Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ravia

TuFAST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i przejdźmy do mojej gimbazjalnej wypowiedzi ..

1.Na Sravi jest większy popyl Tęczaków niż baryłek na balmorce
2.Szczurek wybił się na hejtowaniu fubu co pokazał na PGA 2013 
3.ludzie oglądają szczura bo zna negatywa i verteza ... 
4.IsAmU mówi że tak bardzo pracuje itd na swojej prywatnej postaci a tu rzecz jest prosta wchodzi na [GA]IsAmU i robi sobie rzeczy i podwyższa lvl ..
5.fubu nikogo nie okradl to małysz okradł fubu bo tak naprawde fubu nie musiał nawet grosza dawać małyszowi a on zajumał mu eq z konta  (sam się przyznał)
6. Upadek dracosa ?  Sami zasłużyli 

Tylko że ja myślałem że na serwerze Restia.eu panuje ogarnięta administracja i będą hejtować fubu tak jak w tym właśnie filmiku niżej

http://www.youtube.com/watch?v=c2vvH14hU30

śmiech na sali panowie :P

106ir79.png

• Odpowiedzi 467
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No i przejdźmy do mojej gimbazjalnej wypowiedzi ..

1.Na Sravi jest większy popyl Tęczaków niż baryłek na balmorce
2.Szczurek wybił się na hejtowaniu fubu co pokazał na PGA 2013 
3.ludzie oglądają szczura bo zna negatywa i verteza ... 
4.IsAmU mówi że tak bardzo pracuje itd na swojej prywatnej postaci a tu rzecz jest prosta wchodzi na [GA]IsAmU i robi sobie rzeczy i podwyższa lvl ..
5.fubu nikogo nie okradl to małysz okradł fubu bo tak naprawde fubu nie musiał nawet grosza dawać małyszowi a on zajumał mu eq z konta  (sam się przyznał)
6. Upadek dracosa ?  Sami zasłużyli 

Tylko że ja myślałem że na serwerze Restia.eu panuje ogarnięta administracja i będą hejtować fubu tak jak w tym właśnie filmiku niżej

http://www.youtube.com/watch?v=c2vvH14hU30

śmiech na sali panowie :P

'

Dlaczego tak robie ? Bo okradł mnie 3x na swoim zyebanym serwerze oraz rozyebał kolegi serwer więc mam podstawy a co ja robię to nie powinno cię interesować :)

Opublikowano

'

Dlaczego tak robie ? Bo okradł mnie 3x na swoim zyebanym serwerze oraz rozyebał kolegi serwer więc mam podstawy a co ja robię to nie powinno cię interesować :)

ShitZer

Ty jestes jakis nienormalny :D

Jak gosciu ktory ma dostep do /i

Mogl sie okrasc ?: D

Jaki to ma sens okradac kogos z WLASNEGO serwera na ktorym moze sobie nawet dac EQ z NAVI ?

Wez zamilcz.

Opublikowano

'

to też bądz idiotą i okradnij ;) a zapomniałem za poźno :P

ShitZer

Ty jestes jakis nienormalny :D

Jak gosciu ktory ma dostep do /i

Mogl sie okrasc ?: D

Jaki to ma sens okradac kogos z WLASNEGO serwera na ktorym moze sobie nawet dac EQ z NAVI ?

Wez zamilcz.

typ ma małe orto ale popieram jego Zdanie :)

Przepraszam proszę połączyć posty !! ;) bo zaspamiłem :P

106ir79.png

Opublikowano

'

Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada. Stare przysłowie, lecz bardzo aktualne do dziś. Hejtujesz innych, będą hejtować też ciebie(a są powody do tego).

Kilka słów do autora tematu. Wyczuwam tu płacz 13 latka, który stal się ofiara wielkiej "niesprawiedliwości" i teraz wszystko jest złe, cały świat jest zły. Rzucasz szmatami w kierunku team Ravia.eu, a nie posiadasz żadnego konkretnego dowodu. Piszesz, że zostały usunięte wszystkie prezentacje serwera, a jasno jest w regulaminie napisane, że administrator serwera może prosić o usunięcie prezentacji, która nie jest jego autorstwa. Czyszczenie tematu też jest jasno w regulaminie wyjaśnione, że autor prezentacji ma do tego prawo chyba raz na miesiąc (mogę się mylić). Kolejna sprawa to DDos ze strony zielaka... to słowo ostatnio jest cholernie popularne, a ponad 90% osób używających go, nie wie co tak naprawde znaczy. Oczywiście nie masz na to żadnych dowodów, poza plotkami, że zielak to haker niczym Bonzo i rozwala wszystko co popadnie - taki pro z niego hakjer/wariat.

