Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria [Dedyk] [Easy]

Invoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co mi z tych SM, jak na serwerze gra 300 osób ? Lepiej byście zainwestowali w większą reklamę + przeszli na nowe pliki Source. Teraz jak wchodzę na invorie to aż żal mi jej, jeden z lepszych serwerów stał się jednym wielkim gównem na którym gra 300 osób. No nic powodzenia. 

s2 bedzie na source. 

s1 to klasyczny silnik z dużą ilością dungów i z świetną grywalnością. 

Nie chcemy jej spieprzyć aby tylko zmienić na source które da nam X stron eq i tyle.. 

Gord... wiesz więcej niż team... nie ma to jak bazować na plotkach ... "dat people".. 

Invoriabanenr.png

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

s2 bedzie na source. 

Nie chcemy jej spieprzyć aby tylko zmienić na source które da nam X stron eq i tyle.. 

Gord... wiesz więcej niż team... nie ma to jak bazować na plotkach ... "dat people".. 

Każda plotka ma w sobie ziarnko prawdy kolego :)

gdyby to były plotki to dalej byłoby 1k graczy a może i nawet więcej :)

jTcRYR7.jpg

Opublikowano

s2 bedzie na source. 

No okej rozumiem, ale zdajecie sobie sprawę że jak zostawicie ten serwer w tym stanie to nikt na nim nie będzie grał ? jeszcze niedawno było 1k typa a teraz ledwo co 300 jest, jeżeli zależy wam na graczach to powinniście go rozwijać a jak nie to wyłączcie go w chuy i będzie spokój. Co do tej twojej dobrej grywalnośći to jeżeli uważasz, że 300 osób to sporo to pozdrawiam Ciebie. 

xD 

Opublikowano

Wracam na serwer, jest dopracowany a przecież 300 graczy to żadna tragedia może przyjemnie się będzie grało.

Może też jakaś reklama nowa ruszy. :D

Opublikowano

No okej rozumiem, ale zdajecie sobie sprawę że jak zostawicie ten serwer w tym stanie to nikt na nim nie będzie grał ? jeszcze niedawno było 1k typa a teraz ledwo co 300 jest, jeżeli zależy wam na graczach to powinniście go rozwijać a jak nie to wyłączcie go w chuy i będzie spokój. Co do tej twojej dobrej grywalnośći to jeżeli uważasz, że 300 osób to sporo to pozdrawiam Ciebie. 

serwer jest prowadzony dalej tak jak był prowadzony (przykład to chociażby event hallowean). Aktualizacje i eventy też są... ale pomyśl Gord (jako mądry człowiek bo za takiego Cie uważam)... co mamy dodawać? 300lvl? 500lvl? Serwer jest bardzo rozbudowany... wejdź do gry i nie wykonuj żadnych misji... (pomijając, że część misji odblokowuję się dopiero po wykonaniu wcześniejszej) to masz zawalony cały ekran misjami. Dungów od groma... setów od groma... ulepszaczy od groma... 

Misje: http://screenshooter.net/100280550/qrpydkn

(pomijając, że większość odblokowuje się dopiero po wykonaniu wcześniejszej o czym z pewnością wiesz bo grałeś).

Czasem po prostu, serwer osiąga poziom w którym nie warto go psuć aktualizacjami na siłę.. i jeśli ktoś wbije maxa i mu się znudzi to powinien poszukać czegoś nowego .. i tak uważamy, że już jedna aktualizacja była "na siłę". 

Co do ziarenka prawdy... racja... była akcja z jednym gmem ale nie możemy odpowiadać w pełni za gościa nad którym nie mamy kontroli (zrobiliśmy sporą cofkę aby gra była dalej uczciwa) .. możemy mu jedynie ufac. 

Na szczęście zabezpieczyliśmy już i to... i żaden gm nie może już robić sobie itemków na OX bo nagroda jest narzucona. 

Reklama rusza np u Musk'a ;)

Więc będzie dobrze.. ;)

A graczy w dużej części ubyło przez buuuum na dreikon który był bezpośrednią konkurencją. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Co do ziarenka prawdy... racja... była akcja z jednym gmem ale nie możemy odpowiadać w pełni za gościa nad którym nie mamy kontroli (zrobiliśmy sporą cofkę aby gra była dalej uczciwa) .. możemy mu jedynie ufac. 

Na szczęście zabezpieczyliśmy już i to... i żaden gm nie może już robić sobie itemków na OX bo nagroda jest narzucona. 

O i to mi się podoba! Szczerość to jest to czego tutaj brakuje. to może zacznijcie pracować nad aktywnością na serwerze? Niech gracze czują że jesteście obecni.. ;)

jTcRYR7.jpg

Opublikowano

up, uważam, że czują... zobacz ostatni event z okazji halowean... 

