Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalna zapowiedź: Rise of Metin (dyskusje, opinie)

RiseofMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wredna Bardzo dziękuje za informacje. :) Tak w ogóle jakaś gildia się tworzy na chińskim serwerze? ;D Z chęcią bym dołączył.

http://www.mpcforum.pl/topic/1052957-tut-wielki-poradnik-rom/

Masz tutaj wsio napisane ;-)

Zrozumiałem bez problemu... :D

Wybacz, już nie chciało mi się tłumaczyć :D Zawsze pozostaje translator :P

• Odpowiedzi 589
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Założę się że znowu będzie to samo. Czyli ?

"Ej podekspisz plis"

"Ej daj trohe jang na uleprzenie"

"CZEŚĆ JESTEM GM I DAM ITEMKI"

"Ej hcesz gg gma"

Tylko dajcie się dobrać dzieciom z M2 do RFM :)

Nie możliwe. Jak dzieciaki to zobaczą jak to wygląda i gdzie tu metin to szybko wrócą do starego metina i nie będą tutaj zawracać głowy :)

oglądałem Gamepleya z tej gry i jak narazie nie podoba mi się :(((

Heh... Też tak mówiłem. Myślałem ,że to syf i beznadzieja. Nigdy nie lubiałem gier tego typu ,ale ta gra- nawet jeśli nie ma nic wspólnego z metkiem oprócz nazwy jest inna od tych typu silkroad ,lineage2... Ma w sobie to coś co przyciąga. Każde złe zdanie jakie napisałem ,aż do momentu ściągnięcia clienta cofam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Myślę ,że ta gra będzie od lutego hitem w polsce :)

hersygna.png
Opublikowano

Wydaje mi się, że gra podzielona jest na etapy. Najpierw do któregoś lvl żmudne wykonywanie misji, a dopiero później rozpoczynamy prawdziwą rozgrywkę, czyli expienie, zdobywanie golda, ulepszanie postaci itp.
Z tego co wiem, na chińskiej wersji są tzw "Daily Quest", czyli dzienne misje, które robi się samemu lub w grupie. Dla mnie dużym + jest tworzenie gry, która nastawiona jest na rozgrywkę grupową.

Opublikowano

Wydaje mi się, że gra podzielona jest na etapy. Najpierw do któregoś lvl żmudne wykonywanie misji, a dopiero później rozpoczynamy prawdziwą rozgrywkę, czyli expienie, zdobywanie golda, ulepszanie postaci itp.

Z tego co wiem, na chińskiej wersji są tzw "Daily Quest", czyli dzienne misje, które robi się samemu lub w grupie. Dla mnie dużym + jest tworzenie gry, która nastawiona jest na rozgrywkę grupową.

Zalezy tez jak odebrac "prawdziwa rozgrywke" poniewaz wlasnie ten taki -/+ zalezy dla kogo, jest expienie afkujac wiec troche takie ulatwienie ze tak powiem.

Rowniez chcialbym dodac ze ktos napisal gdzies tam dlaczego duze lvl expia na low lvl'owych mobach, poniewaz expia swojego Mounta, a na low lvl mobach zabijasz moba na hita dostajesz za niego okolo 40-50 expa, ale Mountowi duzo nie potrzeba i szybko mu sie wbija lvl. (zrodlo chinski klan w RiseOfMetin)

Chcialbym dodac ze jeszcze sie dowiedzialem z Klanu Chinskiego ze jak sie gra na RiseOfMetin to najlepiej z ekipa w PT, poniewaz robi sie rozne dungeony za ktore sie ma duzo expa + najlepiej byc w gildii bo dostaje sie dziennie questy gildyjne za ktore rowniez dostaje sie bardzo duzo expa.

Pozdrawiam JuicyPussy/PanZua.

Opublikowano

Zalezy tez jak odebrac "prawdziwa rozgrywke" poniewaz wlasnie ten taki -/+ zalezy dla kogo, jest expienie afkujac wiec troche takie ulatwienie ze tak powiem.