Teraz coś na temat update na serwerze Ravia.eu i Balmora. Twierdzisz, że wszystko jest brane od tych nieudaczników. Wiesz jaka jest podstawowa różnica? Ravia nie posiada petów i w sumie innego syfu z mpcforum/epvp, lecz profesjonalne skrypt, których osobiście nie widziałem na żadnym polskim serwerze Metin2. Nikt z team Ravia nie zajmuje się jeszcze grafiką 3D, więc modele broni, zbroi i moby są brane od innych twórców (jak na większości serwerów). Pet krowa nie jest widoczny przez niektórych, bo jak się okazało animacja ruchu moba została zapisana w niewłaściwym formacie i niektórzy nie widzą przez to peta. Ten mob zostanie podmieniony na inny model, wiec osoby, które kupiły tego peta nie będą stratne w żaden sposób. Nowe nieba? Litości, to ma już co drugi serwer, Ravia w tym przypadku dostosowała się do innych (w tym też do PLa). Przeszkadza ci, że zarówno pety jak i kostiumy są w IS, a gdzie mają być? Opłata serwera to nie jest kwestia 100 zł miesięcznie, lecz jest to kwota znacznie większa. W przeciwieństwie do Balmory, Ravia nie sprzedaje itemów na Allegro.pl, więc IS jest jedynym źródłem utrzymania serwera. Po 2 jaka byłaby wartość petów lub kostiumów, gdyby każdy je miał, bo by dropiły z mobów? To jest serwer Hard, nie Easy/Medium, że się to dostaje na start. A to, że team Ravia.eu banuje takie bezmózgi jak ty, które piszą tylko by pisać, to ja się osobiście wcale nie dziwię.

Gdyby serwer był do dupy tak jak sądzisz, to nie grałoby na tym serwerze tyle osób i nie byłby to jeden z największych (o ile nie największy) prywatny serwer Metin2 w PL. Tak jak pisałem, płacz dziecka, które straciło konto, pewnie zostało zbanowane, a teraz robi tu wielką "zemstę". 3/4 osób popierających ten temat to oczywiście koledzy z gildii lub multikonta na MPC. Taka z was mafia, jak z Bonzo haker, a z Zielaka haubica do DDos... Łapy opadają jak się czyta wasze żale i historyjki z dupy wzięte. to było śmieszne, ale na początku, teraz to jest tylko i wyłącznie żałosne.

Opublikowano

Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada. Stare przysłowie, lecz bardzo aktualne do dziś. Hejtujesz innych, będą hejtować też ciebie(a są powody do tego).

Kilka słów do autora tematu. Wyczuwam tu płacz 13 latka, który stal się ofiara wielkiej "niesprawiedliwości" i teraz wszystko jest złe, cały świat jest zły. Rzucasz szmatami w kierunku team Ravia.eu, a nie posiadasz żadnego konkretnego dowodu. Piszesz, że zostały usunięte wszystkie prezentacje serwera, a jasno jest w regulaminie napisane, że administrator serwera może prosić o usunięcie prezentacji, która nie jest jego autorstwa. Czyszczenie tematu też jest jasno w regulaminie wyjaśnione, że autor prezentacji ma do tego prawo chyba raz na miesiąc (mogę się mylić). Kolejna sprawa to DDos ze strony zielaka... to słowo ostatnio jest cholernie popularne, a ponad 90% osób używających go, nie wie co tak naprawde znaczy. Oczywiście nie masz na to żadnych dowodów, poza plotkami, że zielak to haker niczym Bonzo i rozwala wszystko co popadnie - taki pro z niego hakjer/wariat.

Teraz coś na temat update na serwerze Ravia.eu i Balmora. Twierdzisz, że wszystko jest brane od tych nieudaczników. Wiesz jaka jest podstawowa różnica? Ravia nie posiada petów i w sumie innego syfu z mpcforum/epvp, lecz profesjonalne skrypt, których osobiście nie widziałem na żadnym polskim serwerze Metin2. Nikt z team Ravia nie zajmuje się jeszcze grafiką 3D, więc modele broni, zbroi i moby są brane od innych twórców (jak na większości serwerów). Pet krowa nie jest widoczny przez niektórych, bo jak się okazało animacja ruchu moba została zapisana w niewłaściwym formacie i niektórzy nie widzą przez to peta. Ten mob zostanie podmieniony na inny model, wiec osoby, które kupiły tego peta nie będą stratne w żaden sposób. Nowe nieba? Litości, to ma już co drugi serwer, Ravia w tym przypadku dostosowała się do innych (w tym też do PLa). Przeszkadza ci, że zarówno pety jak i kostiumy są w IS, a gdzie mają być? Opłata serwera to nie jest kwestia 100 zł miesięcznie, lecz jest to kwota znacznie większa. W przeciwieństwie do Balmory, Ravia nie sprzedaje itemów na Allegro.pl, więc IS jest jedynym źródłem utrzymania serwera. Po 2 jaka byłaby wartość petów lub kostiumów, gdyby każdy je miał, bo by dropiły z mobów? To jest serwer Hard, nie Easy/Medium, że się to dostaje na start. A to, że team Ravia.eu banuje takie bezmózgi jak ty, które piszą tylko by pisać, to ja się osobiście wcale nie dziwię.