Nasze 300-400 graczy jest równie ważne co ten 1000 i też mają styczność z teamem a powiedziałbym, że nawet większy bo na serwerze jest teraz specyficzny klimat... taki bardziej rodzinny niż masowy. Idzie pogadać z gmem w grze nawet :) 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

up, uważam, że czują... zobacz ostatni event z okazji halowean... 

Nasze 300-400 graczy jest równie ważne co ten 1000 i też mają styczność z teamem a powiedziałbym, że nawet większy bo na serwerze jest teraz specyficzny klimat... taki bardziej rodzinny niż masowy. Idzie pogadać z gmem w grze nawet :)

To może któregoś dnia wpadne zobaczyć.. posiedzieć i dam edita na forum . ;)

jTcRYR7.jpg

Opublikowano

serwer jest prowadzony dalej tak jak był prowadzony (przykład to chociażby event hallowean). Aktualizacje i eventy też są... ale pomyśl Gord (jako mądry człowiek bo za takiego Cie uważam)... co mamy dodawać? 300lvl? 500lvl? Serwer jest bardzo rozbudowany... wejdź do gry i nie wykonuj żadnych misji... (pomijając, że część misji odblokowuję się dopiero po wykonaniu wcześniejszej) to masz zawalony cały ekran misjami. Dungów od groma... setów od groma... ulepszaczy od groma... 

Misje: http://screenshooter.net/100280550/qrpydkn

(pomijając, że większość odblokowuje się dopiero po wykonaniu wcześniejszej o czym z pewnością wiesz bo grałeś).

Czasem po prostu, serwer osiąga poziom w którym nie warto go psuć aktualizacjami na siłę.. i jeśli ktoś wbije maxa i mu się znudzi to powinien poszukać czegoś nowego .. i tak uważamy, że już jedna aktualizacja była "na siłę". 

Reklama rusza np u Musk'a ;)

Więc będzie dobrze.. ;)

A graczy w dużej części ubyło przez buuuum na dreikon który był bezpośrednią konkurencją. 

Hool ale ja nie napisałem, że serwer jest źle rozwinięty czy tam nawet nudny, mam 230 z Full Mroku i dopóki grali ludzie było okej ale teraz z kim mam handlować i się bić ? jak w mieście prawie nikogo nie ma ? A jakbyście dodali ten serwer na nowe pliki to sporo osób by się zachęciło i zapewne wróciło do gry. Mi chodzi tylko i wyłącznie o ilość osób o nic więcej. Np dam przykład  Dreikona, stał sobie serwer na którym grało 500 osób, azoom postanowił przenieść serwer na nowe pliki oraz wystartować z reklamą i efekty są, azoom się nie poddał i nie postanowił wypuścić s2 tak jak wy i teraz jego serwer cieszy się popularnością. 

xD 

Opublikowano

Hool ale ja nie napisałem, że serwer jest źle rozwinięty czy tam nawet nudny, mam 230 z Full Mroku i dopóki grali ludzie było okej ale teraz z kim mam handlować i się bić ? jak w mieście prawie nikogo nie ma ? A jakbyście dodali ten serwer na nowe pliki to sporo osób by się zachęciło i zapewne wróciło do gry. Mi chodzi tylko i wyłącznie o ilość osób o nic więcej. Np dam przykład  Dreikona, stał sobie serwer na którym grało 500 osób, azoom postanowił przenieść serwer na nowe pliki oraz wystartować z reklamą i efekty są, azoom się nie poddał i nie postanowił wypuścić s2 tak jak wy i teraz jego serwer cieszy się popularnością. 

no... dreikon miał przez 2tyg 50 graczy po przeniesieniu... do czasu aż nie nagrał wallander a z Nim wszyscy... gdyby nie On to dreikon by padł.

Wallandera nie da się kupić ani przekonać... On sam wybiera... a żaden inny ytuber nie ma takiego przebicia. Co prawda wallanderowi z czasem spadnie przebicie ale na tamtą chwilę miał ogromne bo wybił ascarial z 250 graczy i wybił dreikona z 50-100 graczy... 

Gdybyśmy my przenieśli to zrobiłoby się 50 graczy (bo tez byśmy musieli zamknąć serwer na kilka dni aby wszystko przenieść) z tym wyjątkiem, że wallander by nie zagrał... więc byłoby po serwerze. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

no... dreikon miał przez 2tyg 50 graczy po przeniesieniu... do czasu aż nie nagrał wallander a z Nim wszyscy... gdyby nie On to dreikon by padł.

Wallandera nie da się kupić ani przekonać... On sam wybiera... a żaden inny ytuber nie ma takiego przebicia. Co prawda wallanderowi z czasem spadnie przebicie ale na tamtą chwilę miał ogromne bo wybił ascarial z 250 graczy i wybił dreikona z 50-100 graczy... 

