Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ravia

TuFAST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie na start serwery nie wytrzymają. Sami ludzie (5k na starcie pewnie będzie) okropnie obciążą maszynę, a do tego dojdą jeszcze normalne ddosy, więc ja nie liczyłbym na granie w pierwszych paru godzinach po starcie. No chyba że pompa team zaopatrzył się w kilka serwerów w chmurze, wtedy może wytrzyma, ale wątpie.

• Odpowiedzi 467
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesli team przejawiac bedzie slomiany zapal to entuzjazm graczy szybko minie a s2 podzieli losy swojego poprzednika.Jestem dobrej mysli i ufnie wierze,ze tak nie nastapi,poniewaz wiaze wielkie nadzieje z tym wlasnie serwerem :)

Srij9JT.png

Opublikowano

Dobra zmusiłem sie i przeczytałem caly temat....

Moim zdaniem tak jak wielu moich poprzedników popre i powiem że isamu to SH1T, wybił sie na dramie z fubu, i robi ludzi to c**ja na tym serwie, sam gram wiec wiem jak to było wcześniej i strasznie to wkurwiało gdy widziałeś ze ktos ze znajomych isamu posiada jakies k***a itemy zbonowane w c**j i skille na p. (i idz z kims na solo) -,-

Co do filmiku w pga na którym publikujesz filmik "jebac fubu" - ośmieszyłeś się, taki dobry, tacy przyjaciele z sprzed laty, a teraz tylko tyrac fubu by wiecej widzów zgarniać a za to idzie kasa tak jak pisałeś "3 firmy", kazda za cos musi płacić.

Isamu ssiesz, wypaliłeś się.

Płać kamerowi hajs! Niech usunie ravie, jasne i co wszystko się skonczy? - Nie ma po co nad tym myśleć, bo nasz isamu nie wyda k***a grosika [ Pazerne gówno na kase ] .

Jutro cos napisze jestem teraz padnietyy ..............

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ravia s2 niema nic ciekawego do zaoferowania jeśli chodzi o sam serwer wszystko to już było 0 nowości.

Gdyby nie to że ma bardzo dobrą reklamę niewiele osób by tam zagrało :P

Opublikowano

A tu taka ciekawa sytuacja:

https://www.youtube.com/watch?v=__u_zeNjBLE

Wypowiedź asig'a pod filmem

Po 1. Ten cwel został zbanowany przed twoim filmikiem "Geniuszu"
Po 2. Większość wie, że około pół roku temu zwracaliśmy przedmioty okradzionym i widocznie jakiś matoł z kilku kont ukartował okradzenie go, tym samym zyskując kilka Pro itemków i aby zapobiec tego typu GÓWNA, napisałem już jakiś czas temu na FanPage'u, że nie zwracamy przedmiotów okradzionym już totalnie.
Po 3. Mam to w D***E, jak chcesz sobie spamować takim "Gunwem" to rób to gdzie indziej.
Po 4. Jak cię to podnieca to idź i sobie zwal w kiblu - to pomoże.

Perry po dodaniu powyższego filmiku nadal był w rankingu.

Dziwne to troszkę.

Opublikowano

A tu taka ciekawa sytuacja:

Wypowiedź asig'a pod filmem

Po 1. Ten cwel został zbanowany przed twoim filmikiem "Geniuszu"

Po 2. Większość wie, że około pół roku temu zwracaliśmy przedmioty okradzionym i widocznie jakiś matoł z kilku kont ukartował okradzenie go, tym samym zyskując kilka Pro itemków i aby zapobiec tego typu GÓWNA, napisałem już jakiś czas temu na FanPage'u, że nie zwracamy przedmiotów okradzionym już totalnie.

Po 3. Mam to w D***E, jak chcesz sobie spamować takim "Gunwem" to rób to gdzie indziej.

Po 4. Jak cię to podnieca to idź i sobie zwal w kiblu - to pomoże.

Perry po dodaniu powyższego filmiku nadal był w rankingu.