Gdyby serwer był do dupy tak jak sądzisz, to nie grałoby na tym serwerze tyle osób i nie byłby to jeden z największych (o ile nie największy) prywatny serwer Metin2 w PL. Tak jak pisałem, płacz dziecka, które straciło konto, pewnie zostało zbanowane, a teraz robi tu wielką "zemstę". 3/4 osób popierających ten temat to oczywiście koledzy z gildii lub multikonta na MPC. Taka z was mafia, jak z Bonzo haker, a z Zielaka haubica do DDos... Łapy opadają jak się czyta wasze żale i historyjki z dupy wzięte. to było śmieszne, ale na początku, teraz to jest tylko i wyłącznie żałosne.

Ta ravia nie ma petów z epvp haahahaha. Koniec (widzę majster ze mnie) bo ja pety na epvp widziałem. yo

No największego serwera im brakuje,myślisz że graczy przybywa? to ci napisze wręcz odwrotnie. Tam grało dużo ludzi,a ravia to nie jest hard koleżko.

serwer jak serwer,na starcie fajnie po starcie zbrzydło.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

W jezusa sie bawisz?

Btw. Sprawa jest wyjasniona a ty sie napalasz starymi sprawami. Gz twoja "inteligencja"(zaloz kolce z nieb. lez, moze zmadrzejesz katolu)

Opublikowano

Jak wiekszosc wie ostatnio jest sporo krytyki w strone serwera ktora przez "armie jp gowna" jest brana jako HEJT. Tak "hejt" jedno z najpopularniejszych slow uzywanych w internecie. Problem w tym ze wiekszosc osob (w. ~14) nie zna znaczenia tego slowa. Dla nich hejt to krytyka w strone osoby/rzeczy ktora dla niego jest super extra etc. Hejt wystepuje wtedy gdy osoba nie wyraza swojej opinii na dany temat w ktorym siedzi tylko bezumyslnie kurwi i wyzywa bez namyslu, rozwagi. Ten esej ktory czeka na was nie jest hejtem w strone serwera Ravia.eu/administracji tylko jawną krytyką która chce uzmysłowić paru nazwijmy to niedojrzałych/zaślepionych osób co było co jest i co bedzie się działo na serwerze.

