Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalna zapowiedź: Rise of Metin (dyskusje, opinie)

RiseofMetin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 589
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Coraz mniej przekonuje się do gry. Chaos Gate, czyli chińska wersja Rise Of Metin, jest pełna bugów, niedopracowana, nawet w tak ważnych aspektach, jak łączenie z serwerem. Na chińskich forach, zarówno fanowskich, jak i "oficjalnych" z tego co czytam ludzie tylko i wyłącznie się skarżą. Występują problemy z logowaniem, z clientem, z laucherem, z koniem, z karta graficzną/ grafiką, ze skillami, z zakładkami (np zakładka areny walk), dosłownie ze wszystkich.

Mam ogromną nadzieje, że zanim wyjdzie wersja EU skupią sie na tym, by wyeliminować te błędy z chinola, a nie tylko lekko zmienią system i język.

Opublikowano

Mogliby zrobić lepszą grafikę ^^, no cóż ale jeśli to beta to kto wie, ale wątpię. Tyle hajsu mają, więc powinni zrobić coś pro. Ale to nie jest ymir, pewnie jakieś typki osobną grę zrobili. Gdyby to zrobił ymir to grafa była by w chuy zayebista.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

@up

W składzie twórców gry jest 2 członków z ymir. Druga sprawa ymir to nie są wcale tacy geniusze znajdą się lepsi ;]

@topic

To prawda bugów niestety jest sporo, ale że to chińczyki to mają gdzieś, bo oni i tak katować będą :D

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Bardzo mi sie podoba ta gra i niezmiernie czekam na wersje EU, ta gra jest po prostu wciagajaca Ha ha ! Dzisiaj wlasnie dobilem 60lvl go go do 70 :

55111129348283197622.png

Pozdrawiam JuicyPussy/PanZua.

Opublikowano

Mogliby zrobić lepszą grafikę ^^, no cóż ale jeśli to beta to kto wie, ale wątpię. Tyle hajsu mają, więc powinni zrobić coś pro. Ale to nie jest ymir, pewnie jakieś typki osobną grę zrobili. Gdyby to zrobił ymir to grafa była by w chuy zayebista.

To nie jest beta. Cóż, jeszcze miesiąc do teoretycznej wersji EU. Dziwi mnie strasznie to, że został już tylko miesiąc, a nie ma masy reklam w necie na ten temat. Przecież zawsze jak ma wyjść jakaś polska, czy europejska gra, można zobaczyć masę bannerów, czy filmów na YT. Tutaj mamy tylko...forum, które, nie wygląda zbytnio oficjalnie. I jeszcze stoi na vBulletin. Nie dziwi Was to? Z tego co wiem, co w sumie kojarzę, to wszystkie oficjalne fora gier są "ręcznie tworzone" i nie opierają się konkretnie na żadnym znanym silniku.

Opublikowano

Tutaj mamy tylko...forum, które, nie wygląda zbytnio oficjalnie. I jeszcze stoi na vBulletin. Nie dziwi Was to? Z tego co wiem, co w sumie kojarzę, to wszystkie oficjalne fora gier są "ręcznie tworzone" i nie opierają się konkretnie na żadnym znanym silniku.

Jeśli nasuwa Ci się na myśl fejk, to wątpię. Poza tym, domena jeszcze niedawno była zarejestrowana na:

riseofmetin.com Whois Lookup & IP | Whois.net
WHOIS information for riseofmetin.com:***
[Querying whois.verisign-grs.com]
[Redirected to whois.internet.bs]
[Querying whois.internet.bs]
[whois.internet.bs]
Domain riseofmetin.com
Date Registered: 2013-8-29
Expiry Date: 2016-8-29
DNS1: ns1.tec-interactive.com
DNS2: ns2.tec-interactive.com

Co oznacza, że wcześniej stało pod tymi samymi DNSami co metin2.sg ;)

Aktualnie wszystko jest na serwis hostingowy softlayer. Gdzieś developer się na ten temat wypowiadał.

Opublikowano

Kiedy to startuje? I czy jest już może jakaś stronka do tego? :D

EDIT: wiem, że może już było to pisane ale taki już jest mój angielski :D

Opublikowano

tylko mi się wydaje że grafikę postaci* zajebali z TERY? ;-; ale coż... zagram na 100% jako że grałem w mt2 dosyć długo. tylko poczekam na europejskiego ;x

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

tylko mi się wydaje że grafikę postaci* zajebali z TERY? ;-; ale coż... zagram na 100% jako że grałem w mt2 dosyć długo. tylko poczekam na europejskiego ;x

Większość chińskich gier wygląda tak samo, więc co i kto miał ukraść?

Opublikowano

To nie jest beta. Cóż, jeszcze miesiąc do teoretycznej wersji EU. Dziwi mnie strasznie to, że został już tylko miesiąc, a nie ma masy reklam w necie na ten temat. Przecież zawsze jak ma wyjść jakaś polska, czy europejska gra, można zobaczyć masę bannerów, czy filmów na YT. Tutaj mamy tylko...forum, które, nie wygląda zbytnio oficjalnie. I jeszcze stoi na vBulletin. Nie dziwi Was to? Z tego co wiem, co w sumie kojarzę, to wszystkie oficjalne fora gier są "ręcznie tworzone" i nie opierają się konkretnie na żadnym znanym silniku.

Mylisz się, nawet forum metin2.pl stoi na: http://www.woltlab.com/ , oczywiście większe produkcje (typu Diablo III lub LoL) posiadają własne silniki.

Rise of Metin widocznie nie stać na "tak zaawansowane" skrypty więc postawili na vBulletin.

Opublikowano

Jeśli został miesiąc do tej bety EU, a dalej nie ma jakichkolwiek informacji, jak wszystko bedzie wyglądać. Myśle, że gra będzie podobna do tej co jest teraz i pewnie jakieś mniejsze zmiany.

Opublikowano

Rise of Metin widocznie nie stać na "tak zaawansowane" skrypty więc postawili na vBulletin.

Nie rozumiem. vBulletin to jeden z najlepszych skryptów pod forum.

Opublikowano

Moim zdaniem nazwa Rise of Metin w ogóle odstępuje od podstaw Metin2 . I nazywanie tej o to gry 'Metinem 2' jest błędem . Chyba raczej pozostanę przy dwójce chodź ta monotonia .

Opublikowano

Moim zdaniem nazwa Rise of Metin w ogóle odstępuje od podstaw Metin2 . I nazywanie tej o to gry 'Metinem 2' jest błędem . Chyba raczej pozostanę przy dwójce chodź ta monotonia .

masz racje to wgl nie przypomina metina ale oderwac sie mozna od metin2:D

Opublikowano

Kiedy wchodzi polski metin3 ?? bo ten po angielsku

Widać, że nie chce wam się wszystkim czytać. Otóż polska wersja tego dziwnego tworu wyjdzie w przyszłym roku gdzieś w okolicach lutego, dokładnej daty nie ma podanej.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...