Dziwne to troszkę.

Asig aka GodWeles aka Kupie Ebonki na PL'u za 500zł a dziewczynie za 70zł to idiota xdd

Teraz bedzie pisał głupoty bo isamu ma wyjebane w zycie servera, a ktoś bronic musi :)

W całym temacie od poczatku do konca jest wiele ciekawych rzeczy, nic tylko przeczytać ;)

Opublikowano

Asig aka GodWeles aka Kupie Ebonki na PL'u za 500zł a dziewczynie za 70zł to idiota xdd

Teraz bedzie pisał głupoty bo isamu ma wyjebane w zycie servera, a ktoś bronic musi :)

W całym temacie od poczatku do konca jest wiele ciekawych rzeczy, nic tylko przeczytać ;)

Przeczytałem komentarze, i jestem przekonany ze na ravi s2 będzie grało 1k osób z czego (50 osob +16) (950 osób 12-15)

Taka jest niestety prawda, takie dzieciaczki będą broniły isamu bo to przecież jest nasz król jp jp.

Masakra jakaś, ale to było do przewidzenia, że na ravi tak będzie. Już wczesniej isamu sprzedawał yangi na allegro ;)

Bubex dawał misczowi ulepy z GM'a ogólnie ravia to jeden wielki przekręt i zarobek.

Opublikowano

Za długo gram w metina i zgodze się z faktem że eq Perrego faktycznie zostało zrobione przez Navi. Biorąc pod uwage brak zmianek u npc oraz trudność włożenia max bonów w ekwipunku równy z PL'a, nie ma szans aby osoba zbonowała cały ekwipunek perfekcyjnych bonusów. Jeszcze jak by posiadała chociaż dwa, trzy itemy max tak zbonowane to "okej" moze szczescie dopisało albo po prostu kupił od kogoś item, ale żeby posiadac całe eq tak zbonowanie nie mozliwe. Szkoda Fubu bo o ile faktycznie cała ekipa Ravii z Isamu na czele wybili się na fakcie że Fubu sprzedawał bryłki na allegro czy też inne gadźety to widzimy że naganiacze z ravii sami lubią od czasu do czasu zrobić coś w Navi i jeszcze sprzedawać to na Allegro. Przez chwile miałem zapał do zagrania na s2, do czasu aż nie zobaczyłem filmiku z eq Perrego. Dlatego nie zagram a Ravia uchodząca za jeden z najdłuższych stojących serwerów stała się zerem. Może i będzie 5k graczy na s2, może znajdą się zapaleńcy co nie kupią bajki o eq z Navii i będa wierzyc w administracje. Ale jeżeli doszło do eq z navi u kolegów administracji na s1 to napewno podobne rzeczy będą na s2 ( chociaz pewnie będą bardziej uważać i nie będą pokazywać eq na stronie www czy też na handlu :) ) Jednak przyszłość Ravii s2 jest równa niedawno powstałemu serwerowi TBD. graczy przez miesiąc więcej niż kiedykolwiek na starcie natomiast z czasem wszyscy przypomnieli sobie że serwery globalne Metin2 to jedno wielkie gówno i przestali grać.