A więc. czerwiec 2012 start serwera Ravia.eu jeden z najlepszych wtedy i przez długi długi czas serwer MT2. początki byly wysmienite, bylo czuc klimat gry, to ze ten serwer zyje, to ze gdy sie odejdzie od serwera zaraz chce sie do niego wrocic. Byla wtedy ta cala "pompa". Coz, no wlasnie BYŁA. Teraz gdy wchodzisz do gry widzisz boty na spotach od hemtow, pustki w m1 wyraj (nie mowie tu o sklepach) i ogolnie lekko opustoszaly serwer. teraz sie zapytasz "co ty pierdolisz czlowieku, na serwerze gra 2k+ ludzi dziennie i ty mowisz ze sa pustki?!", tak zgadza sie. Sa pustki poniewaz 40% tych graczy to sklepy, a 20% boty. wiec wszystkich "zywych" graczy na serwerze jest w okresach szczytu ~800. To i tak trzeba przyznac niezle pod wzgledem zerowego zainteresowania ze strony administracji (oprócz Nymfy która zapierdala codziennie by załatwić wszystkie wymiany, problemy i pobanowac boty nawet o 5 nad ranem). Na serwerze updaty to pojecie wzgledne. Gdy weles aka asig wybudzi sie to zrobi cos raz dwa by tylko bylo i nikt juz nie smie powiedziec ze sie opierdala. No wiec wlasnie serwer ma niemalże 1,5 roku zywotnosci a updatów było ile? 2? 3?. oczywiscie gdy do takowego juz dojdzie to musi byc albo zjebany bo weles zrobi to po swojemu albo zbugowany i trzeba robic poprawki. Czemu weles nic nie robi? czemu sie opierdala? czemu nie interesuje sie zdaniem graczy na temat serwera? Bóg jeden to wie. I teraz kolejna rzecz która mnie ostatnio tak wkurwia że to nie do pojecia jest bo jestem czlowiekiem o mocnych nerwach. Armia JP, "władza", manipulacja, tylko jutjub, na ravii i tak bd te 1,5k graczy ZAWSZE. ZAWSZE BEDZIE NA RAVII SPORO GRACZY NAWET JESLI ADMINISTRACJA BEDZIE WCHODZI RAZ NA MIESIAC (chociaz i takie przypadki sie zdarzaja), Teraz jak to dziala zapytasz? A no tak że jest youtube jest fejm od "gimbazy" wiec sa i gracze. i tak to sie kreci, starzy gracze wiedza co sie dzieje straja sie cos zdzialac, a nowi pisza LUBU DUBU JEBAC.. reszte raczej znacie, by sie podlizac isamu i reszcie. Skoro juz jestemy przy tym temacie. Cala ta wojna z fubu i nasylanie armi jp gowna by spamowala ciagle lubu dubu jebac.. to jest juz żenua. Rozumiem, wiem koles okradl ludzi i pewnie dalej to robi, jest kłamliwy to tez wiem. No ale kurwa prosze bez przesady ile to juz trwa? 2 lata? ile mozna.. nie mozna poprostu miec wyjebane albo dociagnac sprawe do konca niz tylko jebac fubu 24/7? Przeciez macie dowody prawda? Macie na niego wszystko. Wiec trzeba ruszyc glowa i cos z tym zrobic. (btw. od pół roku isamu mial jechac do Gdańska by to załatwić ale coś sprawa ucichła). Czemu o tym pisze? Bo poniekad ravia wybila sie na hejtowaniu fubu i tak to zostalo do dzis. Oczywiscie teraz sie juz wycofać nie mozna powiedziec, dobra wyjebane juz na tego kolesia mamy, bo cala gimbaza sie odwroci od Pompa Team plecami bo zyja tylko jebaniem fubu.

to było juz tak zalosne ze az szkoda slow, robic na targach gier zbiorowisko zaslepionych ludzi wydzierajacych sie ze jebia fubu SOŁ MACZ. heh

Wracajac do serwera. Boty to na serwerze maja zycie wieczne.. kazdy cos banuje isamu, benek, ixam cos ostatnio przygasł, nymfa czesto widać, bambos. Ale rezultatow to nie daje i nie da nigdy. Zielak na forum ravii podał dobry pomysl (cytuje) "na start zmianki takie jak na plu bonowanie do 30/40lvla i wypierdolenie hematow do m2 ", ale niee lepiej szukac nowego gm'a lub wyjebać hematy z m1 m2 m3 (aha pozdro?). Pomyslow ludzie maja W CHUJ ale one przeciez dla serwera easy ;/ łaczenie pierdół z hematow, dodanie nowych map, ogarniecie bonu na magie i o wiele wiele wiecej rzeczy ktore ludzie podaja to przeciez nie dla hardow...

Isamu teraz sie ciagle bawi w YT i wojny z hejterami (pojade do Kalisza bo koles zrobil bekowi film, nawet nie na moj temat ale chuj YEAH) a o serwerze by go ruszyc z dołka to chyba zapomnial. Reszta ma urlop.

Niestety to nie ta sama Ravia co kiedys, to nie ten sam HA isamu co kiedys teraz tylko $ bo weles wszystko co mieli z IS chowa w stole xD Kiedys jak wchodziles na serwer to byla zajebista atmosfera az sie chcialo grac, teraz wchodzi na allegro wydajesz 60zl i masz 2kkk na skille eq i wio na wyzyne na ktorej i tak jest juz ostateczne przeludnienie. (slyszalem ze zmniejszyli drop zlota z setek, beka xD)

Opublikowano

Ta ravia nie ma petów z epvp haahahaha. Koniec (widzę majster ze mnie) bo ja pety na epvp widziałem. yo

Gz inteligencji, skoro uważasz, że modele mobów z epvp używane do pet systemu na serwerze Ravia.eu to cały PetSystem. PetSystem to kod, który steruje tym, by to co uważasz za peta, chodziło za tobą, nie odstępowało cię na krok, dawało ci nie zbugowane bonusy, expiło zmieniając przy tym swój wygląd itp. - i tego nie ma na epvp/mpcforum/imforge.net itp. To co widzisz to tylko część graficzna i owszem jak pisałem nikt z team nie zajmuje się grafiką 3D (jak na większości serwerów), więc modele zwierzaków są wzięte z epvp oraz z globalnego serwera, więc Pozdro.

japierdole,model mobów? heheszki normalnie jajca ziomuś już kończę dyskusje z Tobą ale dzięki bo się pośmiałem chociaż. Pozdrawiam,z modelami mobów.

