Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria [Dedyk] [Easy]

Invoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A serwer dlaczego jest wylaczony?

Właśnie nie wiem. O 8 był jeszcze online a ok 9 został wyłączony.. Lipa a Administracja śpi.

Online na 15 minut i znowu Off co wy wyprawiacie?

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pozdrawiam kolejnego tuta, czy inną osobę z administracji, która wbija na spota na wolnym tylko po to, aby poksuć (230lv, więc exp mu nie leci).

Na pewno przyciągacie graczy tutami ze średnią wieku poniżej 16 ;)

Doczytałem trochę. Tut i jednocześnie GM. Czyli osoba, która teoretycznie powinna pomagać.

Albo Array bierze osoby po znajomości, albo losowo dobiera ekipę.

Opublikowano

Pozdrawiam kolejnego tuta, czy inną osobę z administracji, która wbija na spota na wolnym tylko po to, aby poksuć (230lv, więc exp mu nie leci).

Na pewno przyciągacie graczy tutami ze średnią wieku poniżej 16 ;)

Doczytałem trochę. Tut i jednocześnie GM. Czyli osoba, która teoretycznie powinna pomagać.

Albo Array bierze osoby po znajomości, albo losowo dobiera ekipę.

TuT nie jest GM i to nie ja ich wybieram tylko koordynator tut którego kiedyś wybierał SGM - TuT ma 0 prawa w grze i jest taki jak normalny gracz, czyli jak zlamie regulamin to jest identycznie traktowany, on ma tylko pomagać na ts przy wymianach.

Właśnie nie wiem. O 8 był jeszcze online a ok 9 został wyłączony.. Lipa a Administracja śpi.

Online na 15 minut i znowu Off co wy wyprawiacie?

Wszystko już dobrze dziala.

Dziś po ox (ox o 20:00) odbędzie się inwazja bossów na pustyni (więcej na forum)

sygna1.png

Opublikowano

TuT nie jest GM i to nie ja ich wybieram tylko koordynator tut którego kiedyś wybierał SGM - TuT ma 0 prawa w grze i jest taki jak normalny gracz, czyli jak zlamie regulamin to jest identycznie traktowany, on ma tylko pomagać na ts przy wymianach.

Osoba ta ma na forum invorii rangę "Mistrz Gry". Wiem kim jest tut, znam jego prawa i obowiązki. Niemniej nie podoba mi się to, że spotkałem się (konkretniej kolega z gildii) kolejny raz z tak dziecinnym zachowaniem ze strony któregoś z nich.

Opublikowano

TA K***A, ALE JAK TUT ZAJEBAŁ MI EQ W TEN DZIEŃ JAK TE BRYŁKI I ITEMASY ROZDAWALI (SORY NIE CHCIALEM) TO SIE WYMIENIALEM ZA ASCA(*GÓWNO) I TERAZ WCHODZE, JA TEGO EQ NIE MAM I TEN TUT NIBY TEZ, A WY NIBY LOGOW NIE MACIE, TO CO JA MAM ZROBIC??????????????????????????

Opublikowano

Średnio potrafię rozszyfrować Twój post, ale niedawno była cofka, to przez nią zniknęło eq.

Co do serwera, otrzymałem niedawno ciekawe informacje o działalności pewnych osób z administracji, jednak wolę się wstrzymać i nikogo nie oczerniać, dopóki nie dostanę jeszcze screenshotów.

Odniosę się jeszcze do mojej powyższej wypowiedzi.

Osoba ta ma przedrostki

[TUT]Edy

[GM]Edy - widziałem go na OXie

Co z tego wynika? Pierwszy raz spotkałem się, że GM serwera wbija na spota i ksuje. Zdaję sobie sprawę, że na stanowisku tuta macie pierwszych lepszych ochotników, ale GM powinien jednak prezentować choć minimalną kulturę.

Opublikowano

Średnio potrafię rozszyfrować Twój post, ale niedawno była cofka, to przez nią zniknęło eq.

Co do serwera, otrzymałem niedawno ciekawe informacje o działalności pewnych osób z administracji, jednak wolę się wstrzymać i nikogo nie oczerniać, dopóki nie dostanę jeszcze screenshotów.

Odniosę się jeszcze do mojej powyższej wypowiedzi.

Osoba ta ma przedrostki

[TUT]Edy

[GM]Edy - widziałem go na OXie

Co z tego wynika? Pierwszy raz spotkałem się, że GM serwera wbija na spota i ksuje. Zdaję sobie sprawę, że na stanowisku tuta macie pierwszych lepszych ochotników, ale GM powinien jednak prezentować choć minimalną kulturę.

Edy to tgm tzn. ma okres próbny więc jeśli łamie jakiś regulamin gm (na forum masz go) to mozesz zawsze zglosic skarge, najlepiej do mnie.

sygna1.png

Opublikowano

Quarelu,

Osobnik ten nie łamie wprost regulaminu. Jak wiadomo, dozwolone jest ksucie i wbijanie na spot. Skoro jednak jest GMem, powinien także przestrzegać kilku innych zasad.

Ja osobiście jestem zażenowany jego postawą. Nie ksuł co prawda mi, lecz osobie z mojej gildii. Nadal nie jest to łamanie regulaminu, lecz moim zdaniem nie przystoi to osobie, która ma być Mistrzem Gry.