Ciekaw jestem co administracja wymyśli na temat eq z Navi u Perrego :D

Opublikowano

Za długo gram w metina i zgodze się z faktem że eq Perrego faktycznie zostało zrobione przez Navi. Biorąc pod uwage brak zmianek u npc oraz trudność włożenia max bonów w ekwipunku równy z PL'a, nie ma szans aby osoba zbonowała cały ekwipunek perfekcyjnych bonusów. Jeszcze jak by posiadała chociaż dwa, trzy itemy max tak zbonowane to "okej" moze szczescie dopisało albo po prostu kupił od kogoś item, ale żeby posiadac całe eq tak zbonowanie nie mozliwe. Szkoda Fubu bo o ile faktycznie cała ekipa Ravii z Isamu na czele wybili się na fakcie że Fubu sprzedawał bryłki na allegro czy też inne gadźety to widzimy że naganiacze z ravii sami lubią od czasu do czasu zrobić coś w Navi i jeszcze sprzedawać to na Allegro. Przez chwile miałem zapał do zagrania na s2, do czasu aż nie zobaczyłem filmiku z eq Perrego. Dlatego nie zagram a Ravia uchodząca za jeden z najdłuższych stojących serwerów stała się zerem. Może i będzie 5k graczy na s2, może znajdą się zapaleńcy co nie kupią bajki o eq z Navii i będa wierzyc w administracje. Ale jeżeli doszło do eq z navi u kolegów administracji na s1 to napewno podobne rzeczy będą na s2 ( chociaz pewnie będą bardziej uważać i nie będą pokazywać eq na stronie www czy też na handlu :) ) Jednak przyszłość Ravii s2 jest równa niedawno powstałemu serwerowi TBD. graczy przez miesiąc więcej niż kiedykolwiek na starcie natomiast z czasem wszyscy przypomnieli sobie że serwery globalne Metin2 to jedno wielkie gówno i przestali grać.

Ciekaw jestem co administracja wymyśli na temat eq z Navi u Perrego :D

perry skomentował to tak:

8929814089826741049127.png

Opublikowano

Hehe taki start tego s2, że nawet do gry nie idzie wbić.

No cóż, nie pogram...

Szkoda. 

DDosy jak na każdym starcie popularnego servera.

Opublikowano

Może tu ktoś udostępnić klienta? wraz ze skanem ? bo żadna ze stron nie działa bynajmniej dla mnie.

Opublikowano

Witam chciałbym się wypowiedzieć na cały śmieszny Pompa Team.... Grałem na dawnej ravi.eu gdzie można było w m1 na 5 lvl dużo szkat dropnąć itd.. po jakimś czasie przestałem grać i znowu wbiłem na ravie s1 expie... expie.. w końcu 25 lat i 1 hemat... olałem serwer i poczekałem na s2 wchodzę a tu boom! To samo co na s1! kopia i wszystko to samo... jedynie zmieniony nazwy w questach na S2.... widać że im tylko na kasie zależy bo po co dać drop hematów jak na dawnej ravi... kiedyś grając GM potrafił mnie dwa razy dziennie sprawdzić a teraz? Olał to wszystko.. Isamu? Wasz założyciel? kim jest? praktycznie takim Warzywkiem ponieważ olał wszystko.. wybił się na metinie i teraz w d***e z nim.. ja go subskrybowałem dlatego że nagrywał metina.... Ja podziękuje za takie serwer i tak na zaś admini serwera jeszcze będą żałować że zniszczyli takie coś... sami gadali na fubu a to samo teraz robią... i nie jestem z żadnego teamu ani fubu ani Isamu...

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Na temat s2 można powiedzieć jedno  -  z s1 zaczęli dostawać grosze  to czas postawić niemalże IDENTYCZNY serwer  z paroma zmianami jak s1 :)

Co do "Isamu"

Za dużo na jego temat nie powiem ale jak przeczytałem ten post :

ju6aj6.jpg

Od 2 miesięcy nie był na ts'sie. Ciekawy jestem kto zajmował się graczami z s1 o ile ktokolwiek tam gra :).

Nie ściągałem nawet s2 bo gra jest taka sama jak z s1. No dobra, zmieniona mapa i nowe bronie na 70. Czytałem zaś komentarze ludzi i wywnioskować można że drop hematów został 2x zmniejszony ;). Fajna dyskusja w komentarzach była na temat hematów była to koleś pod komentarzem dostał 40 lajków który brzmiał "Zapierdol 200 zl w is'a to Ci będą lecieć" niby śmieszne a jakie prawdziwe ;).

Fakt faktem grać na starcie sie opłaca, już widziałem Vayernarda bądź jego podróbkę która leci na topkę, wbijasz taki nawet 80 lvl robisz przeciętne eq a gimbusy będą sprzedawać wszystko byleby kupić takie konto bo myślą że jak ma sie dobry lvl na serwerze gdzie GA to isamu to jest się fajnym. Ciekawe kiedy zmądrzeją :D.