Ta petsystemu nie ma na epvp beka. Zobacz ile jest questów i innych gówien od tego widzę że dla Ciebie pet system to chyba skrypt pisany w php kończący się w lua. <strzała?

Moby to modele 3D o rozszerzeniu GR2. Jeśli dla ciebie jest to plik tekstowy to brak pytań. PetSystem jest napisany w LUA, C++ z elementami Assemblera na którym opiera się cały silnik gry. A z tego syfu na epvp korzysta m.in. taki serwer jak Balmora, czyli zwykły najzwyklejszy quest. Ravia.eu ma dużo bardziej rozwinięty system, którego na tym forum nie znajdziesz. Swoim postem tylko pokazałeś, że gówno wiesz o tworzeniu plików, a swój hejt uzasadniasz zobaczonymi kiedyś tematami na forum, których nie rozumiesz do dziś.

Opublikowano

Gz inteligencji, skoro uważasz, że modele mobów z epvp używane do pet systemu na serwerze Ravia.eu to cały PetSystem. PetSystem to kod, który steruje tym, by to co uważasz za peta, chodziło za tobą, nie odstępowało cię na krok, dawało ci nie zbugowane bonusy, expiło zmieniając przy tym swój wygląd itp. - i tego nie ma na epvp/mpcforum/imforge.net itp. To co widzisz to tylko część graficzna i owszem jak pisałem nikt z team nie zajmuje się grafiką 3D (jak na większości serwerów), więc modele zwierzaków są wzięte z epvp oraz z globalnego serwera, więc Pozdro.

japierdole,model mobów? heheszki normalnie jajca ziomuś już kończę dyskusje z Tobą ale dzięki bo się pośmiałem chociaż. Pozdrawiam,z modelami mobów.

Ta petsystemu nie ma na epvp beka. Zobacz ile jest questów i innych gówien od tego widzę że dla Ciebie pet system to chyba skrypt pisany w php kończący się w lua. <strzała?

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Jesteś od isamu, zadajesz się z nim, robiłeś mu ice runa, więc przestań tu ich bronić. Nie jesteś graczem, nie wiesz nic, a kumpla oczerniać nie będziesz.

Gieniek napisał wszystko, jednak i ja powtórzę poraz enty.

To już nie ta sama ravia i nie ten sam isamu co wtedy. Na Ravie ma wyjebane, a przynajmniej stwarza taki pozór. Update'y, które dodają są zbugowane. Ludzie są okradani, a isamu nie ma, bo ma czelność pierdolić głupoty, że ON MA ŻYCIE - GÓWNO NIE ŻYCIE, CHYBA, ŻE FILMY Z FIFY I POLOWANIE NA CRISTIANO RONALDO ORAZ SPAMOWANIE REFFLINKAMI TO JEGO ŻYCIE. Ma czelność tak kłamać, mówić jaki to grubas jest zły, jaki to serwer ma chujowy, jacy admini są chujowi, a oni to co ? GÓWNO.

Tyle propozycji, normalnych, w sumie to podchodzi bardziej pod poprawki, a co isamu odpisuje ?

2zt7a6.jpg

Poprawki tego typu są pod easy ? Komu on ten kit wciśnie ? Ja nie należę do bandy gimbusów, ślepo zapatrzonych w niego, bez własnego zdania.

ISAMUXPOMPA - to już nie ta sama osoba, powtarzam to poraz 100000. Zmienił się w hipokrytę, kłamce i cwaniaka.

Nagaduje na inne serwery, na innych, na fubona, a sam lepszy nie jest.

Co do ilości online - 2 tyś + ta ? To policz ile shopów jest online, ile botów, ile buffów, ile dropów, a ile pojedynczych osób na głównych postaciach. Gdybyś tu grał to byś wiedział ile osób z topki odeszło, a ile jest teraz tych high lvl-i to by twojego postu nie było :>

Graczy nie jest sporo (sporo nie dużo - czyt. wyżej) ze względu na to, że serwer jest świetny - o nie nie - przy innych privach typu virtual, balmora (mimo adminów), alistria, Shiro2 z niemieckich itp. - wychodzi CHUJOWO.

Gracze są bo isamu jest na YT. Bez tego ravia by skonczyla tak jak poprzednie serwery Welesa aka dupa wielka jak stodoła. POWTARZAM - BO JEST YT, A NIE, ŻE SERWER JEST DOBRY.