Rowniez chcialbym dodac ze ktos napisal gdzies tam dlaczego duze lvl expia na low lvl'owych mobach, poniewaz expia swojego Mounta, a na low lvl mobach zabijasz moba na hita dostajesz za niego okolo 40-50 expa, ale Mountowi duzo nie potrzeba i szybko mu sie wbija lvl. (zrodlo chinski klan w RiseOfMetin)

Chcialbym dodac ze jeszcze sie dowiedzialem z Klanu Chinskiego ze jak sie gra na RiseOfMetin to najlepiej z ekipa w PT, poniewaz robi sie rozne dungeony za ktore sie ma duzo expa + najlepiej byc w gildii bo dostaje sie dziennie questy gildyjne za ktore rowniez dostaje sie bardzo duzo expa.

Pozdrawiam JuicyPussy/PanZua.

Przecież to napisałam :D Nie powtarzaj :P Co do mounta. Hm, nie wiedziałam. Może na moim lvl nie można jeszcze bić z "byczka". Na czym to polega?

Opublikowano

Przecież to napisałam :D Nie powtarzaj :P Co do mounta. Hm, nie wiedziałam. Może na moim lvl nie można jeszcze bić z "byczka". Na czym to polega?

Czego mam nie powtarzac, bo troszeczke nie rozumiem, ja napisalem w ogole osobna odpowiedz i troszke dopisalem sie do Twojej, jezeli masz cos przeciwko to Przepraszam Cie bardzo nie chcialem Ci zajsc za skore :D.

Opublikowano

ogarnia ktos tu pierwsze misje ? :D co trzeba w nich zrobic ? zabic cos ? :D

Nacisnij na misje z lewej strony i samo Ci pojdzie a jak sie zatrzyma to znaczy ze musisz cos zabic, cos podniesc, ewentualnie cos uzyc :D.

Opublikowano

Tutaj nie ma M/G/P, skilla mozna ulepszyc na max 20 poziom.

Dodatkowo trenując skila na wyższy poziom zawsze o 2 lvl podskakuje wymaganego lvla.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Nie wiecie jak mają być punkty statusów?

Statystyki dodają się same w zależności jaką klasę wybrałeś i jaką postać ogólnie.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Statystyki dodają się same w zależności jaką klasę wybrałeś i jaką postać ogólnie.

Ale ch*jowo już lepiej jak by można było samemu dodawać można by trochę poeksperymentować i tworzyć postacie pod pvp jak i pvm

Opublikowano

a czy na 20 poziomie skila zmienia sie jego wyglad ?

Możliwe że mają większy zasięg i oczywiście dmg itp.

@EDIT

Jak czytam te wasze komentarze to mi się chce śmiać... Koleś jeden napisał że już nie będzie takiego dobrego pvp jak w metinie2,co wy ku*wa ludzie wiecie?W tym waszym starym metku pvp wyglada tak 1234123412341234 i na auto, najlepiej jak by pvp było podobne do silkroad gdzie nie będzie wciskało 1234 w kólko!

Opublikowano

W grze występuje normalne drzewko skilli, jak w większości gier MMO. Żeby móc nauczyć się umiejętności trzeba mieć konkretny lvl. Każda klasa postaci jest trochę inaczej w tym przypadku ustawiona. NP Berserker uczy się umiejętności "Biegłe ręce" na 65 lvl, a archer dużo wcześniej uczy się umiejętności na 61 lvl, a następna może dopiero na 69. "Poziom" umiejętności podnosi się zarówno poprzez lvl, jak i "punkty skilli", które zdobywasz poprzez misje, bicie potworów itp (ten pasek na samym dole w grze, pomarańczowy). Po osiągnięciu odpowiedniego lvl Twoje skille łącza się ze sobą i np 3 z nich mogą utworzyć "combo skill".

Edit: Po osiągnięciu jakiegoś poziomu powyżej 20, czy też 30 (nie pamiętam, którego konkretnie), żeby dodać statystyki trzeba nacisnąć tylko na specjalny "button", znajdujący sie w opisie postaci ("C") i tyle.

Tutaj bardziej chodzi o dobre rozdysponowanie skilli, podobnie jak w metku. Dasz za dużo w jakiś marny skill...nie stać cie na lepszy i silniejszy, przez co jesteś do tyłu.

Opublikowano

Ma być eng wersja i potem polska, to będzie wyglądało tak jak metin2 że każdy graj będzie miał swojego globala? Ja już bym wolał tak jak w lolu, choć dla mnie mogli by wg nie tłumaczyć klienta na polski co zapewni mniej dzieci na serwerze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...