Tak czy srak, nie polecam grać ;). No chyba że zainwestować parę stówek pograć miesiąc wbić topkę i zarobić parę tysi ale na dłuższą metę to nie polecam, za pewne skończy się to tak jak s1 że isamu nie będzie "od 2 miesięcy wchodził na ts'a :D" . Oleją serwer w pizdu jak s1 albo znowu zacznie się rozdawanie eq.

"Handel z GM Benq został zakończony"  ~~ Miszczu pamiętamy  <3  <3 .

Ps. Od razu po starcie FuBu wyleciał z inicjatywą s2 balmory i aktualnie trwa ankieta jaki ma to być styl serwera więc chwalcie się tym 4,8k na serwerze póki jeszcze te 4,8k macie  xD  B) . Dobrze to każdy wie że gdyby nie zniszczona gospodarka na balmorze i eq na lewo balmora była by top1 a o ravii by nikt nie wspomniał ^^.

Amen.

Phahaha. Musiałem edytować bo jak zobaczyłem ten filmik z perrym to zacząłem się zastanawiać jakim trzeba być idiotą by jeszcze grać na s2 :D.

Takich postaci pewnie będzie X no bo co? Kumplowi nie wybonuje eq? Kumplowi nie podrzuci navi? Beka z typa :D

Drogi Moderatorze, za nim ponownie usuniesz moją sygnaturę daj mi znać za co, bo tak się nie robi :).

Bish_holo.gif

Opublikowano

To że S2 posiada tyle graczy to już dawno zmalała z tego co czytałam na ich "Forum" .. Jest to serwer pod kasę gdyż Ravia S1 powoli się toczy to zrobili S2. Co lepsze mają identycznego Gm co jest na Balmorze więc pozdrawiam. Na pewno nie zagram. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

jezu jaki placz o ta ravie ze jest dla kasy itp... KAZDY SERV JEST POD ZAROBEK zrozumcie to wreszcie, bo juz mnie krew zalewa jak ciagle dajecie na jeden serv...

nie wiem czy was polaczki cebulaczki zazdrość wzięła, ze stac ich na postawienie 2 serva i trzepania kasy z niego czy jak bo nie rozumiem.

btw. nie dawajcie juz tego linka do yt, bo ten koles chyba nigdy nie gral na priv mt bo jak powiedzial ze takich bonow nie mozna wbic na easy, to ja dziekuje.

I NIE BRONIE TEJ SRAVI.

Opublikowano

Panie, idz pan w ch*j z takim serverem. Zagralem chwile i moge powiedziec, ze mozna tam grac, jak sie chce wydawac hajs na is, bo bez tego to nie ma co sie osmieszac nawet. Doslownie wszystko jest w is i niby jest tez do zdobycia ze szkat serverowych, ale drop z nich to glownie potki xD Oczywiscie nie brakuje tez dzieci, ktore nazwaly postacie "Isamu..." albo "..xPompa" i piszacych " jebac fubu" i "o luju" :D Coz, beka z graczuf i z adminow, ktorzy tak skutecznie opier*alaja gimbow z hajsow xD

ZR_o79.gif

Opublikowano

Przecież te ravie to dno, nie ma tam na nich nic ciekawego, hard jak każdy inny, tutaj tylko się wyróżnia to, że jest mega pod zarobek. Trochę jak PL, wydasz pięć stówek na IS a potem jesteś koks. Isamu to 24-letni kretyn, którego oglądają dzieci (wątpie, żeby wśród widzów znalazła się chociaż garstka dojrzalszych ludzi, widać to po poziomie filmów jaki im serwuje). Jedyny plus na tym serwerze to ilość graczy, ale co to za frajda nie mieć gdzie expić i użerać się ciągle z cheatującymi gówniarzami. Ale jak widać reklama robi swoje, pozdro 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...