Nie chce mi się więcej rozpisywać bo isamu ma to w dupie. Miał mi odpisać w sprawie propozycji - poprosił bym napisał pomysły poraz 100, napisałem, coś tam odpowiedział (screen wyżej), miał uargumentować dlaczego tego nie moze byc, a dlaczego to moze - nie odpisał.

Mam już szczerze wyjebane na ten serwer i na tych ludzi. Niech robi filmiki na YT, niech sobie ma ravie, ale JAK ON MA CZELNOŚĆ GADAĆ NA GRUBASA I JEGO SERWER, SKORO WIELE ICH NIE RÓŻNI - DODATKOWO - BALMORA JEST LEPSZA W CHUJ.

Pozdrawiam KALISZ - ISAMU NADCIĄGA TAK JAK DO GDAŃSKA INFORMUJĄC WCZEŚNIEJ O TYM GIMBY NA FB + 100 DO RESPEKTU.

4s04dk.jpg

io7e.jpg

Opublikowano

Jesteś od isamu, zadajesz się z nim, robiłeś mu ice runa, więc przestań tu ich bronić. Nie jesteś graczem, nie wiesz nic, a kumpla oczerniać nie będziesz.

Nie jestem graczem, a właściwie trudno mnie nim nazwać. Natomiast konsekwentnie z tego powodu nie wypowiadam się na temat rozgrywki na tym serwerze, bo o tym gówno wiem. Nie napisałem że świetnie się expi, nie ma bugów i botów, lecz że jest wielu graczy w porównaniu do innych serwerów i serwer posiada profesjonalne questy. Wy natomiast macie prawo krytykować rozgrywkę na serwerze, owszem, ale udzielacie się też na tematy, o których wielkie gówno wiecie. Dla gracza ważne jest to, że coś nie działa, lub coś działa źle, natomiast gracz nie ma pojęcia, jakiej jakości są pliki na serwerze, więc nie powinien o tym nic pisać. To wiedzą osoby, które znają różne pliki serwerowe, codziennie 15 razy odwiedzają różne fora w poszukiwaniu nowych, ciekawych rzeczy - poprostu siedzą w tym. Jeśli jakiś gość pisze, że na Ravia.eu są syf pliki w porównaniu do Balmora to coś tu jest nie tak. Skryptów z Ravia.eu nie ma na żadnym forum, natomiast każdy quest/system z serwera Balmora.pl jest żywcem wzięty z epvp. Niektórzy tu widze, że pisza już cokolwiek, by budować objętość posta, a przy okazji piszą takie bzdury, że aż oczy krwawią. Możecie twierdzić, że jest masa botów, zapewne jakiś niedociągnięć - macie racje, lecz piszecie też o rozwiązaniach, które bardzo obciążają serwer (mam na myśli np. konfiguracje dropu hematów tak jak proponujecie, by nie dropily w m1). Jeśli by było tak jak uważacie za dobry pomysł, to trzeba by drop zrobić questem, a nie w standardowy sposób. Quest ten po zabiciu każdego moba byłby uruchamiany i by sprawdzał dodatkowe warunki czy gracz w momencie ubicia potwora nie jest na mapie M1. Spot psów powiedzmy ma 50 mobów, czyli 1 gracz uruchamia 50x questa w ciągu 5-10 sekund ubijania spota. Kilku takich graczy będzie expić jednocześnie i macie przepiękne lagi w całym M1. To jest powód, dla którego ten pomysł, jest bez sensu, a alternatywy nie ma. Ale oczywiście, wy wiecie lepiej...

To samo się tyczy opinii o innych członkach Teamu. Każdy z nich ma swoje życie prywatne, wielu z nich prowadzi kanały na YT. IsAmU i reszta nagrywają filmy, promując w ten sposób serwer i wy uważacie to za wadę? Chyba o to chodzi by rozreklamować serwer, chyba że waszym celem jest udupić projekt. Chłopaki zabrali się roboty, wprowadzając wam różne aktualizacje, dodając rzeczy, których nie zobaczycie na innych serwerach, ale wy widzicie tylko złe strony. Na 4 nowe systemy na serwerze, jeden pet jest nie widoczny nie z winy teamu Ravia, lecz z winy twórcy tego modelu na epvp, a wy już włączacie tryb hejtu. Czyli Wam zależy tylko na tym, by oczernić serwer, a że jest was wielu to udaje się wam to dosyć dobrze. Swoja drogą jeszcze nie wiem czy już wyszła łatka naprawiająca problem z tym petem, ale zapewne na dniach taka powstanie. Niektórych z was to zmartwi, bo jeden powód do hejtu odchodzi, a z botami niestety, męczy się każdy serwer. Na tym zakończę ta wymianę zdań, bo zapewne zaraz znów się pojawi hejt, a mi szkoda więcej czasu na tłumaczenie niektórym jakie pośmiewisko robią z siebie pisząc o rzeczach, o których nie mają bladego pojęcia.