Proponuję weryfikować testowych GMów pod kątem kontaktów z graczami, ponieważ mogę się tylko domyślać jak będzie reagował na problemy moje i mojej gildii (której przecież tak bardzo nienawidzi), a jak na problemy osób z jego gildii.

Nadmienię, że nie było to wbijanie na spot w celu expienia. Edy ma 230lv, więc przyszedł wyłącznie po to, aby utrudniać grę nieznajomej osobie, tylko dlatego, iż osoba ta jest w danej gildii.

Opublikowano

Quarelu,

Osobnik ten nie łamie wprost regulaminu. Jak wiadomo, dozwolone jest ksucie i wbijanie na spot. Skoro jednak jest GMem, powinien także przestrzegać kilku innych zasad.

Ja osobiście jestem zażenowany jego postawą. Nie ksuł co prawda mi, lecz osobie z mojej gildii. Nadal nie jest to łamanie regulaminu, lecz moim zdaniem nie przystoi to osobie, która ma być Mistrzem Gry.

Proponuję weryfikować testowych GMów pod kątem kontaktów z graczami, ponieważ mogę się tylko domyślać jak będzie reagował na problemy moje i mojej gildii (której przecież tak bardzo nienawidzi), a jak na problemy osób z jego gildii.

Nadmienię, że nie było to wbijanie na spot w celu expienia. Edy ma 230lv, więc przyszedł wyłącznie po to, aby utrudniać grę nieznajomej osobie, tylko dlatego, iż osoba ta jest w danej gildii.

Mogę z nim pogadać teoretycznie na postaci normalnej (nie gm) jest jak gracz i może robić to samo co gracz, ale postaram się z nim porozmawiać by się tak nie zachowywał.

sygna1.png

Opublikowano

A co mi tam też zarzucę ofensywnego ss'a

7596814045733281129408.jpg

Pozdrawiam Invoria #tim.

przecież był bug z questem i z tego powodu 2 lipca była cofka, wiec co ma na celu ten ss?

// dziś o 20:00 odbędzie się event "Znajdź GM" więcej na forum lub fb.

sygna1.png

Opublikowano

To na chuja robicie graczy w ciula że wina maszyny? Kłamstwo ma krótkie nogi.

Na początku nam się wydawało co innego (gdy temat był pisany) ale dopiero potem wieczorem znaleźlismy prawdziwy problem, a nikogo nie kłamiemy bo pisałem o tym jak ktoś pytał na forum czy ts.

żeby nie było ze kłame:

http://scr.hu/2qme/2gvj1

sygna1.png

Opublikowano

Już nie ma cyrków. Ale mogli powiedzieć prawdę o cofce od razu.

Mam pytanie.

Na 110lvlu exp z PD leci jak krew z nosa. Nawet niecały level na 1 PD. Czy to normalne i do 130 będzie tylko gorzej, czy na tej mapce od 110 są jeszcze inne moby? Bo jeżeli tak jest, to ja nie wiem jak większość przebiła barierę 115 poziomu... :(

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Tak, na mapce 110lv są inne moby. Ogólnie serwer jest skonstruowany tak, że na nowej mapce exp leci na początku szybko, a potem zwalnia.

Przykładowo, mapa od 200lv. Do 212 lv idzie dość łatwo, potem zaczynają się schody.

Z mapą 95 i każdą inną jest tak samo, po prostu znajdź inny spot z innymi mobami.

Opublikowano

Tak, na mapce 110lv są inne moby. Ogólnie serwer jest skonstruowany tak, że na nowej mapce exp leci na początku szybko, a potem zwalnia.

Przykładowo, mapa od 200lv. Do 212 lv idzie dość łatwo, potem zaczynają się schody.

Z mapą 95 i każdą inną jest tak samo, po prostu znajdź inny spot z innymi mobami.

@Solymr mógłbyś mi podać współrzędne ze spotem innych mobów, albo chociaż kółko na mapie?

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Które ulepszacze z minotaura są najdroższe i jaka jest ich cena ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Zwoje Sohan, nwm ile aktualnie chodzą ale coś 30-60kk.

Opublikowano

Z doświadczenia Ci powiem, że chodząc na minotaura wychodziłem bardziej na minus. Dlatego polecam Ci sellać te przepustki.

Opublikowano

Mam pytanie do osoby, która potrafi expić na mapce 110lv i wbiła 130 w mniej niż 2 miesiące. Mam tam problem, bo na jednym PD przy całym spocie wbijam 20% w 30 minut. A niektórzy podobno 130 wbili w 2h.

25hmxok.png

Opublikowano

Mam pytanie do osoby, która potrafi expić na mapce 110lv i wbiła 130 w mniej niż 2 miesiące. Mam tam problem, bo na jednym PD przy całym spocie wbijam 20% w 30 minut. A niektórzy podobno 130 wbili w 2h.

Na którym spocie expisz?

Polecam lewy górny róg, takie kółko tam jest + metek się respi co jakiś czas. Tam z PD 110 - 130 wbijasz na lajcie w wcale nie długim czasie.

1gif_ssppphn.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...