Gdybyśmy my przenieśli to zrobiłoby się 50 graczy (bo tez byśmy musieli zamknąć serwer na kilka dni aby wszystko przenieść) z tym wyjątkiem, że wallander by nie zagrał... więc byłoby po serwerze. 

Jakie 50 graczy ? gram na nim od początku (nawet przy tym przeniesieniu) i nigdy nie było mniej niż 400/500 graczy, wręcz przeciwnie ilość graczy wzrastała dnia na dzień a gdy zaczęli nagrywać youtuberzy to już w ogóle. A jeżeli chodzi o wallander to pamiętaj że to nie jedyna reklama, jak on zaczął nagrywać to zaczęli również nagrywać inni "więksi" youtuberzy. Mówisz, że jakbyście przenieśli serwer na nowe pliki to grało by mniej graczy, nie wiem dlaczego tak sądzisz. Wystarczy wejść na forum i zobaczyć ile jest propozycji typu " dodanie więcej slotów w EQ etc" jestem przekonany, że ilość graczy by wzrastała a jakbyście jeszcze zainwestowali w reklamę to już w ogóle. A tak w ogóle to prezentacja by się też nowa przydała, bo od dawna linki wygasły. 

xD 

Opublikowano

Holl kiedy s2 startuje ? :)

Beta miała startować pod koniec Listopada, dziś mamy 28 - hm, może w ten weekend ruszy? A z tego co wyczytałem, beta ma być tydzień/dwa przed startem, także wydaje mi się, że do przerwy świątecznej będziemy już pykać na s2.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Niestety wiekszosc patrzy na reklamy zamiast na prezentacje gdzie jasno widac jaki serwer i wbic samemu..

No ale po co wbijać na serwer gdzie nie ma z kim się bić,handlować, nie ma wojen...

579571423327107377857.png

Opublikowano

Holl kiedy s2 startuje ? :)

kiedy skończymy nad nim prace. 

Ostatnio zakupiliśmy bardzo ładne nowe mapy, modele itd... więc start bety się przeciągnął. 

To ma być bomba więc trzeba poczekać ;) 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

kiedy skończymy nad nim prace. 

Ostatnio zakupiliśmy bardzo ładne nowe mapy, modele itd... więc start bety się przeciągnął. 

To ma być bomba więc trzeba poczekać ;)

W tym roku jeszcze da radę wypuścić s2, czy nie bardzo?

@ BaaLCadar

Opublikowano

No ale po co wbijać na serwer gdzie nie ma z kim się bić,handlować, nie ma wojen...

jest z kim grać i z kim wojny robić... 

http://screenshooter.net/100280550/fhbchvl

W tym roku jeszcze da radę wypuścić s2, czy nie bardzo?

@ BaaLCadar

tak, jednak musimy go dobrze dopracować więc trzeba poczekać cierpliwie. 

Nic nie gwarantujemy mimo to. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Jakie 50 graczy ? gram na nim od początku (nawet przy tym przeniesieniu) i nigdy nie było mniej niż 400/500 graczy, wręcz przeciwnie ilość graczy wzrastała dnia na dzień a gdy zaczęli nagrywać youtuberzy to już w ogóle. A jeżeli chodzi o wallander to pamiętaj że to nie jedyna reklama, jak on zaczął nagrywać to zaczęli również nagrywać inni "więksi" youtuberzy. Mówisz, że jakbyście przenieśli serwer na nowe pliki to grało by mniej graczy, nie wiem dlaczego tak sądzisz. Wystarczy wejść na forum i zobaczyć ile jest propozycji typu " dodanie więcej slotów w EQ etc" jestem przekonany, że ilość graczy by wzrastała a jakbyście jeszcze zainwestowali w reklamę to już w ogóle. A tak w ogóle to prezentacja by się też nowa przydała, bo od dawna linki wygasły. 

Szczerze? Zmiana s1 w aktualnym stanie na source przyniosła by max 10 zmian (mowa tu o widocznych dla graczy), z czego większość niby jest taka "pro" dla graczy, a po 2 dniach zapominają ze takie coś istnieje, a mogła by sprowadzić xxx bugów, już np. sam system pasów jest inny niż na source, i jeśli w aktualnym stanie przenieś by serwer to każdy dla przykładu kto ma zalozony pas stracił by go, więc z s1 wole poczekać i przenieś gdy wszystko będzie 100% dzialało, a nie zeby bylo setki bugów, i to takich ze mogły by być końcem tego serwera.

sygna1.png

Opublikowano

Polowa graczy z s1 pojdzie na s2, reszcie nie bedzie sie chcialo grac gdy na serwie bedzie 200 osob i do 2 miesiecy s1 bedzie off.

Tak jest zawsze gdy administracja robi 2 serwer, no ale coz.

Opublikowano

Czekamy na s2, postarajcie się wystartować tuż przed okresem świątecznym. I od razu z eventem;) Czekam na s2 z niecierpliwością!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...