Opublikowano

Nie jestem graczem, a właściwie trudno mnie nim nazwać. Natomiast konsekwentnie z tego powodu nie wypowiadam się na temat rozgrywki na tym serwerze, bo o tym gówno wiem. Nie napisałem że świetnie się expi, nie ma bugów i botów, lecz że jest wielu graczy w porównaniu do innych serwerów i serwer posiada profesjonalne questy. Wy natomiast macie prawo krytykować rozgrywkę na serwerze, owszem, ale udzielacie się też na tematy, o których wielkie gówno wiecie. Dla gracza ważne jest to, że coś nie działa, lub coś działa źle, natomiast gracz nie ma pojęcia, jakiej jakości są pliki na serwerze, więc nie powinien o tym nic pisać. To wiedzą osoby, które znają różne pliki serwerowe, codziennie 15 razy odwiedzają różne fora w poszukiwaniu nowych, ciekawych rzeczy - poprostu siedzą w tym. Jeśli jakiś gość pisze, że na Ravia.eu są syf pliki w porównaniu do Balmora to coś tu jest nie tak. Skryptów z Ravia.eu nie ma na żadnym forum, natomiast każdy quest/system z serwera Balmora.pl jest żywcem wzięty z epvp. Niektórzy tu widze, że pisza już cokolwiek, by budować objętość posta, a przy okazji piszą takie bzdury, że aż oczy krwawią. Możecie twierdzić, że jest masa botów, zapewne jakiś niedociągnięć - macie racje, lecz piszecie też o rozwiązaniach, które bardzo obciążają serwer (mam na myśli np. konfiguracje dropu hematów tak jak proponujecie, by nie dropily w m1). Jeśli by było tak jak uważacie za dobry pomysł, to trzeba by drop zrobić questem, a nie w standardowy sposób. Quest ten po zabiciu każdego moba byłby uruchamiany i by sprawdzał dodatkowe warunki czy gracz w momencie ubicia potwora nie jest na mapie M1. Spot psów powiedzmy ma 50 mobów, czyli 1 gracz uruchamia 50x questa w ciągu 5-10 sekund ubijania spota. Kilku takich graczy będzie expić jednocześnie i macie przepiękne lagi w całym M1. To jest powód, dla którego ten pomysł, jest bez sensu, a alternatywy nie ma. Ale oczywiście, wy wiecie lepiej...

To samo się tyczy opinii o innych członkach Teamu. Każdy z nich ma swoje życie prywatne, wielu z nich prowadzi kanały na YT. IsAmU i reszta nagrywają filmy, promując w ten sposób serwer i wy uważacie to za wadę? Chyba o to chodzi by rozreklamować serwer, chyba że waszym celem jest udupić projekt. Chłopaki zabrali się roboty, wprowadzając wam różne aktualizacje, dodając rzeczy, których nie zobaczycie na innych serwerach, ale wy widzicie tylko złe strony. Na 4 nowe systemy na serwerze, jeden pet jest nie widoczny nie z winy teamu Ravia, lecz z winy twórcy tego modelu na epvp, a wy już włączacie tryb hejtu. Czyli Wam zależy tylko na tym, by oczernić serwer, a że jest was wielu to udaje się wam to dosyć dobrze. Swoja drogą jeszcze nie wiem czy już wyszła łatka naprawiająca problem z tym petem, ale zapewne na dniach taka powstanie. Niektórych z was to zmartwi, bo jeden powód do hejtu odchodzi, a z botami niestety, męczy się każdy serwer. Na tym zakończę ta wymianę zdań, bo zapewne zaraz znów się pojawi hejt, a mi szkoda więcej czasu na tłumaczenie niektórym jakie pośmiewisko robią z siebie pisząc o rzeczach, o których nie mają bladego pojęcia.

To powiedz mi jakim cudem na innych serwerach prywatnych z ilością graczy 1k+ wprowadzono takie rozwiązania, a lagów nie było wcale ?

io7e.jpg

Opublikowano

To powiedz mi jakim cudem na innych serwerach prywatnych z ilością graczy 1k+ wprowadzono takie rozwiązania, a lagów nie było wcale ?

