascicieli, może warto jest poświecić trochę czasu i odratować "stara" Invoria a nie uciekać w nowy projekt?

Serwer polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...