Pokaż mi serwer, na którym masz wprowadzony globalny drop, gdzie item dropi np. dopiero od 40 lvl lub nie dropi na konkretnej mapie. Globalny drop czyli item, który dropi za każdego moba tak jak to jest w przypadku hematów.

Opublikowano

Za życia reventiala, a także jakiś czas temu na pewnym niemieckim privie z 2 tyś osób (Jeśli przyjdzie mi w końcu email aktywujacy konto na epvp) to postaram się znaleźć prezke tego niemieckiego priva. + była plaga botów. Szkaty leciały z każdego mooba, aż do czasu wycofania ich z m1. Lagów nie było :/

Ok, okazyjnie idąc dalej - skoro niby usuniecie hematów z m1 to taki problem, że trzeba tego questa zrobić to:

Ice run - jakiś problem ? Na reventialu był i na innych privach, w tym virtualu, który stoi do dziś.

Łączenie dupereli z hematów - tu też questa trzeba, mimo, że każdy serwer coś takiego teraz ma i stoi bez problemu ?

Naprawienie DT na takie jakie było, a nie idiotyzm ze zmianą na czasowe, gdzie dojście na ripa graniczy z cudem - też trudniejsze od wcześniejszego zwalenia go ?

Sprzedawanie pd-ków 1h bez potrzeby bugowania przez dozo - też takie skomplikowane i grozi to padnięciem serwera ?

Dodanie bryłek złota po 500, 200, 100, 50, 20kk - to też ?

Tak jak wspomniałem - na reventialu wywalili te szkaty - działało. Na niemieckim privie na A bodajże - wywalili. Był to drop szkatułek związany z jakimś tam świętem, bodajże wielkanocnym bo wtedy tam grałem - narzekali, że botów chmara, to wywalili z m1, a wszędzie indziej dropiły.

Rozumiem, że są rzeczy na których się nie znam, ale ja nie sypie pomysłami, które sam sobie wymyśliłem, tylko takimi, które mają miejsce na praktycznie wszystkich serwerach w tym tych, które stoją do tej pory i prosperują świetnie.

Co do hematów w m1 - ja tam nie narzekam osobiście xD Kumpel wali 4 konta na psy, od czasu do czasu pilnuje i ma od 1kkk do 1.4kkk w 4-5h xD

io7e.jpg

Opublikowano

Moby nie mają nic wspólnego z tym syfem :P

Np. Restia.eu .. super serwer .. a tu nagle hejt na fubu i npolowa graczy odeszla :P

106ir79.png

Opublikowano

Anonymołs, jedyne co mnie bawi w twoich bogatych w słowa wypowiedziach to, to że naciskasz na nas jak na bande gimbusów bo przecież skoro mamy własne zdanie na temat serwera i jego właściciela to jesteśmy dziećmi z bólem dupy i zbanowanymi kontami, szkoda że tak głośno się nie mówi o tych gównach z fb itd. itd. co wchodzą mu tak w dupsko że kolejka się ustawia z Warszawy do Środy WLKP . Najlepiej, dyskryminujmy tych co mają własne poglądy na świat a nie idą za tłumem idiotów co czekają na tęczaki, ich zostawmy w spokoju - w końcu są to "Najbardziej napompowani widzowie JP JF JR "

Jeszcze co do serwera. "Serwer dopracowany,100% sprawny"

A bonusy u biologa tak jak nie działały tydzień po starcie tak nie działają do dziś.

Zaczęliście spinać się o skrypty a tematy bugów, przekrętów odeszły w siną dal, ciekawe jak to skomentujesz panie Anonymołs.

bez gif

Opublikowano

Ja się zastanawiam - co ravii po niespotykanych nigdzie innych plikach, takich jakich wielu na oczy nie widziało, skoro pod kątem technicznym nie sięga do pięt hejtowanej balmorze ?

io7e.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy na serwer mam zajrzeć. Powiedzcie mi, ile tam jest mniej więcej graczy? Czy opłaca się tam grać?

Opublikowano

Nie wiem czy na serwer mam zajrzeć. Powiedzcie mi, ile tam jest mniej więcej graczy? Czy opłaca się tam grać?

graczy jest w chuj, w weekendy 2000+ z czego 800 to boty z czego 799 to moje.

Jak chcesz grac to graj, tylko nie dziw się jak nie będziesz miał gdzie expic bo będą spoty zawalone od botów .

bez gif

Opublikowano

Isramu ma go juz w dupie ... Nie mowie ze ma 24/7 siedziec na ravi ale zanim zajmowac sie serwerem/botami/ts nnagrywa jakies zjeba*ne filmy z fify czy czego tam ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...